Dodane: 12-02-2010 22:55
Świetna rozgrywka między Raito, a L. Po prostu każdy odcinek przyprawiał mnie o gęsią skórkę. Faworyzowałem Raito ponieważ jakoś bardziej przypadł mi do gustu. Zawsze zwycięsko wychodził z opresji.
--------------------

Dodane: 16-02-2010 11:31
Moją ulubioną postacią z DN jest zdecydowanie Ryuuzaki. Jest to najoryginalniejsza postać jaką dotąd widziałem w anime. Podziwiam go za jego tok myślenia, za to, że ważył każde swoje słowo i za jego zdolności "dedukcyjne", które stały na wyższym poziomi niż Raita. Druga sprawa to jest fakt iż DN straciło dużo w moich oczach po jego śmierci.

Dodane: 09-04-2010 20:43
Na pewno Ryuk za swoja jabłkożerczość xD Fajne miał jazdy jak nie jadł jabłek xD jak narkoman z poważnym uzależnieniem xD
Drugi Light, chociaż Notes go potem juz poważnie opętał i czasem jego mroczny śmiech mnie przerażał bo to już się u niego w obsesję zaczęło zamieniać, powstał taki kompleks boga jednak za jego spryt i inteligencję go podziwiałem dosłownie zawsze wygrywał, przewidział wszystkie ruchy N'a tylko, że wpadł przez błąd Mikami, który bez wiedzy Lighta na własną rękę poszedł 2 razy do banku i wtedy odkryto prawdziwy Notes
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
Ja osobiście zabezpieczył bym sie przed takową ewentualnością
No i trzeci jest L

Inteligenty i zabawny koleś a przy tym trochę takie dziwadło xD Mello i Near nie dorastali mu do pięt
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 18-08-2010 15:17
Zdecydowanie najbardziej podobała mi się postać Lighta xD Taki geniusz uwięziony w ciele nastolatka, chcącego uczynić świat idealny

Jego pomysły wielokrotnie wykraczały poza granice ludzkiego umysłu, lecz on chyba nie znał granic. Potrafił idealnie ukrywać kłamstwa, był świetnie wysportowany i w ogole zbliżony do ideału :>
--------------------

Dodane: 20-09-2010 15:06
Moja najbardziej lubianą postacią z Death Note oczywiście jest Mello ;P
Lubie go za to że ma bardzo fajny charakter jest bardzo zadziorny i chyba ma ADHD (Tak jak ja w rzeczy samej ;D)
Zawsze mi było żal że zawsze miał pod górkę i musiał wszystko robić na własną rękę.
Także lubie L lecz tak jak wcześniej wspomniałem Mello u mnie zajmuje numer 1 ;P
--------------------
Life Goes ON.

Dodane: 20-09-2010 15:29 -
Po pierwszych odcinkach podjąłem decyzję po czyjej stronie się opowiem. W taki sposób przez całe anime kibicowałem Lightowi

Jego geniusz jest imponujący, wewnętrzne zmiany, doprowadzające ostatecznie do obłędu nadają postaci tragiczny wydźwięk.
Z drugiej strony L, nietuzimkowy bohater, równie genialny, równie wyraźnie wykreowany, nie da się go nie lubić...
Powiedzenie mówi jednak : "gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta". W przypadku DN dla mnie taką postacią jest Ryuk. Ciężko uzasadnić dlaczego akurat jego najbardziej lubię, może w pewnym sensie utożsamiam się z nim... dodatkowo zafascynował mnie, krąży wokół niego nutka tajemniczości

Dobra już się nie rozwodzę, jestem za leniwy
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 21-09-2010 17:35
Lawliet zdecydowanie. Nawet jak przegrywal to z gracja za to go lubie. Po za tym Ryuk tez byl spoko. Lubilem bardziej Ryuka niz Rema.

Dodane: 29-09-2010 19:23 -
UchihaNaku napisał/a:
Lawliet zdecydowanie. Nawet jak przegrywal to z gracja za to go lubie. Po za tym Ryuk tez byl spoko. Lubilem bardziej Ryuka niz Rema.
Nie wiem czy chodziło Ci o Lajta, ale jak tak to ja bym nie okreśił że "przegrywał z gracja" przypomnij sobie zakończenie.Jeżeli chodziło ci o L to sory
--------------------

Dodane: 29-09-2010 19:36
Nie wiem czy chodziło Ci o Lajta, ale jak tak to ja bym nie okreśił że "przegrywał z gracja" przypomnij sobie zakończenie.Jeżeli chodziło ci o L to sory
Przecież kolega wyraźnie napisał Lawliet czyli znany nam wszystkim L .

Dodane: 17-11-2010 21:25
ja polubiłem N po zabiciu L zastanawiałem sie kto dalej bedzie ścigał Kire i robił błyskotliwe ruchy, przewidywał co chce zrobić Kira i najważniejsze dziwaczne zachowanie ! L i N ulubione postacie .....
kolejną postaci jest Ryuk polubiłem go od samego początku

zarąbisty

Dodane: 05-12-2010 20:45
Ja lubiłem N. Jak pierwszy raz oglądałem Death Note i nie wiedziałem co się wydarzy lubiłem L i kilka innych postaci, ale później to się jakoś zmieniło.

Dodane: 07-02-2011 16:03
Oczywiście, że L

. Sam jego styl bycia bardzo mi się podobał. W nim nie było czegoś co mogłoby mi się nie spodobać, on jest po prostu postacią idealną

.
--------------------

Dodane: 09-02-2011 14:14
Hmmm tutaj muszę się zastanowić bo w Death Note było kilka świetnych(fenomenalnych postaci).Ja typowałbym między Light'em i Lawliet'em.Near to też gitowa postać chociaż L znacznie lepszy.Mello to taki cepek więc on chyba nie xD.Ja wybieram młodego Yagami'ego bo miał bardzo oryginalny cel,był inteligentny,przystojny i szkoda że umarł

.Light to najlepiej rozwinięta postać w tym anime,no ale w końcu to główny bohater

.
--------------------
http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ

Dodane: 12-02-2011 20:39
Ja tam się zakochałam w Ryuuk'u < 33.
Sama nie wiem czemu, ale ta postać najbardziej przypadła mi do gustu ^^.
Jego charakter mnie powalił ;>.
Nawet jeśli zabił Light'a, dopingowałam Ryuuk'owi do samego końca x>.

Dodane: 13-02-2011 20:33 -
olek_mi napisał/a:Lajta polubiłem najbardziej, bo był prawie idealny, aż popełnił błąd. A tak to przez cały czas z zimną krwią potrafił kłamac i za to go cenie xD Jeszcze fajna była Misa tak się kleiła do Lighta, aż nienaturalnie, ale potem to wszystko kira wykorzystał na swoje

Żałuje, że nie ma drugiej cześci, która opowiadałaby losy innego właściciela notatnika i innego e`L-a to mogłobyby byc równie ciekawe
Nie wiem, czy się wam spodoba, ale napisałem opowiadanie z alternatywnym zakończeniem Death Note. Zmianą co do anime, jest tylko, że Near umiera. Potem Raito trafia do krainy Shinigami. ubija z królem Shinigami interes, który pozwala mu wrócić do życia, mianowicie Raito upuszcza notatnik w świecie ludzi. Znajduje go mój główny bohater, Matt. Ma on za zadanie zabić 100 000 osób w przeciągu 10 lat inaczej umrze. Opowiadanie jest jeszcze niedokończone i z błędami, ale oceńcie, co o nim sądzicie, proszę.
http://rapidshare..._Note.docx A, przy okazji, nowy detektyw to K, czyli Keith. Rozczochrany blondyn. Szeroki uśmiech i zakręcony lizak to jego znaki rozpoznawcze

Dodane: 26-11-2011 12:20
Nikt nie może się równać z L

on był najlepszą pstacią z DN i szkoda że go
uśmiercili
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.