Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:17
OnLine: 38, statystyki
index > Hydepark
Temat: Wasze pismo
Dodane: 03-08-2009 17:28
#Plastus - user - max%
Ahh kto z nas nie pamiętał zmagań z ładnym pisaniem, kto nie usłyszał od swojej polonistki uwag odnośnie naszego pisma, że nie wyraźnie, że krzywo, nie da się rozczytać idt. Ostatnio badania naukowców, a dokładniej grafologów pokazały jak po analizie stylu można naszkicować portret psychologiczny autora. W 80% można po formie stawiania liter odgadnąć płeć osoby, także jej stan psychiczny, stres i z jakiego rejonu się wywodzi. To akurat tematem, ciekawski. A jak u was sjest z waszym pismem ? xD

Dodane: 03-08-2009 17:51 - Edytowane przez Bociak dnia 03-08-2009 17:54
#Bociak - user - max%
Nie będe skromny - moje pismo jest okropne :p . A ja nie wiem jak miałbym pisać ładniej. Ale taki już mój charakter. Nie chciałem się z tym uporać, gdyż nawet nie miałem na to sił. Nauczyciele mają z tym problemy, ale niektórzy nie powinni mieć mi to za złe, gdyż bazgrolą gorzej ode mnie :) .

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 03-08-2009 18:24
#by_ikar - systemadmin - max%
Moje pismo czasami wygląda jak hieroglify, bo jestem dysgrafikiem, czasami nie wiedziałem dla czego miałbym się z tym uporać jak doskonale potrafię się rozczytać z swojego pisma. Na pewno nie przypomina nawet tego lekarskiego, więc nie wiem w czym problem? Z lekarskiego się rozczytują więc o co im chodzi odnośnie mojego? Ortografię poprawiłem i to jest najważniejsze :) Reszta nie jest już tak ważna.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 03-08-2009 18:34 - Edytowane przez gryffin14 dnia 03-08-2009 18:35
Jezeli chodzi o moje pismo to prawie kazdy potrafi sie rozczytac, wiec zle nie jest :)
Mialem w szkole takiego kolege, ktory pisal bardzo nie wyraznie. Np: Agom Mickewic zamiast Adam Mickiewicz i wiele innych. Czasami z tego naprawde niezle cyrki wychodzily. Gdy polonistka kazala komus napisac cos na tablicy to wszyscy od razu "niech rafal idzie, ma bardzo czytelne pismo" albo na histori facetka pyta sie czy ktos widzial kiedys hieroglify, a my na to ze tak, a ona gdzie? a my u rafala w zeszycie :p Bylo jeszcze wiele smiesznych sytuacji ale juz nie chce mi sie pisac.

Dodane: 03-08-2009 18:43
#Galaxey - user - 30%
Ja pisma nie mam tragicznego, ale mam trochę problemów z ortografią (Nie jestem dyslektykiem, ale za mało książek czytam).
A oto próbka mojego pisma:

--------------------

Piszcie na maila galaxey7@gmail.com
---------------

Rozsądek posiadł, kto w słowach oszczędny,
kto spokojnego ducha - roztropny.
I głupi, gdy milczy, wydaje się mądrym,
kto wargi zamyka - bezpieczny.
(Prz 17, 27-28)
Dodane: 03-08-2009 18:55 - Edytowane przez Kayleigh90 dnia 03-08-2009 18:56
OMG, ja też sto razy słyszałam, jak ja okropnie piszę... No cóż, nigdy nie uważałam, że piszę jakoś Bóg wie jak cudownie, ale zawsze jest czytelnie... I pocieszam się tym, że większość pisarzy miała okropny charakter pisma :d Tu macie taką próbkę, jakiś stary list z anglika, ale zawsze :p :
http://www.fotosi...28d77.html
To i tak to jest ładnie, bo jakbyście zobaczyli próbkę mojego fanfica na brudno, to byście się przerazili :p .
Co do ortografii, nigdy problemów nie miałam. :)

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 03-08-2009 19:00
Moje pismo nie jest zbytnio dobre :d Ale nie będę cwiczył żeby lepiej pisac. A ortografia nie jest zła, czasem popełniam błędy jednak żadko.

--------------------
Dodane: 03-08-2009 19:45
#Cyrus - user - max%
Najgorzej jest jak ktoś się z własnego pisma nie może rozczytać... a znam paru. Może moje pismo nie należy do najpiękniejszych, ale większość osób się rozczytuje i to najważniejsze ;) Jedynie co mnie wkurza u siebie to to, że piszę r i v praktycznie identycznie :/ Bardzo mi to przeszkadza w j. angielskim. Dlatego jak piszę coś po angielsku to zawsze zwracam na to uwagę by później wiedzieć co do czego. Mogę pisać ładniej, ale to zajmuje wtedy więcej czasu.
Najważniejsze, ze jest czytelnie, to że koślawo trochę to małe piwo :p Jak pożyczam zeszyty od kumpli to się idzie wkur**ć nie raz xD Szczególnie jak jest nazwa własna bo tego to się ciężko domyśleć. Dlatego kobiety są niezastąpione... smutna prawda xDDD No, ale to trzeba im przyznać. Nawet sobie nie przypominam teraz żadnej kumpeli która by brzydko pisała ;)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 03-08-2009 19:48
#dexter86 - user - 70%
Ja mam bardzo czytelne pismo, bo piszę takie "wielkie" litery na jedną kratkę no i często słyszę,że mam pismo jak dziewczyna, a ja myślę,że to "efekt uboczny" rysowania ;)

Dodane: 03-08-2009 19:49
Niekoniecznie. Może być akurat właśnie odwrotnie. ;) Sama znam taką dziewczynę, co pismo ma takie sobie, właśnie czytelne, ale nie żeby nie wiadomo jak piękne, ale rysować, to rysuje cudownie...

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 03-08-2009 20:33
#Plastus - user - max%
Ja mam pismo okropne i bardziej podobne do szlaczka niż jakiegoś słowa. Najpierw pisałem brzydko, ale czytelnie, potem brzydko i nieczytelnie, kolejnym etapem było pisanie nieczytelnie i domyślanie sie co dany szlaczek oznacza, potem już wiedziałem że taki i taki szlaczek oznaczą takie a nie inne słowa xD

Dodane: 03-08-2009 20:34
#olek_mi - user - max%
Na lekcjach notuje jak najwięcej nie zwracam uwagi na charakter pisma, bo to nie jest najważniejsze ;) Przykładam się tylko gdy mam napisac jakieś wypracowanie z polaka to wtedy ślęczę nas kartką i pisze jak najładniej, ale od czasu do czasu można poświęcic na to troche czasu :) Z resztą gdyby nauczyciel wymagał od nas dobrego pisma, bo nie może nas odczytac to kazałby pisac na komputerze, więc aż tak źle nie jest xD

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 03-08-2009 21:00
#MattiTeo - user - 80%
Jeśli się staram to moje pismo nie jest najgorsze, nawet czasami ktoś mi powie, że naprawdę nieźle piszę. Lecz gdy piszę coś na szybo (w 95% przypadków xD) to bazgrolę jak kura pazurom ^^. Postaram się jutro pochwalić wyglądem pisma.

Dodane: 03-08-2009 21:25
No cóż ... Nie mogę się oprzeć : moje pismo jest okropne . Często jest tak , że muszę czytać wypracowania , a czasami są jedynki bo co bardziej nerwowi nauczyciele ( Historyk ) to się denerwuje. Jak zwykle są z tego powodu kłopoty bo mnie to denerwuje , że chociaż napisałem dobrze to dostaję pałę i najczęściej kończy się wezwaniem rodziców itp . POZDRAWIAM wszystkich ludzi którzy nie piszą ładnie xP ;)

Dodane: 03-08-2009 23:04
#JCD - user - max%
Ja pisze bardzo ładnie, ale nie przy pomocy narzędzi typu ołówek lub długopis :| Moje pismo odręczne wygląda bardzo brzydko, ale da sie rozczytać. Tylko pojedyncze osoby mają problemy z niektórymi wyrazami, ale one z recepty pewnie już nic nie rozszyfrują. Mój kolega pisze niczym sejsmograf przy niewielkich ruchach tektonicznych i polonistka ma czasami problemy z rozszyfrowanie znaczenia poszczególnych "odczytów z mózgu" xD Więc w sumie źle nie jest.

Ostatnio badania naukowców, a dokładniej grafologów pokazały jak po analizie stylu można naszkicować portret psychologiczny autora. W 80% można po formie stawiania liter odgadnąć płeć osoby, także jej stan psychiczny, stres i z jakiego rejonu się wywodzi. xD

Może jeszcze jak często dupę podciera? :| No bez przesady, jak dla mnie możliwości tej dziedziny są wyolbrzymione. Jak sie zdenerwuje lub śpieszą albo jestem zmęczony zmienia mi sie charakter pisma i to przy porównaniach dało by się pewnie odczytać. No, ale żeby aż pochodzenie znać?

Dodane: 03-08-2009 23:10
#dexter86 - user - 70%
Kayleigh90 napisał/a:
Niekoniecznie. Może być akurat właśnie odwrotnie. ;) Sama znam taką dziewczynę, co pismo ma takie sobie, właśnie czytelne, ale nie żeby nie wiadomo jak piękne, ale rysować, to rysuje cudownie...

No wiesz,ja też nie twierdzę,że mam przepiękne pismo, każdy się z niego rozczyta/wyczta i przeczyta to co chce ;)

Dodane: 03-08-2009 23:42
#Darknes - user - max%
Brzydko pisze :p zawsze mi nauczyciele powtarzali że bazgrolę xD jednak nie narzekają bo rozczytać potrafią a jak jeden z kumpli nawet się w linijkę zmieścić nie potrafi to takie hieroglify mu wychodzą że szok xD ja to przynajmniej stawiam te litery w miarę równo i na linijce [zeszyt w linię] a u niego jedna literka jest nad linią druga na linii a trzecia już pod linią xD w dodatku jeszcze takie kwadraciaki że czasami naprawdę idzie się wnerwić jak się chce coś od niego spisać xD a drugi kolega to pamiętam jak zawsze pisał takim szlaczkiem jak to opisał Jędrek xD a nauczycielka zawsze kazała mu przepisywać wypracowania bo stwierdziła że nawet pod lupą nie wiadomo co to za litery są xDD Ja natomiast wypracowania pisałem powoli na spokojnie i wtedy literki wychodzą mi naprawdę dosyć ładnie ale w szkole zawsze idzie na szybkiego więc są krzywawe, wyobraźcie sobie że u mnie "a" wygląda jak "u" xD bo jak szybko pisze to nie zdążę u góry przymknąć i wychodzi takie "u" z koconkiem xD potem jak jest chwilka czasu to dostawiam brakujący element żeby "a" wyglądało jak "a" xD
Najlepiej jest pożyczać zeszytów od dziewczyn bo ja nie wiem jak to robią ale nawet na szybkiego wychodzą im ładniejsze literki niż ja bym pisał powoli xD chociaż zdarzają się chłopacy z babskim charakterem, mam takiego w klasie, który pisze bardzo ładnie.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 04-08-2009 00:48
Ja ze swoim pismem nie mam problemow. Pisze dosc czytelnie, moze troche nie dociagam liter, ale uwazam ze to nie jest w stanie sprawic ze ktos nie bedzie mogl sie rozczytac. Czesto osoby z klasy pozyczaly ode mnie zeszyt z matmy bo wiedzialy ze wszystko mam i gdy mi go oddawali nic nie mowili ze nie szlo odczytac. Nauczyciele tez nigdy nie zwracali uwagi ze nie moge czegos odczytac. Jedynymi osobami ktore uwazaja ze brzydko pisze sa moi rodzice...twierdza ze nie sa w stanie odczytac moich 'balgrolow'...ale ja tez mam problem z odczytywaniem tego co oni napisza wiec jest Remis:-)

--------------------

Dodane: 04-08-2009 00:57
Ja popełniam błędy :d ale dziewczyny mówią ze mam ładne pismo :d

--------------------
Podpis został wyczyszczony z powodu złamania 12pkt regulaminu dotyczącego dopuszczalnej ilości grafiki w podpisie.
Dodane: 04-08-2009 10:46
#Dexteros - user - 80%
Nie będe pokazywał pisma :p ale jest ok. Potrafie siebie rozczytać, inni dają rade więc nie jest źle. Na wykładach jednak nie da sie kaligrafować, za szybko wszystko sie dzieje, by pismo było śliczniuteńkie.

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online