Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:17
OnLine: 37, statystyki
index > Nauka, Historia, Filozofia
Temat: Wychowanie do życia w rodzinie
Dodane: 10-05-2011 22:04
#Pepe - user - max%
Ciekawy temat, szkoda że równie ciekawie nie było na lekcjach wdż w których od początku średnio uczestniczyłem :p Były prowadzone strasznie po amatorsku, zero wartościowego materiału :C W podstawówce miałem z moją wychowawczynią (pani od Przyrody, lol), gadka o przyjaźni, pierwszych zauroczeniach i ewentualnie jakiś filmik z drogi plemnika do komórki jajowej. Gimnazjum to lekcje z panią od biologii, lubiłem ją więc przychodziłem. Co zastałem? Powtórkę z rozrywki, jednak bardziej się znała (patrz przedmiot którego uczyła) i było trochę o antykoncepcji, niechcianej ciąży, odpowiedzialności etc. nawet mi się podobało. Teraz w Liceum zajęcia wołają o pomstę do nieba, prowadzi je pani pedagog, chyba troszkę jej się lekcje pomyliły bo mamy jakieś beznadziejne testy osobowości, otwartości i inny syf tego typu. Jeżeli to jest wychowanie do życia w rodzinie to ja jestem Brad Pitt...

--------------------
iSayumi
Dodane: 16-05-2011 20:17
#Aero - user - 90%
Na większości tych lekcji się nudziłem. Chodziłem raczej z przymusu, bo można było nie zdać. Tak samo jak JCD, chyba, że inni też, nie dowiedziałem się prawie niczego nowego.

--------------------
Dodane: 12-06-2011 10:52
#GokuDBZ - user - 60%
yagamidutch napisał/a:
z nastoletnim dzieckiem.

Albo nastolatkiem albo dzieckiem jak już :d

Wychowanie do życia w rodzinie , ta lekcja była monotonna i strasznie nudna (przynajmniej dla mnie) Miałem ją z nauczycielką matematyki , która była znana w szkole pod przezwiskiem szczęki :d
Chodziłem bo musiałem nie chciałem mieć żadnych kłopotów . Mieliśmy lekcje odzielnie chłopaki i odzielnie dziewczyny , Ci którzy mieli lekcje zostawali w klasie a Ci którzy nie mieli szli do świetlicy (chyba że to była ostatnia lekcja)
To tyle pozdrawiam .

--------------------
Moje rysunki ;) : http://npolska.ne...opic/14302
Zapraszam !

---
Dozwolony rozmiar sygnatury w podpisie to 350x150.
Dodane: 12-06-2011 14:52
#Bociak - user - max%
Wychowanie do życia w rodzinie jest bardzo niszowym, nudnym i mało przekonywującym przedmiotem. Nie wiem dlaczego żadna pani "pedagog" nie zrozumie, że ich program nadawał by się do zerówek. Boją się o tym mówić, pewnie same mało wiedzą. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-06-2011 15:02 - Edytowane przez otaku1 dnia 12-06-2011 15:31
#otaku1 - user - 0%
U mnie w gimnazjum coś o tej nazwie było, braliśmy układ rozrodczy kobiet i mężczyzn i coś o antykoncepcji. Było tylko kilka lekcji, a na ostatniej mogliśmy napisać pytania na kartkach i kobieta starała się odpowiedzieć. A w 3 klasie liceum (jak już byliśmy pełnoletni) kazali nam podpisać oświadczenie, że nie zgadzamy się na uczetniczenie w takim przedmiocie ;)

Dodane: 04-12-2011 00:58
#Ahalian - user - 80%
Ja miałem te zajecia tylko przez 3 miesiące w szkole podstawowej, czyli jakieś 5 lat temu. Chodziłem tam, bo mama nie chciała mnie wypisać. Ogladaliśmy jakieś filmy rodzinne itp. Ogólnie nudno było. Potem już nie miałem z tym styczności.

--------------------
Dodane: 27-02-2012 09:29
#JCD - user - max%
http://wiadomosci...__Nie.html

Iks de...
Naprawdę, nie wiem jak to skomentować bez pastwienia się nad delikwentem :p

--------------------

Dodane: 27-02-2012 09:34
#Henkok - user - 80%
Cóż dużo do powiedzenia tutaj nie mam jeśli ogólnie chodzi o temat ponieważ niestety (albo i stety ponieważ nie wiem xD) nie miałem takich zajęć a mieszkam w stolicy.Co więcej nie wiedziałem nawet ,że w Polsce prowadzi się takie lekcje ;) .

--------------------
"To jasny czerwień.Czerwień.Tak jak jej włosy.Czerwień.Szkarłat głębszy od dojrzalszej truskawki.Tak jak czerwień,która pokryła moje dłonie."

Dodane: 27-02-2012 10:48
#Kyuubi - user - 70%
To czy Wychowanie do życia w rodzinie jest potrzebne czy nie zależy od nauczyciela. Od jego podejścia, sposobu prowadzenia lekcji i zaangażowania. U mnie w gimnazjum WDŻ służyło bardziej do odrabiania prac domowych niż do nauki życia w rodzinie.

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 27-02-2012 11:58
#Byczusia - user - 80%
Miałam takie lekcje w gimnazjum. I co mogę o nich napisać? O ile u mnie w szkole babka raczej tak mało zagłębiała w takie tematy, raczej ciągle tylko powtarzała, że do łóżka dopiero po ślubie,etc. A raczej gadała takie oczywiste rzeczy.

Dodane: 20-03-2012 16:33
#DeaDMen - user - 90%
Jak dla mnie takie lekcje nie są konieczne przynajmniej ja tak uważam większość rzeczy jakie były na tym przedmiocie to wiedziałem już dawno temu do tego zwykle oglądaliśmy jakieś nudne filmy nie mam miłych wspomnień związanych z tym przedmiotem.

Dodane: 20-03-2012 16:59
w 1 gim było ok ponieważ była fajna babka a teraz to masakra. Osobiście uważam że ten przedmiot jest nie potrzebny

--------------------
Zapraszam do Komentowania moich FA http://dbpolska.n...opic/15769
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online