Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 06:09
OnLine: 38, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Uwaga na Trojana!
Dodane: 29-03-2010 20:30
#olek_mi - user - max%
O dziwo na moim komputerze, który mam przeszło 3 lata jeszcze nigdy nie miałem trojana, ani żadnego typu wirusa. Nie wiem czemu tu przypisywać zasługi. Albo Nortowi, albo temu, że nie wchodzę na żadne niebezpieczne witryny, bo zaraz wyskakuje mi zabezpieczenie.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 29-03-2010 20:34
ja miałem chyba tylko 2 razy trojana w życiu moim i komputera. heh, Dla mnie jest bardzo małe ryzyko abym miał trojana ale w życiu może wszystko się zdarzyć ja tam jestem uważny i nie pobieram byle czego.

Dodane: 29-03-2010 20:41
#malpex - user - max%
Ja ostatnio mam problem z trojanami;/ ciągle mi pokazuje jakiś win32/renos usuwam go a on ciągle wraca, narazie korzystam z programu Malwarebytes' Anti-Malware i jest ok ale jak macie inne rozwiązania to jestem otwarty na pomoc bo nigdy nie wiadomo czy czasem nie wróci :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 29-03-2010 20:46
mój kolega miał podobny problem lecz nie ten sam. Wirus który miał mój kolega jakby zakleszczył się w jednym z plików systemowych (a plików systemowych nie da się usunąć) i potem musiał wszystko formatować przez jednego małego wirusa. Więc mały wirus może narobić problemów.

Dodane: 29-03-2010 20:52
#by_black - systemadmin - max%
malpex napisał/a:
Ja ostatnio mam problem z trojanami;/ ciągle mi pokazuje jakiś win32/renos usuwam go a on ciągle wraca, narazie korzystam z programu Malwarebytes' Anti-Malware i jest ok ale jak macie inne rozwiązania to jestem otwarty na pomoc bo nigdy nie wiadomo czy czasem nie wróci :p

To pewnie rootkit pokroju tego, o którym mówiłem wcześniej, jedynym wyjściem jest znalezienie programu, który go wywołuje, bądź pliku, który go posiada no i format się kłania, najlepiej całości, bo często bywa tak, że rootkit atakuje sobie kilka plików i je kosi, a w momencie ich odtworzenia, bądź instalacji zakażonego programu znowu dodaje się i działa po staremu.

Dodane: 29-03-2010 20:56
#eitoon - user - 0%
heh ja mialem z 1000 trojanow ;p
bo raz zapomnialem zainstalowac anty virusa i pozawodach
:d ale moj best to 15241 virusy

Dodane: 29-03-2010 20:58
#malpex - user - max%
To pewnie rootkit pokroju tego, o którym mówiłem wcześniej, jedynym wyjściem jest znalezienie programu, który go wywołuje, bądź pliku, który go posiada no i format się kłania, najlepiej całości

Nieee! Black czemu musisz mnie dołować :( jeszcze nie cale 3 tygodnie temu straciłem wszystko co miałem na dysku całe anime, a teraz ma byc znowu to samo? ;(
Masakra... chyba pójde sie pociąć...
Mam nadzieje ze ten program którym sobie skanowałem to działa i usunął mi tego pieprzonego trojana.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 29-03-2010 21:08
Po prostu znajdź mniej więcej pliki, które nie są zainfekowane potencjalnie wypal sobie je na płytkę, i usuń sobie partycje, utwórz sobie na nowo, postaw system zainstaluj sterowniki i antyvirusa i wsio :p

Dodane: 29-03-2010 21:18
#szwera - user - 30%
A jakie zalecacie antywirusy? Ja mam Avasta 4.8, co o nim sądzicie? Avast dobrze będzie chronił mój komputer? Bardzo dziękuje za odpowiedź.

--------------------

Dodane: 29-03-2010 21:20
#szwera masz naprawdę dobrego antywirusa ;) Sam obecnie z niego korzystam, jeszcze się na nim nie zawiodłem, a jeżeli będziesz dbał sam o swój system, czyli nie będziesz wchodził na podejrzanej treści strony i nie będziesz pobierał plików o nieznanym pochodzeniu to twój system będzie bardzo bezpieczny :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online