Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:15
OnLine: 45, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Fake zakończenie, tak by mogło być.
Dodane: 04-07-2009 14:06 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2010 13:50
#Blade - user - max%
W sieci znalazłem całkiem ciekawą fan mangę związaną z dalszymi losami Lighta. Jest raczej zrobiona jako to co mogło by się dziać gdyby Raito wygrał z N, ale równie dobrze można to przedstawić jako to co działo się po jego śmierci. Oto link :
http://deathnote....page_id=24
Zapraszam do komentowania :)

--------------------
Dodane: 04-07-2009 14:12
#Rocky - user - 90%
Raczej Light wygrał tam z N i na początkowych obrazkach jest już stary :) Ciekawe zachowanie Raita jak chciał ubić interes z królem Shinigami xD Podobne do prawdziwego. Ładna kreska. Szkoda że wszystko takie krótkie. No ale tak to jest całkiem faje ;)

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 04-07-2009 14:19
#Blade - user - max%
Ja bym był za takim zakończeniem :) bardzo fajne i pomysłowe, mogło by tak być w końcu xD jeszcze mogli by to dalej pociągnąć, albo twórcy wydać oficjalne zakończenie w jakimś specjalu.

--------------------
Dodane: 04-07-2009 14:25
#Macias - user - max%
Osobiście bardziej mnie przekonało oryginalne zakończenie. Tutaj niepotrzebnie wdawalibyśmy się w przesadną fantastykę. Zanim przeczytałem to zakończenie, myślałem że będzie ono ukazywało glorię Raita nad Nearem. Jednak myliłem się. Zakończenie wspomniane w temacie było pomysłowe, to nie ulega wątpliwości. Jednak tak jak pisałem wcześniej, oryginalne zakończenie z anime bardziej przypadło mi do gustu. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 07-07-2009 22:08
Ciekawa pokuta i wyjaśnienie, co się stało z nim po śmierci, ale... jednak czuję niedosyt, to już była przesada, że "Będę walczył z królem Shinigami"... Eee, to już nie ten sam Light, albo mi się wydaje.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 10-07-2009 00:51
#by_black - systemadmin - max%
Widziałem to już dość dawno temu, ani mnie to nie ruszyło, ani nie zaciekawiło, po prostu chęć przeciągnięcia końca czegoś na siłę..

--------------------
Dodane: 20-07-2009 13:39
#Spark - user - 40%
Pff, posklejane kadry z mangi i dodany do tego tekst... Strona wizualna razi po oczach. Fabuła to przesada, wszystko byle by Light był górą. Wolę prawdziwego DN'a. Pozdrawiam

Dodane: 20-07-2009 16:56
#Lutas93 - user - 0%
Oryginalnie zakończenie trochę mnie zirytowało, jednak jak dla mnie i tak było lepsze od tego przedstawionego tutaj. Zbytnia fantastyka, poza tym poniekąd nie trzyma się kupy. Ciekawe jak Raito mając atak serca, nadal potrafił się poruszać(przypomnijmy że notes króla shinigami zabijał go raz po razie)

Dodane: 05-08-2009 21:15
#olek_mi - user - max%
Ciekawe, ale nic po tym nie ma żadnego dalszego wątku no bo jakby się utargował z królem shinigami to byłoby nudne dalsze zabijanie... A tej mangi nie starczyło było na jednego epka nawet :p Ja traktuję to jako odcinek specjalny xD Świetny pomysł na pokutę, ale gdyby DN byłoby kontynuowane na pewno inaczej by się skończyło ;)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 24-12-2009 10:25
#Bociak - user - max%
Jak dla mnie zakończenie DN było wystarczające, pięknie zakończyło tą opowieść i naprawdę wzruszyło... A to już jest przeciąganie na siłę. Przynajmniej wnioskuje tak z waszych postów, bo link już nie działa. ;) Light miał pokonać króla shinigami? To już dla mnie było by nudne, gdyż w DN zanikła by ta inteligentna warstwa... Po co go wynosić na zwycięzce, jak anime zginął w cudownym stylu, co nadało produkcji ostatecznego blasku. Niech będzie jak jest. xD

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 26-12-2009 02:15
#Bunick - user - 0%
Light przegrał z policją to prawda, lecz czy przegrał ostatecznie z L? Założę się że w dalszych losach ktoś kontynuowałby jego dzieło. W końcu Kira miał miliony fanów.

Dodane: 18-04-2010 02:19
Przegrał z L'em, a to z prostej przyczyny, L ciągle wierzył że Kirą jest Light i Amane, jednak ciągle ktoś sypał mu piaskiem w oczy, co do tego zakończenia, trochę bezsensu jest jednak, bo w mandze pisze dokładnie że niema ani piekła ani nieba jest tylko nicość, więc skoro do nicości trafił Light, to oznacza że jest nią świat shinihagich, a co za tym idzie, to każdy zmarły tam powinien trafić, więc błąd jak się patrzy w tym fake zakończeniu.

--------------------
Dodane: 18-04-2010 03:50 - Edytowane przez Darknes dnia 18-04-2010 03:53
#Darknes - user - max%
Szkoda, że linkacz nie działa ale nie odpuściłem i w sieci znalazłem :d właśnie zasysam po polskiemu nawet jest :d macie linkacza Manga

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 18-04-2010 10:13
#Cyrus - user - max%
Dzięki Durex :0 Dzięki tobie mogłem przeczytać. Co do tego alternatywnego zakończenia to powiem... że nie jest takie złe :d Pasuje pod charakter Lighta, ale w sumie nie daje nam jasnego zakończenia tylko otwartą możliwość kontynuacji.
Jedyny błąd w tym wszystkim, to dostanie się do świata Shinigami przez Lighta. Ale tak poza tym nie widzę zastrzeżeń.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 18-04-2010 10:22
No, a ja właśnie widzę masę zastrzeżeń, jedyny dobry pomysł jaki został użyty, to fakt, że ile osób zabijesz, to tyle razy musisz ty zginąć, tylko to też nie do końca jest dobre wyjście, bo przecież po śmierci jest tylko dusza, a żeby odczuwać ból fizyczny musisz mieć ciało :p

--------------------
Dodane: 18-04-2010 11:11
#Cyrus - user - max%
No tak, ale potrącenie przez samochód raczej odczujesz bo nie umiera się od razu. Tak samo powieszenie, bo przez chwilę się dusisz. Mam jeszcze zastrzeżenie co do tego, ze mógłby zabić króla Shinigami... bo niby jak chciałby to zrobić ^^?

--------------------

Dodane: 18-04-2010 11:16
Dokładnie, to że pacan dał Ryuukowi dwa notatniki, nie oznacza że zaraz go załatwi Light xD A co do tego uśmiercania Lighta w świecie shinigami, to chodzi o to, że żeby coś czuć musiałby mieć ciało, a tam była tylko jego dusza, więc cielesny ból odpada, bo to bezsensu aby łapał się za serce kiedy go już niema xD

--------------------
Dodane: 18-04-2010 13:18
#Darknes - user - max%
No racja xD Zakończenie jest zrobione w ten sposób aby móc swobodnie zrobic kontynuację, wiadomo fake, zmyślowe więc ma niedociągnięcia ale nawet mi się podoba z tym, że jednak wolę oryginalne zakończenie bo przedlużanie serii na siłę zazwyczaj kiepsko się kończy xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 18-04-2010 13:23
Raczej już nie będzie kontynuacji, bo manga oryginalnie kończy się tak, że bez sensu była by kontynuacja :p

--------------------
Dodane: 18-04-2010 15:29
#Cyrus - user - max%
by_black napisał/a:
Raczej już nie będzie kontynuacji, bo manga oryginalnie kończy się tak, że bez sensu była by kontynuacja :p

Ale o której mandze teraz mówisz? Jak o oryginalnej to owszem bez sensu kontynuować. Ale po tym alternatywnym zakończeniu jak najbardziej można by było coś wymyślić. Ale nie byłoby to już takie dobre ^^ Zresztą dowód mamy po śmierci L, kiedy dla mnie anime straciło połowę swojej wartości.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online