Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:16
OnLine: 37, statystyki
index > Naruto > Premiery
Temat: Naruto Shippuuden 119/120 - Opinie
Dodane: 30-07-2009 15:20
#by_black - systemadmin - max%
Właśnie dodałem kolejny, tym razem specjalny epizod "Naruto". Nie jest to zwykły epizod! W końcu zaczęła się akcja z "Kakashi Gaiden"!! Obejrzycie sami, dwa odcinki już teraz pod tym linkiem:

LINK: http://npolska.ne...online-314

Dodane: 30-07-2009 17:29 - Edytowane przez Darknes dnia 31-07-2009 15:28
#Darknes - user - max%
Kurde dali Kakashiemu taki sam głos jak temu dorosłemu czy mi się tylko zdaje że jest taki sam ? xD Kakaś jest bardzo okrutny, nie chciał początkowo ratować Rin, no ale potem powspominał i się przemógł. Ciekawi mnie co się stało z Rin bo nigdzie więcej jej nie pokazywano a Kakashi z tego co zrozumiałem obiecał ją chronić po tym jak otrzymał Sharingana. Co do Obito to szlachetny i oddany przyjaciołom ninja. Anime oddało to o wiele lepiej niż manga, muszę przyznać że się lekko wzruszyłem pod koniec tej całej historii... chociaż znałem ją już z mangi to jakoś po przeczytaniu nie odczuwałem tego samego co teraz :p

Tak jak to Ikar gdzieś napisał to jest jak telenowela xD Obito kochał Rin a Rin Kakasia xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 31-07-2009 00:28
#kiedro - user - 20%
Darknes zgadzam się z Tobą, też sie wzruszyłem, jednak anime to anime :) Cholernie zaintrygowało mnie to, co sie stało\ dzieje z Rin, może okaże się coś w dalszych chapterach mangi :) Oby

Dodane: 31-07-2009 00:58
#by_ikar - systemadmin - max%
No chłopaki tak jak wy razem z bratem siedziałem i oglądałem te dwa odcinki z zapartym tchem. Oby więcej takich odcinków :)

W sumie mnie najbardziej zaciekawił 4, sposób w jaki walczył, to było coś innego niż wszystkie. Bardzo mi się jego skuteczność podobała :d początkowo też się zastanawiałem czy ja coś przeoczyłem, gdzie jest ta rain;p ale potem zacząłem się zastanawiać nad obito, i mogę definitywnie powiedzieć że obito nawet jakby przeżył nie byłby przeciwnikiem kakashiego. Jak to już niektórzy spekulują że danzou to obito, albo że zabrał mu sharingana czy coś w ten deseń.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 31-07-2009 01:30
#Rizuke - user - 0%
No kronika świetni choć mogli to połączyć w jeden odcinek 40minutowy
Głosy :o bito przez pierwsze 10min brzmiał bardzo dziwnie
Namikaze-dobry Rin-też kakashi-mogli jakoś odmłodzić xD

Kreska:no super gdyby była w każdej to by było sup a to jak Kakashi mówił "kuso"kuso" i płakał szkoda mi go było ;< a obito jaki spokojny jak umierał ogólne oceniam go na 10/10 :d

Dodane: 31-07-2009 20:13
#Bociak - user - max%
No w anime wykazano to wręcz idealnie. Odcinek z wyższej półki. Pełen tego co spodobało mi się w Naruto. Co do głosu Kakashiego, wydawało mi się że był on jednak za stary. Jednak do Ririn i Obito nic zarzucić nie mogę. Podsumowując, była to całkiem udana godzinka.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 31-07-2009 22:20
#pacin - user - 90%
Szczerze to mi się podobało. Wszystko ukazane tak jak w mandze. Na początku głos Kakashiego wydawał mi się za stary, lecz później mi to nie przeszkadzało. Gdy bym nie czytał mangi to bym się popłakał na końcu odcinka. [placze]

--------------------
Dodane: 31-07-2009 23:49
Może dlatego, że Kakashiego lubię najbardziej nie jestem obiektywny, ale uważam, iż odcinki były bardzo dobre. Zanim się spostrzegłem był już koniec. Nieźle wciągające :) Szkoda tylko, że w mandze jest o tym tak mało :(

Dodane: 01-08-2009 10:18
Odcinki naprawdę na wysokim poziomie, historia Kakashiego, oraz jego przyjaciół została pięknie odwzorowana z mangi. Kakashi, kopiujący ninja, został mu nadany przydomek niczym jego ojcowi i mistrzowi ^^ Akcja, czyli walka po prostu miodzio, a końcowe elementy przy śmierci Obito pierwsza klasa. No i Czwarty.. Ehh to jest gość ;)

Dodane: 01-08-2009 10:45
#florek26 - user - 20%
Odcinek był na prawdę dobry. Końcówka wzruszająca. Szkoda tylko, że było tak mało akcji z Yondaime. Chciałbym zobaczyć trochę więcej. Co do Rin, też chciałbym się dowiedzieć co się z nią stało. Rin prawdopodobnie zginęła, dowodzi tego 425 chapter mangi, gdy Kakashi umiera to mówi "Obito, Rin Yondaime w końcu do was dołącze" czy jakoś tak.

Dodane: 01-08-2009 12:10
#Darknes - user - max%
Ich historia przypomina początki Naruto vs Sasuke, Naruto i Obito porównywali do siebie, obaj początkowi słabeusze, bojaźliwi gdy ktoś ich atakował, nie wiedzieli co robić, Kakashi i Sasuke opanowani, trzymający uczucia na boku i całkiem nieźli w walce. I potem ten moment kiedy nie wiadomo kiedy Naruto przegonił Sasuke i pokazał że potrafi, tak samo Obito podczas ostatniej swojej walki był dość fenomenalny byłby z niego dobry ninja który przewyższył by Kakashiego.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 01-08-2009 12:16
#florek26 - user - 20%
Gdyby nie oddał sharingana Kakashiemu to z pewnością by go przerósł. Ale jeśli obaj mieliby sharingan to mógłbym się tutaj kłócić. Obito z pewnością byłby dobrym shinobi, ale moim zdaniem nie przewyższyłby Kakashiego.

Dodane: 01-08-2009 18:11 - Edytowane przez zadyma dnia 01-08-2009 18:12
#zadyma - user - 90%
nie zapominajmy ze obito zginąłby podczas pogromu uchichowsikiego(sam te nazwę wymyśliłem)czyli w mandze i anime za dużo byśmy go nie widzieli

Dodane: 01-08-2009 18:29
#Konrad - user - 100%
Tak bardzo miłe i przyjemne do oglądanie...fajnie zobaczyć historie Kakashiego..aha i fajnie wiedzieć skąd jego podejście przy egzaminowaniu...po prostu Obito go opierdzielił i woli ratować przyjaciół...Swoją drogą Obito strasznie mi przypomina Naruto..ale to tak na marginesie.. :p

Dodane: 01-08-2009 18:33
florek26 na jakiej podstawie sądzisz, że przerósłby Kakashiego? Bo ma sharingana? Moim zdaniem wcale to mu by się nie udało. Kakashi był klasą sam dla siebie , samo posiadanie sharingana by nie wystarczyło żeby go pokonać. :p

Dodane: 01-08-2009 20:16
#jamen - user - 10%
Wszyscy chyba wiedzą jakie funkcje ma sharingan?
1.Kopiuje ruchy i jutsu przeciwnika
2.Pozwala widzieć obiekty poruszające się z dużą prędkością
3.Pozwala wprowadzić w genjutsu

Obito tak jak tam ktoś napisał nie przewyższył by Kakashiego nawet jeśli miał by mangekyou sharingana. Kakashi jest z klanu Hatake znanego z tego że bardzo szybko uczą się oni jutsu.

Oraz są bardzo dobrymi shinobi.

Dodane: 01-08-2009 20:46
Tak samo jak ojciec Kakashi zdobył bardzo wiele i fajnie było go zobaczyć jak rozwala towarzycho, bo ostatnio jest przedstawiony w ciemnym kącie :/

Dodane: 02-08-2009 11:39
#Konrad - user - 100%
Mnie też trochę irytuje że jednego z najsławniejszych ninja zostawia się w kącie, mało o nim się mówi i nie wiele razy jest pokazywany..a szkoda bo fajnie byłoby zobaczyć jak Kakashi walczy jeszcze raz :p

Dodane: 02-08-2009 13:57
#Blade - user - max%
Fajnie było obejrzeć jeszcze raz wspomnienia Kakashiego w anime, chociaż wiedziałem co będzie to oglądałem z wielką ciekawością :d ale szkoda że nie pokazali jakiś nowych scen. Przyjemnie się patrzyło na walki Minato przed którym shinobi mają rozkaz uciekać gdy go ujrzą. I najbardziej wzruszający moment gdy to umiera Obito. I tak na marginesie, na pewno Danzou nie posiada jego ciała.

--------------------
Dodane: 02-08-2009 14:01
#zadyma - user - 90%
obawiam się ze właśnie poruszyłeś mały kamyczek który wzbudzi lawine odnośnie tego,oczywiscie sam w to nie wierze bo to jest nie realne ale są ludzie którzy w to wierzą

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online