Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:53
OnLine: 34, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Grafika
Temat: Grafika: Cheon
Dodane: 13-07-2009 20:35
#Cheon - user - 90%
Witam
Pozwoliłem sobie przerobić nieco sygnaturę z forum (moja pierwsza praca w photoshopie):

Oryginał:

Po przeróbce:

Zapraszam do oceniania!

--------------------

Dodane: 14-07-2009 15:11
#olek_mi - user - max%
Niewiele, żeś się napracował, żeby zmienic sygnę :p Spróbuj zrobic coś od podstaw zobaczysz jak to trudno :p

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 20-07-2009 18:47 - Edytowane przez Cheon dnia 21-07-2009 20:13
#Cheon - user - 90%
A więc oto moja nowa sygnatura robiona właśnie od podstaw:

Jestem młody, chce się rozwijać, dlatego proszę o wytykanie błędów, zawsze uzasadnienie swojej oceny, posty bez uzasadnienia nie są mile widziane.
Pozdrawiam

EDIT:

Przedstawiam kolejną pracę, włożyłem w nią mniej starań, tylko maska, wtopienie, ramka, brushe i napis.

Tutaj kolejna praca, niestety Piccolo juz od początku mial przycięte palce...

I kolejna...

--------------------

Dodane: 21-07-2009 22:18
#by_black - systemadmin - max%
Sygnatury fatalne, nie będę ukrywać tego faktu, bo niestety jest tak jak jest. Musisz poszukać w sieci, a nawet na naszym forum tutoriali i kierować się nimi, aż samemu dojdziesz do jakieś ciekawej kombinacji w programie do obróbki grafiki.

Dodane: 21-07-2009 22:43
#dexter86 - user - 70%
A mi się podobają, no może nie są "wypasione" jakbyś tego chciał by_black, ale są nawet ok A co do przycietych palców Piccolo to wkońcu od czegoś się zaczyna ;) Najbardziej mi się podoba ta z Kuririnem ;) nie ma to jak prostota ;) i tak mi się podobają ;)

Dodane: 22-07-2009 12:26
#Cheon - user - 90%
Dziękuję za wypowiedzi, nawiązując do tych palców - taki był po prostu obrazek.

--------------------

Dodane: 08-08-2009 21:19
#olek_mi - user - max%
Hmmm.. sygny proste bez dodatków mogą byc, ale na pewno stac Cie na więcej ;) Próbuj więcej kombinacji jak Ci wyjdzie coś dziwnego to daj może nam się wydac ładne ;)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 08-08-2009 21:28
#Bociak - user - max%
Powiem wprost. Nie ma w nich tła, takiej głębi kolorów, co w przypadku sygnatur jest bardzo ważne. Jednak po treningu, jeśli będziesz zawzięty to dopniesz swego i an pewno się poprawisz.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-08-2009 21:03
#Zuza - user - max%
Nie podobają mi się, są za proste, nawet kolorystycznie tło nie jest dobrane do postaci. Popytaj może tych, co się na tym znają o jakieś fajne programy, efekty itp i wtedy się za to zabierz :p

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 05-09-2009 17:47 - Edytowane przez Cheon dnia 25-09-2009 12:55
#Cheon - user - 90%
Nowe sygnatury

Pozdrawiam i czekam na opinie

--------------------

Dodane: 07-09-2009 20:03
#Darknes - user - max%
No w porównaniu z pierwszymi jest jakaś poprawa, trochę urozmaicenia ale nadal słabo a moja jest tak na odwal zrobiona że początkowo wykluczyłem w ogóle pokazanie jej xDD więc najgorzej nie jest ;) ćwicz ja tęż będę xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 09-09-2009 14:54
#Cheon - user - 90%
Czekam na dalsze opinie...

--------------------

Dodane: 09-09-2009 15:09
#enigma - user - max%
Mi się dosyć podoba ta pierwsza z Naruto, dosyć ciekawie wygląda, zbytnio się zapewne przy nich nie napracowałeś, ale widać jakiś postęp co jest bardzo ważne.

--------------------
Dodane: 09-09-2009 15:16
#Zuza - user - max%
No zdecydowanie lepsze niż te poprzednie, jesteś o szczebel wyżej. Popracuj jednak nad fajniejszymi efektami, ciekawszym tłem i ładniejszymi napisami.

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 04-10-2009 08:41
#Sango - user - 100%
Te prace nie są powalające ale też nie są najgorsze widać poprawe ale jak narazie to 6/10

pozdrawiam

--------------------

Dodane: 04-10-2009 10:05
#J4rec - user - 0%
Kolorystyka tła musi pasować do rendera..

Dodane: 06-10-2009 18:53
#Cheon - user - 90%
Nowa praca:

--------------------

Dodane: 06-10-2009 20:51
#by_ikar - systemadmin - max%
Widać fatalne zmniejszanie rendrera. Efektem są poszarpane krawędzie postaci. W photoshopie jest wygładzanie, które taki efekt naprawia, oraz jak trzymasz shifta podczas zmniejszania, postać się idealnie zmniejsza. Nie wiem co mogę powiedzieć, bo nie wiem co to jest. Jeżeli sygna, to lepiej sobie jej tutaj nie ustawiaj. Jeżeli coś innego, to wiele w to pracy nie włożyłeś.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 07-10-2009 06:09
#Cheon - user - 90%
To była już ostatnia sygnatura z tego ''rozdziału''.
Niestety nie mam teraz czasu na szukanie/ściąganie/czytanie tutoriali, ale niedługo znów zacznę pracę - może się czegoś nauczę;p

--------------------

Dodane: 08-10-2009 14:45
#enigma - user - max%
Bardzo marna ta ostatnia pracy, ani to sygnatura, ani nie wiem co... Ogółem wygląda jak postać na tle, jakbyś dosłownie zrobił to w paintcie, nie wiem ja się nie znam, ale wydaje mi się że zrobiłeś to w kilka minut.

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online