Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:17
OnLine: 36, statystyki
index > Hydepark
Temat: Sprzątanie
Dodane: 28-09-2011 08:45 - Edytowane przez alfaomega dnia 17-11-2011 23:33
Skoro mowa o sprzątaniu to mam dużo na ten temat do powiedzenia sam sprzątam sobie w domu bo rodzice pracują, a co dzieje sie u mnie w pokoju to wole nie wspominac XD.W między innymi w kuchni w "dużym pokoju" itd...panuje idealny poządek.Wracajac do mojego pokoju takze na biurku mam stos najróżniejszych wynalazkow i narzędzi ale wiem gdzie co jest :p gdybym posprzatał na pewno bym znowu na balaganijl szukając jakiegoś przedmiotu XD.

--------------------
,,Człowiek jest trzciną ale trzciną myśląc''

^----pomysl dobrze co to znaczy :)
Dodane: 29-09-2011 02:03
#Darknes - user - max%
A ja tam teraz z współlokatorami ogarniam wszystko tak aby wszystko dobrze wyglądało xD Nie musi być zajebi*** czysto, wystarczy, ze pokój wygląda na czysty i jest git :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 29-09-2011 12:07
#Aero - user - 90%
Pomimo tego, że nie lubię sprzątać, to to robię, bo nie chcę siedzieć syfie po głowę. Najczęściej odkurzam i wycieram kurz, a reszta należy do moich rodziców [wesoly]

--------------------
Dodane: 29-09-2011 16:51
#Bociak - user - max%
Dzięki nowym meblom jest mało syfu, dlatego też mniej muszę się produkować. Nie miewam obcych ludzi w moim pokoju, więc sprzątanie to rzadkość. I tak wszystkie potrzebne mi rzeczy są na swoim miejscu.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-10-2011 21:23
#slander - user - 70%
Sprzątać muszę. niestety, ponieważ tego szczerzę NIENAWIDZĘ!!! Nie wiem dlaczego, ale tak mam od dzieciństwa :p Mam naturę bałaganiarza i dobrze się z tym czuję. Chociaż z biegiem lat zauważyłem, że mój pokój robi się coraz czystszy. Ale i tak nie lubię sprzątać xD

--------------------
Jestem Saiyaninem, który przybył z Ziemi, zeby cię pokonać

-----

http://komixxy.pl...zebaczenia
Dodane: 29-10-2011 21:40
Cóż bardzo lubię mieć czysto w pokoju ogólnie w mieszkaniu ale niestety mój brat z matką to burdelarze sprzątnę w piątek po szkole w sobotę wracam z pracy i jest po prostu syf i to straszny jak nie zrobię porządku przez tydzień to nie da wejść ani wyjść czasem zastanawiam się co zrobić żeby ich zmusić do czystości ostatnio zauważyłem że im większy syf robią tym bardziej pedantyczny się robię

--------------------
Dodane: 29-10-2011 22:21 - Edytowane przez Kaja dnia 29-10-2011 22:25
#Kaja - user - 10%
Za sprzątaniem może i nie przepadam ale nigdy mi się nie zdarzyło żeby mój pokój wyglądał jak jakieś pobojowisko. Na bieżąco utrzymuję porządek, zawsze wszystko odkładam na miejsce i wystarczy by raz na tydzień przetrzeć szmatką meble i poodkurzać z czym także nie mam problemu bo jakoś uważam to za swój obowiązek. Poza tym codziennie trzeba pozmywać naczynia głównie po obiedzie i nie raz pomóc mamie w sprzątaniu.

--------------------
Dodane: 29-10-2011 23:16
#Ahalian - user - 80%
Mi się nie chce myć naczyń po każdym obiedzie. Czasami pomogę mamie w sprzątaniu domu. Ale żeby sprzątać pokój z własnej woli, to na prawdę zadkoooooo.

--------------------
Dodane: 31-10-2011 18:57
#owerfull - user - max%
Ahalian napisał/a:
Mi się nie chce myć naczyń po każdym obiedzie. Czasami pomogę mamie w sprzątaniu domu. Ale żeby sprzątać pokój z własnej woli, to na prawdę zadkoooooo.

Kurde, to nawet Ja sprzątam pokój z własnej woli :| xD, serio, nie lubię mieć syfu za bardzo, chociaż jak się ma psa i nie ma się często czasu to nie ma się czasu(wtf ? xD) na posprzątanie biurka :| .

Na ogół nie lubię sprzątać, chciałbym, żeby samo się sprzątało i było ciągle czysto, przytulnie i jakoś tak ...fajnie *,*.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 03-12-2011 10:24
#Heliaze - user - 100%
Sprzątam dosyć często, czy to standardowy bajzel lub jakiś kurz na meblach i innych rzeczach. Dosyć regularnie.

--------------------

Dodane: 03-12-2011 12:40
#Esey - user - 80%
Jak mieszkałem w Łodzi, to sprzątałem co tydzień, tak samo jak jeżdżę do Kielc. A u siebie to mój pokój powoli sobie obrasta kurzem, a że remont, to mam wymówkę żeby nie sprzątać. Ale trzeba by się za to wziąć, bo masakra, nawet koleżanki w stołowym przyjmuje, bo u mnie się po prostu nie da...

Dodane: 03-12-2011 18:59
#Bociak - user - max%
Co tydzień, po każdym weekendzie przyrzekam sobie, że będę utrzymywał porządek... tymczasem efekty są jakie są. :(

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-12-2011 22:13
#Ahalian - user - 80%
Bociak napisał/a:
Co tydzień, po każdym weekendzie przyrzekam sobie, że będę utrzymywał porządek... tymczasem efekty są jakie są. :(

Też sobie to obiecałem, ale po dwóch tygodniach mi się odechciało. Ale jakoś porządek jest utrzymany. To chyba dzięki mojej mamie :)

--------------------
Dodane: 03-12-2011 22:54
#siuber - user - 60%
MI zawsze trują tyłke , żę mam balagan w pokaji a przedewszystkim na biórku.
Moje biurko i mam na nim wszystko od dlugopisó aż po rame od roweru ( naprawialem w domu bo nadwoże zimno bylo) xD

Jak ktoś już powiedział w "w balaganie sie moge odnaleść mam tak samo poco latać po calym domu z odkladaniem wszystkiego na miejsce jak moge mieć wszystko pod ręką.
W biórku mam kilka pólek między innymi na śmiecie i na smiecie.

Nawet dorobilemszuflade na komputer bo mi sie nie chce roskręcać obudowy.

ale wszystko "oprócz biurka" oczywiscie staram sie sprzątać xD

Dodane: 31-01-2012 10:34
#Byczusia - user - 80%
Ja i sprzątanie. No cóż nie ma co tu ukrywać jestem typem bałaganiary. A to kosmetyki, czy plecak na podłodze, a to na krześle sporo ciuchów, czy innych rzeczy. Jakoś nie lubię z resztą sprzątać(jak już to odkurzaczem). Czasem od wielkiego dzwonu zetrę kurze czy okna umyję, nic więcej.

Dodane: 31-01-2012 16:34
#DeaDMen - user - 90%
Sprzątam,bo muszę zwykle odkurzam jedno piętro i wycieram kurzę,czasem powkładam naczynia do zmywarki xDD.Bałaganu w pokoju wielkiego nie mam staram się w nim sprzątać regularnie.Resztą sprzątania zajmują się rodzice.

Dodane: 12-02-2012 11:33
#Prynio - user - 30%
Ja nie sprzątam na szczęście mnie praca ratuje braciak musi sprzątać co do biurka to także jego fucha jeśli nie sprzątnie nici z kompa ^^

--------------------
Dodane: 28-02-2012 14:07
#Kyuubi - user - 70%
Jezu jak ja tego nie lubię. Sprzątam praktycznie wtedy kiedy już jest bardzo brudno. Na biurku to mam sodomę i gomorę tak samo na stoliku.

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 29-02-2012 19:49
#Ahalian - user - 80%
Teraz już coraz rzadziej sprzątam w moim pokoju, bo nie mam na to czasu. Mam strasznie dużo zajęć i przychodzę do domu bardzo zmęczony i co pierwsze to kąpiel i łózio. mama casami zgarnie mi z grubsza i po sprawie. papuga mi bardzo brudzi w pokoju, bo lata i robi ****, ale staram się to systemtycznie wycierać :)

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online