Dodane: 03-09-2009 16:31 -
Jak uważacie jak wykreowana postać fantasy jest najpotężniejsza i żadna inna nie może się z nią równać??
Teraz kilka zasad:
1)W zwrocie "fantasy mieszczą się wszystkie wymyślone postacie, które nie mogłyby zaistnieć na prawdę"
2)Muszą być to postacie znane szerszej publice (myślę żę powinna ją znać przynajmniej 100 000 odbiorców.
3)Oczywiście nie prowadzimy tu wojen X vs Y (gdzie X,Y są różnymi dziełami)
Jeśli taki temat już był to przepraszam, a jeśli umieściłem go w złym dziale to proszę o przeniesienie w odpowiedniejszy.
--------------------
"Nie wiedziałes? Dla niektórych (czyt: dzieci neo, tibi i cs'a) nawet radio ma lagi ;p jak przeszukuje stacje smilies/bigsmile.gif Herbata w szklance ma laga jak ją przechylasz smilies/tongue.gifNawet deszcz ma lagi dlatego pada co chwilkę jakaś kropka a nie strumieniem" piękne

Dodane: 03-09-2009 17:28
Nie oglądałam wielu anime, ale mimo wszystko wydaje mi się, że taką postacią jest Goku. Posiada on wiele mocy, niesamowitą prędkość i wystarczające umiejętności, aby pokonać wszystkich shinigami i inne duperele. xD Jak by połączył siły z Vegetą to już w ogóle, wspólnie posiadaliby niewyobrażalną moc.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 03-09-2009 17:43
Też nie oglądałem za wielu anime, ale myślę, że Gohan się nadaje. Moim zdaniem pod koniec DBZ był najsilniejszy. A jeżeli liczyć fuzje to Vegetto.
Dla jasności GT nie uznaje

Dodane: 03-09-2009 17:44 -
Dlaczego GT nie? Anime jak każde.... jeśli już z DB to Gogeta SSJ4

.... chociaż w innych anime też byli silnie przeciwnicy
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 03-09-2009 18:02
Ja za dużo anime też nie oglądałem ale sądzę tak jak Rex
![[xd] [xd]](/templates/emoty/xd.png)
że Gogeta SSJ4 będzie tym faworytem
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 03-09-2009 18:13
Przylacze sie do Rocky'ego i Darknes'a. Gogeta SSJ4 spelnia wszystkie warunki jakie zostaly wyznaczone przez zalozyciela tematu
--------------------

Dodane: 03-09-2009 18:16
Nie uznaje, bo anime powinno być na podstawie mang, a jak wiadomo DB GT nie jest.

Dodane: 03-09-2009 18:16
Ja tak samo, za wiele anime tam nie oglądałam, ale rzeczywiście, zgodzę się z poprzednikami, że Goku jest faworytem, a jeśli by uznawać GT, to Gogeta SSJ4... A tak to jeszcze śmiało mógłby konkurować Mistic Gohan... Mają dostatecznie dużo mocy, żeby pokonać właśnie jakieś ninja, shinigami, nawet Sailor Senshi mogą się schować, choć też były potężne xDD (ale ich moc nie wynikała z kolei z żadnych treningów, ani nic...)
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 03-09-2009 18:21 -
Mario7504 napisał/a:
Nie uznaje, bo anime powinno być na podstawie mang, a jak wiadomo DB GT nie jest.
Hę? O czym ty mówisz? GT jest jak każde anime... jest wiele anime nie na podstawie mang.. a to, że ma gówno wspólnego z DB to druga sprawa... Przynajmniej tak mi się wydaje, że nie musi być na podstawie mangi, ale nie jestem pewny.
EDIT:
Czasami niektóre anime są na podstawie jakiś książek...
Tym bardziej ;P
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 03-09-2009 18:26 -
Ja chyba nic nowego nie wniosę bo uważam, że Goku jest tym najpotężniejszym. W DB po prostu była pokazana ogromna siła, techniki czy nawet styl walki nie był tu tak mocno brany pod uwagę.
Niestety temat jest o postaci najsilniejszej... bo gdyby był o najlepszej (w sensie najlepszego charakteru, zachowania i pomysłu na nią) to zdecydowanie powiedziałbym, ze Luffy z One Piece ;]
Edit:
Rocky ma rację

Dużo jest anime które nie podstaw w mandze. Anime to jest po prostu nazwa japońskiej animacji.

Dodane: 03-09-2009 18:37 -
Cyrus napisał/a:Rocky ma rację

Dużo jest anime które nie podstaw w mandze. Anime to jest po prostu nazwa japońskiej animacji.
Czasami niektóre anime są na podstawie jakiś książek...
EDIT: Co więcej, niektóre anime bardzo się różnią od pierwowzorów, ale czasem są dobre i to bardzo... Czego niestety o GT nie można powiedzieć.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 03-09-2009 18:47
Wybaczcie mój błąd. Ale GT po prostu mnie odrzuca, a nie chce mi się znowu pisać czemu. A jeśli chodzi o siły poszczególnych osób w GT, to zawierają spore ilości błędów i niektóre postacie są za słabe, a z kolei inne za dobra.
Właściwie jak dla mnie GT jest nieudolną podróbką DB i DBZ.

Dodane: 03-09-2009 19:10
Najsilniejszy bohater to zdecydowanie Gogeta SSJ4, ale jeśli liczyc jedną "osobę" to wtedy Li Shenron
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 03-09-2009 19:15 -
Li Shenron wcale taki silny nie był, wchłoną dzięki kulom moce innych smoków, czyli można to potraktować jako fuzję lub coś w tym rodzaju.

Dodane: 03-09-2009 19:21
mie najbardziek wkurza koncówka gt bo songo wsiada na smoka i nie wiadomo gdzie leci i wtedy odrazu pokazują Pan jak jest starą babcią

Dodane: 03-09-2009 19:31
Co do nieścisłości w GT (chociaż to nie ma temat).To mi sie nie podobały wąsy Vegety przecież mu włosy nie rosły!Jak był w sali treningowej z Tronkiem dlaczego wtedy mu nie urosły?Ale osoby które rysowały Gt widać jakiś uraz do niego miały.
Teraz na temat do do najsilniejszej postaci z wszystkich anime to...hmmm
może temat robi sie monotonny ale Goku chyba bije wszystkich na głowę.
--------------------
"Szczęście sprzyja odważnym"Wergiliusz

Dodane: 03-09-2009 19:45
A ja uważam że najsilniejszy jest Schogu Kirifuda bo może wezwać całą armię potworów ;D No i nie zapominajmy o regułach
,,Teraz kilka zasad:
1)W zwrocie "fantasy mieszczą się wszystkie wymyślone postacie, które nie mogłyby zaistnieć na prawdę"
2)Muszą być to postacie znane szerszej publice (myślę żę powinna ją znać przynajmniej 100 000 odbiorców.
3)Oczywiście nie prowadzimy tu wojen X vs Y (gdzie X,Y są różnymi dziełami)"
Zgodnie z tym można by do roli faworyta zaliczyć także Albusa Dumblendora za pomocą zaklęcia immobilus byłby wstanie spowolnić gogette do żółwiego tempa
A tak po za ty, to chyba Gogetta/Goku w zależności od uznawania GT ;D

Dodane: 03-09-2009 19:52
Jak dla mnie Goku jest najpotężniejszy bo pomimo tych wszystkich fuzji to on i tak sam pokonywał przeciwników.
--------------------
"Every day, humans are one step closer to self destruction. I'm not destroying the world, I'm saving it."

Dodane: 03-09-2009 20:16
według mnie nie licząc fuzji to goku a z fuzji gogeta ssj4

Dodane: 03-09-2009 20:46
najsilniejszy powinien byc Bruce Wszechmogacy (taka postac nie moglaby zaistniec naprawde i jest znana - film ogladalo wiele milonow) z prostego powodu - byl wszechmogacy ;p
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.