Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:18
OnLine: 44, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 20 - Opinie
Dodane: 26-08-2009 14:19
#AjApok - user - 0%
odcinek fajny w DBZ walka z kiwim też tak krótko trwała?? jeden atak i pozamiatane?

Dodane: 26-08-2009 17:06
#Darknes - user - max%
ehm...a tak trudno jest odpalić sobie odcinek i zobaczyć ? nie rozumiem was ludzie możecie sobie sami sprawdzić a i tak się pytacie.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 26-08-2009 17:20
A ja powiem, że od kilku odcinków wkurza mnie pewna wersja napisów, którą widziałam... Dlaczego? Z tego powodu, że piszą "Saiyajin" zamiast "Saiyanin" i "Nameksejin" zamiast "Nameczanin"... Możecie powiedzieć, że się czepiam, ale przecież zawsze się tłumaczy nazwę narodu z końcówkami typowymi dla danego języka (no szkoda jeszcze, że zamiast "Ziemianin" nie było "Chikyuujin" :p )... Przecież o sobie powiemy "Polak" a nie "Porandojin", no nie? Albo jak się tłumaczy coś z angielskiego to też piszemy "Amerykanin", a nie "American". To taka moja mała uwaga. Najlepsza wersja napisów to była ta, gdzie ktoś tłumaczył nazwy własne wg mangi JPFu. To tyle z uwag.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 26-08-2009 18:27
#PinCheR - user - 60%
W mandze JPFu też nie wszystkie nazwy były dobre. Weźmy np. takiego Frizera, wg. mnie lepszy jest Freezer ewentualnie Furiza. To tyle co chciałem wtrącić :)

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 26-08-2009 18:35
PinCheR napisał/a:
W mandze JPFu też nie wszystkie nazwy były dobre. Weźmy np. takiego Frizera, wg. mnie lepszy jest Freezer ewentualnie Furiza. To tyle co chciałem wtrącić :)

Z tym Frizer to tak, ale w tym momencie to oni spolszczyli imię do granic możliwości (po prostu zapisali fonetycznie angielską nazwę, a z resztą, japońskie nazwy też czasem są wzorowane na tych angielskich, albo takie wtrącenia są, jak np. w ostatnim odcinku słyszałam, jak Vegeta mówi że jest szybki to mówi "speedo" i że będzie numerem jeden, to wychwyciłam "number one" :p ). Ale w każdym razie masz do porównania nazwy z mangi JPFu, a nazwy z wersji RTL7 :d - co wybierasz? :d

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 26-08-2009 20:01
#MattiTeo - user - 80%
PinCheR napisał/a:
Wszystkie były prawidłowe, bo były to wersje romaji, podawane przez autora mangi, czyli inaczej mówiąc, oficjalne romanizację imion.

Dodane: 26-08-2009 21:10
#AjApok - user - 0%
Darknes napisał/a:
ehm...a tak trudno jest odpalić sobie odcinek i zobaczyć ? nie rozumiem was ludzie możecie sobie sami sprawdzić a i tak się pytacie.

nie każdy ma wszystkie odcinki na dysku

Dodane: 26-08-2009 21:14
#by_ikar - systemadmin - max%
I nie musi bo jest ten odcinek online.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 26-08-2009 21:24
#Darknes - user - max%
Ja na ten przykład nie mam żadnego oprócz kilku Kai'a ale online można zobaczyć tak ? czy masz jakiś problem z otwieraniem filmików na necie ? bo mi to dużej różnicy nie robi czy na kompie czy na necie z tym że na necie muszę poczekać aż się zbuforuje, sami ludzie sobie problemy tworzycie :p

Ikar tak nawiasem powiem że jak nie masz co robić możesz naprawić 85 odcinek DB bo nie działa :p chodzi mi oczywiście o online ;)

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 27-08-2009 11:59
#siny1988 - user - 30%
obejrzałem sobie odcinek online z napisami ... ale szczerze mowiac wolalbym miec ten odc. na dysku poniewaz zbieram sobie i przegram na plytki :) Odcinek fajny ... walka z Kiwi i Sayanami przebiegła krotko ale efektownie ... juz w nast odcinku Nameczanie pokaza na co ich stac :)

--------------------
:) Dla przyjaciół Adaśko :)

Piszę poprawnie po Polsku.
Dodane: 27-08-2009 12:16
#elverine - user - 10%
Fajny odcinek i w ogóle
pisałem już ale jeszcze napisze
Frieza głos ma niesamowity
odcinek czekam na pewno się opłaci ;)

--------------------
Dodane: 27-08-2009 12:31
#Dragmen - user - 20%
Bardzo Fajny odcinek i w ogóle nić dodać nic ująć czekam na następne :)

Dodane: 27-08-2009 15:37
#AjApok - user - 0%
by_ikar napisał/a:
I nie musi bo jest ten odcinek online.

Sorry nie pomyślałem

Dodane: 27-08-2009 18:07
#PinCheR - user - 60%
Kayleigh90 napisał/a:
PinCheR napisał/a:

Z tym Frizer to tak, ale w tym momencie to oni spolszczyli imię do granic możliwości (po prostu zapisali fonetycznie angielską nazwę, a z resztą, japońskie nazwy też czasem są wzorowane na tych angielskich, albo takie wtrącenia są, jak np. w ostatnim odcinku słyszałam, jak Vegeta mówi że jest szybki to mówi "speedo" i że będzie numerem jeden, to wychwyciłam "number one" :p ). Ale w każdym razie masz do porównania nazwy z mangi JPFu, a nazwy z wersji RTL7 :d - co wybierasz? :d

No tak... Zdecydowanie wolę te z JPFu :p

Wszystkie były prawidłowe, bo były to wersje romaji, podawane przez autora mangi, czyli inaczej mówiąc, oficjalne romanizację imion.

Być może i jest to poprawne, ale jak to słyszę/widzę to mi aż głowa pęka.

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Dodane: 30-08-2009 04:08
#ruysei - user - 40%
Zadam teraz pewnie najdurniejsze pytanie swiata i mam nadzieje ze admini mnie za nie nie zbesztaja. Tak po obejrzeniu 14 odcinkow kai, nie stad nie zowad naszlo mnie pytanie.. Dlaczego same odcinki nie sa robione tak jak wejsciowka czy przerywniki. Mam na mysli grafike i efekty. Oczywiscie widac ulepszenia w porownaniu do Z ale to nie to samo co wejsciowki. Bede wdzieczny za odpowiedz i nie zmieszanie mnie z blotem :d

--------------------
Dodane: 30-08-2009 08:48
#by_ikar - systemadmin - max%
Jeszcze nie zbesztają, ale ładnie poproszą o przeczytanie regulaminu i zaczęcie szukać, bo to już było na forum: http://dbpolska.n...ic,65,7566 i są nawet 3 strony gdzie większość nurtujących rzeczy jest wyjaśniona. Temat blokuje w związku z nowym odcinkiem, a nie chcę widzieć tutaj spamu nie na temat.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 31-08-2009 17:30
#Bociak - user - max%
No teraz Kai się rozkręca xD. Odcinek z odcinka coraz to ciekawszy. Anime zaczęło mnie naprawde wciągać. Do tego zaczęła się akcja na Namek, która na pewno jest stukroć lepsza od tej z Sayan sagi. Co do epka, to jest on interesujący, nieźle to okroili jak w następnym odcinku Goku ma lecieć na Namek ;) . Do tego wyśmienity plan Vegety. Polecam :) .

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online