Dodane: 02-07-2009 10:08 -
jeśli był taki temat to pszepraszam nie znalazłem
W sieci krążą pogłoski o nowym xboxie!!!!!!!!!!! który ma wychodzić na końcówce 2010roku lub 2011r.W sumie się nie dziwie że wychodzi nowa konsola bo xbox 360 w sumie bendzie miał już 5-6 lat

. I jedno mnie ciekawi,
czy będzie lepsze niż PS3 który nie jest taki tani????????????
I ile bendą kosztowały gry na nowego xboxa??Czy bendzie możliwe przerobienie nowego xboxa takich pytań jest wiele
I co nikt nie posaida z was informacji o nowym xboxie???
--------------------

Dodane: 02-07-2009 11:13
Od PS3 na pewno będzie lepszy, przecież technologia brnie do przodu i na pewno xbox będzie lepszy. Co do reszty pytań to nie myślisz że jeszcze za wcześnie na takie spekulacje? Ceny gier zależą od producentów gier więc pewnie ceny jakie były, takie i będą. A gdy chodzi o przeróbki to pewne że Microsoft zrobi wszystko aby nie dało rady przerabiać konsoli ale na te pytanie też będzie można odpowiedzieć jak konsola będzie wydana.
--------------------

Dodane: 02-07-2009 11:47
ciekawe jak bedzie sie nazywal :?D? , moze xbox 720 ?? , dla mnie moze byc caly czas x360 , wyjdzie nowy to bedzie coraz mniej gier na starym

Dodane: 02-07-2009 11:51
Cieki mnie to ,że jak wyjdzie nowy xbox to niektóre gry nadal bedną tez wychodzily na starego xboxa??
--------------------

Dodane: 02-07-2009 11:58
Wg mnie stworzenie kolejnej wersji Xboxa na razie nie jest konieczne. Gry na tę konsolę są wg mnie wystarczająco dobre pod względem technicznym. Rozumiem, że mogą być jeszcze lepsze, ale to zwykłe zdzieranie pieniędzy z gracza. Jak wydadzą kolejnego Xboxa, to na starego nowe gry nie będą wychodzić i ludzie, którzy zechcą w nie zagrać będą zmuszeni do zakupu konsoli, a tym samym do wydania niemałych pieniędzy.
--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."

Dodane: 02-07-2009 12:04
Ja też słyszałem że ma to byc Xbox 720, ma wyjśc na przełomie 2011/12 roku. No cóż zobaczymy

Microsoft ma powiedziec coś oficjalnego pod koniec roku chyba

Dodane: 02-07-2009 12:16
A zastanówmy się czy jest lepszy o PS3???
Sony zachwalało swoją konsolkę, że to wielki skok technologiczny. Jak narazie tego nie widać. Czy gry multiplatformowe lepiej wyglądają na ps3??
Prawda jest taka, że tak samo. Niekiedy lepiej nawet na x360, ponieważ gry na ps3 robi się trudno.
Po 2 tryb online. Xbox live tutaj bije ps3 na każdej płaszczyźnie. Jedyny minus jest płatny. Sony nawt próbowało skopiować niektóre elementy np.achievementy jednak jakoś im to nie wyszło.
Po 3 exclusivy. Final Fantasy, MGS, na xboxa??? Kiedyś ktoś, by powiedział ''chyba żartujesz stary'' a jednak po najnowszym E3 już nikt tak nie powie

(chodzi o MGS-a , Final już dawno został zapowiedziany na xa).
Z jedynych exclusivów PS3 posiada Killzona , God of war.
A x-klocek?? Gears of war,Halo,Mass efect,dodatki do GTAIV,PGR4 itp...
Po 4 napęd. Tutaj zdecydowanie wygrywa ps3. Blue-ary, ale co za tym idzie???
Cena konsolki

. Na xa i tak wyjdzie Blua-ary jako podstawka, kal przyjdzie potrzeba

.
Po 5 wygoda. Hałas tutaj wygrywa PS3 zdecydowanie. Jeśli chodzi o pady niech mnie zabiją, ale bardzo dużo osób się zgodzi (oprócz fan-boyów xD), że pady od xa miażdżą.
Sony to już tylko marka. To nie ta legenda za czasów PS2. Ale uważam, że to dobrze, bo duża konkurencja wymusza ostrą rywalizację, a co za tym idzie cięcia cen, nowe rozwiązania....

Dodane: 02-07-2009 12:16
Do nazwy "Xbox 720" nie ma co się przyzwyczajać... Wg mnie jest to taka potoczna nazwa, wymyślona przez internautów, ewentualnie samych producentów jako nazwa robocza.
--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."

Dodane: 02-07-2009 14:35
Jeszcze nie słyszałem że ma wyjść nowy Xbox. Pewnie będzie lepszy od Ps3 bo różni ich trochę okres czasowy. Przez te kilka lat mogli zrobić na prawdę wielkie postępy. Jestem ciekawy jaki będzie i jaką nazwę będzie nosić.
--------------------

Dodane: 02-07-2009 20:42
Jeśli nowy xbox ma wyjśc za około 2 lata to bardzo prawdopodobne, że w tym czasie technika może zrobic ogromne postępy. Przypomnijmy sobie jakie mieliśmy modele komórek parę lat temu

Według mnie xbox cały jest lepszy od ps3, ponieważ wszytkie gry na nim chodzą, każdy wie o jakie chodzi

A na ps3 trzeba kupowac orginałki po około 100zł, więc powodzenia tym co go mają

...
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 02-07-2009 21:10
Początkowo mówiło się o nazwie "Xbox 720" , ale ostatnio gdzieś czytałem że ma zostać 360 tylko coś tam będzie dopisane chyba, tak jak to było z PS2 w wersji unowocześnionej zwanej Slim. Nowa wersja ma mieć tylko kilka poprawek, i wydajniejsze wnętrze xD czyli będzie szybszy od zwykłego Xboxa a jeśli zwykły równa się PS3 to ten na pewno będzie lepszy.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 02-07-2009 21:16
To są tylko spekulacje... Microsoft zapowiedział, iż gry na xboxa 360 będą wydawane do 2016 roku. Tak więc jeśli postąpią jak SONY to nowego iksa możemy spodziewać się w 2012/2013. Raczej nie wcześniej... dlaczego? Otóż na targach E3 Microsoft pokazał światu swoją nową technologie o nazwie projekt Natal i będzie ona przeznaczona na xboxa 360. Jak widzisz na razie Microsoft wciąż ulepsza swoją konsolę i nie zanosi się, żeby nagle z niej zrezygnował...

Dodane: 29-07-2009 16:06
Wyczytałem że będzie się zwał Xbox360+. Nowa wersja Xbox 360 najprawdopodobniej będzie wyposażona w to coś zwane Natalem i będzie mieć dysk 1 TB.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-07-2009 18:16
No to wiem na co mam zbierać xD. Zamiast kupować już xboxa 360 to kupie jego nową wersję. Powinien być dobry.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-07-2009 18:29
Jakby miał być gorszy od PS3 to by go nie wypuszczali...
JA słyszałem takie tam ploty że planują że ma wyjść ale żadnych konkretów...poza tym PS3 to przebajeżone jest i dosyć trudno na niego gry pisać(gdzieś tak czytałem że ma zbyt skomplikowany procesor czy coś) i sam uważam że kiepsko im PS3 wyszło...ale jaki będzie nowa konsola od Microsoft to i Sony nową wypuści...a może w odwrotnej kolejności..

Dodane: 29-07-2009 18:53
dla mnie to jest kompletna bzdura...
gra na xbox360 i na PS3 maja grafike lepsza niz w filmie, plynnosc gry zaskakuje, szczegoly takie ze glowa boli (np. COD modern warfare2) to poco robic nowsza konsole??? nowsza bedzie napewno ale raczej nie teraz

Dodane: 29-07-2009 19:15
Jak na razie jedyne nowe oznaczenie jakie jest w sieci to Xbob360+. ALe to nie będzie nowa konsola, a jedynie konsola z Natalem. Jako, że Natal ma być też na PC, więc nie skłoni mnie to raczej to zakupu.

Dodane: 29-07-2009 19:28
Za 2 lata to pewnie bedzie też PS4

Dodane: 29-07-2009 21:44 -
Nie dziwię się że chcą wydać nowego xboxa bo potencjał konsoli Xbox360 został prawie całkowicie zużyty a jeśli chodzi o PS3 to jego potencjał został zużyty w niewielkim stopniu. I jeszcze te ceny. Cena za xsiola spada na łeb na szyję, np. u mnie w lombardzie stoi x360 za 410zł! Nie powiem Xbox bardzo mi się podoba i powoli zbieram hajs na kupno go bo chciałbym sobie pograć w DB Burst Limit i inne wyjechane gierki typu GTA4. A jeśli chodzi i przeróbkę to na 100% będzie można przerobić swoją konsolkę wystarczy dać troszkę czasu hakerom aby udało się pokonać blokady w nowym xsie
--------------------

Dodane: 29-07-2009 22:03 -
Nowy xbox mnie szczeże nie interesuje bo mam PS3 ale musze pżyznac że choc uważam że 360 jest gorszy od PS3 to pierwszy xbox był lepszy od ps2.A co do robienia gier na PS3 to wielkie nadzieje pokładam w God of War 3 i tu zajmie się wszytkim sony więc licze że w końcu te teorie niektórych twórców gier że "było za trudno" pujdą w niepamię i konsola nareszcie pokaże co potrafi
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.