Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:20
OnLine: 35, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Prawda mimo wszystko?
Dodane: 08-02-2010 21:51
Nie lubię mówić dobrym ludziom złych rzeczy... Moim zdaniem lepiej mówić prawdę niż kłamać, ale czasami zależy to od podejścia. Można powiedzieć prawdę w łagodny sposób i tak, żeby dana osoba się nie obraziła itp.

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 08-02-2010 22:00
#enigma - user - max%
Zawsze staram się mówić prawdę, chociaż nie w każdej sytuacji wypada ją powiedzieć. Niekiedy trzeba prawdę zatrzymać dla siebie i danej osobie, powiedzieć coś, czego oczekuje, że powiemy. Kłamstwo niekiedy jest dobre, albo nie tyle co dobre, co lepsze niż nie miła prawda.

Dodane: 10-02-2010 19:12
#malpex - user - max%
Sam nie lubie być okłamywany, wiec i sam staram sie nie kłamac. Oczywiście nie powiem ze nie kłamie, bo chyba to jest nie mozliwe. Czasami sie zdarza skłamać, ale zależy od sytuacji bo sa tak zwane lekkie kłamstwa na które mozna sobie pozwolić, by nie zranić innej drogiej nam osoby. Bo prawda moze czasami boleć.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 22-02-2010 14:53
Niestety czasami trzeba skłamać. Mimo, że się nie powinno to człowiek i tak to zrobi żeby nie martwić nikogo innego. Nienawidzę kłamców ale niestety czasami trzeba.

Dodane: 22-02-2010 20:25
#songomat - user - 70%
Ja się niedawno przekonałem że cały czas prawdy mówić nie można. Lekkie kłamstwa albo przemilczenia prawdy są potrzebne wierzcie mi.

--------------------
Dodane: 24-02-2010 20:43
#JCD - user - max%
songomat napisał/a:
Ja się niedawno przekonałem że cały czas prawdy mówić nie można. Lekkie kłamstwa albo przemilczenia prawdy są potrzebne wierzcie mi.

Wierzymy :d Niestety, z wiekiem człowiek coraz bardziej się przekonuje, że mówienie prawdy nie zawsze jest dobrym wyjściem. Co nie znaczy, ze inni nie przesadzają w drugą stronę, co jest jednak gorsze :]

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online