Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:15
OnLine: 45, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Ulubiona postać.
Dodane: 12-02-2010 22:55
#pacin - user - 90%
Świetna rozgrywka między Raito, a L. Po prostu każdy odcinek przyprawiał mnie o gęsią skórkę. Faworyzowałem Raito ponieważ jakoś bardziej przypadł mi do gustu. Zawsze zwycięsko wychodził z opresji.

--------------------
Dodane: 16-02-2010 11:31
#Cyrus - user - max%
Moją ulubioną postacią z DN jest zdecydowanie Ryuuzaki. Jest to najoryginalniejsza postać jaką dotąd widziałem w anime. Podziwiam go za jego tok myślenia, za to, że ważył każde swoje słowo i za jego zdolności "dedukcyjne", które stały na wyższym poziomi niż Raita. Druga sprawa to jest fakt iż DN straciło dużo w moich oczach po jego śmierci.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 09-04-2010 20:43
#Darknes - user - max%
Na pewno Ryuk za swoja jabłkożerczość xD Fajne miał jazdy jak nie jadł jabłek xD jak narkoman z poważnym uzależnieniem xD

Drugi Light, chociaż Notes go potem juz poważnie opętał i czasem jego mroczny śmiech mnie przerażał bo to już się u niego w obsesję zaczęło zamieniać, powstał taki kompleks boga jednak za jego spryt i inteligencję go podziwiałem dosłownie zawsze wygrywał, przewidział wszystkie ruchy N'a tylko, że wpadł przez błąd Mikami, który bez wiedzy Lighta na własną rękę poszedł 2 razy do banku i wtedy odkryto prawdziwy Notes [umarl] Ja osobiście zabezpieczył bym sie przed takową ewentualnością :p

No i trzeci jest L :d Inteligenty i zabawny koleś a przy tym trochę takie dziwadło xD Mello i Near nie dorastali mu do pięt :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 18-08-2010 15:17
Zdecydowanie najbardziej podobała mi się postać Lighta xD Taki geniusz uwięziony w ciele nastolatka, chcącego uczynić świat idealny ;) Jego pomysły wielokrotnie wykraczały poza granice ludzkiego umysłu, lecz on chyba nie znał granic. Potrafił idealnie ukrywać kłamstwa, był świetnie wysportowany i w ogole zbliżony do ideału :>

--------------------

Dodane: 20-09-2010 15:06
#Thorg - user - 30%
Moja najbardziej lubianą postacią z Death Note oczywiście jest Mello ;P
Lubie go za to że ma bardzo fajny charakter jest bardzo zadziorny i chyba ma ADHD (Tak jak ja w rzeczy samej ;D)
Zawsze mi było żal że zawsze miał pod górkę i musiał wszystko robić na własną rękę.
Także lubie L lecz tak jak wcześniej wspomniałem Mello u mnie zajmuje numer 1 ;P

--------------------
Life Goes ON.
Dodane: 20-09-2010 15:29 - Edytowane przez riddic21 dnia 20-09-2010 15:30
#riddic21 - user - 50%
Po pierwszych odcinkach podjąłem decyzję po czyjej stronie się opowiem. W taki sposób przez całe anime kibicowałem Lightowi ;) Jego geniusz jest imponujący, wewnętrzne zmiany, doprowadzające ostatecznie do obłędu nadają postaci tragiczny wydźwięk.
Z drugiej strony L, nietuzimkowy bohater, równie genialny, równie wyraźnie wykreowany, nie da się go nie lubić...

Powiedzenie mówi jednak : "gdzie dwóch się bije, tam trzeci korzysta". W przypadku DN dla mnie taką postacią jest Ryuk. Ciężko uzasadnić dlaczego akurat jego najbardziej lubię, może w pewnym sensie utożsamiam się z nim... dodatkowo zafascynował mnie, krąży wokół niego nutka tajemniczości ;) Dobra już się nie rozwodzę, jestem za leniwy ;)

--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.
Dodane: 21-09-2010 17:35
Lawliet zdecydowanie. Nawet jak przegrywal to z gracja za to go lubie. Po za tym Ryuk tez byl spoko. Lubilem bardziej Ryuka niz Rema.

Dodane: 29-09-2010 19:23 - Edytowane przez Dawar dnia 29-09-2010 19:24
#Dawar - user - 20%
UchihaNaku napisał/a:
Lawliet zdecydowanie. Nawet jak przegrywal to z gracja za to go lubie. Po za tym Ryuk tez byl spoko. Lubilem bardziej Ryuka niz Rema.

Nie wiem czy chodziło Ci o Lajta, ale jak tak to ja bym nie okreśił że "przegrywał z gracja" przypomnij sobie zakończenie.Jeżeli chodziło ci o L to sory

--------------------
Dodane: 29-09-2010 19:36
#Pepe - user - max%
Nie wiem czy chodziło Ci o Lajta, ale jak tak to ja bym nie okreśił że "przegrywał z gracja" przypomnij sobie zakończenie.Jeżeli chodziło ci o L to sory

Przecież kolega wyraźnie napisał Lawliet czyli znany nam wszystkim L .

--------------------
iSayumi
Dodane: 17-11-2010 21:25
#tms17 - user - 0%
ja polubiłem N po zabiciu L zastanawiałem sie kto dalej bedzie ścigał Kire i robił błyskotliwe ruchy, przewidywał co chce zrobić Kira i najważniejsze dziwaczne zachowanie ! L i N ulubione postacie .....

kolejną postaci jest Ryuk polubiłem go od samego początku :d zarąbisty :p

Dodane: 05-12-2010 20:45
#NEAR - user - 10%
Ja lubiłem N. Jak pierwszy raz oglądałem Death Note i nie wiedziałem co się wydarzy lubiłem L i kilka innych postaci, ale później to się jakoś zmieniło.

Dodane: 07-02-2011 16:03
#Aero - user - 90%
Oczywiście, że L :p . Sam jego styl bycia bardzo mi się podobał. W nim nie było czegoś co mogłoby mi się nie spodobać, on jest po prostu postacią idealną :) .

--------------------
Dodane: 09-02-2011 14:14
#owerfull - user - max%
Hmmm tutaj muszę się zastanowić bo w Death Note było kilka świetnych(fenomenalnych postaci).Ja typowałbym między Light'em i Lawliet'em.Near to też gitowa postać chociaż L znacznie lepszy.Mello to taki cepek więc on chyba nie xD.Ja wybieram młodego Yagami'ego bo miał bardzo oryginalny cel,był inteligentny,przystojny i szkoda że umarł :( .Light to najlepiej rozwinięta postać w tym anime,no ale w końcu to główny bohater :) .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 12-02-2011 20:39
#Aivel - user - 0%
Ja tam się zakochałam w Ryuuk'u < 33.
Sama nie wiem czemu, ale ta postać najbardziej przypadła mi do gustu ^^.
Jego charakter mnie powalił ;>.
Nawet jeśli zabił Light'a, dopingowałam Ryuuk'owi do samego końca x>.

Dodane: 13-02-2011 20:33 - Edytowane przez zmija1996 dnia 13-02-2011 20:34
olek_mi napisał/a:
Lajta polubiłem najbardziej, bo był prawie idealny, aż popełnił błąd. A tak to przez cały czas z zimną krwią potrafił kłamac i za to go cenie xD Jeszcze fajna była Misa tak się kleiła do Lighta, aż nienaturalnie, ale potem to wszystko kira wykorzystał na swoje :) Żałuje, że nie ma drugiej cześci, która opowiadałaby losy innego właściciela notatnika i innego e`L-a to mogłobyby byc równie ciekawe ;)

Nie wiem, czy się wam spodoba, ale napisałem opowiadanie z alternatywnym zakończeniem Death Note. Zmianą co do anime, jest tylko, że Near umiera. Potem Raito trafia do krainy Shinigami. ubija z królem Shinigami interes, który pozwala mu wrócić do życia, mianowicie Raito upuszcza notatnik w świecie ludzi. Znajduje go mój główny bohater, Matt. Ma on za zadanie zabić 100 000 osób w przeciągu 10 lat inaczej umrze. Opowiadanie jest jeszcze niedokończone i z błędami, ale oceńcie, co o nim sądzicie, proszę.

http://rapidshare..._Note.docx

A, przy okazji, nowy detektyw to K, czyli Keith. Rozczochrany blondyn. Szeroki uśmiech i zakręcony lizak to jego znaki rozpoznawcze :d

Dodane: 26-11-2011 12:20
#Mariucha - user - 0%
Nikt nie może się równać z L :d on był najlepszą pstacią z DN i szkoda że go
uśmiercili :(

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online