Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:18
OnLine: 43, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Ludzie-zwierzęta.
Dodane: 21-08-2009 16:52
#Zuza - user - max%
Kiedyś już o tym słyszałam, jakkolwiek nie widziałam. Tak więc to http://papilot.pl...ions-.html to już dla mnie gruba przesada. Nie rozumiem jak można się doprowadzić do takiego stanu..

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 21-08-2009 16:58
Ech, dajcie spokój, ale wiadomo, są ludzie i parapety. Ale nie rozumiem, czy oni mają jakieś kompleksy, chcą się wyróżnić, czy jak?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 21-08-2009 17:00
Biedni, chorzy ludzie...Gdy patrze na te zdjecia zastanawiam sie co kierowalo tymi ludzmi gdy robili z siebie potwory. Chcieli zablysnac? Przegrali jakis zaklad? A moze po prostu sa niespelnionymi istotami?
W takich przypadkach jak te podane powyzej moja tolerancja spada do poziomu krytycznego czyli do 0. Gdyby tylko mogl odizolowalbym tych ludzi od spoleczenstwa, bo uwazam ze nie zasluguja oni na czyja kol wiek uwage...

--------------------

Dodane: 21-08-2009 17:10
#Konrad - user - 90%
Ja gdzieś słyszałem o kimś kto chciał się do kota upodobnić i robił/a(nie pamiętam płci) jakieś zabiegi i o ile ja uważam że koty mają zarąbiste oczy o tyle nie chciałbym ich oglądać u człowieka bo nie pasują..jeszcze...xD

Dodane: 21-08-2009 21:14
#Bociak - user - max%
Powody są różne, to już zależy od człowieka. Jedni ze swoich osobistych powodów chcą sobie coś udowodnić, dowartościować siebie, również są tacy co chcą pokazać siebie światu. Wielu z takich ma zapewne na myśli: popatrzcie co sobie zrobiłem, wy tak nie zrobicie. Do tego również dochodzi sława, chęć zabłyśnięcia w mediach, chęć tego by ludzie ich kojarzyli, by ich znali. Więc my ich nie zrozumiemy, dla większości z nas są odrażający, brzydcy i wogle nie przechodzi nam przez myśl że mogą sobie zrobić coś takiego. Co prawda, to prawda, według mnie operacje czy przedsięwzięcia są zbędne, powiem wprost - głupie. O ciało powinno się dbać a nie kolczykować, tapetować czy co innego. Ale przecież nikt im tego nie zabroni, ich ciało to ich ciało, niech każdy bierze za niego odpowiedzialność. Jeśli ktoś posuwa się do tego że przerabia się na wzór kota, tygrysa czy jeszcze czego innego, to nie oznacza jednak że jest świrnięty, bo naprawdę nie wiemy co czuje ta osoba, a poza tym to nie są pedofile żeby ich tępić, moim zdaniem powinniśmy ich tolerować. Nawet jeśli są dla nas obleśni, po prostu nie wchodźmy im w drogę.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 21-08-2009 21:33
Yyyy... To jest obrzydliwe (przynajminej ja tak uważam). Kiedyś w "Rozmowach w toku" była o tym mowa. Nawet ci ludzie-zwierzęta się wypowiadali (przede wszystkim mam na myśli tego kota). Ale to co oni z siebie robią to jest przede wszystkim ich sprawa, tylko nie mam pojecia co chcą przez to osiągnąć. Może wydaje im się, że przez to są piękniejsi...

Dodane: 21-08-2009 21:52
Ci ludzie są może i obrzydliwi dla Nas, ale w pewnych kręgach są pewnie podziwiani, a może nawet się komuś podobają. Co do powodów z jakich zrobili siebie takimi jacy są, to może być ich wiele. Mogli sobie to zrobić dlatego, że zawsze marzyli o jakimś udziwnieniu, dlatego, że mieli jakieś problemy wartościowe, lub po prostu dlatego, że mieli za dużo kasy. Lecz to wcale nie czyni ich jakimiś potworami, lub czymś innych, tak samo jak każdy z nas zasługują na szacunek. Zresztą najlepiej patrzeć na nich mądrością pewnego przysłowia, tzn "Jedni lubią ser, a drudzy lubią jak im nogi śmierdzą" ^^.

--------------------
Dodane: 22-08-2009 09:22 - Edytowane przez Napojasz dnia 22-08-2009 09:23
#Napojasz - user - 90%
Nie mam zamiaru zagłębiać się w ich psychikę i analizować z jakich powodów zrobili z siebie to co zrobili, ten kotek jest dość mocno znany w naszym kraju, wystąpił min; w rozmowach w toku ;p Jedyne co mogę powiedzieć na ten temat, to to, że czuję obrzydzenie kiedy patrze na nich, mój gust artystyczny przeżywa katusze w tym momencie lecz skoro im się to podoba ... to ich ciało ;p

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 22-08-2009 14:00
#Darknes - user - max%
Czego to ludzie nie zrobią aby być w mediach, ostatnio ta kobieta z plotką o 12-raczkach xD Ich ciało niech robią co chcą ale jak dla mnie jest to niesmaczne xD innym może sie podobać, innym nie a operacje plastyczne przy tym to pikuś xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 23-08-2009 17:55
#Plastus - user - max%
Każdy z swoim ciałem, może robić co chce, jego sprawa. Jeżeli podoba mu się taka aparycja, to nie można mu jej zabronić. Uważam jednak, że to musi być troche niewygodne mieć takie modyfikacje i na pewno uciążliwe.

Dodane: 25-08-2009 13:01
#Macias - user - max%
To są ludzie którzy mają problemy z psychiką i akceptacją własnego wyglądu. Współczuję im, ale co poradzić na to? Jak tak bardzo chcą sobie robić dziesiątki operacji plastycznych, to niech robią... Nie moja sprawa.

--------------------
Dodane: 25-08-2009 13:58
Dlaczego sądzicie, że Ci ludzie mają problemy? Łatwo stać z boku i osądzać, co jest normalne, a co już nie mieści się w znaczeniu tego słowa... Dla niego normą jest piercing i tatuaże, dla was to dziwne, jednakże wasze zdanie nie ma znaczenia. Znacie takie ładne azjatyckie (nie pamiętam czy japońskie, czy chińskie) przysłowie: "Nie oceniaj drugiego człowieka pochopnie, albowiem dopiero po przejściu gór, które on sam musiał przejść, jesteś w stanie sprawiedliwie go osądzić". Ja osobiście nigdy nie doprowadził bym się do takiego stanu, jednakże nie osądzam innych ludzi, którzy mają inne upodobania. Być może dobrze się czuje we własnej skórze, właśnie w takim stanie...

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Dodane: 25-08-2009 20:09
#by_ikar - systemadmin - max%
Killa_Bee napisał/a:
Dlaczego sądzicie, że Ci ludzie mają problemy? Łatwo stać z boku i osądzać, co jest normalne, a co już nie mieści się w znaczeniu tego słowa... Dla niego normą jest piercing i tatuaże, dla was to dziwne, jednakże wasze zdanie nie ma znaczenia. Znacie takie ładne azjatyckie (nie pamiętam czy japońskie, czy chińskie) przysłowie: "Nie oceniaj drugiego człowieka pochopnie, albowiem dopiero po przejściu gór, które on sam musiał przejść, jesteś w stanie sprawiedliwie go osądzić". Ja osobiście nigdy nie doprowadził bym się do takiego stanu, jednakże nie osądzam innych ludzi, którzy mają inne upodobania. Być może dobrze się czuje we własnej skórze, właśnie w takim stanie...

Tak, masz trochę racji, jednakże społeczeństwo ogólnie przyjęło coś takiego co się nazywa kulturą osobistą, oraz listą której jeszcze nikt nie spisał, a są to jakby wyznaczniki granicy dobrego smaku i gustu. Więc racja jest po obu stronach. Bo również można pedofilowi nie zarzucić tego że źle robi, ponieważ on uważa to za słuszne. Takie to trochę pogmatwane..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 25-08-2009 20:44
#kordos - user - max%
pedofil a czlowiek zmieniajacy swoj wyglad to dwie rozne rzeczy
pedofil krzywdzi innych ludzi w dodatku dzieci wiec izolowanie i wykluczanie takich osob ze spoleczenstwa jest jak najbardziej uzasadnione

natomiast osoba zmieniajaca swoj wyglad (niewaze czy w malym czy duzym stopniu) nikomu krzywdy nie robi, dziala w granicach swojej wolnosci nie umiejszajac wolnosci innych wiec czemu od razu nazywac taka osobe chora psychicznie czy majaca jakies problemy?
tyle ile ludzi tyle definicji piekna - oni chca wygladac tak a nie inaczej wiec czemu mialoby sie tego im zabraniac?
ludzie upiekszaja i zmieniaja sie na wiele sposobow:
fryzjer, ubrania , kolczyki, tatuarze itp niektorzy zmieniaja nawet plec i jakos nie uznaje sie ich za czubkow i sa przyjmowani w spoleczenstwie (chociaz ci ostatni maja ciezko) wiec dziwi mnie podejscie do ludzi upodabniajacych sie do zwierzat

mamy XXI wiek i niby jestesmy inteligentnymi ludzmi a jednak bezpodstawny strach i nienawisc do innosci kwitnie...

Dodane: 25-08-2009 21:16
pedofil a czlowiek zmieniajacy swoj wyglad to dwie rozne rzeczy
pedofil krzywdzi innych ludzi w dodatku dzieci wiec izolowanie i wykluczanie takich osob ze spoleczenstwa jest jak najbardziej uzasadnione

natomiast osoba zmieniajaca swoj wyglad (niewaze czy w malym czy duzym stopniu) nikomu krzywdy nie robi, dziala w granicach swojej wolnosci nie umiejszajac wolnosci innych

Dlatego pedofilia jest zabroniona przez prawo, a piercing i tatuaże nie są ;) .

--------------------

Dodane: 26-08-2009 00:02
#blade81 - user - 80%
Mały tatuaż,dla ozdoby?OK niech będzie,ale całe ciało pomalowane,poprzebijane ponacinane i nie wiadomo co jeszcze to już przesada.Oczywiście to ich ciało ich wolnośc.Pokazują,że są niezależni?wolni?Co tymi ludźmi kieruje by poddawac się nieraz tak drastycznym przemianom.Że ludzie są częścią natury?Człowiek kot.Heh bez jaj ale jak bym spotkał takiego na ulicy to chyba bym zwymiotował.Tozumiem,że ktoś nie jet obdarzony urodą,ale świadomie się oszpecac?W imię czego?Niedługo po ziemi będą chodzic same mutanty,jak w niektórych książkach czy filach.Prawdziwego człowieka nie uświadczysz.To co oni robią jest po prostu odrażające i niezdrowe.Ale to ich życie,póki nikomu nie dzieje się krzywdaa ich to podnieca niech robią co chcą.
Jest pewien festiwal,na którym,przebijają sobie twarze i wsadzają pręty,sztylety,a nawet małe drzewka i chodzą z takimi wystającymi z policzków.Bądź to słynne wieszanie na hakach.

--------------------
Dodane: 27-08-2009 22:26
#Dexteros - user - 80%
Ten kolo-czacha zajebisty. Teraz sobie takiego wyobrazić na odprawie na lotnisku :d Celnik patrzy w dowód i... hahahaha. Albo zdjęcie do dowodu. Nie mówiąc już ślubniakach :d

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 29-08-2009 08:48
#olek_mi - user - max%
Chorzy ludzie, bo inaczej nie można tego nazwac :p Ja uważam ludzi, którzy robią sobie tatuaże za idiotów jak można własne ciało oszpecac?? A jeszcze są tacy co modyfikują swoje twarze.. no comment. Oni żyją w innym świecie nie mam pojęcia dla kogo to robią może po to, aby cały świat się o nich dowiedział, że żyją, bo są też tacy ludzie, którzy potrafią się zabic, żeby tylko było o nich głośno w tv. Ale tą sprawę pozostawiam psychologom, a sam nie będę zatruwac sobie myśli o wytatuowanych brzydalach xD

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 29-08-2009 09:18
ciekawe co ich kierowało

Dodane: 29-08-2009 10:29
#olek_mi:
Jesteś niesamowicie nietolerancyjnym egoistą... Wierzysz tylko we własną iluzję i nazywasz ją rzeczywistością. Według Ciebie tacy ludzie są źli, niedobrzy i najlepiej jakby nie istnieli? Geez, how troublesome...

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online