Dodane: 29-06-2009 13:36 -
ja uwielbiam metal i jego podgatunki piszcie jakie zespoły lubicie będziemy się tu dzielić informacjami na temat różnych zespołów

Dodane: 29-06-2009 14:00
Niestety... .Ta muzyka jest dla mnie za ciężka wolę osobiście rock ale to moje zdanie ... .
--------------------
Zapraszam na moje GFX
klik---> My GFX <---klik--------------------------------------------------------------------------------

Dodane: 29-06-2009 14:02
Ja osobiście metalu nie znoszę.W ogóle nawet rock mi zbytnio nie podchodzi. Najbardziej to lubię techno, trance itp
--------------------
[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011

Dodane: 29-06-2009 14:06
nie , nie i jeszcze raz nie ;p

Dodane: 29-06-2009 14:11
Samego metalu może nie lubię, ale rock itp to moja muzyka. Metal jest dla mnie trochę za ciężki ale czasem go słucham. W końcu lepsze to niż jakieś badziewne [dla mnie] techno ;p
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 29-06-2009 14:21
Czy lubie, kocham hehe.
Sluchaj musze polecic nasze rodzime gwiazdy:
Behemoth - (to artysci nie muzycy)
Vader - starzy swietni weterani
Furia - znakomity black metalowy zespol, malo znany ale napi*rdalaja niebotycznie
Made of Hate - Kosa w tym zespole robi cuda z gitara a jego solowki sa po prostu gienialne, znakomity melodyczny metal
Acid Drinkers - jezeli jeszcze tej kapeli nie znasz, obowiazkowa lekcja do zaliczenia, szczegolnie z nowa plyta Verses of Steal
Antigama - mowiac krotko napi*rdol, to nie jest muzyka to jest miazga, ekstremala odmiana metalu
Z bardziej lekkich klimatow :
Hunter - znakomite teksty, na nowej plycie moze mniej dobitne ale i tak ogolnie zespol znakomity
Votum - dziwna muzyka, ciezko to zaszufladkowac, ostatnio zespol wpadl mi w rece i mimo tej dziwnosci polecam goraco
Jak widac Polska scena metalowa jest bardzo bogata w mojej opini jest jedna z najlepszych na swiecie, wymienilem tylko te zespoly ktore przyszly mi na mysl, jest ich na prawde wiele, nie licze tu kapel z innych krajow bo by mi znakow w poscie nie starczylo xD
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 29-06-2009 14:41
Ja za metalem nie przepadam, jak już słucham czegoś ciężkiego to ewentualnie rocka.
A z zespołów to lubię słuchać:
The Rasmus
Sistem of a Down

Dodane: 29-06-2009 14:47
Dla mnie metal jest za ciężki, choć lubię czasem Rammsteina posłuchać, czy jak mój poprzednik, The Rasmus. Wolę osobiście rocka i inne podgatunki, jak hard-rock (Guns N' Roses), czy tam jakieś starsze rockowe kawałki

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 29-06-2009 14:48
Na muzyce znam sie srednio

Lubie jednak zespol Rhapsody. Oni chyba graja wlasnie metal z dodatkiem power. Czyli co za tym idzie ja lubie gatunek muzyki Power Metal
--------------------

Dodane: 29-06-2009 14:56
Metal nie dla mnie jak to wszyscy piszą "Za ciężki" ale rocku lubię sobie posłuchać
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 29-06-2009 16:35
Metal to mój ulubiony muzyczny nurt, zdecydowanie najwięcej mam kawałków, oraz ulubionych kapel, z tego gatunku. Jeżeli chodzi o pod gatunki to powiem tyle, że nie mam jedynego określonego, bo w każdym z nich może trafić się prawdziwa perełka, która zawraca mi w głowie, ale równie dobrze, może trafić się "kaszanka", która zniechęca. Jak to się mówi są gusta i guściki, ale nic mnie tak nie porywa właśnie jak "Metal", i jak to stwierdzili Tenacious D, nikt nie zniszczy Metalu!
--------------------

Dodane: 29-06-2009 16:44
Tak! Metal! Bardzo lubię ten gatunek muzyczny i często go słucham. Niektórzy nie znoszą metalu, ale taka muzyka naprawdę mnie odpręża i wyładowywuje ze złych emocji. Ogólnie to słucham przeważnie rocka i posiłkuję sie metalem. Uważam, że jest to naprawdę fajne połączenie. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 29-06-2009 16:49
Mi się metal kojarzy z satnistami... No ale lubię posłuchać czasem metalu. A z zespołów to Metalica i Nirvana (Chyba że to nie metal xD) Ale bardziej wole jednak rock
pzdr
--------------------
"...musimy stracić tych, których kochamy. Inaczej nie poznalibyśmy ich wartości."
~ Ciekawy przypadek Benjamina Buttona

Dodane: 29-06-2009 16:57
Bardzo rzadko jakaś piosenka rodzaju metal mi się spodoba. Bardziej preferuję Rock, bo można się lepiej wsłuchać. Taka jest moja opinia.
--------------------

Dodane: 29-06-2009 17:07
Ja czasem posłucham metalu, głównie tego "lekkiego". Hunter i Metallica są moimi ulubionymi kapelami metalowymi. A najbardziej z tego wszystkiego to lubię oglądać okładki płyt metalowych

Niektóre są naprawdę niesamowite. Pozdrawiam

Dodane: 29-06-2009 18:14
Sory ze tak powiem ale zbyt ciężki metal jest dla mnie bardzo cienki. Szczere powiedziawczy nie wyczuwam tam głosu. W Metalice jest rytm, czy w innych podobnych zespołach, ale od mocniejszych urywa mi się łeb xD. Lubie coś na pograniczu nie za wolno nie za mocno

.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-06-2009 18:31
Słucham power metalu, bardzo lubię fińskie kapele: Sonatę Arcitcę, Stratovarius czy choćby Nightwish, ale inne również lubuję m.i. Avantasię, RoF :) Od czasu do czasu zdarzy mi się posłuchać nu metalu.

Dodane: 29-06-2009 18:40
MattiTeo napisał/a:Słucham power metalu, bardzo lubię fińskie kapele: Sonatę Arcitcę, Stratovarius czy choćby Nightwish, ale inne również lubuję m.i. Avantasię, RoF

Od czasu do czasu zdarzy mi się posłuchać nu metalu.
Tak klasyki, switne zespoly wymieniles
MiattiTeo a sam power metal ma to cos w sobie.
Od razu uzmyslawiam usera ktory pisal o Rhapsody: to jest wlasnie power metal z elementami epic metalu
Co do ludzi od
The Rasmus kiedys zakaladalem temat o tej kapeli, proponuje poszukac i sie wypowiedziec jezeli jeszcze jest.
No to idac dalej nurtem power metalu, od siebie polecam
Symphony X oraz ...
Sabaton
--------------------
Marzenia, które się spełniają, nie są prawdziwymi marzeniami.

Dodane: 09-07-2009 13:42
estello napisał/a:
Niestety... .Ta muzyka jest dla mnie za ciężka wolę osobiście rock ale to moje zdanie ... .
Mam podobnie. Lubię też takie lżejsze odmiany metalu. Ja mogę słuchać metal dopóki dopóty jestem w stanie rozróżnić słowa. Jak macie coś z takich klimatów to polecajcie

Dodane: 09-07-2009 14:14
Metal to baardzo ogólne pojęcie.... np: trasch melodic death core speed grind ..... a czy ktoś z was słyszał o takim muzyku jak "Chuck Schuldiner" i zespole jak "Death"? to jest ~ ~"Metal"
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.