Dodane: 13-07-2009 14:20 -
Jest temat o 2 ale nie ma tematu o 1 części tej wspaniałej gry! Assassins's Creed to było zupełnie coś nowego! Kiedy po raz pierwszy odpaliłem dvd z grą byłem wniebowzięty! Fabuła, warta uwagi, grafa dobra, widać że Ubisoft się przyłożył

Jednak gra ma też swoje minusy

Po którymś już przejściu gry widoczna jest monotonność zadań... ciągle robimy to samo.. przesłuchanie, kradzież, zabójstwo, zabójstwo, kradzież, przesłuchanie i tak w kółko.. tryb walki okazuje się nie najlepszy... samemu można spokojnie walczyć z 50 przeciwnikami na raz, i tak nie zginiemy kiedy używamy kontry... a nie o to powinno chodzić.. z taką fabułą powinno być, że przeciwko 3,4 przeciwnikom można max walczyć, wszystko powinniśmy robić po cichu, tak żeby nikt się zorientował a nie.. Ostatnią wadą gry jest tylko 20 h gry ;( W 20h można spokojnie przejść całą grę... mimo wszystkiego uważam, że jest to świetna gra

A co wy sądzicie o tej wspaniałej grze ?
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 13-07-2009 15:48
Część pierwsza mi się podobała ale czekam na 2 mam nadzieje że będzie lepsza i że nie bedzie tak: "przesłuchanie, kradzież, zabójstwo, zabójstwo, kradzież, przesłuchanie i tak w kółko"

Dodane: 13-07-2009 17:36
Serio nie ma takiego tematu...a głowę bym dał że jest ale dobrze że nie dałem..
E tam ta walka z 50 to jest właśnie fajna zabawa bo masz dowolność..robisz rzeź albo po cichu zabijasz tylko tych których musisz..

Poza tym duży plus to akrobacje...te skoki itd. CO do schematu dowiadywania się o przeciwniku.trochę nudny racja..mogły by być różnice ale to taki szczegół bo w tej grze najlepsza jest walka(pod względem wyglądu walki i akrobacji)
Fabuła jest dla mnie najmocniejszym punktem gdyby nie ona to ta gra by tak nie przyciągała..

wszytko jest takie tajemnicze i owiane tajemnicą..

Dodane: 13-07-2009 17:58
Fabuła jest dla mnie najmocniejszym punktem gdyby nie ona to ta gra by tak nie przyciągała..

wszytko jest takie tajemnicze i owiane tajemnicą..
Ja nie wiem nie grałem w to

Ale też mi się podoba takie 'zabijanie po cichu'. Jak będę miał nowego kompa to zagram sobie w 2 a i 1 pewno nie odpuszczę
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 13-07-2009 19:00
Fabuła ciekawa,w połączeniu z piękną oprawą graficzną pozwala wczuc się w klimat.Po paru godzinach troszkę monotonne mogą się wydawac zadania,ale w jakiej grze nie powtarzają się te same mechanizmy?Czekam z niecierpliwością na drugą cześć,wciąż mając w pamięci cudowne widoki starożytnych miast.
--------------------

Dodane: 13-07-2009 19:14
Ja u siebie nie grałem bo nie da rady ale na płytce jest i tylko czeka na nowy sprzęt xD Grałem za to sporo u brata, tej monotonności nie zauważyłem bo jak pograłem z godzinkę raz na jakiś czas to gra wydawała mi się fenomenalna. Te skoki z wież w siano,wspinaczki po ścianach, ciche zabójstwa, wmieszanie się w tłum gdy się chciało zwiać, wszystko fajnie zrobione, podobało mi się też że można było jeździć na koniu xD wsiadałeś i jechałeś kiedy chciałeś, spodobało mi się bardziej niż Wiedźmin. Akurat będę miał nowego kompa i 2 części tej gry

więc sądzę że spędzę przy niej miło czas, jak jedynka zajmuje ok 20h tak dwójka ma być dłuższa a ja dodatkowo zawsze przechodziłem gry w 100% z wszystkimi zadaniami pobocznymi jakie tylko były więc przejście dwóch tytułów to ok 50h gry

Będę miał przy czym spędzać jesienne wieczory.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 13-07-2009 20:30
ja osobiscie nie grałem w nia poniewaz moj sprzet nie odpalał tej gierki ale carlla popieram wiele o grze czytałem i uwazam ze ma racje

Dodane: 18-07-2009 12:07
Moim zdaniem grierka ma cikawą fabułe ale za bardzo sie nie postarali o systwem walki ponieważ jak wspominał C@rl gre można przejść w 20h i można przeżyc walke nawet z 50 przeciwnikami ale tera czekam na assasin creed 2 i wtedy znowu ocenimy

Dodane: 14-08-2009 23:42
Mam zupełnie takie same zdanie ja carl.Może poza tym że 20h to mało w porównaniu do call of duty 3h to jest bardzo dużo a nie jest to jednak gra fabularna czy rpg tylko gra akcji

.Ale styl walki i monotonność zadań dają w kość.Przynajmniej to drugie w dwójce ma być poprawione

.
--------------------

Dodane: 30-10-2009 17:36
Gra fajna ale szybko się nudzi. Misje w kółko te same, zabij, ukradnij, itp. itd. Mam nadzieję że dwójka będzie bardziej wciągająca

Dodane: 30-01-2010 12:17
Ściągam. Przyciągnęła mnie fabuła, świetna (przynajmniej na pozór) grafiką no i sam cel gry, czyli widowiskowe zabijanie dla gracza, tak by inni o tym nie widzieli.. To taki brat Prince of Persji

Bieganie po dachach etc.
--------------------

Dodane: 30-01-2010 12:22
Osobiście to gram w 2 na Xbox360 i jest bajerancko. Mam dwa ciche ostrza, nareszcie umie pływać, bardziej wciąga , w ogóle jest super. jak na razie nie jest taka że w kółko robię to samo ;p Ale czekam zeby wreszcie wyszła na PC to lepiej bedzie sie grało

.
--------------------
" Człowiek cały czas czegoś słucha, chyba tylko ma przerwę gdy zasypia. "
---------------

Dodane: 30-01-2010 12:50
Przeszłem tę grę ze trzy razy i muszę powiedzieć że trohe monotonne to jest. Ale gdy zaczynała mi się nudzić to zawsze sobie po cichy zabijałem pary strażników i znowu chciało się grać. Ta gra jest dlamnie fenomenalna i gdyby nie ta monotonność dałbym jej ocenę 10/10. W dwójce tej monotonności być niema, kuzyn muwi że na Xbox'ie gra jest kilka razy lepsza niż jedynka i fabuła jest jeszcze ciekawsza! Ja tam czekam na wersję PC, PRE-ORDER już zamówiony tylko czekać aż przyjedzie kurier z grą.
--------------------

Dodane: 07-02-2010 13:20
Już gram

Na początku szczerze mówiąc średnio mi się spodobało, było trochę rozwiązań dziwnych dla mnie

Jak np. walka 'otwarta' z kilkoma przeciwnikami. Klikasz dwa przyciski myszy i tyle.. potem w sumie rozczarowało mnie to bieganie po dachach itp. jest to praktycznie trzymani PPM, spacji i kierowanie W A S D ;p Altair robi wtedy wszystko, skacze, biega najszybciej jak może, wspina się.. Ale po około godziny grania spodobały mi się te rozwiązania. Ułatwiają i uprzyjemniają one rozgrywkę w Assassins Crreeda.
--------------------

Dodane: 07-02-2010 21:49
No, nie trzeba się męczyć i naciskac skomplikowane kombinacje na klawiaturze, żeby wspiąć się na ściane, to jest bardzo przydatne

Dodane: 10-02-2010 17:24
Co do mechaniki(sterowania) to się chyba nie wypowiadałem
Mi ten system od początku się spodobał(trochę samouczek wkurzający że go się nie da wyłączyć) bo był prosty i intuicyjny, a klawisze zawsze pod ręką..nie przepadam za grami w których potrzebna jest cała klawiatura..Walka mogłaby być bardziej skomplikowana, albo bardziej realistyczna, żeby skupić się na odskakiwaniu od ciosów a nie wszytko szablą w bok

albo żeby chociaż zdarzało się że żołnierze zaatakują naraz, albo jak rzucimy się na ich kumpla z mieczem to szybciej by reagowali..ale większość błędów pewnie się naprawi..ale mimo to gra jest fajna ma się dowolność w zabiciu celu..
--------------------

Dodane: 19-02-2010 16:39
Assassins's Creed to jest warta uwagi gra .. Grafika kiedy w nią pierwszy raz grałem bardzo mnie zaskoczyła była dopracowana fabuła świetna . Ogólnie bardzo dobrze mi się w nią grało ..
--------------------
Wszystkich Rozumów Nie Zjadłem,
Lecz Mam Dzisiaj Te Pewność,
Że Zbuduję Fundament,
Pod Lepsze Życie, Wiem To.
Z Czasem Okrzepłem I Nabrałem Przekonania,
Że Bycie Duchowo Mocnym, To Coś Więcej Niż Banał

Dodane: 27-02-2010 13:23
To bardzo dobra gra.Grałem w nią ok.15 razy u kumpla.Jest dobra graficznie.Bardzo dobra fabuła.I najbardziej podobają mi się w niej wspinaczki...

Dodane: 27-02-2010 13:45
Gra jest kapitalna na początku, tylko potem jest gorzej.
Fabuła na początek wspaniała, ale już po kilku zabójstwach wiadomo jak się skończy.(pomijając wątek z tym barmanem). Ponadto ciągle to samo(j.w).
Tryb walki dobrze dopracowany, dużo możliwości, bardzo efektowny, ale po chwili jak wyżej było wspomniane - nuda. Walka jest o dużo za łatwa jeśli nabierzemy wprawy.
Grafika jest jedną z najlepszych jakie widziałem w grach.(może się z nią równać np. GTA IV czy Crisis).
Pzdr

Dodane: 27-02-2010 13:48
Co racja to racja grafika jest bajeczna...Ale wielcy fani takich gier nie patrzą zbytnio na grafikę
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.