Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:15
OnLine: 41, statystyki
index > Technologia > Gry
Temat: Assassins's Creed
Dodane: 13-07-2009 14:20 - Edytowane przez C@rL dnia 13-07-2009 14:21
#C@rL - user - 100%
Jest temat o 2 ale nie ma tematu o 1 części tej wspaniałej gry! Assassins's Creed to było zupełnie coś nowego! Kiedy po raz pierwszy odpaliłem dvd z grą byłem wniebowzięty! Fabuła, warta uwagi, grafa dobra, widać że Ubisoft się przyłożył :) Jednak gra ma też swoje minusy :p Po którymś już przejściu gry widoczna jest monotonność zadań... ciągle robimy to samo.. przesłuchanie, kradzież, zabójstwo, zabójstwo, kradzież, przesłuchanie i tak w kółko.. tryb walki okazuje się nie najlepszy... samemu można spokojnie walczyć z 50 przeciwnikami na raz, i tak nie zginiemy kiedy używamy kontry... a nie o to powinno chodzić.. z taką fabułą powinno być, że przeciwko 3,4 przeciwnikom można max walczyć, wszystko powinniśmy robić po cichu, tak żeby nikt się zorientował a nie.. Ostatnią wadą gry jest tylko 20 h gry ;( W 20h można spokojnie przejść całą grę... mimo wszystkiego uważam, że jest to świetna gra ;) A co wy sądzicie o tej wspaniałej grze ?

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 13-07-2009 15:48
#VegetaXX - user - 0%
Część pierwsza mi się podobała ale czekam na 2 mam nadzieje że będzie lepsza i że nie bedzie tak: "przesłuchanie, kradzież, zabójstwo, zabójstwo, kradzież, przesłuchanie i tak w kółko"

Dodane: 13-07-2009 17:36
#Konrad - user - 90%
Serio nie ma takiego tematu...a głowę bym dał że jest ale dobrze że nie dałem.. :p

E tam ta walka z 50 to jest właśnie fajna zabawa bo masz dowolność..robisz rzeź albo po cichu zabijasz tylko tych których musisz.. :p Poza tym duży plus to akrobacje...te skoki itd. CO do schematu dowiadywania się o przeciwniku.trochę nudny racja..mogły by być różnice ale to taki szczegół bo w tej grze najlepsza jest walka(pod względem wyglądu walki i akrobacji)

Fabuła jest dla mnie najmocniejszym punktem gdyby nie ona to ta gra by tak nie przyciągała.. :p wszytko jest takie tajemnicze i owiane tajemnicą..

Dodane: 13-07-2009 17:58
#Rocky - user - 90%
Fabuła jest dla mnie najmocniejszym punktem gdyby nie ona to ta gra by tak nie przyciągała.. :p wszytko jest takie tajemnicze i owiane tajemnicą..

Ja nie wiem nie grałem w to :p Ale też mi się podoba takie 'zabijanie po cichu'. Jak będę miał nowego kompa to zagram sobie w 2 a i 1 pewno nie odpuszczę :p

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 13-07-2009 19:00
#blade81 - user - 80%
Fabuła ciekawa,w połączeniu z piękną oprawą graficzną pozwala wczuc się w klimat.Po paru godzinach troszkę monotonne mogą się wydawac zadania,ale w jakiej grze nie powtarzają się te same mechanizmy?Czekam z niecierpliwością na drugą cześć,wciąż mając w pamięci cudowne widoki starożytnych miast.

--------------------
Dodane: 13-07-2009 19:14
#Darknes - user - max%
Ja u siebie nie grałem bo nie da rady ale na płytce jest i tylko czeka na nowy sprzęt xD Grałem za to sporo u brata, tej monotonności nie zauważyłem bo jak pograłem z godzinkę raz na jakiś czas to gra wydawała mi się fenomenalna. Te skoki z wież w siano,wspinaczki po ścianach, ciche zabójstwa, wmieszanie się w tłum gdy się chciało zwiać, wszystko fajnie zrobione, podobało mi się też że można było jeździć na koniu xD wsiadałeś i jechałeś kiedy chciałeś, spodobało mi się bardziej niż Wiedźmin. Akurat będę miał nowego kompa i 2 części tej gry :) więc sądzę że spędzę przy niej miło czas, jak jedynka zajmuje ok 20h tak dwójka ma być dłuższa a ja dodatkowo zawsze przechodziłem gry w 100% z wszystkimi zadaniami pobocznymi jakie tylko były więc przejście dwóch tytułów to ok 50h gry :) Będę miał przy czym spędzać jesienne wieczory.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 13-07-2009 20:30
ja osobiscie nie grałem w nia poniewaz moj sprzet nie odpalał tej gierki ale carlla popieram wiele o grze czytałem i uwazam ze ma racje

Dodane: 18-07-2009 12:07
#coller22 - user - 0%
Moim zdaniem grierka ma cikawą fabułe ale za bardzo sie nie postarali o systwem walki ponieważ jak wspominał C@rl gre można przejść w 20h i można przeżyc walke nawet z 50 przeciwnikami ale tera czekam na assasin creed 2 i wtedy znowu ocenimy :)

Dodane: 14-08-2009 23:42
Mam zupełnie takie same zdanie ja carl.Może poza tym że 20h to mało w porównaniu do call of duty 3h to jest bardzo dużo a nie jest to jednak gra fabularna czy rpg tylko gra akcji :) .Ale styl walki i monotonność zadań dają w kość.Przynajmniej to drugie w dwójce ma być poprawione :) .

--------------------

Dodane: 30-10-2009 17:36
#Raelag - user - 10%
Gra fajna ale szybko się nudzi. Misje w kółko te same, zabij, ukradnij, itp. itd. Mam nadzieję że dwójka będzie bardziej wciągająca

Dodane: 30-01-2010 12:17
#Rocky - user - 90%
Ściągam. Przyciągnęła mnie fabuła, świetna (przynajmniej na pozór) grafiką no i sam cel gry, czyli widowiskowe zabijanie dla gracza, tak by inni o tym nie widzieli.. To taki brat Prince of Persji :p Bieganie po dachach etc.

--------------------
Dodane: 30-01-2010 12:22
#daxarius - user - 10%
Osobiście to gram w 2 na Xbox360 i jest bajerancko. Mam dwa ciche ostrza, nareszcie umie pływać, bardziej wciąga , w ogóle jest super. jak na razie nie jest taka że w kółko robię to samo ;p Ale czekam zeby wreszcie wyszła na PC to lepiej bedzie sie grało :p .

--------------------
" Człowiek cały czas czegoś słucha, chyba tylko ma przerwę gdy zasypia. "
---------------
Dodane: 30-01-2010 12:50
#Arti1915 - user - 90%
Przeszłem tę grę ze trzy razy i muszę powiedzieć że trohe monotonne to jest. Ale gdy zaczynała mi się nudzić to zawsze sobie po cichy zabijałem pary strażników i znowu chciało się grać. Ta gra jest dlamnie fenomenalna i gdyby nie ta monotonność dałbym jej ocenę 10/10. W dwójce tej monotonności być niema, kuzyn muwi że na Xbox'ie gra jest kilka razy lepsza niż jedynka i fabuła jest jeszcze ciekawsza! Ja tam czekam na wersję PC, PRE-ORDER już zamówiony tylko czekać aż przyjedzie kurier z grą.

--------------------

Dodane: 07-02-2010 13:20
#Rocky - user - 90%
Już gram :p Na początku szczerze mówiąc średnio mi się spodobało, było trochę rozwiązań dziwnych dla mnie :p Jak np. walka 'otwarta' z kilkoma przeciwnikami. Klikasz dwa przyciski myszy i tyle.. potem w sumie rozczarowało mnie to bieganie po dachach itp. jest to praktycznie trzymani PPM, spacji i kierowanie W A S D ;p Altair robi wtedy wszystko, skacze, biega najszybciej jak może, wspina się.. Ale po około godziny grania spodobały mi się te rozwiązania. Ułatwiają i uprzyjemniają one rozgrywkę w Assassins Crreeda.

--------------------
Dodane: 07-02-2010 21:49
#fluks147 - user - 40%
No, nie trzeba się męczyć i naciskac skomplikowane kombinacje na klawiaturze, żeby wspiąć się na ściane, to jest bardzo przydatne

Dodane: 10-02-2010 17:24
#Konrad - user - 90%
Co do mechaniki(sterowania) to się chyba nie wypowiadałem :p

Mi ten system od początku się spodobał(trochę samouczek wkurzający że go się nie da wyłączyć) bo był prosty i intuicyjny, a klawisze zawsze pod ręką..nie przepadam za grami w których potrzebna jest cała klawiatura..Walka mogłaby być bardziej skomplikowana, albo bardziej realistyczna, żeby skupić się na odskakiwaniu od ciosów a nie wszytko szablą w bok :p albo żeby chociaż zdarzało się że żołnierze zaatakują naraz, albo jak rzucimy się na ich kumpla z mieczem to szybciej by reagowali..ale większość błędów pewnie się naprawi..ale mimo to gra jest fajna ma się dowolność w zabiciu celu.. :d

--------------------

Dodane: 19-02-2010 16:39
#Fa1SE - user - 20%
Assassins's Creed to jest warta uwagi gra .. Grafika kiedy w nią pierwszy raz grałem bardzo mnie zaskoczyła była dopracowana fabuła świetna . Ogólnie bardzo dobrze mi się w nią grało ..

--------------------
Wszystkich Rozumów Nie Zjadłem,
Lecz Mam Dzisiaj Te Pewność,
Że Zbuduję Fundament,
Pod Lepsze Życie, Wiem To.
Z Czasem Okrzepłem I Nabrałem Przekonania,
Że Bycie Duchowo Mocnym, To Coś Więcej Niż Banał
Dodane: 27-02-2010 13:23
To bardzo dobra gra.Grałem w nią ok.15 razy u kumpla.Jest dobra graficznie.Bardzo dobra fabuła.I najbardziej podobają mi się w niej wspinaczki... :)

Dodane: 27-02-2010 13:45
#fuv - user - 0%
Gra jest kapitalna na początku, tylko potem jest gorzej.

Fabuła na początek wspaniała, ale już po kilku zabójstwach wiadomo jak się skończy.(pomijając wątek z tym barmanem). Ponadto ciągle to samo(j.w).
Tryb walki dobrze dopracowany, dużo możliwości, bardzo efektowny, ale po chwili jak wyżej było wspomniane - nuda. Walka jest o dużo za łatwa jeśli nabierzemy wprawy.

Grafika jest jedną z najlepszych jakie widziałem w grach.(może się z nią równać np. GTA IV czy Crisis).

Pzdr

Dodane: 27-02-2010 13:48
Co racja to racja grafika jest bajeczna...Ale wielcy fani takich gier nie patrzą zbytnio na grafikę :)

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online