Dodane: 01-07-2009 14:27 -
Witam.

Skończyły mi się pomysły jakie anime moge teraz oglądać, przeglądnełem temat: jakie anime polecacie, lecz nie znalazłem za dużo dla siebie, a 1 odcinek Naruto i 1 odcinek DBK na tydzień to wiecie że mało... xD Robić nie ma co... Poszukuje więc anime podobne do Naruto i Dragon Balla. Nie chodzi mi o kreske, ani o lata w którym powstała. Chodzi głównie o głównego bohatera który dorasta i rośnie w siłe jak Naruto czy Son Goku. Kiedyś załapałem fajne anime a dokładnie Blue Dragon... Lecz niestety nie ma napisów do wszystkich odcinków... Zacząłem oglądać Yaibe... Lecz szybko mi się znudziło - zbyt mało emocji. Czekam na wasze propozycje
Pozdro

Dodane: 01-07-2009 14:36
Polecam Ci gorąco Anime Bleach, ktore zyskalo juz bardzo duza popularnosc. Jest ciekawe, trzyma w napieciu i ogolnie dobrze sie je oglada.

Dodane: 01-07-2009 14:56
Blue Dragon jest cieniutkie. Słuchaj nie musisz oglądać od razu podobnych do tego anime. Ale jak już chcesz to najlepszymi możliwościami jest Bleach i One Piece. Drugiego nie oglądałem, ale podobno jest fajne. Za to ja proponowałbym zacząć od Bleacha. Może pierwsze "Hollowoskie" odcinki trochę nużą ale później akcja się rozkręca. Poza tym nie musisz oglądać tylko odcinków Naruto, gdyż jest manga co o wiele wyprzedza wydarzenia znane z anime. Poza tym temat pójdzie do kosza bo był już taki temat o nazwie: jakie anime polecacie.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-07-2009 15:01
Dalsze odcinki są ciekawsze?? Oglądnąłem pierwszy i taki se o

a teraz pytanie czy oglądał ktoś blue dragon??
Napisałem że przeglądałem wcześniej tamten temat... A Bleach 1 odcinek tylko. Mange Naruto przeczytałem całą w 2 ostatnie dni ( i mam niedosyt xD ) Szukam czegoś gdzie jakiś główny bohater ma jakie fajne zdolności lub coś takiego

Dodane: 01-07-2009 15:15
Z 20 pierwszych odcinków Bleacha jest o Holoowach. Ale są one przymusowe by zrozumieć dalszą część. Akcja rozpocznie się gdy życie Rukii będzie na szarym włosku, a wtedy Ichigo z kumplami wyruszają do Społeczności Dusz. I tam dopiero będą pojedynki, bardziej widowiskowe niż w Naruto. Ale przecież nie tylko o to chodzi, prawda?
A ty mi z Blue dragon nie wyjeżdżaj, zabierz się za jakieś dobre anime. Naprawde jest dużo lepszych propozycji.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 01-07-2009 15:37
Death Note, Cowboy Bebop czy Elfen Lied, to bardzo porządne anime, które polecam ci bez namysłu. Jeśli jednak kręcą cię takie tasiemcowate produkcje (sądząc po tym, że obejrzałeś Dragon Balla i Naruto), to warto oglądnąć Bleacha. Na pewno ci się spodoba. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 01-07-2009 15:45
Ja tak jak Macias, polecam Ci Death Note. To jest naprawdę świetne anime, trochę mroczne, ale naprawdę warto obejrzeć, choć odcinków to nie ma za dużo

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 01-07-2009 16:00
Bleach? Polecam tylko do 63 odcinka, bo do tego czasu anime jest świetne. Jeśli Cię zaciekawi co dalej to oglądaj, ale omijaj filery szerokim łukiem. Chodź jak przeczytałem to, że nie przepuściłeś żadnego odcinka Naruciaka do mogę stwierdzić, iż nawet najgorszy Bliczowski filler będzie Ci się podobał.
Najbardziej z szonenów polecam ci FMA. Żadnego powalonego biadolenia, że chce być najsilniejszy, że chcę pomagać innym, że chcę ratować wszystkich. Bohaterzy (notabene, są świetni) działają w swoim interesie, boski humor, porywająca fabuła. IMO najlepszy shonen.
Drugim w kolejności jest One Piece. Trudno go opisać, bo anime jest niesamowite.
Inne warte zobaczenia to Reborn'a!, D. Gray-Man'a, Eyeshield 21, Hajime no Ippo, Major, Rurouni Kenshin. Nie chcę mi się za bardzo nad nimi rozpisywać, ale mogę Ci powiedzieć, że przy wszystkich tych tytułach Naruto ssie.
Macias napisał/a:
Death Note, Cowboy Bebop czy Elfen Lied, to bardzo porządne anime, które polecam ci bez namysłu.
Maciek, gdzie tu wyjeżdżasz z takimi tytułami jak to temat o szonenach? xD
DJBociak napisał/a:
A ty mi z Blue dragon nie wyjeżdżaj, zabierz się za jakieś dobre anime. Naprawde jest dużo lepszych propozycji.
Jak już mu się spodobało to nie broń mu tego. Wolałbym polecić komuś Blue Dragon niż Naruto...

Dodane: 01-07-2009 16:11
Nie ma to jak Naruto!! xDDD ja sam zacząłem szukać innego anime bo czekać tydzień na nowy epek czy chapek to dużo czasu. Myślę że powinieneś obejrzeć Death Note, co prawda nie jest takie jak naturo czy db ale każdemu chyba powinno się spodobać (nawet ostatnio kumpla do tego przekonałem

) ale tak to polecam tobie tego Bleacha, świetne anime i manga też. Jeszcze Saint Seiya, ostatnio trochę zacząłem je oglądać (a raczej przypominać) i tez jest świetne.
--------------------

Dodane: 01-07-2009 16:12
Może zaciekawią cię anima Bleach i Death Note. Są bardzo ciekawe i nie będziesz się przy nich nudzić. Anime jakie mogę Ci jeszcze doradzić jest Elfen Lied, lecz patrząc na twoją wypowiedź myślę że najlepszym dla ciebie rozwiązaniem będzie Bleach.
--------------------

Dodane: 01-07-2009 16:12
MattiTeo napisał/a:
Maciek, gdzie tu wyjeżdżasz z takimi tytułami jak to temat o szonenach? xD
Takie tytuły zapodałem umyślnie. Autorzy zakładający tematy o wyborze anime, często nie mają pojęcia co warto obejrzeć. Jak widzieli wcześniej jedynie Dragon Balla i Naruto, to oczywiste, że będą szukać czegoś na ich podobieństwo, jednocześnie nie mając pojęcia co tak naprawdę jest dobre. Stąd moje odjechane propozycje.
--------------------

Dodane: 01-07-2009 16:26
Maciek, tylko że mamy temat "Anime, które polecamy", a ten temat został tylko dlatego, że jego autor pyta się o tytuły shonen'owskie. Jeśli będą podawane tytuły niepasujące nijak do wymagań autora tematu, to chyba trzeba będzie zamknąć.
Jak widzieli wcześniej jedynie Dragon Balla i Naruto, to oczywiste, że będą szukać czegoś na ich podobieństwo, jednocześnie nie mając pojęcia co tak naprawdę jest dobre.
Rozumiem Cię Maciek. Śmieszy mnie zawsze jak ktoś podnieca się anime, bo jara go takie Naruto, a innych dobrych tytułów nie widział.

Dodane: 01-07-2009 16:59
Tu jest prawda. Przecież nie tylko shoneny warto obejrzeć, są shoujo, które naprawdę są dobre, jak przecież Sailor Moon... Ale jeśli autor chce coś w stylu DB czy Naruto, to to będzie shonen...
Do autora tematu: jeśli lubisz pierwszą część DB, to warto obejrzeć One Piece - też takie przygodowe.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 01-07-2009 18:02
Dzięki za podpowiedzi ...

Dla mnie naruto to ogień xD wciągnęło mnie po prostu

a jeśli chodzi o Bleach to spróbuje w najbliższym czasie obejrzeć, a jeśli chodzi o One Piece to z opisów tego anime jakoś nie wydaje mi się że jest za Ciekawe ... Ale zobaczymy

A jeśli chodzi o Dragon balla to oglądałem całą serie ( wszystkie 3 ) 3 razy xD i już nie chce narazie powtarzać bo emocje za każdym razem się ulatniają

Więc oglądam na spokojnie Kai
Dzięki jeszcze raz i Pozdro
Ps. Jakbyście mieli jakieś propozycje to dawać

Dodane: 01-07-2009 20:41
Ja polecam Saint Seiya, Soul Hunter, Slayers. Pozdrawiam

Dodane: 02-07-2009 11:08
Myslęże jeśli podoba ci się Naruto i Dragon Ball to napewno spodoba ci się Death Note
--------------------
Zapraszam na moje GFX
klik---> My GFX <---klik--------------------------------------------------------------------------------

Dodane: 02-07-2009 11:44
ja tobie proponuje , jeszcze raz sobie obejzec DBZ

Dodane: 02-07-2009 12:02
BLEACH oczywiscie

Dodane: 02-07-2009 15:16
Zdecydowanie Death Note, a ja osobiście polecam jeszcze FMA 2: Brotherhood (Fullmetal Alchemist), tylko że odcinki FMA wychodzą co tydzień razem z DB Kai w niedzielę, a w poniedziałek zazwyczaj jest już online z napisami
--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka

Dodane: 02-07-2009 16:25
Polecam rycerzy zodiaku leciało kiedyś na rtl7 w czasach gdy emitowali dragon ball
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.