Dodane: 04-07-2009 02:00 -
Kilka godzin temu skończyłem (po jakichś 30 godzinach + życie i sen) skończyłem oglądać death note. Muszę przyznać, że wciągnęło mnie bardzo, ale też bardzo zawiodłem się, że nie ma 2 części lub chociaż więcej odcinków

Jednak do rzeczy. Która z postaci spodobała wam się najbardziej i dlaczego. Moimi ulubionymi byli:
Light, ponieważ ta jego mania ''oczyszczania'' świata była po prostu świetna. Również jego pomysłowość była imponująca, a no i ten kompleks boga
Drugą postacią jest L. Podobnie jak w przypadku Lighta, jego intelekt był zdumiewający. Najbardziej chyba przypadł mi do gustu jego styl bycia.
Ostatnią postacią był Ryuk. Tak na prawdę nie wiem dlaczego go polubiłem. Niby nie odgrywał żadnej znaczącej roli, ale to on ostatecznie był sprawcą całego zamieszania, i to właśnie on zabił Lighta. Do tego jeszcze to uzależnienie od jabłek
Dobra ja już się wypowiedziałem, teraz kolej na was
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 04-07-2009 02:58
Moją ulubioną postacią był Ryuuzaki - po prostu podobał mi się jego styl życia i sposób w jaki się zachowywał, a jego inteligencja załamywała.
Tak samo Light Yagami - z samego faktu bycia głównym bohaterem i tak jak powyżej inteligencja.
Trzeba też wspomnieć o Misie Amane - ładna dziewczyna bardzo oddana Kirze, może niezbyt inteligentna ale ciekawa postać.
A tak może trochę nie na temat, zupełnie nie podobał mi się 'N' - Near i Mello - takie trochę naciągane postaci...
--------------------

Dodane: 04-07-2009 06:26
Death Note, to po prostu kopalnia kapitalnie zaprojektowanych postaci. W tym anime spotykamy ogromną ilość bohaterów o szczególnych cechach, którzy zdecydowanie przypadają nam do gustu. Bardzo lubię więc Raita i L'a za ich wyszukane style oraz Ryuuka za humorystyczny charakter. Do ciekawszych postaci można zaliczyć także gapowatego Matsudę czy kapryśną Misę Amane.
--------------------

Dodane: 04-07-2009 07:07
Moim ulubionym bohaterem z Death Note'a jest oczywiście Raito Yagami. Chłopak ma naprawdę łeb nie od parady. Nigdy nie wpadłbym na takie pomysły jak on. Do tego jest niezwykle zawzięty, praktycznie nic nie stanie mu na przeszkodzie dążenia do stworzenia Nowego Świata [sytuacja, w której kupuje malutki telewizor, a następnie wyrzuca go razem z paczką chipsów]. Wszystko to sprawia, że właśnie Raito najbardziej przypadł mi do gustu.
--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."

Dodane: 04-07-2009 13:56
Oczywiście najbardziej ulubioną postacią jest Light. Od początku byłem za nim, miał niezwykły tok myślenia i silne poczucie sprawiedliwości. Z każdej sytuacji potrafił znaleźć wyjście. Trochę mnie te zakończenie właśnie załamało, ale to było głównie przez błąd Mikamiego.
Drugą moją ulubioną postacią jest Ryuk. Zabawny shinigami który jest uzależniony od jabłek

gdyby nie to że chciał się zabawić to by nie było DN
--------------------

Dodane: 04-07-2009 21:45 -
Mnie wkurzył koniec w tym Anime czy musi zawsze dobro zwyciężać to jest nudne... I Ryuk powiedział ze jak light umrze to nie trafi do piekła ani do nieba to gdzie do cholery mogli by to pokazac i co się stało z Misą.
Pozdrawiam
Najbardziej na mój szacunek zasłużył Light za jego niesamowitą inteligencje.I Mise też jakoś polubiłem to była ciekawa postać.

Dodane: 07-07-2009 21:55
Właściwie każdy miał w sobie to coś

. Light był fajny, trochę taki jak psychopata, tak więc jak dla mnie jest w czołówce czarnych charakterów w serialach/filmach/anime/kreskówkach etc. Ryuk za te jabłka i ten śmiech (jakby się zapowietrzył

) też był fajny... Misa dodawała niewątpliwie humoru serii, ale chyba najbardziej lubiłam L'a... Dlaczego? Ano, chyba za to, że lubił słodycze i był takim ekscentrykiem, bardzo oryginalna postać.
Co do końcówki serialu (bo widzę, że tutaj też się tak wypowiadają), to uważam, że jest ona ok, choć fakt, mogli powiedzieć, co się stało z Misą (bo w mandze ona niby zginęła). Podobały mi się te symbole w końcówce... No i niestety, ostatecznie dobro tak, czy siak by zwyciężyło, bo kiedyś Ryuk prędzej czy później by to zrobił...
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 10-07-2009 21:29
Może nie będę oryginalna, ale ja najbardziej od początku polubiłam dwie główne postacie - Ryuuzakiego i Raita.

Bardzo mi się w nich spodobał spryt, inteligencja, umiejętność układania różnych poszlak w całość.
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 29-07-2009 02:05 -
Ja też nie będę oryginalny moją ulubioną postacią jest Ryuuzaki, był bardzo nie typowy to jego zachowanie upodobania mądrość odchodził od stereotypów postaci w anime rzadko można spotkać taką osobowość xD
--------------------

Dodane: 05-08-2009 19:41
Lajta polubiłem najbardziej, bo był prawie idealny, aż popełnił błąd. A tak to przez cały czas z zimną krwią potrafił kłamac i za to go cenie xD Jeszcze fajna była Misa tak się kleiła do Lighta, aż nienaturalnie, ale potem to wszystko kira wykorzystał na swoje

Żałuje, że nie ma drugiej cześci, która opowiadałaby losy innego właściciela notatnika i innego e`L-a to mogłobyby byc równie ciekawe
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 26-12-2009 12:56
Ja tam najbardziej lubię L. Taki tajemniczy, wygląda jak emo-cukrzyk i jeszcze te słodycze wpierdala xD
--------------------

Dodane: 03-01-2010 17:57
Moją ulubioną postacią był Ryuzaki, nie wiem dlaczego, po prostu był taki specyficzny..

Poza tym był inteligenty i ogólnie taki cwaniaczek(pozytywny) potrafił myśleć logicznie i analitycznie...jak go zabrakło to anime straciło lekko swój smaczek..
--------------------

Dodane: 03-01-2010 18:00 -
Ja też lubię L'a

Jest,a właściwie był mądry,sprytny i poukładany.Potrafił przewidzieć każdy ruch.Lubię też Raito

Równie mądry,stateczny,zdecydowany.No i Misę

Może i głupiutka (nie zawsze) ale wprowadziła dużo szumu do anime

Zapomniał bym dodać,że nie przepadam za tym całym N.Nie lubię dziada

Mello natomiast może być

Dodane: 03-01-2010 18:28
Może to się wyda dziwne, ale najbardziej polubiłem ojca Lighta, Soichiro Yagamiego. Taki był niby mało przydatny, ale jednak wiele kluczowych sytuacji zainicjował on, choćby odzyskał kasety od Kiry, które posiadła telewizja Sakura, był po prostu swojskim chłopem. Kochał rodzinę, dbał o jej dobro, był świetnym policjantem, którego darzono szacunkiem, nie rzucał słów na wiatr, a i zabić człowieka nie potrafił w sposób do tego nie odpowiedni.
--------------------

Dodane: 03-01-2010 18:39
Nie będę oryginalny, jeżeli napiszę że największą sympatie zaskarbił u mnie L. Miał bardzo sympatyczną twarz, enigmatyczna osobowość, której tajemnice trudno odgadnąć i ta ukryta melancholia. Drugą postacią był Ryuk, niby taki lekkoduch, nieprzejmujący się niczym, jednak on czerpał największe korzyści z całej sytuacji, wiedział jaki będzie jej koniec, wszystkiemu przyglądał się jak wytrawny widz czekający z niecierpliwością na koniec przedstawienia.

Dodane: 03-01-2010 20:11
Ryuk oczywiście.

W końcu on tu jest nietykalny. xD Śmieszna postać którą lubię... Potem jest L, postać która cały czas mnie zaskakiwała swoimi pomysłami. Był to inteligentny facet, któremu cały czas z ciekawością się przyglądałem. Naprawdę dostałem szoku jak zmarł.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 05-01-2010 23:59
mimo,że niektórzy uznają Lighta za tego 'złego' uważam,że on taki nie jest. szczerze?popieram jego ideę oczyszczenia świata ze zła.wkurzyło mnie to,że jakoś nikt go nie rozumiał,owszem byli ludzie,którzy go popierali,no ale żeby do walki z nim wyciągać L ludzie litości...a tak wszyscy narzekają,że świat jest splugawiony przez panoszące się wszędzie zło i niesprawiedliwość,a jak ktoś w końcu odpłaca się mordercom/złodziejom/gwałcicielom/burżujom XD pięknym za nadobne cały kraj się burzy bo tak nie można. ech...
Light jest po prostu genialną jednostką.nawet jego ambicje co do zostania Bogiem nowego świata mnie nie zniechęciły,żeby go nie lubić. rozumiem jego chęci polepszenia świata,nawet poświęcając Bogu winnych ludzi,ale cóż nie ma dobra bez zła,tak nie można czasem osiągnąć celu bez poświęcenia...
no to to by było na tyle, yosh!

Dodane: 14-01-2010 19:20
Stanowczo Near. Bolą mnie oskarżenia, że był jedynie kopią L'a - dla mnie byli podobni, ale zupełnie inni. Potem Ryuk [zawsze miałam glebę, kiedy on coś powiedział]. Następnie Mello, Mikami i Giovanni [ten ostatni za te ładne oczka ;d].

Dodane: 19-01-2010 12:02
Ja nie mam ulubionej postaci

według mnie najlepsi byli oczywiście Raito, L, i Ryuuk.

Ale nie moge wybrać tego jedynego ulubionego. Raito i L dzieki temu ze tak świetnie 'walczyli' miedzy sobą, za te ich umysły które pracowały lepiej niż komputery, a Ryuuk dla tego ze to on wszystko zaczął, i miał świetne teksty

a jak był na głodzie to normalnie mnie rozbrajał xD
--------------------
-------------------------------

Dodane: 19-01-2010 14:12
Giovanni przyczynił się do pokonania Kiry baaardzo ^^ Ale ja kończąc kompletnie DN polubiłem Mikamiego

Dlatego że miał bardzo wysokie poczucie sprawiedliwości. Podobnie jak Light był na końcu psycholem xD 'Kaaaami!' xD No ale cóż wszystkie postacie były fenomenalnie dopracowane i wszystkie odegrały nie małą rolę :] Nawet Ci ze służb Neara i L byli dość ważnymi postaciami.
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.