Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:17
OnLine: 38, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Śmierć
Dodane: 26-04-2011 18:12
#Kyuubi00 - user - 30%
Jakoś mnie śmierć w anime nie wzrusza aż tak. Raz tylko płakałem jak umierał Mufasa w "Królu lwie" i te słowa Simby, to mnie wzruszyło p[przyznaje. Jeżeli mam wybierać w anime to pewnie Krilana w DB

Dodane: 26-04-2011 18:58
#Vens - user - 70%
Mnie najbardziej odczuwa się śmierć osoby w anime typu życia codziennego. Bliska osoba ginie, a bohater pogrąża się w rozpaczy. Mniej więcej coś takiego jak w Ano hi mita hana no namae o bokutachi wa mada shiranai. Gdzie w grupie przyjaciół ginie dziewczyna, a oni rozstają się ze sobą idąc własnym życiem i nie mogąc zapomnieć o tej tragedii. Łezka się kręci w oku.

--------------------
Dodane: 27-04-2011 15:43
#AndyD - user - 10%
Śmierć Lockona Stratosa w pierwszej serii Gundama 00 oraz śmierć (poświęcenie) Tieria Erde w drugiej serii były najbardziej poruszające.

Śmierć Jiraji też tak samo była poruszająca szczególnie w mandze bo w anime lipnie wyglądała tak samo jak smutek naruto którego anime także nie potrafiło ukazać w tak wzruszający sposób jak manga.

--------------------
http://dbpolska.n...ost_233495 - Moje opowiadania
Dodane: 07-02-2012 13:44
#Byczusia - user - 80%
Dla mnie śmierć Toboe z Wolf's raina- poświęcił życie dla przyjaciół, aż jak zmarł to mnie w żołądku ścisnęło.
Czy śmierć Aeris z FFVII, chociaż za nią nie przepadam, to jak została przebita mieczem Sephiroth' a to było mi jej bardzo szkoda.

Dodane: 14-02-2012 21:42
#Utah - user - 30%
Więc u mnie to tak:
W Dragon Ballu: Śmierć Vegety na Namek - dumny książe Saiyan prosi z łzami w oczach swojego wroga aby pomścił ich przodków.
W Sailor Moon: Śmierć Nephrite - jeden z generałów mrocznego królestwa poświeca się dla ziemskiej dziewczyny.
W Inuyashy: Śmierć Kagury - według mnie, była najbardziej tragiczna postać w tym anime. Jej życie całkowicie zależało od Naraku(miał jej serce), więc musiała mu służyć wbrew swojej woli. W koncu odzyskuje wolność,ale zostaje śmiertelnie ranna. Mimo to umiera szczęśliwa.
W Saint Seiya - tam śmierć najwiekszego drania była niesamowita. Ja zapamiętałam śmierć rycerza Koziorożca, Shury, który zrozumiał swój błąd i oddaje swoją zbroję Shiryu, aby go uratować przed śmiercią.

--------------------
"Dobry Pan obdarzył nas ograniczoną liczbą uderzeń serca. Byłbym głupi, marnując mój przydział na bieganie tam i z powrotem." Neil Armstrong

Dodane: 16-02-2012 14:21
#Kyuubi - user - 70%
Smutna była śmierć Jirai , Minato i Kushimy oraz Paina.. (lol) z Naruto. W DB śmierć nie była tak wzruszająca bo i tak wiedziałem że albo ich ożywią albo i ch zobaczę w zaświatach. Z Bleacha jakoś nic mi się nie nasuwa na myśl. Z OP śmierć Białobrodego, Aca i matki Nami.

Dodane: 25-03-2012 12:44
Wzruszające to:
Śmierć Anchana z anime rainbow
śmierć L'a z DN
śmierć Goku kiedy się poświęca dla Gohana i innych

--------------------
Zapraszam do Komentowania moich FA http://dbpolska.n...opic/15769
Dodane: 25-03-2012 13:32
Śmierć Jiraiyi była chyba najbardziej wzruszającą sceną w Naruto Shippuuden. W Naruto śmierć Zabuzy przy Haku i śmierć Hiruzena.

--------------------

Train ninjas and save the world from evil on NinjaManager.com !
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online