Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:14
OnLine: 46, statystyki
index > Manga i Anime
Temat: M/A: Tytuły poodobne do Naruto i Dragon Ball
Dodane: 03-07-2009 13:14
#Snajki - user - 20%
Rycerzy zodiaku oglądałem wcześniej wszystkie odcinki :) Było to jakieś.. hm pół roku temu więc narazie nie chce :) a teraz oglądam Shaman King --- > polecam :p Ja lubie własnie takie coś :p Lecz to tylko 64 odcinki więc kwestia paru dni xD :)

Dodane: 03-07-2009 13:18
#Tomson - user - 90%
Ja szczerze mówiąc oglądałem niewiele anime. Jeżeli chodzi ci o coś w podobie db czy n to polecam shaman king (którego chyba już oglądasz), oraz ranma.

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 03-07-2009 14:03
Ja bym polecił jeszcze Dr.Slump, to jest tego samego twórcy co Dragon Ball, tylko że Dr.Slump to nie jest walka lecz bardziej komedia.

Dodane: 03-07-2009 14:23
#Snajki - user - 20%
Oki :) Fajnie że się wypowiadacie... sam bym nic nie znalazł ciekawego :)

Pozdro

Ps . Jeśli macie jakieś propozycje to piszcie tu :) ) ( wiecie jaka ma być tematyka... )

Dodane: 03-07-2009 14:57
#adkins1 - user - 0%
heh ja tam ostatnio oglądnołem Neon genesis evangelion xD dość ciekawe.
a jeżeli chodzi o temat to dobry bo sam nie mam co teraz oglądać ;P jeszcze tylko kinówke ściągam evangeliona :d a potem pustka

Dodane: 03-07-2009 15:07
#Snajki - user - 20%
:) a o czym to jest?? :p i ciekawe??? bo tak jak czytam opisy ( google.pl ) to czasami nie potrafią zachęcić człowieka :p

Dodane: 11-07-2009 22:17 - Edytowane przez by_black dnia 11-07-2009 22:29
#Spark - user - 40%
Jeżeli chodzi o "szkielet" fabuły i postaci to do Naruto i Dragon Ball prkatycznie każdy tasiemcowy shonen jest podobny. Z tych z kolei to polecam ci Bleach i One Piece. Swoją drogą Neon Genesis Evangelion nie jest aż tak podobne do Naruto i DB jak np. Bleach, ale jest [TREŚĆ WYMODEROWANA]! Jeżeli jeszcze go nie widziałeś to czas najbliższy ;) Pozdrawiam

Dodane: 15-07-2009 17:50
#Rybak93 - user - 0%
polecam reborn nie pamietam do konca nazwy ale latwo znajdziesz :d

Dodane: 19-07-2009 10:44
#ankel - user - 0%
Szczerze polecam One Piece. Może na pierwszy rzut oka fabuła wydaje się nudna( bo co może być ciekawego w przygodach pirata? Sam tak myślałem...), ale z odcinka na odcinek anime wciągało mnie tak bardzo, że oglądałem odcinki seriami. Naprawdę świetna dawka humoru i rozrywki - koniecznie musisz obejrzeć, inaczej będziesz żałować. Wychowałem się na DB i uważałem, że nic lepszego nie znajdę - myliłem się... :)

Dodane: 05-09-2010 13:04
Oglądałem wypowiedzi innych osób i nie mogłem zostawić tematu. Nikt nie wymienił jednego z najlepszych anime ( w moim mniemaniu ) jakim jest One Piece. Pierwsze odcinki mogą przerazić jakością ale anime samo w sobie jest na poziomie Naruto , Bleach , DB itp.
Pokrótce główny bohater zamierza zostać Królem Piratów i wyrusza w podróż gdzie zdobywa nowych kompanów , oczywiście motyw przybierającego w siłę głównego bohatera zachowany. Samo anime to zajęcie na jakieś 2 miesiące z uwagi na ilość odcinków :d aktualnie 463 ;)
Gorąco polecam wszystkim , którym podobały się anime wyżej wymienione ,,Naruto , Bleach , DB itp."

Dodane: 05-09-2010 14:31
A ja bym powiedział że DB lepsze od One Piece ale ja tak uważam, Oczywiście one piece jest fajne, ma te swoje plusiki ale no nie przesadzajmy.
Godne polecenia jest także Soul eater i oczywiście Elfen Lied (trochę mało krwi ale ujdzie xPPP)

Dodane: 29-09-2011 00:16
Ja będe kolejną osobą zachęcającą do BLEACH'a tylko jak ktoś już napisał - fillery... są przeraźliwie nudne.
Podsumowując:

-Naruto -chce być silniejszy i uratować Sasuke!!!
-Ichigo [z BLEACH] -chce być silniejszy i chronić przyjaciół!!!

tak więc motyw się nie zmienia :p

A i jeszcze jedno. Jak lubisz Saska z narutka to podkłada on głos jednej z głównych postaci BLEACH xD

Ogólnie to wciąga, nielicząc fillerów ale da sie nawet z nimi przeżyć^^
A walki są o wiele bardziej widowiskowe niż w Naruto "trzymają w napięciu".

PS: Prawie zapomniało mi sie - PIERW DEATH NOTE ! Moje pierwsze ukochane i ulubione anime to dop. zajebiście trzyma w napięciu i ma lektora. Polecam! :)

--------------------
Moje rysunki - komentujcie :p

Dodane: 29-09-2011 11:59
#Aero - user - 90%
Hyuuga_Neji napisał/a:
Ja będe kolejną osobą zachęcającą do BLEACH'a tylko jak ktoś już napisał - fillery... są przeraźliwie nudne.
Podsumowując:

-Naruto -chce być silniejszy i uratować Sasuke!!!
-Ichigo [z BLEACH] -chce być silniejszy i chronić przyjaciół!!!

tak więc motyw się nie zmienia :p

A i jeszcze jedno. Jak lubisz Saska z narutka to podkłada on głos jednej z głównych postaci BLEACH xD

Ogólnie to wciąga, nielicząc fillerów ale da sie nawet z nimi przeżyć^^
A walki są o wiele bardziej widowiskowe niż w Naruto "trzymają w napięciu".

PS: Prawie zapomniało mi sie - PIERW DEATH NOTE ! Moje pierwsze ukochane i ulubione anime to dop. zajebiście trzyma w napięciu i ma lektora. Polecam! :)

Co do Bleach'a się zgadzam, ale Death Note to zupełnie inna bajka, jednak także polecam bo w swoim rodzaju jest świetne. Oprócz tego mogę dorzucić One Piece, albo Ci się spodoba, albo odrzucisz je przez kreskę(na początku będzie się wydawać naprawdę dziwna) lub sam całokształt Anime nie przypadnie Ci do gustu.

--------------------
Dodane: 19-02-2012 16:03
#owerfull - user - max%
Ja polecam Hajime no Ippo i Hajime no Ippo: New Challenger, te dwa anime są tak świetne, że aż żal ich nie obejrzeć :) .Ja sam biorę się powoli za mangę :d ...i czekam na następny animowany serial [serce] .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 20-02-2012 11:42
#Kyuubi - user - 70%
Do Naruto i DB podobne jest tylko One Piece, Bleach , Fairy Tail, Beelzebub, Saint Siya(rycerze zoodiaku) i to by było na tyle ze znanych tytułów. Jak ktoś wcześniej wymieniał Death Nota, to trochę nie bardzo bo to w ogóle inna bajka jest.

Owerfull mógłbyś powiedzieć trochę więcej o tych anime? Bo same tytuły nic mi nie mówią.

--------------------

Razem możemy więcej :)
Dodane: 20-02-2012 11:50
#owerfull - user - max%
Kyuubi napisał/a:
Do Naruto i DB podobne jest tylko One Piece, Bleach , Fairy Tail, Beelzebub, Saint Siya(rycerze zoodiaku) i to by było na tyle ze znanych tytułów. Jak ktoś wcześniej wymieniał Death Nota, to trochę nie bardzo bo to w ogóle inna bajka jest.

Owerfull mógłbyś powiedzieć trochę więcej o tych anime? Bo same tytuły nic mi nie mówią.

To są dwa anime shonen o boksie na podstawie mangi o tym samym tytule, te dwa anime opowiadają początki mangi, która jest już bardzo rozległa.Uświadczysz tam zaczepistego humoru [wesoly] , świetnych walk, a nawet całkiem dramatycznych scenek.Postacie są naprawdę charakterystyczne i można się do nich przywiązać(Takamura xD), polecam Ci najpierw obejrzeć anime i przejść na mangę :d .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 20-02-2012 21:46
Niczym bohater przychodzę z pomocą i doświadczeniem ponieważ sam się borykałem z tym problemem co twórca tematu. Polecam "Shijou Saikyou no Deshi Kenichi" opis na tanuki anime. Typowo od zera do bohatera + cycata blondyna + mistrzowie którzy są naprawdę przekozaccy :d Do tego polecę ci, żebyś się trochę przeprogramował na inne gatunki łagodne przejście w postaci świetnej komedii szkolnej o nazwie Great teacher Onizuka no chyba, że widziałeś bo kiedyś na Hyperze leciał :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online