Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 07:42
OnLine: 40, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Liga Mistrzów - Sezon 2009-2010
Dodane: 27-08-2009 09:06
#C@rL - user - max%
Zawsze zaczynało się po losowaniu, ja jednak chcę zacząć wcześniej i przypomnieć wszystki, że dziś o godzinie 18:00 w Monako odbędzie się losowanie fazy grupowej Ligi Mistrzów! A oto koszyki:

1. koszyk: Barcelona, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Milan, Arsenal, Sevilla, Bayern Monachium.
2. koszyk: Olympique Lyon, Inter Mediolan, Real Madryt, CSKA Moskwa, FC Porto, AZ Alkmaar, Juventus Turyn.
3. koszyk: Olympiakos Pireus, Olympique Marsylia, Dynamo Kijów, VfB Stuttgart, Fiorentina, Atletico Madryt, Bordeaux, Besiktas Stambuł.
4. koszyk: WfL Wolfsburg, Standard Liege, Maccabi Hajfa, FC Zurych, Rubin Kazań, Unirea Urziceni, Apoel Nikozja, Debreczyn

no cóż... czekamy na losowanie, a później będziemy prowadzili dyskusje na temat grup ;d

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 27-08-2009 18:56
Jest jakiś program gdzie mozna obejrzeć losowanie?

--------------------

Dodane: 27-08-2009 20:45
#C@rL - user - max%
Nsport ;) Only Nsport ;d

Ale już po głosowaniu i czas przedstawić wszystkim grupy ;d

Grupa A
1. Bayern Monachium
2. Juventus Turyn
3. Girondins Bordeaux
4. Maccabi Hajfa

Grupa B
1. Manchester United
2. CSKA Moskwa
3. Besiktas Stambuł
4. VfL Wolfsburg

Grupa C
1. AC Milan
2. Real Madryt
3. Olympique Marsylia
4. FC Zurych

Grupa D
1. Chelsea Londyn
2. FC Porto
3. Atletico Madryt
4. APOEL Nikozja

Grupa E
1. FC Liverpool
2. Olympique Lyon
3. AC Fiorentina
4. VSC Debrecen

Grupa F
1. FC Barcelona
2. Inter Mediolan
3. Dynamo Kijów
4. Rubin Kazań

Grupa G
1. FC Sevilla
2. Glasgow Rangers
3. VfB Stuttgart
4. Unirea Urziceni

Grupa H
1. Arsenal Londyn
2. AZ Alkmaar
3. Olympiakos Pireus
4. Standard Liege

co sądzicie o tych grupach ;d?

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 27-08-2009 21:53
#maciek99 - user - 20%
Jako kibic Juve myśle ze wyjda z grupy z pierwszego miejsca. Co do pozostałych grup to Arsenal i Manchester maja najłatwiej oraz po ostatnich transferach mecze Real-Milan oraz Inter-Barca zapowiadają się bardzo ciekawie.

Dodane: 27-08-2009 21:59 - Edytowane przez Marekku dnia 27-08-2009 22:06
#Marekku - user - 10%
wedlug mnie najciekawszymi grupami sa grupy C i F. W grupie C Kaka ktory przeszedl do Realu bedzie mial okazje zmierzyc sie ze swym bylym teamem z Mediolanu. W tej grupie potyczki z Marsylia moga byc rowniez ciekawe po letnich wzomcnieniach tej druzyny. W grupie F wystapia mistrzowie swych krajow jednak glowne role odgrywac beda FC Barcelona oraz Inter pojedynek druzyn ktore dokonaly wymiany Ibrahimowic-Eto'o wiec ci zawodnicy jak w przypadku Kaki dosc szybko zmierza sie ze swymi bylymi druzynami w elitarnych rozgrywkach. Na uwage zasluguje rowniez grupa A, wprawdzie Bayern jak narazie nie jest w formie jednak Bayern to Bayern, byc moze mistrz Francji Bordeaux bedzie sprawca niespodzianki w tej grupie. Ciekawe grupy to rowniez D i E chociaz Chelsea oraz Liverpool nie powinni sprawic nie milej niespodzianki swym fanom i spokojnie wyjda ze swych grup. Na dosc latwe grupy trafily inne dwie druzyny angielskie czyli ManU oraz Arsenal, zdecydowanie najslabsza grupa(jak dla mnie) to grupa G.

wiem że jeszcze zbyt wczesnie na typowanie ale co mi szkodzi wypisze kto wedlug mnie i w jakiej kolejnosci wejdzie do 1/8 finalu LM:
Grupa A:
1.Juve
2.Bayern
Grupa B:
1.ManU
2.Wolfsburg
Grupa C:
1.Real
2.Milan
Grupa D:
1.Chelsea
2.Atletico
Grupa E:
1.Liverpool
2.Lyon
Grupa F:
1.Barca
2.Inter
Grupa G:
1.Sevilla
2.Stuttgart
Grupa H:
1.Arsenal
2.Olympiakos

--------------------

Glory Glory Man United! As the Reds Go Marching On! On! On!
Dodane: 28-08-2009 09:21
#C@rL - user - max%
Grupa śmierci? C i E . W C wiadomo... Milan, Real, Maryslia, miedzy tymi teamami będzie się toczyć walka o wyjście z grupy... grupa E to natomiast faworyt Liverpool i 3 pozostałe godne uwagi drużyny (jak ktoś nie oglądał eliminacji i meczy z VSC Debrecen to niech się nie mądrzy, bo wiem swoje ;p ). Niezwykle wyrównana jest także grupa G w której wszystko może się zdarzyć. No a teraz moje typy..

Grupa A: 1. Juventus 2. Bayern

Grupa B: 1. Manchester United 2. VfL Wolfsburg

Grupa C: 1. Real Madryt 2. Olympique Marsylia

Grupa D: 1. Chelsea 2. Atletico

Grupa E: 1. Liverpool 2. Fiorentina

Grupa F: 1. Inter 2. Barca

Grupa G: 1. FC Sevilla 2. Stuttgart

Grupa H: 1. Arsenal 2. Alkmaar

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 28-08-2009 09:37 - Edytowane przez tomciopogromcio dnia 28-08-2009 09:37
No to moje typy:

A.
1.Juve
2.Bayern
3.Bordeux
4.Hajfa

B.
1.ManU
2.CSKA
3.Wolsburg
4.Besiktas

C.
1.Real
2.Milan
3.Marsylia
4.Zurich

D.
1.Chelsea
2.Atletico
3.Porto
4.Nikozja

E.
1.Liverpool
2.Lyon
3.Fiorentina
4.Debreczyn

F.
1.Barca
2.Inter
3.Dynamo
4.Kazań

G.
1.sevilla
2.Stuttgart
3.Rangers
4.Unirea Urziceni

H.
1.Arsenal
2.Olimpiakos
3.Alkmaar
4.Liege

--------------------

Dodane: 28-08-2009 10:14
ManU ma dość łatwą grupę, co mnie wcale nie cieszy, ponieważ w mocnej grupie mogliby więcej pokazać...

--------------------
"Umysł, który rozpoznaje sam siebie, jest pełen miłości.
Umysł, który tego nie potrafi, jest pełen przywiązań."

"Akatsuki" amv - http://www.youtub...F0MGCi2kGs
Dodane: 28-08-2009 10:31
#Macias - user - max%
Jako sympatyk Milanu bardzo się o niego obawiam. Znalazł się w dość silnej grupie. AC Milan nie gra równo i właśnie grając z przeciętnymi zespołami często się wykłada. Boję się, żeby takie drużyny jak Marsylia czy też przybysze z Zurychu nie pomieszały szyków Milanowi. Mam nadzieję, że moje obawy okażą się bezpodstawne.

--------------------
Dodane: 28-08-2009 14:57
#olek_mi - user - max%
Ja za to jestem fanem starej damy ( dla mniej wtajemniczonych Juventusu xD ) mogli trafic o wiele gorzej niż Bayern, byli losowani z drugiego koszyka, więc i tak jest dobrze ;) Awans z grupy to plan minimum, a ja liczę na nich po cichutku, że dojdą do finału :)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 28-08-2009 15:36
Najmocniejsza wydaje sie byc grupa F. Teoretycznie Barca i Inter nie powinny miec problemow z wyjsciem z grupy, ale...zespoly ze wschodniej Europy coraz bardziej dobijaja sie do czolowki. Najlepszym dowodem jest to ze ostatnie dwie edycje Pucharu UEFA (teraz Liga Europejska) wygraly zespoly wlasnie z Rosji (Zenit) i Ukrainy (Szachtar). Wiec w tej grupie wszystko moze sie zdarzyc.

Grupa A:
Bayern i Juve maja solidne zespoly, ale Francuskie Bordeux jako mistrz swojego kraju bedzie trudnym rywalem ktory moze sprawic niespodzianke. Izraelczycy bez szans (wedlug mnie)

Grupa B:
MU zdecydowany faworyt. Walka wedlug mnie bedzie toczyc sie o drugie miejsce ( i oczywiscie 3-cie dajace awans do LE)

Grupa C:
Real jest faworytem, choc nie do konca wiadomo jak spisza sie nowi 'Galaktikos'. Milan choc znacznie slabszy niz w ostatnich latach powinien uporac sie z Marsylia. Zurich bez szans...

Grupa D:
Tu moze zdarzyc sie wszystko. Kazda druzyna, nawet APOEL bedzie w stanie urwac punkty i powalczyc o awans. Po cichu licze ze Chelsea odpadnie :) (nie lubie tego zespolu:< ;)

Grupa E:
Podobnie jak w grupie D. Wszystko jest mozliwe. Liverpool, Lyon i Fiorentina sa mocne. Nie znam zbytnio Wegrow wiec nie ocenie ich szans.

Grupa G:
Na papierze wydaje mi sie byc najslabsza grupa...choc z drugiej strony niezwykle wyrownana.

Grupa H:
Arsenal zdecydowany faworyt. Drugie miejsce widzialbym dla Olympiakosu...Alkmaar i Standard maja marne doswiadczenie w Europie.

--------------------

Dodane: 28-08-2009 15:46
#C@rL - user - max%
Grupa D:
Tu moze zdarzyc sie wszystko. Kazda druzyna, nawet APOEL bedzie w stanie urwac punkty i powalczyc o awans. Po cichu licze ze Chelsea odpadnie :) (nie lubie tego zespolu:< ;)

w obecnej formie The Blues nie liczył bym na to ;d

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 29-08-2009 00:47
Macias napisał/a:
Jako sympatyk Milanu bardzo się o niego obawiam. Znalazł się w dość silnej grupie. AC Milan nie gra równo i właśnie grając z przeciętnymi zespołami często się wykłada. Boję się, żeby takie drużyny jak Marsylia czy też przybysze z Zurychu nie pomieszały szyków Milanowi. Mam nadzieję, że moje obawy okażą się bezpodstawne.

No już dawno nie widziałem jakoś meczów milanu,ale kiedyś to bym mówił że jak mogą przegrać cokolwiek mając ronaldinho :) .Akurat sobie oglądałem na youtube popisy z nim i mi się przypomniało że on tam jest :) .A w poprzednim sezonie to jak to się stało że kaka i ronaldinho razem nie wygrali nic wielkiego??

--------------------

Dodane: 29-08-2009 01:04
tomciopogromcio napisał/a:
.A w poprzednim sezonie to jak to się stało że kaka i ronaldinho razem nie wygrali nic wielkiego??

Bo Ronaldinho wolal balowac po nocach niz grac w pilke :d http://www.sport....aluje.html tylko probka tego co Ronaldinho wyczynial xD juz pod koniec pobytu w Barcelonie zaczely sie z nim klopoty 'wychowawcze' :d

--------------------

Dodane: 29-08-2009 01:44
No kto by pomyślał.Jeszcze bardziej niż za geniusza czy mega talent miałem go za tego co właśnie kocha piłkę,w piłkę gra wszędzie na plaży,na wakacjach,na treningu,ze znajomymi,a do tego wcale go to nie nudzi tylko właśnie jak zaczyna grać pokazuje się na nim ten słynny szeroki usmiech.A tu mówią że się obija na treningach!Nawet bym sądził że balangi nie zmyją z niego zapału do bycia mega najlepszym piłkarzem,zwłaszcza jak się patrzyło na pierwsze sezony z barcy jak każde zagranie które podkreśla jego piłkarską boskość go bawi,nie typu że ośmieszył kogoś,czy że go podziwjają,tylko daltego że to jego świat,był jak dziecko które się bawiło ulubionymi zabawkami :) .Dla mnie mój najukochańszy piłkarz i jego kiwki boskie :) ,aż tu nagle po tym transferze nic o nim nie słyszałem i zapomniałem że istaniał :/.

--------------------

Dodane: 29-08-2009 18:05 - Edytowane przez inzaghi94 dnia 29-08-2009 18:06
Ja nie obawiam się o grupę Milanu. Leonardo przed sezonem zapowiadał, że wyeliminuje odpuszczanie słabszym rywalom i zadba o determinację. Trzymam go za słowo, tym bardziej, że wygrali w Sienie, gdzie w drugiej połowie spokojnie mogli podwyższyć wynik ze stanu 1:2.

Co do sprawy Ronaldinho, to już dzisiaj czeka go mega-sprawdzian, Derby della Madonnina, czyli po prostu mecz Milan-Inter. Przed tygodniem pokazał, że wraca do wielkiej formy, mimo to nadal ma duże braki. Myślę jednak, że do Ligi Mistrzów je nadrobi i Milan po raz kolejny udowodni że niebezpodstawnie są najbardziej utytułowanym klubem na świecie.

Co do innych grup to bardzo łatwe zadanie czeka ManU, Chelsea, Seville i Arsenal, ale jak dla mnie, sympatyka Milanu, to dobrze, gdyż te zespoły nie będą mieć trudnych meczów, co będzie mogło być ich mankamentem.

--------------------
Dodane: 30-08-2009 00:29
# inzaghi94 :d Jezeli Milan bedzie tak w LM gral jak w wczorajszych derbach to Twoja ukochana druzyna pozegna sie z rozgrywkami juz po 6 meczach :d Dostali 4:0 z Interem w Wielkich Derbach xD

--------------------

Dodane: 30-08-2009 02:01
Pozostaje wciąż wierzyć w ich powrót :) .Milan po prostu nie może wypaść tak źle w lidze mistrzów!

--------------------

Dodane: 30-08-2009 12:44
Jezeli Milan bedzie tak w LM gral jak w wczorajszych derbach to Twoja ukochana druzyna pozegna sie z rozgrywkami juz po 6 meczach

Wiem xD
Mimo tego nadal nie mam powodów do niepokoju. Gra do momentu kontuzji Rino Gattuso była bardzo dobra, kto oglądał mecz, ten wie. To Milan był stroną przeważającą i przeprowadzał bardzo groźne akcje pod bramką Interu. Nie da się jednak ukryć że później z każdą minutą było gorzej, a czarę goryczy przelał Gattuso, który w bezmyślny sposób osłabił drużynę. Gratulacje należą się też Interowi, który rozegrał świetny mecz. Myślałem, że z Milanem jest nieco lepiej, ale wciąż pozostaje przed nimi dużo pracy. Teraz będzie przerwa reprezentacyjna i mam nadzieję, że Rossoneri dobrze wykorzystają ten okres :)

--------------------
Dodane: 01-09-2009 17:00
#Macias - user - max%
Myślę, że mniej więcej tak to będzie wyglądać:

Grupa A
1. Juventus Turyn
2. Bayern Monachium
3. Girondins Bordeaux
4. Maccabi Hajfa

Grupa B
1. Manchester United
2. Besiktas Stambuł
3. CSKA Moskwa
4. VfL Wolfsburg

Grupa C
1. Real Madryt
2. AC Milan
3. Olympique Marsylia
4. FC Zurych

Grupa D
1. Chelsea Londyn
2. Atletico Madryt
3. FC Porto
4. APOEL Nikozja

Grupa E
1. FC Liverpool
2. Olympique Lyon
3. AC Fiorentina
4. VSC Debrecen

Grupa F
1. Inter Mediolan
2. FC Barcelona
3. Dynamo Kijów
4. Rubin Kazań

Grupa G
1. FC Sevilla
2. Glasgow Rangers
3. VfB Stuttgart
4. Unirea Urziceni

Grupa H
1. Arsenal Londyn
2. Olympiakos Pireus
3. AZ Alkmaar
4. Standard Liege

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online