Dodane: 30-07-2009 23:06
Ohayo
Każdy chyba zna postacie marvela...otóż oficjalne konto MARVELA na yt wydało 2 trailery...
http://www.youtub...LYjywXyyDI z wolverinem i iron manem
Mają zostać wypuszczone w 2010 roku.Co wy na to?Ja jako fan uniwersum Marvela się ciesze,a i trailery zapowiadają się ładnie

Dodane: 30-07-2009 23:12
Proszę, NIE!
Nie no, dobra ujdzie xD W sumie to ciekawe, że powstanie coś takiego. Swojego czasu oglądałem X-men'ów itd., ale było to daaaaawnooooo. Średnio sobie to wyobrażam, ale jak nie zapomnę to zerknę.
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.
AIZEN-SAMA-CHAN! <3

Dodane: 30-07-2009 23:18
mi się to nie podoba nie powinno się(a raczej się nie da) robić z Amerykańskiego komiksu a co za idzie kreskówki , czysto Japońskie anime

Dodane: 31-07-2009 01:36
Również nie bardzo mi się to podoba. Marvel to jest marvel, oni robią hulka, ironmana, spidermena itp jak to można pokazać potem w anime? Wychodzi trochę kiczowato. Tak samo jak z amerykańskiego power rengers zrobili japońskie a wyszło taka lipa że szkoda nawet się za to zabierać..
Nie jestem jakimś ogromnym fanem marvila, ale jestem przywiązany do ich stylu, nie wyobrażam sobie wolverine walczącego z ninja, po prostu po obejrzeniu x-men geneza wolverine jakoś nie potrafię tego połączyć, nigdzie tam nie widzę zależności.. Nawet jest to dla mnie głupie i porównywalne z profanacją. Tak nie można..

Dodane: 31-07-2009 10:47 -
To znaczy nikt nie powiedział że to będzie na wzór głównego uniwersum.
Zobaczyliście że Wolverine jest tutaj raczej młodzieńcem ?
To może być po prostu anime z postaciami o zdolnościach tych co w Marvelu.
Nie musi,a raczej nie może nawiązywać do ich oryginalnych historii.Może będzie ciekawe

Dodane: 31-07-2009 11:27
Ale jakie to profanacja, w komiksach wolverine walczył z samurajami i właśnie ninja, z resztą druga część filmu x-men geneza wolverine będzie opowiadać o jego przygodach w... JAPONII.

Dodane: 31-07-2009 11:39
Szczerze mówiąc nie wygląda to najgorzej. Ale przecież to komiksy, więc adaptacje powinny być kreskowką. Po co pchać to do anime?
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 31-07-2009 13:56 -
DJBociak napisał/a:
Szczerze mówiąc nie wygląda to najgorzej. Ale przecież to komiksy, więc adaptacje powinny być kreskowką. Po co pchać to do anime?
Żeby rzucić na to nowe światło
Ja osobiście chętnie to zobaczę.
PS.Ten trailer ładniejszy
http://www.youtub...re=channel BTW.Kiedy dowiem się czegoś więcej,to napiszę

Dodane: 31-07-2009 16:41
Jak dla mnie kicha normalnie w połowie wyłączyłem są żeczy których nie należy zmieniac.Ja lubie wszystkie postacie z marvela ale nie w wersji anime.

Dodane: 31-07-2009 17:26
Pomysł nie za bardzo mi się podoba. Mieszanie dwóch kompletnie różnych gatunków nie jest moim zdaniem zbyt dobrym wyjściem. Wolverine w anime? Nie, nie, nie i jeszcze raz nie.
--------------------

Dodane: 31-07-2009 17:42 -
guitarhero2009 napisał/a:
Ale jakie to profanacja, w komiksach wolverine walczył z samurajami i właśnie ninja, z resztą druga część filmu x-men geneza wolverine będzie opowiadać o jego przygodach w... JAPONII.
Ok w japonii, ale nie w stylu japońskim. To mi się najbardziej nie podoba.

Dodane: 01-08-2009 13:06
Jestem fanem komiksów Marvela, ale oczywiście bardziej wolę anime

ten pomysł nawet trochę mi się podoba, ciekawe co z tego wyjdzie. Patrzę na to jak na nowe przygody postaci Marvela w nowej, japońskiej kresce.
Tak samo jak z amerykańskiego power rengers zrobili japońskie a wyszło taka lipa że szkoda nawet się za to zabierać..
Ikar, nie wiem dokładnie ale coś mi się wydaje że najpierw była ta japońska wersja power rangers (oczywiście miała inną nazwę) a dopiero później amerykanie wydali swoją wersję.
--------------------

Dodane: 01-08-2009 13:32
Blade napisał/a:
Ikar, nie wiem dokładnie ale coś mi się wydaje że najpierw była ta japońska wersja power rangers (oczywiście miała inną nazwę) a dopiero później amerykanie wydali swoją wersję.
W zasadzie masz rację:
Power Rangers – serial telewizyjny dla dzieci i młodzieży oparty na japońskich serialach Super Sentai z gatunku Tokusatsu.
źródło: wikipedia.org
Nie mniej, gdyby niektórzy ludzie na tej stronie nie dowiedziałbym się że istnieje w ogóle japońska, co dopiero że to był pierwowzór
Godzilla mimo tego że wiem że to twór japończyków, to jednak amerykańska wersja bije te japońskie na głowę. Po prostu my jesteśmy już bardziej przyzwyczajeni do zachodniego "postrzegania" dla tego taki wolwerine to nie bardzo mi się podoba. Możliwe że walczył z ninja, ale nie jako ninja. Po prostu tak samo jakby z neruto zrobić amerykański odpowiednik, tak samo jak już sam dabing amerykański się ludziom w DB nie podoba, a co dopiero odwzorowanie.. To są takie rzeczy jak dla mnie że nie powinny być robione przez kogoś innego. Bo traci to swój urok..

Dodane: 01-08-2009 13:40
Marvel słynie z wymyślania różnych amerykańskich bohaterów xD jest tego w brud, można stworzyć długą listę. Jako zwykłą animację mogli by to dać, zawsze lubiłem oglądać Spider-Mana czy Batmana, Iron Men to może być ciekawy pomysł, lecz amerykańskiej produkcji chyba nie można nazwać anime, tak jak to była dyskusja że tylko japońskie komiksy zwą się mangą i chyba tak samo jest i z anime. Chyba lepiej by było gdyby pozostali przy gatunku serial animowany i nie mieszali amerykańskiej produkcji z japońskim wykonaniem.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 01-08-2009 14:37
No oby dwa anime się dobrze zapowiadają. Napewno je zobaczę. Czegoś takiego nie można przegapić.

Dodane: 02-08-2009 11:47
IMO pomysł fatalny. Nie interesują mnie Marvelowskie pozycję, ale i tak nie widzę ich w postaci anime. Jeśli będzie stało to na poziomie Afro Samurai'a to nie, dziękuję.
Makym napisał/a:
Ohayo
Ohayo po 23? O_o

Dodane: 02-08-2009 20:18
Wiem że takie przeróbki amerykańskich postaci na japońskie może nie wychodzi szczególnie na dobre, ale jednak powiem że pomysł z wolverinem nawet mi się podoba, najciekawsza postać z produkcji Marvela i mogła by się wpasować w klimaty anime. Ale jeśli chodzi o Iron Mana to według mnie odpada.
--------------------

Dodane: 26-12-2009 12:57
Znam amerykańców i ich wizje świata. I już nie chce oglądać tych potworków! W życiu ! No, chyba że za porządne pieniądze xD
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.