Dodane: 02-07-2009 14:29 -
Witam ! Mam pewien problem z konsolą Playstation 2. Otóż nie używałem jej przez jakiś czas tzn. 4 może 5 miesięcy i gdy ostatnio chciałem sobie pograć to nie chciała mi odczytywać płyt. Konsola włącza się normalnie, ale nie chce mi odczytywać żadnej gry. Próbowałem przeczyścić laser, ale to też nie pomogło. Czy wie ktoś może w czym tkwi problem ??
Dodam, że konsolę mam przerobioną.

Dodane: 02-07-2009 14:35
a czym masz przerobioną??
--------------------

Dodane: 02-07-2009 14:42 -
jozio04 napisał/a:
Siekierą, a czymże innym?
Ja bym Ci radził oddać konsolę w ręce jakiegoś fachowca, bo działanie na własną rękę może jeszcze pogorszyć sytuację.
--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."

Dodane: 02-07-2009 14:45
istnieją dwa rodzaje przeróbki ps2 panie Kondzik: chip lub swap magic.
--------------------

Dodane: 02-07-2009 14:47
No, lepiej oddaj to do fachowca który znajdzie tą usterkę. Kombinując możesz sobie jeszcze pogorszyć sprawę.
--------------------

Dodane: 02-07-2009 14:55
pacin napisał/a:
No, lepiej oddaj to do fachowca który znajdzie tą usterkę. Kombinując możesz sobie jeszcze pogorszyć sprawę.
Ee... Napisałem praktycznie to samo.
--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."

Dodane: 02-07-2009 15:02
Możliwe że bendziesz musiał sobie laser wymienić
--------------------

Dodane: 02-07-2009 15:15 -
Zalezy gdzie stala mozliwe ze jest zwilgocona jak przes taki dlugi czas jej nie wlaczales sprobuj ja wysuszc np suszarka do wlosow w miejscu gdzie masz kratki na obudowie pozdro

Dodane: 02-07-2009 19:02
jozio04 napisał/a:
Mam przerobioną chipem, ale nie wiem czy ma się to jakoś do mojego problemu.
lenox 57 napisał/a:
Zalezy gdzie stala mozliwe ze jest zwilgocona jak przes taki dlugi czas jej nie wlaczales sprobuj ja wysuszc np suszarka do wlosow w miejscu gdzie masz kratki na obudowie
Zrobiłem tak jak napisałeś, ale nic nie pomogło. Moim zdaniem są dwie opcje. Pierwsza jest taka, że laser mógł się przepalić, chociaż nie wiem w jaki sposób skoro konsola nie była używana. A druga i ta bardziej prawdopodobna jest taka, że może po prostu w środku się za bardzo zakurzyło poprzez długie nie używanie. Myślę, że najlepiej byłoby rozkręcić obudowę i przeczyścić środek.

Dodane: 02-07-2009 19:34
Laser może niszczyć się nawet nie używając, po dłuższy włączeniu sprzętu, może coś źle zaskoczyć co kończy się awarią systemu, lub jakiegoś elementu. Stawiam również na laser, poszukaj na allegro jakiegoś dobrego, a później jeżeli nie będzie potrafił go zamontować, zgłoś się do punktu PC Service, lub czegoś w tym stylu

Dodane: 02-07-2009 20:45
Z drugiej strony ile będzie kosztowac naprawa? Teraz ta konsola warta jest ok. 400zł, więc może lepiej po oszczędzac na nową zamiast naprawiac starą?
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 03-07-2009 01:53
Czy tak wielki i kolosalny problem jest w napisaniu "Playstation 2 - nie czyta płyt.." ? Czy to aż tak trudne żeby wpaść na to? Regulamin nie tylko zawiera punkty które ograniczają użytkownika, ale zawiera pewne wskazówki dzięki którym każdy z nas z łatwością może spojrzeć na tytuł tematu i wiedzieć że temat jest o problemie z płytami, a nie każdy pisze "problem" i wszędzie milion tematów z napisem "problem" chociaż każdy temat jest inny.. Zacznijcie szanować regulamin, on nie jest tutaj dla zabawy, chyba że wy tutaj jesteście dla zabawy w takim wypadku szybko może się to zmienić. Nazwę poprawiłem, następnym razem popatrz, poczytaj, pomyśl, nie dawaj pracy innym, ułatwiaj innym życie, czy to tak wiele? Odebrałeś mi chęć na pomoc tobie - więc jej nie uzyskasz dzisiaj.

Dodane: 03-07-2009 10:29
Bardzo przepraszam jeśli źle zrobiłem. Następnym razem zrobię tak jak mówisz. Rzeczywiście masz rację, że za dużo jest tematów, w których jest słowo "problem". Jeszcze raz przepraszam.

Dodane: 03-07-2009 21:38
Ja mam pytanie otóz dzisiaj dostałem playstation 2 ood rodziców, nie przerobione, czy da się jakoś załączyć kopie gry, jeśli playstation 2 jest nieprzerobione ?

Dodane: 03-07-2009 21:57 -
jozio04 napisał/a:istnieją dwa rodzaje przeróbki ps2 panie Kondzik: chip lub swap magic.
Niezupełnie. Istnieją trzy rodzaje przeróbki ps2 : chip, swap magic i Free McBoot.
Free mcboota wgrywa się na kartę pamięci do tego kilka programów, w tym do odpalania kopii zapasowych gier -ESR
Marek1992
Nie pójdą gierki nieoryginalne. Musisz przerobić.
Polecam najlepszy i najtańszy sposób :
http://www.allegr...8b_pl.html

Dodane: 22-04-2011 22:24
Na początek najlepiej odkurzyć, ale ostrożnie i poprzecierać ściereczką. Jeśli to nie pomorze to nie pozostaje nic innego jak oddać konsolę do fachowcy. Wiem, że nie pomogłem Tobie, ale może komuś innemu się przyda w co i tak wątpię

.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.