Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:25
OnLine: 42, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball: Kid Buu, a Super Buu.
Dodane: 31-07-2009 10:38
#Cyrus - user - max%
czyli jak by wyciagnac z dobrego fat buu tych bogow to odnowa pojawil by sie kid bu?<lol2>

Nie wiem jaką formę przybrałby Buu, ale pamiętaj, że ten jest już w 100% dobry bo nie ma w sobie zła. Możliwe, że po wyciągnięciu bogów wyglądał by jak Kid Buu "w wersji dobrej", a może wyglądałby jeszcze inaczej...

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 01-08-2009 22:56
#lotny122 - user - 10%
według mnie najpotężniejszą formą był Fat buu - dlaczego - to proste - to on był "wersją" boo po wchłonięciu wszystkich kaioshinów (pomijając neptuna oczywiście) a z tego co pamiętam ten gruby Kaioshin był pewnego rodzaju guru 4 innych - był najsilniejszy najmądrzejszy - i najbardziej dobry - fakt - Fat boo nie potrafił myśleć racjonalnie ale za to jego moc nie miała granic (nie mógł oczywiście pokazać jej w pełni po objawiała się ona przez złość a jak wszyscy wiedzą w tym czasie pojawił się Evil boo - gdyby tak nie było to ziemia mogła by już nie istnieć po strzale w herkulesa) następnie były formy że tak powiem "o jednego kaioshina niższe" później Kid boo - bo tak jak zauważyli poprzednicy on walczył dla frajdy i nie pokazywał całej swojej mocy

Dodane: 03-08-2009 15:23
#dasanity - user - 0%
tylko ze fat buu byl slaby dlatego ze bog bogow czy jak go tam zwali posiadal dobra energie i buu przez to duzo oslab zreszta sam goku mowi ze podziwia buu kiedy rzuca w niego genki dama bo po kazdej przemianie staje coraz silniejszy wiec z samej jego wypowiedzi wynika ze kid buu jest najmocniejszy tylko ze bawi sie jak male dziecko i dlatego przegrywa gdyby walczyl na sto procent i nie bawil sie czuje ze goku nawet nie mail by jak zrobic genki bo by dawno zginol zreszta jak i Vegeta

Dodane: 03-08-2009 21:09
#lotny122 - user - 10%
to fakt - był silniejszy ale to dlatego że jego moc "chwilowa" wzrastała ponieważ przechodził bo form bardziej wściekłych a to właśnie złość i wściekłość kontrolowały jego moc chwilową - Kid buu zaś według mnie miał mniejszą moc maksymalną ponieważ nie miał w sobie takich postaci jak Fat boo i 4 przez niego zjedzonych bogów i tego właśnie wnioskuje ze najsilniejszy (największa moc maksymalna) był Fat a co do mocy chwilowej - tak - to na pewno był Kid

Dodane: 03-08-2009 21:39
Jeśli najsilniejszy byłby kid to jedząc wojowników jego moc by spadała bo kid nie miał w sobie nikogo.Ale z bajki zrozumiałem że był najsilniejszy więc wziąłem to za jeden z błędów i przy tym zostane.Powinien być najsłabszy a był najsilniejszy.

Dodane: 03-08-2009 23:14
Kid Buu był drugą najsilniejszą swoją formą.
Najsilniejszy był gdy wchłonął tego napakowanego Kaio Shina. Jak wiemy Buu wchłania tylko tych którzy mają od niego silniejszą siłę ciosu/techniki/strategie lub jest na mniej więcej na takim samym poziomie jak on. Trzeba pamiętać, że w walce atak nie jest wszystkim, Buu miał najprawdopodbniej najsilniejszą obronę w całm Dragon Ball i dlatego z łatwością umiał wygrać nawet z tymi co mieli silniejszą siłe ciosu od niego.
Grubego Kaio wchłonął pewnie dla tego, że miał jakieś silne techniki albo miał porównywalną siłę ciosu do niego samego. Nie przewidział jedynie tego że Kaio miał w sobie więcej dobroci niż Kid Buu w sobie złości. Innego wytłumaczenia nie znalazłem dlaczego Fat Buu był właśnie najsłabszy. Fat walczył tylko dlatego by pokonać swojego przeciwnika bił się instynktownie i nie posiadał najsilniejszych technik/ciosow bo nie umiał rozróżnić dobra od zła, więc się nie interesował by stać się co raz co lepsyzm wojownikiem.
Kid Buu za to zdawał sobie z całej swojej potęgi siły, umiał rozpoznać czy przeciwnik jest od niego silniejszy czy słabszy i czy może się z nim bawić czy walczyć na serio. Całą potęge Kid Buu widzimy dopiero gdy odbija Genki Dame. Jak wiemy Genki Dama była stworzona z jednostek sił ciosu ludzi (nie wiem jak to inaczej napisać) plus z wojowników Z. Każdy zwyczajny człowiek posiada jakieś od 3 do 15 jednostek. Więc załóżmy, że energie oddało tylko 50% ludzi na Ziemii i pomnóżmy to przez jakieś 3 miliardy(mniej więcej tyle wynosi połowa ludzi na Ziemii). Wychodzi tu olbrzymia liczba w której Kid Buu umiał się obronić i dodatkowo odepchnąć na Goku. Jak wiemy tylko dzięki temu, że Goku odzyskał całą swoją siłe pokonał Buu Genki Damą.
Mystic Buu miał może silniejsze techniki i był zdecydowanie dużo lepszym strategiem od Kid, ale Kid Buu nie bał się niczego, znał swoją siłę, swoje możliwośći w 100%. Dlatego sądzę, że Był najbardziej przerażającą, najsilniejszą i najlepszą swoją formą(prócz tej napokawanej, ale od niej różnił się tylko tyle, że miał silniejszą siłę ciosu).
Mam nadzieję, że się rozczytacie z tego postu :)

Dodane: 03-08-2009 23:31
#ruysei - user - 40%
Jest faktem ze Kidd Buu byl wlasnie tym jagorszym. Po wchlonieciu glownego z bogow stal sie fat buu i stal sie spokojnieszy ze wzgledu na to jak dobrym byla jego ofiara. A pozniej stalo sie co sie stalo...

--------------------
Dodane: 04-08-2009 01:44
Mystic buu tez byl tak samo okrutny jak kid poniewaz jak wiemy fat "wyplul" swoje zlo i zostal przez nie pokonany i juz byl okrutny jak kid a potem jeszcze tylu wojownikow pochlonal i bylby slabszy jak pierwotna postac?Powtazam on byl juz rownie okrutny.

Dodane: 04-08-2009 01:54
#ruysei - user - 40%
Ale jakby niepatrzec, Hercules zdolal go jakos udobruchac. W myjin (lub tez fat, jak kto woli) bylo dobro i zlo, mozna powiedziec tylko ze to dobro bylo zakopane a Hercules i piesek zdolali je z neigo wydobyc. Natomiast kid byl czysta esencja zla ze tak to ujme. Mozna by tez powiedziec ze bylo nia to co wyplul (lub wydymil :p ) z siebie majin buu, al jako kid byl ta pierwotna postacia ktora pamietali bogowie. Zreszta Neptun (juz po zcaleniu z Kibito) kiedy widzi do jakiej formy powrocil buu wpada w straszna panike i mowi ze to juz jest koniec gdyz ten buu to.. i tam gadanie o potwornosci i zabijaniu.

--------------------
Dodane: 13-08-2009 01:05
Założyłem temat nowy ale wracając do buu to jest osobny artykuł,może być błędny ale mi się wydaje dobry.

http://smoczekule...?page_id=9

--------------------

Dodane: 13-08-2009 11:35
#by_ikar - systemadmin - max%
tomciopogromcio napisał/a:
Założyłem temat nowy ale wracając do buu to jest osobny artykuł,może być błędny ale mi się wydaje dobry.

http://smoczekule...?page_id=9

Dla czego wydaje ci się być dobry? Bo ktoś podał jednostki mocy? A gdzie tak było w mandze czy anime? Skąd oni mają te jednostki?

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 13-08-2009 12:11
Nie chodzi oczywiście o jednostki nikt pewnie nie wie ile ich tam kto ma (sam akira też skoro ich nie wymyślał potem do ogólnej wiadomości).Ale o to który buu jest od którego silniejszy i o ile w temacie poziomy mocy chodziło mi o to samo :) .Wszystko bardzo przybliżenie,mniejwięcej i tylko orjentacyjnie.

--------------------

Dodane: 13-08-2009 13:10
Najsilniejszą formą był oczywiście kid buu, czyli forma, która powstała 1000000 lat przed 1 odcinkiem DB. Nawet sam East - Kaioshin powiedział, że ta forma była nie do pokonania do momentu, gdy zjadł jakiegoś tam kaioshina i stał się gruby. Wtedy ten Fat buu został zamknięty w kuli, aż do momentu, gdy babidi go uwolnił. Po uwolnieniu, Fat Buu stał się dobry, niestety jakieś debile zabiły jego psa i wyłoniło się z niego całe zło, które wygrało pojedynek z Fat buu i go wchłonęło. W tym momencie powstał Super Buu, który był silniejszy od Fat i Evil buu, ale słabszy od Kid buu. Potem ten Super buu zacząl wchłaniać resztę bohaterów, aż do momentu wchłonięcia Vegetto, który w brzuchu buu się rozdzielił na Goku i Vegete, którzy z kolei uwolnili wszystkich pożartych bohaterów. Wtedy buu wrócił do swojej najsilniejszej postaci, czyli kid buu.
Według mnie jest taka kolejność(od najsłabszego):
1.Fat Buu
2.Evil Buu
3.Super Buu
4.Picollo Buu
5.Gotenks Buu
6.Mistic Buu
7.Kid Buu

--------------------
Brolly - Legendary Super Saiyan

Dodane: 19-08-2009 23:56
#maslo16 - user - 10%
YO

Gdzieś widziałem moc Buu i tam było że Mistic Buu był najlepszy. Ja się z tym zgodzę skoro miał Gohana Picollo i Gotenksa techniki gotenksa rozum picolla i moc gohan to perfekt mówiąc szczerze a co do Kid Buu(wisniaka) hmm siłe miał lecz nie myślał sam Songo to stwirdził że atakuje bez przemyślenia :d Czyli lepszy był Mistic :d

Dodane: 20-08-2009 00:12
Mistic Buu był extra. To jedyna form która, podobała mi się. Nie pamiętam ale on chyba miał poziom mocy 750.000.000

Dodane: 20-08-2009 01:52 - Edytowane przez tomciopogromcio dnia 20-08-2009 01:53
zielarz32 napisał/a:
Mistic Buu był extra. To jedyna form która, podobała mi się. Nie pamiętam ale on chyba miał poziom mocy 750.000.000

A kto ją podawał??Te 750000000??Bo chyba nie akira :) ?Ale tak ja też mam takie zdanie że ta forma musiała byc najsilniejsza,może jeszcze napakowany kid buu ale on był ukazany tak krótko :) .

--------------------

Dodane: 20-08-2009 16:19
pewne jest to że fat buu jest najsłabszy(świadczy o tym walka z kid buu). A najsilniejszy według mnie jest kid buu. Bo gdy przemieniał się w kid buu to miał ogromny zapas energii na czarną godzinę i dzięki temu zmienił się w kid buu. A poza tym shin powiedział że ta wersja buu jest jeszcze bardziej potworniejsza od poprzedniej

Dodane: 20-08-2009 16:28
#pacin - user - 90%
A ja sądzę że Buubuu grubas po uwolnieniu z kuli był silniejszy od Kid Buu. Kiedy zła część uwolniła się z Buu Grubasa był on słabszy więc, jego moc podzieliła się, a zły miał więcej tej energii. A potem zjadł Buu Grubasa i był jeszcze silniejszy a zła część go opanowała. Jak wszyscy wiemy Kid Buu był bezlitosny i zabijał swoich przeciwników bez mrugnięcia okiem.

--------------------
Dodane: 20-08-2009 16:56
Fat Buu był silniejszy od Kid Buu, to racja (bo to była jego forma po wchłonięciu któregoś Kaio-Shina), ale Kid Buu był o wiele bardziej okrutniejszy i niczym niepohamowany... Ale wydaje mi się, że jednak to Super Buu powinien być najsilniejszy (wchłonął Mistic Gohana, Gotenksa i Piccolo, silniejszy byłby chyba tylko wtedy, jakby wchłonął Vegetto).

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 20-08-2009 16:58
#cmokers - user - 20%
brollylssj1 zgadzam się z tobą w 100% tak samo pomyślałem tym.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online