Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:17
OnLine: 38, statystyki
index > Polityka, Świat, Skandale, Ludzie
Temat: Polacy są coraz bogatsi
Dodane: 12-08-2009 19:06
#AHKrzych - user - 10%
Kordos, tylko, że w Indiach to jest ludzi ponad miliard a tu 40 mln ledwo :) Mają więcej rąk do pracy i tyle. A co do standardów to nie zauważyliście ich? Ile ludzi miało w Polsce PC a ile ma teraz? Bo u mnie 10 lat temu był 1 na osiedle :p a teraz? Huhuhu!! Każdy dom ma komputer! Złotówka też jest mocniejsza za 3zł mamy 1$ a kiedyś był po 100-200zł. Tak to już jest. Postęp jest niezauważalny dla kogoś kto ciągle tu żyje, jak już ktoś powiedział - ktoś kto nie był w Polsce 10-15 lat to gały wielkie robi. Z zegarkiem jest to samo, jak ciągle patrzysz to nie wiele się zmienia ale jak oderwiesz wzrok na parę minut to już co innego.

--------------------
1.Pamiętaj z adminami się nie dyskutuje, oni są naznaczeni wojną.
2.AK47 Ruscy przypadkowo wysłali do Afryki i tak powstał Chocapic.
3. +20 do zajedwabistości...
Dodane: 13-08-2009 21:28 - Edytowane przez kordos dnia 13-08-2009 21:36
#kordos - user - max%
AHKrzych napisał/a:
Kordos, tylko, że w Indiach to jest ludzi ponad miliard a tu 40 mln ledwo :) Mają więcej rąk do pracy i tyle. A co do standardów to nie zauważyliście ich? Ile ludzi miało w Polsce PC a ile ma teraz? Bo u mnie 10 lat temu był 1 na osiedle :p a teraz? Huhuhu!! Każdy dom ma komputer! Złotówka też jest mocniejsza za 3zł mamy 1$ a kiedyś był po 100-200zł. Tak to już jest. Postęp jest niezauważalny dla kogoś kto ciągle tu żyje, jak już ktoś powiedział - ktoś kto nie był w Polsce 10-15 lat to gały wielkie robi. Z zegarkiem jest to samo, jak ciągle patrzysz to nie wiele się zmienia ale jak oderwiesz wzrok na parę minut to już co innego.

jesli dokladnie przeczytales mojego posta to wiesz o tym ze nastapil postep i jest lepiej niz te 10 - 15 lat tez napisalem ;]
i co moim zdaniem przyczynilo sie do tego postepu

indie maja duzo wiecej ludzi i sa duzo wieksze - nie chodzilo mi o to ze powinnismy byc superpotega gospodarki tylko o tym jaka jest miedzy naszym krajem a ich roznica potencjalu mimo liczby ludnosci i wielkosci kraju
a co do rak do pracy to rece raczej u nas sa - swiadczy o tym bezrobocie (niektorym ludziom po prostu nie chce sie pracowac - to z kolei opisuje mentalnosc jakiegos tam procenta naszego spoleczenstwa; cos w stylu "po co mam sie natyrac za marne grosze wole wogule nic nie miec i nie robic") i liczne wyjazdy za granice tych chcacych pracowac -przyciagaja ich lepsze zarobki to normalne lepiej zarobic wiecej niz mniej

ale to ze rzad nie robi nic konkretnego by to zmienic za normalne juz nie jest

a jesli chodzi o komputery to raczej tu nie tak bardzo Polacy sie wzbogacili co kompy staly sie bardziej ogolnodostepne: przystepniejsze ceny mozliwosc splat ratalnych na niewielki procent (no i w pewnym stopniu myslenie "tamci maja mam byc gorszy?") zrobily swoje ;]

Dodane: 26-08-2009 15:09
#Macias - user - max%
Sytuacja w Polsce nie jest zbyt dobra, ale mimo wszystko pomału wychodzimy z dołka. Ci którzy sobie nie radzą w Polsce emigrują, a ci co zostają zazwyczaj zaczynają inwestycje. Wspierając się środkami Unii Europejskiej zwiększamy standardy życia i zakładamy nowe biznesy.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online