Dodane: 29-06-2011 22:20 -
U mnie to zależy gdzie chowam te pieniądze
![[szeroki] [szeroki]](/templates/emoty/szeroki.png)
,najlepiej do porcelanowej skarbonki z jednym otworem bo za zwyczaj nie chcę mi się ich tłuc
![[skrzywiony] [skrzywiony]](/templates/emoty/krzywy.png)
,tak do 100 zł się zwykle zbiera......
![[wesoly] [wesoly]](/templates/emoty/wesoly2.png)
(Ale są przypadki)
A mówiąc o wydawaniu to zwykle wymieniam karte graficzną w komputerze i rzadziej procesor...

Dodane: 01-07-2011 13:15
A ja akurat nie oszczędzam, nie mam tego w zwyczaju, no chyba, że zbieram na coś droższego >200 zł to wtedy oszczędzam, tak to np sprzedam jakieś stare ciuchy, które są na mnie za małe(za kilka lat dopiero będą za małe
![[cfaniak] [cfaniak]](/templates/emoty/cfaniak.png)
jak łapsko urośnie xD(mam nadzieje)).Czasem na słodycze oszczędzam, ale ich też dużo nie jadam, np zbieram złotóweczki żeby pójść do sklepu i kupić parę batoników
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
.To tyle na temat.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 01-07-2011 15:03
Bociak napisał/a:Ja nominały zawsze wymieniam na większe, by mnie nie kusiły. Drobniaki szybciej uciekają z portfela.
[2] Dosłownie to samo zawsze robię. Mam 2 dyszki wymieniam na 20 zł, mam dwa 50 złotowe banknoty to wymieniam na stówkę. Jak już ma się takie 200zł w jednym papierze to szkoda je rozmieniać, więc spokojnie sobie takie pieniążki leżą. No i + bo jest ich mniej i więcej można do skarbonki napchać
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 06-07-2011 12:18
Darknes napisał/a:Dosłownie to samo zawsze robię. Mam 2 dyszki wymieniam na 20 zł, mam dwa 50 złotowe banknoty to wymieniam na stówkę. Jak już ma się takie 200zł w jednym papierze to szkoda je rozmieniać, więc spokojnie sobie takie pieniążki leżą. No i + bo jest ich mniej i więcej można do skarbonki napchać
To Ty takimi kwotami operujesz

xDDD Ja jak mam kasę to odkładam na konto, bo uwierzcie mi że łatwiej jest już te 200zł rozmienić niż specjalnie wybrać się do bankomatu czy banku po kasę ;P

Dodane: 06-07-2011 13:43
Heh... i mówi to gostek, który pracował w wakacje. Ile ty tam zarabiałeś ? xDD Jakby były banknoty po 500 zł to i takie bym miał. Aktualnie to troszkę krucho z kasą jest, dlatego chętnie pójdę do pracy, tylko nie wiem jeszcze gdzie.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 08-07-2011 09:31
Darknes napisał/a:
Heh... i mówi to gostek, który pracował w wakacje. Ile ty tam zarabiałeś ? xDD Jakby były banknoty po 500 zł to i takie bym miał. Aktualnie to troszkę krucho z kasą jest, dlatego chętnie pójdę do pracy, tylko nie wiem jeszcze gdzie.
Oj tam oj tam

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają ;D
Ja też w tym roku bym poszedł do pracy ale to tak na miesiąc tylko

I w tym problem, bo na miesiąc mało kto chce przyjąć ;P

Dodane: 08-07-2011 10:13
Cyrus napisał/a:Darknes napisał/a:
Oj tam oj tam

Dżentelmeni o pieniądzach nie rozmawiają ;D
Ja też w tym roku bym poszedł do pracy ale to tak na miesiąc tylko

I w tym problem, bo na miesiąc mało kto chce przyjąć ;P
Polecam boróweczki w lesie dobry interes

. Co do oszczędzania to zależy od kwoty jaką dostaje. Jestem pazerny więc jak dostane 50zł to pierwsze co robie to jade do sklepu xD

Dodane: 08-07-2011 10:55
No na boróweczkach to idzie nieźle zarobić nawet 250 zł na osobe w jeden dzień ale to praca na góra 3 tygodnie. Ja właśnie w ten sposób zamierzam zarobić na ps3 w tym roku.
A co do tematu to ja staram sie niewydawac zabardzo kasy na różne duperele wole jak co to dozbierać i kupić sobie coś dobrego.
Jak już mówili poprzednicy to ja też stara sie zamieniać drobniaki na większą papierową kaske.
Co do skarbonek to ja jakoś nigdy nie wrzucałem tam kaski zawsze jak miałem jakieś drobiaki to zamieniałem na większe a większe na te jeszcze wiekszę i tak wkółko hehe xD
--------------------

Dodane: 08-07-2011 11:16
Ja zależy, bo jak mam zamiar coś kupić, to nie wydaje na nic... Np. zbierałem na nowy komputer, to może raz mi się zdazyło, że wziolem 10 zł i gdzieś psozlismy ze znajomymi

a takto nic nie wydawałem, ale zakupiłem ten komputer i nie mam na co zbierać, to jak coś dostane to 3 dni i nie ma

. Taki jestem
--------------------

Dodane: 19-08-2011 14:37
Zbieram wtedy jak sobie coś wylukam w miarę taniego i korzystnego. Ale jak mam ze 100 zł to najczęściej wydaję na ubrania, jedzenie lub jakieś tanie przedmioty.
--------------------

Dodane: 03-12-2011 10:45
Jestem oszczędny. Nie wydaję pieniędzy na głupot, nawet jak mam jakieś dziwne zachcianki. Kupno czegokolwiek zawsze rozważam kilkukrotnie.

Dodane: 03-12-2011 18:26 -
Ja tymczasem poszukuję jakiegoś długoterminowego dobra na które będę mógł zbierać kasę, ponieważ nie lubię krótkoterminowych wydatków, chociaż je też uwzględniam.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-01-2012 18:11
Cóż zarobić i zaoszczędzić by się zdało lecz niestety...Mam kasę cóś trza kupić, naprawić wyczyścić zapłacić i kasy nie ma.Jak zwykle
--------------------
Być neutralnym to nie znaczy być obojętnym i nieczułym. Nie trzeba zabijać w sobie uczuć. Wystarczy zabić w sobie nienawiść.-Geralt z Rivii

Dodane: 05-01-2012 19:34
Krzychu5551 napisał/a:Cóż zarobić i zaoszczędzić by się zdało lecz niestety...Mam kasę cóś trza kupić, naprawić wyczyścić zapłacić i kasy nie ma.Jak zwykle
No u mnie jest podobnie nie da się zaoszczędzić. A to zwykłe zakupy , a to jakieś opłaty, a to coś się zepsuje i trzeba nowe kupić lub oddać do naprawy.

I kasy nie ma , ale mam konto oszczędnościowe na którym mam 200 złoty i po ponad półtora roku urosło mi o 11 zł. Szału nie ma ale zawsze coś.
--------------------

Dodane: 10-01-2012 12:11
Ja raczej pieniądze trzymam, bo muszę mieć na wyjazdy do Kielc, alkohol i jakieś inne drobne przyjemności. Nigdy nie mam tak, że korci mnie aby wydać odłożoną sumę pieniędzy, nigdy nie miałem z tym problemu. Jak odłożę kasę np. na ciuchy, to pieniążki spokojnie czekają na wydanie. Teraz chciałbym odłożyć na psp, ale z tym już trochę ciężej, bo ciągle mam inne wydatki ^^. Ogólnie kasy na coś większego nie odkładam i odłożonej nie mam, systematycznie gromadzę pewne sumy i je wydaje.

Dodane: 10-01-2012 12:39
Bardzo rzadko zdarza się zbieranie na jakiś większy wydatek, od tego są wakacje i robota

Zresztą ledwo wystarczy mi na życie co miesiąc więc nie mam z czego odkładać, choć nie bede ukrywał że wcale nie oszczędzam. Jak bym spiął poślady to mógłbym myśle stówke miesięcznie oszczędzać, ale po co lepiej sobie kupić browarka i zrobić dobry obiad, zapraszając koleżankę albo dziewczynę
--------------------
-------------------------------

Dodane: 14-01-2012 11:23
No cóż mnie pieniądze to sie jakoś nie trzymają . Ile bym nie miał to i tak zawsze musze to ukrzyżować xD.

Dodane: 21-01-2012 11:21
Gdy chcę kupić coś droższego to oszczędzam,ale gdy nie mam nic potrzebnego do kupienia to raczej wydaje.

Dodane: 13-02-2012 02:21
Teraz to oszczędzam wszystko nawet browarka sobie kupuje tylko w dniu wypłaty i to też nie dużo ;/ Ale cofnąć się jak miałem 15, 16, 17 lat to wszystko szło jak leciało nic się nie zbierało, ale z czasem sprawy przybrały gorszy obrót dla mnie, może nie gorszy tylko po prostu mam już swoje sprawy na karku.
--------------------

Dodane: 28-02-2012 14:04
Ja tam obecnie jestem na stażu, pieniędzy mało więc chomikuje co się da. Wydaje tylko na browce i flaszki od czasu do czasu. Jedzenie mam w domu
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.