Dodane: 11-08-2009 22:29
Już sobie wyobrażam co ja bym mu zrobił.Tępy dzieciak ze wsi,który za zabawę uważa znęcanie się nad choćby biednym małym kotkiem
http://wiadomosci...IDEO_.html
--------------------

Dodane: 11-08-2009 22:36
--------------------

Dodane: 11-08-2009 22:48
Wyobraź sobie, że na żywca widziałem o wiele gorsze traktowanie zwierząt, niestety gimnazjum i potłuczeni gimnazjaliści, dobrze, że tan okres mam już za sobą.
Ogólnie kocham zwierzęta, mam sukę i kocura, z tym drugim śpię i może wydawać się to dziwne, bądź śmieszne, ale nie wyobrażam sobie codziennego życia bez tych szkrabów.
Codzienne karmienie, zabawy, mycie od czasu do czasu i świadomość, że te zwierzęta są mi całkowicie oddane.
Mieszkam na wsi, wokoło mego domu rozciąga się piękny las, kilka razy w miesiącu wychodzę na spacer właśnie z psem i kotem, potrafię chodzić wśród drzew całe godziny, a oni idą obok mnie krok w krok.
Do czego zmierzam, otóż nie wyobrażam sobie bym kiedykolwiek mógł umyślnie skrzywdzić jakiekolwiek zwierzę, ponadto ludzie którzy umyślnie tę krzywdę wyrządzają, są dla mnie skończonymi bydlakami. Jestem obojętny na wile spraw, które poruszają innych, lecz maltretowania zwierząt ścierpieć nie mogę...
Sąd i najwyższa możliwa kara...
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 11-08-2009 22:55
Ja miałem kumpla który dolewał swojemu kotu wapno do mleka a także potrafił go wsadzić do pralki.

Dodane: 11-08-2009 23:00
Za przeproszeniem, ale ja takiemu gościowi to bym jaja u samej du*p upier***ił.
Sory za słownictwo ale jak widzę takie dzieci to się we mnie gotuje po prostu. Sam mieszkam na wsi mam różne zwierzęta, ale je darze szacunkiem bo to istota żywa i nigdy bym czegoś takiego nie zrobił. A gdyby taki dzieciak jak ten mieszkał blisko mnie to bym mu porachował kości. Normalnie ŻAL mi jego i jego głupoty...!!!
--------------------
Dragon Ball i to się nie zmienia...

Dodane: 11-08-2009 23:00
Plastus napisał/a:
Ja miałem kumpla który dolewał swojemu kotu wapno do mleka a także potrafił go wsadzić do pralki.
nie no masz się czym chwalić a pomyśl jak byś zabłysnął znając jakiegoś mordercę albo coś w tym rodzaju.
jak to mówią z kim się zadajesz tym się stajesz (czy coś takiego)
a swoja droga nie reagowanie w takich przypadkach jest prawie takie samo złe jak robienie takich bestialstw

Dodane: 11-08-2009 23:18 -
Hmmm, jak dla mnie to przykład nie tyle wyrafinowanego okrucieństwa co zwykłej głupoty. Niektórzy nie rozróżniają zwierząt od samobieżnych pojazdów i stąd biorą sie takie rzeczy. A jak im sie zwraca uwagę mówią: to tylko kot/pies.
edit.
Zapomniałem napisać, że zdziwiła mnie wręcz nagonka na gościa, który to zrobił
http://nasza-klas...e/26447546 http://www.wykop....ego-zabawy
--------------------

Dodane: 11-08-2009 23:29
Idioci poprostu... Ja bym nigdy nie skrzywdził żadnego zwierzaka... A on nie tyle że chciał się znęcac nad nium tylko chciał zabłysnąc jednak to mu się nie udało. Takiego idiotę to za szmaty i przekopac po ziemi ;/
--------------------

Dodane: 12-08-2009 09:34
ciebie to dziwi ja w tym nie widzę nic dziwnego ze normalni ludzie tępią zachowanie takiego za przeproszeniem po*eba
jeśli ciebie dziwi sprzeciw społeczeństwa to musisz mieć takie same poglądy jak tamten szmaciarz

Dodane: 12-08-2009 10:42 -
zadyma169 napisał/a:
jeśli ciebie dziwi sprzeciw społeczeństwa to musisz mieć takie same poglądy jak tamten szmaciarz
Geeez... ale skrót myślowy. To nie jest sprzeciw tylko ewidentna nagonka na gościa, jakby zabił normalnie. A znęcanie sie ze szczególnym okrucieństwem jest chyba mniej karalne, nie jestem jednak pewien. Wyzywanie gościa od szmat itp. mnie nie dziwi, ale tam widziałem też pełne nienawiści groźby karalne i to piszą goście podpisani najczęściej własnym imieniem i nazwiskiem. To ci dopiero odwaga

Albo głupota...
Jak już napisałem winowajca jak dla mnie jest po prostu extremalnie tępy, a nie sadystyczny. On nie robił tego, żeby zrobić zwierzęciu krzywdę, tylko dla zabawy. Sytuacja, gdyby ktoś tak nim sie bawił jest najprawdopodobniej nie do wyobrażenia w jego małym móżdżku. Co zrobić? Jak dla mnie odizolować od społeczeństwa i podjąć jakąś próbę resocjalizacji tzn. wbić mu do łba, że tak sie nie robi. I tak pewnie nie zrozumie "dlaczego". Niby nie powinno się zamykać za głupotę, ale on już dał wyraz temu, że jest nieprzewidywalny i niebezpieczny dla otoczenia.
--------------------

Dodane: 12-08-2009 10:43
Heh chyba chciał zabłysnąć ale coś mu nie wyszło. W sumie ogólnie jest coś takiego porąbane że ludzie dopuszczają się takich rzeczy, bo na prawdę ja zakopywałem już zdechłego psa i przychodziło mi to z wielkim trudem. A bawić się żywym stworzeniem, tak bo ten kot był żywy gdzie na wykopie parę głąbów napisało że nie wiadomo czy on w ogóle był żywy. Nie każdy rodzi się z jakąś wiedzą, czy też nie każdy potrafi być człowiekiem mimo że na takiego wygląda. Tak dla testu zrobiłbym mu to samo, tylko z większej dmuchawy tak żeby z 20 metrów przeleciał ciekaw jestem jakby się poczuł.
Sądząc po tym że konto na nk skasował tak samo na yt włącznie z filmikami, przyszłości mu nie wróżę.
Ogólnie dzieciaki dzisiaj to w większej mierze debile, sam zostałem potraktowany przez ledwie 17 latka który jechał motorem i dla zabawy podjechał do mnie jak jechałem rowerem i mnie pchnął na słup. Efektem było złamanie otwarte i uziemienie na pół roku. A takich bezmózgich zachowań jest coraz więcej. Ogólnie to świat zaczyna się najwidoczniej cofać.

Dodane: 12-08-2009 12:04
Po obejrzeniu tego filmu byłem wstrząśnięty. Żeby tak znęcać się nad zwierzęciem. Ja myślę iż powinno zakazać im nabycia zwierząt, a tego debila powinno się gdzieś zamknąć.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-08-2009 14:22
Marzy mi zeby zrzucic tego typa z wysokosci 10m. Bez zadnego zabezpieczenia. Najlepiej jakby sie nie zabil tylko ostro polamal. Moze poczulby sie choc odrobine podobnie jak ten kotek...
Coz patologia to chyba najlepsze slowo jakie mozna tutaj uzyc...
--------------------

Dodane: 12-08-2009 18:44
nie no masz się czym chwalić a pomyśl jak byś zabłysnął znając jakiegoś mordercę albo coś w tym rodzaju.
jak to mówią z kim się zadajesz tym się stajesz (czy coś takiego)
a swoja droga nie reagowanie w takich przypadkach jest prawie takie samo złe jak robienie takich bestialstw
Nie chwale się, tylko podaje przykład, że wielu jest takich ludzi. A co mogłem zrobić, powiedziałem mu to, co o tym myśle. Oczywiście mógłbym iśc z tym na policje, ale oni tak by z tym nic nie zrobili, a ja wyszedłbym na kapo.

Dodane: 12-08-2009 19:29
Straszne.. ja naprawdę jestem przewrażliwiona na tym punkcie, jak widzę coś takiego to mam ochotę to samo zrobić z tym, co to robi.. Sama nie raz słyszałam jak np. ludzie mieszkają w blokach to biorą koty, które im przeszkadzają do worka i tłuką o ścianę, aż te zginą. Brzydzę się takimi istotami, uśpić zwierzę to raz, ale znęcać się nad nim i mordować to dwa.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 12-08-2009 19:34
No i sławe zdobył. W internecie każdy może dać swój filmik czy wzmiankę o sobie, ale trafić do telewizji już nie jest tak łatwo. Ale jednak mu się udało. Podano w niej że trawi do sądu dla nieletnich. I bardzo słusznie.
--------------------

Dodane: 12-08-2009 19:41
DJBociak napisał/a:
No i sławe zdobył. W internecie każdy może dać swój filmik czy wzmiankę o sobie, ale trafić do telewizji już nie jest tak łatwo.
Nie możliwe, aby być do tego stopnia głupim, żeby wrzucać coś takiego i dać się perfidnie złapać prawu. To był by szczyt idiotyzmu jak dla mnie. On ma po prostu problemy ze sobą, niech się leczy.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 12-08-2009 19:51
Skąd masz bociek takie informacje? Możesz podać jakiegoś linka? Heh chociaż odrobina sprawiedliwości..

Dodane: 12-08-2009 19:56 -
Podobno jakiś koleś zobaczył na filmiku rejestracje samochodu i trafił na niego w naszej klasie. Później zgłosił do policji i na szczęście złapali psychola.
--------------------

Dodane: 12-08-2009 19:59
http://wiadomosci...kotem.html Tu linkacz xD. Ja niedawno się o tym dowiedziałem, jednak z tvn-owskich faktów. Ale nie ma to jak internet, tam pokazano jedynie zdjęcia. Na szczęście jak donosi TVN, kotek jest bezpieczny

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.