Dodane: 27-07-2009 21:52 -
czesc wszystkim fanom
Mam takie pytanie bo sie nie orientuje w jednej kwesti w DBZ super buu po zaabsorbowaniu gohana jest ponoc najsliniejsza forma buu ale gdzies na angielskim portalu wyczytalem ze tak naprawde najsilnijszy jest kid buu tylko ze nigdy nie pokazal swojej calej mocy poniwaz byl dzieckiem i zawsze wyrownywal swoj poziom mniej wiecej do swojego przeciwnika gdyz walka miala mu sprawiac radosc i lubial walczyc z kims jak rowny z rownym np evil buu nawet raz nie dal sie uderzyc fat buu choc jak wiemy byl duzo slabszy od kid natomias walka fat z kid wyglada inaczej buu obniza swoj poziom i nie raz daje sie uderzyc fat buu choc i tak bez problemowo go pokonuj..zreszta widzimy od poczatku ze kid buu sie cieszy walka przeciw goku czy tez vegecie i to tez dobry przyklad vegeta powinien pasc po jednym strzale od buu bo z fat nie mial szans to tym bardziej z kid a mimo wszystko trzyma sie i dobrze mu idzie..Tak wiec jak pytalem kid buu czy super buu i czy to prawda ze kid buu nigdy nie pokazal calej swojej mocy..pozdrawiam wszystkich

Dodane: 27-07-2009 22:20
moim zdaniem kid buu był najsilniejsza forma buu nawet East Kaio-Shin mowił ze on pokonał najsilniejszego kaio i po jego wchłonięciu przybrał postac tego niesfornego grubaska . Ale w końcu dostał "białej gorączki" i zmienił sie w kid buu w tą swoja najgorsza,najokrutniejsza formę. Goku SSJ3 nie mógł mu dac tak naprawde rady walczyli z Vegeta na przemian i nic K.Buu cały czas sie śmiał i wlake traktował jak zabawę gdyby nie boski smok to nic by z tego nie było i buu by odepchnał Genki Dame .
Takie jest moje zdanie a jeśli sie mylę to mnie poprawcie
--------------------
MoJe ŻyCiE
mOjA fRaJdA ;D
"
Szacunek dla wszystkich ludzi, dzięki którym świat się nie nudzi.
"

Dodane: 27-07-2009 22:31
Najsilniejszą formą Buu był Super Buu (bądź jeszcze go określamy Mistic Buu). Potem na stadium Kid Buu nie posiadał już tak wielkiej mocy, jak wtedy kiedy korzystał z mocy Mistic Gohana. Kid Buu nazywali najgroźniejszą formą, ponieważ była ona najbardziej złowroga i bezlitosna. Kiedy Super Buu jeszcze myślał w miarę racjonalnie i potrafił się jakoś opamiętać, to już Kid Buu nie kontrolował swoich emocji i dlatego uważa się go za najstraszniejszą formę Buu. To właśnie w tej formie Buu rozwalił Ziemię i siał postrach w zaświatach. Bardzo ławo też udowodnić, że Kid Buu był słabszy od Super Buu. W walce z Kid Buu Goku na SSJ3 miał jakieś szanse i ich pojedynek wyglądał w miarę wyrównanie. Podczas starcia z Super Buu Goku zdawał osobie sprawę, że nawet jeśli użyje poziomu SSJ3 i tak nie dorówna przeciwnikowi. Wtedy jego ostatnią ostoją były kolczyki Pottara. Pamiętamy, że Mistic Gohan był w miarę tak samo silny jak SSJ3, a Gohan przecież ostro obrywał od Buu, który asymilował Gotrunksa. Wynika z tego, że Kid Buu był nawet słabszy od Buu z Gotrunksem, a do Mistic Buu, to już nie ma żadnego porównania.
--------------------

Dodane: 27-07-2009 22:52
nie do konca jest tak jak mowi moj poprzednik bardziej mozliwa jest wersja zalozyciela tematu

poniewaz kid buu wszystkie walki toczyl tak zeby mial sie z kim pobic bo gdyby chcial to by rozniosl Goku jednym strzalem takie jest moje zdanie

Dodane: 27-07-2009 23:02
Mi bliżej do wersji Maciasa, ba uważam nawet, że Kid Buu był najsłabszą formą.
Otóż gdy Goku na ssj3 walczył z Fat Buu to chodziło mu tylko o czas bo wiedział, że nie ma szans a z Kid Buu walczył dzielnie i długo.
Następnie różnice widać po walkach Vegety, przecież Majin Vegeta był o wiele silniejszy dzieki opętaniu przez Babidiego a mimo to nie mał szans z Fat Buu, natomiast z Kid Buu walczył na przemian z Goku.
Podsumowując, moim zdaniem teoria iż Kid Buu był najsilniejszy jest wyssana z palca bo fakty mówią zupełnie odwrotnie, że był najsłabszy.
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 27-07-2009 23:24
Kid Buu na pewno nie był jego najpotężniejszą formą, ale nie mogła być też najsłabszą. Widać to było podczas potyczki z grubym Buu, który z czasem już nie mógł wytrzymać z nim w walce. Poza tym kiedy Buu przybierał formę "kid", Goku powiedział coś w stylu "Vegeta, jego Ki rośnie, czy mi się wydaję?". Ale z kolei nie mógł być najsilniejszy, bo Buu po zaabsorbowaniu Gotenksa i Gohana, którzy byli wtedy silniejsi niż Goku SSJ3, bardzo powiększył swój poziom mocy, więc po odseparowaniu od niego tych wojowników, byłoby nielogiczne, gdyby stał się silniejszy od formy, w której jest z kimś połączony.

Dodane: 28-07-2009 10:20
Ja uważam że kid buu był najsilniejszy a co do walki z goku SSJ3 to uważam po prostu,że Goku wtedy dawał z siebie wszystko a walce z fat buu to tylko miał go zatrzymac więc po co miał się bic na maksa skoro gotenks miał go zniszczyc.A co do super buu to uważam że tylko forma po wchłonięciu gohana mogła by dorównac kid buu.

Dodane: 28-07-2009 10:36 -
riddic21 napisał/a:
Mi bliżej do wersji Maciasa, ba uważam nawet, że Kid Buu był najsłabszą formą.
Tym razem przesadziłeś trochę w drugą stronę. Kid Buu nie był najsłabszą formą, ponieważ Fat Buu był od niego słabszy. Różnice ich mocy pokazała dokładnie ich walka na planecie bogów.
--------------------

Dodane: 28-07-2009 11:16
Po pierwsze primo ani jeden, ani drugi nie był jego najsilniejszą formą
Najsilniejszą formę przybrał w walce na planecie bogów kiedy wchłonął South Kaioshina. Przybrał wtedy taką przypakowaną formę. Na googlach znalazłem takie obrazki:
http://dbnao.net/...ge/buu.jpg http://dbnao.net/...n/buu9.jpg (Następnie po wchłonięciu Dai Kaioshin stał się taki gruby)
Trochę słabszą była ta forma po lewej na tym obrazku:
http://kalangkabu...atrick.jpg Hehe to już joke

A na serio to IMO Kid Buu był silniejszy od Super Buu. Wnioskuję to na podstawię obserwacji walki oraz zachowania.

Dodane: 28-07-2009 18:56
według mnie kid buu był lepszy zdecydowanie

Dodane: 28-07-2009 19:10
Myślę, iż Kid Buu był najsilniejszy (chociaż na logikę powinien być najsłabszy...). Ewentualnie mógł być słabszy od Buu, który wchłonął South Kaioshina.
Poza tym kiedy Buu przybierał formę "kid", Goku powiedział coś w stylu "Vegeta, jego Ki rośnie, czy mi się wydaję?".
Tak, powiedział tak, ale wtedy Buu był w formie trzeciej (czyli tej w której się znalazł gdy chudy Buu zjadł grubego), gdyż utracił wcześniej już kilku innych wojowników.
Tak wgl. to mi się wydaję, że Super Buu po utraceniu wszystkich wojowników łącznie z dobrym Buu powinien się stać tym chudym...
--------------------
Życie nie jest dobre ani złe - jest takie, jakie wierzymy, że jest.

Dodane: 28-07-2009 19:29 -
A ja uważam że najsilniejszy był tzw. Mistic Buu, ponieważ posiadał on rozum i kontrolował swoje emocje. Kid Buu był jak Uub - kierował się emocjami czyli im bardziej był zdenerwowany tym wyższa była jego moc. Natomiast warto zaznaczyć że Mistic Buu miał "na składzie" Piccolo, który był dobrym strategiem oraz moc Gohana, Goten'a i Trunks'a, z której mógł swobodnie korzystać.
Uważam że zanim Kid Buu by się rozkręcił to Mistic by go sprzątnął.

Warto zaznaczyć że w walce liczy się również strategia, którą w przeciwieństwie do Kid Buu posiadał Mistic gdyż absorbował Piccolo.
Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 29-07-2009 01:34
Kurde ja nie oglądałem już DB od bardzo dawna ale jak możecie mówić że Majin Vegeta nie miał szans z Fat Buu ? przecież miał dużą przewagę ciągle go tłukł tylko że Buu się sklejał do kupy, Vegeta wiedział że nic w ten sposób nie wskóra tylko straci energię i myśląc że jak się poświęci to spali Buu na wiór, sądził że to jedyne wyjście aby grubas nie mógł się odrodzić, jednak się mylił...
Druga sprawa Grubas vs. Goku SSJ3, Goku też miał dużą przewagę i było coś takiego że jak wrócił to chyba Trunks spytał się dlaczego go nie zabił a Goku powiedział wtedy coś w stylu że on nie może tego zrobić bo jest martwy, że porachować go musi ktoś z żywych, więc nie wiem jak możecie pisać że Goku na SSJ3 nie miał szans z Grubaskiem.
I uważam że to Właśnie Fat Buu był najsłabszą,najmilszą formą bo po wchłonięciu tego Grubego Kaioshina otrzymał cześć jego cech charakteru.
Najsilniejsza była ta forma która wchłonęła tamtego napakowanego Kaioshina, który był uważany za najsilniejszego z bogów, to on walczył z Kid Buu i to była dość równa walka z tego co wiem więc miał od porównywalną siłę do Goku SSJ3, Buu zabijał wszystkich przeciwników a wchłaniał tylko silniejszych od siebie żeby zyskać nową moc,można więc uznać że ten Kaioshin był silniejszy od Goku SSJ3, tego Grubego niepotrzebnie wchłaniał ale był zachłanny bo spodobało mu się zwiększenie mocy po wchłonięciu tego pierwszego, wchłonął i stał sie potulniejszy przez co stracił tą zachłanność i zło wrogość. Więc za najsilniejszą formę ja uważam tamtą po wchłonięciu najsilniejszego z Kaioshinów, potem Kid, Mistic, Gotrunks, Super, ten zły, Fat i na końcu wersja z Piccolem w której był chyba najkrócej xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-07-2009 01:51
Tylko czegoś zaczynam nie rozumieć. Buu zmienia swój wygląd pod wpływem najsilniejszej istoty jaka w nim jest więc teoretycznie Fat Buu powinien być mocniejszy od Buu, który wchłonął rzekomo najpotężniejszego z bogów. To by z kolei oznaczało, że Kid Buu był najsilniejszy.
--------------------

Dodane: 29-07-2009 09:49
Tak w zasadzie to kid buu był najsilniejszy.Inne formy to tylko pod wpływem wchłonięcia różnych istot.Gdyby wchłonięcie vegetto się udało to był by wtedy jeszcze silniejszy,nie pokonany.No ale kid to w sumie przez tą swoją okrutność,on praktycznie nie myślał.W innych formach był bardziej łagodny,ale mocą mógł dysponować większą,skoro posiadał moc takich wojowników.Ciekawe co się stało z tymi których wchłonął wcześniej,wciąż był zamieniony,więc niby powinni tam być.
--------------------

Dodane: 29-07-2009 19:47 -
dla mnie buu saga to wogóle dziwna rzecz.....mnie sie zdaje ze kid buu powinin byc najsłabyszy.Najsilniejszy napewno był buu po wchłonieciu gohana np:kid buu z goku walczyli na równo a gdy goku walczył z gotenks buu niemiał najmniejszych szans było to widac.Mistic buu musiał byc najszilniejszy bo zawierał:gotena,tronka,piccolo,gohana i fat buui korzystał z ich energi.Wiec to jest jakies nielogiczne zeby kid buu było najsilniejsze skoro był okrojony z energi na maxa.i to bybyła głupota bo niby po co by miał wchłaniac wszystkich jak odrazu po wchołonieciu fat buu mógł je wyrzycic i by był i był by najsilniejszy(fakt ze bu nie myslał;p)i tak wogóle to dziwne ze zamiast kid buu z fat buu wyskoczyłjeszcze inny bu tragedia przeciez po oddzieleniu fat bu od super bu powstał kid tak samo powinno byc wtedy....troche namieszałem ale mysle ze cos zrozumiecie
ktos napisał ze grubasek powinien byc najsłabszy...zastanów sie powiedziałes ze niby po wchłonieci boga zachodzniej(chyba zachodzniej)
zastanów sie przeciez przed ani po wchłonieciu głowneg oboga nie wypluł poprzedniego...i tak wogóle to czemu ci dwaj bogowie nie byli w tych "kokonah" jak dzieci piccolo i gohan tylko stali sie czesci buu głupota...
i m vegeta niemiał szans z fat buu bo niemiałtyle energi zeby je spalic raz na zawsze a to ze sobie jakos radził nic nie oznacza bo buu sie odradza cały czas

Dodane: 29-07-2009 20:03
Dla mnie jest tu wszystko logiczne. Obaj bogowie byli w Fat Buu więc logicznie rzecz biorąc nie mogli być obok Trunksa, Gotena, Gohana i Picollo. We wnętrzu złego Buu był uwięziony Fat Buu (ale ten który wyzbył się zła, czyli w 100% dobry). Po wyciągnięciu ich wszystkich Buu powrócił do swojej pierwotnej formy, ponieważ nie miał nikogo wchłoniętego (bogowie byli w Fat Buu).

Dodane: 30-07-2009 00:04
Cyrus napisał/a:
Dla mnie jest tu wszystko logiczne. Obaj bogowie byli w Fat Buu więc logicznie rzecz biorąc nie mogli być obok Trunksa, Gotena, Gohana i Picollo. We wnętrzu złego Buu był uwięziony Fat Buu (ale ten który wyzbył się zła, czyli w 100% dobry). Po wyciągnięciu ich wszystkich Buu powrócił do swojej pierwotnej formy, ponieważ nie miał nikogo wchłoniętego (bogowie byli w Fat Buu).
czyli jak by wyciagnac z dobrego fat buu tych bogow to odnowa pojawil by sie kid bu?<lol2>

Dodane: 30-07-2009 00:17
czyli jak by wyciagnac z dobrego fat buu tych bogow to odnowa pojawil by sie kid bu?<lol2>
To oczywiste jak Słońce, że tak
--------------------

Dodane: 30-07-2009 00:41
i bysmy mieli z jednego buu na poczatku dwoch kid buu(czyli takich co na poczatku) ale na koncu to i tak fat buu i kid buu siedza w uub

ktory to poszedl siedziec do bebi ktory siedzial w vegecie.joke

.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.