Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:14
OnLine: 47, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Polski fan serial
Dodane: 29-06-2009 10:23 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2010 15:03
#Blade - user - max%
Szperając dziś po sieci wpadłem na trop całkiem ciekawego fan serialu wspaniałego anime Death Note xD. Niestety serial ma aby 5 odcinków a prace nad nim zostały zakończone.

Produkcja : POLSKA
Gatunek : Dramat, Fantasy, Horror, Psychologiczny
Data premiery : 31-01-09
Czas trwania (łączny) : 41 minut
Ilość odcinków : 5

Opis :
W ręce młodego nierozgarniętego chłopaka Xawiera trafia Notatnik Śmierci (Death Note). Chłopak zaczyna używać śmiertelnej broni, do eliminacji ludzi którzy staną na jego drodze. W tym samym czasie drugi Death Note trafia w ręce Wiktorii. Dziewczyna postanawia pomścić śmierć swojego brata i za pomocą notatnika walczy z przestępczością.

oto link do strony twórców tego serialu : http://deathnote....

Dalej się rozpisywał nie będę, zapraszam do komentowania :)

--------------------
Dodane: 29-06-2009 10:26 - Edytowane przez C@rL dnia 29-06-2009 10:27
#C@rL - user - 100%
hahaha xD omg xD mam adhd xDDDD

normalnie leje xD Łach jakich mało ^^ Wyłączyłem przed chwilą pierwszy epek bo trochę to wszystko za straszne xDDD Naprawdę, takie coś tylko Polacy mogą zrobić xDDDD

PS. Xawier <lol2> xD Co to za imię xDDDD?

edit: buhahahahaahahahahahahhaha xD Jaki w 2 epku jest opening xDDDD w pale to się nie mieści xDDD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 29-06-2009 10:30
#Blade - user - max%
Ale podziw dla twórców że się tego podjęli xD najlepszy jest w 2 odcinku spolszczony pierwszy opening z DN. Ale też mam z tego niezłego łacha, co to Polacy nie wymyślą xD

--------------------
Dodane: 29-06-2009 10:39
#pacin - user - 90%
Ja się nie rozpiszę. Powiem tylko że podzielam zdanie Carl'a.

--------------------
Dodane: 29-06-2009 11:03
#MattiTeo - user - 80%
http://www.youtub...playnext=1 - odcinki serialu na yt.

Właśnie na yt niedawno trafiłem na ten serial, a dokładnie na drugi odcinek. Scena z "pogotowiem" mnie strasznie rozśmieszyła, podobnie jak opening. Moim zdaniem ten fan serial jest nie warty uwagi. Ale śmiać się z nich nie wypada.

Dodane: 29-06-2009 11:32
#Blade - user - max%
Wytrwałem jakoś te 5 odcinków. Nieźle mnie to rozbawiło. Z tego xawiera to niezły burak xD. Zwałe miałem też z tego jak szukała tych 5 zabitych uczniów, zajrzała na NK. Typowo polskie klimaty xD

--------------------
Dodane: 29-06-2009 11:44
#pacin - user - 90%
Przykro mi ale po drugim odcinku rozbolała mnie szczęka od śmiechu, bo tego nie da się oglądać w spokoju. Zachowania niby tych "aktorów" rozwalają mnie. [umarl] xD

--------------------
Dodane: 29-06-2009 12:10
#olek_mi - user - max%
Tego nie da się oglądac :p Marni polscy aktorzy wcieleni w role postaci z anime, jak sobie pomyśle, żeby zrobili ekranizację dragon balla w ten sam sposób....

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 29-06-2009 12:16 - Edytowane przez Pawel113 dnia 29-06-2009 12:18
#Pawel113 - user - 30%
Cenię sobie świetne anime jakim jest Death Note. Po śmierci L trochę klimat się pogorszył. Jednak i tak było bardzo dobrze. A to, polskie... coś według mnie jest porażką. Japońska adaptacja filmowa- trylogia- była nawet fajna. Ale DNPL to nie film, a serial. Więc nie ma co przymierzać amatorskiego, Polskiego serialu do profesjonalnego Japońskiego filmu. To taka mała dygresja. Co do Polskiego fan serialu to chciałbym jeszcze dodać, możecie się śmiać, że podobał mi się opening, trochę lepsze mikrofony i byłoby fajnie :)

Dodane: 29-06-2009 12:32
#by_ikar - systemadmin - max%
Trochę zabawnie zwłaszcza jak się ogląda opening, ale ogólnie to straszna amatorszczyzna, sporo rzeczy widać że jest udawane, no i ta latająca kamera, cienie kamerzysty, to trochę nie za bardzo.. inicjatywa całkiem ciekawa, fajnie że ludzie się tym interesują, jednak ja wolałbym najpierw na ich miejscu zobaczyć pierwszy odcinek pokazać go kilku osobą które lubią death note i zapytać się co było źle zrobione oraz poprawić swoją grę aktorską, bo tutaj wypada na prawdę kiepsko, jak filmik na youtube nagrywany przez nastolatków komórką.. Inicjatywa dość ciekawa, jednak wykonanie trochę kiepskie.. a jak jeszcze do tego zamieszali naszą klasę to już całkowicie przesadzili.. głupia krypto reklama dla tego szajsu jakim jest nasza klasa..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 29-06-2009 15:12
#Darknes - user - max%
Nie no dziadostwo nie da rady tego oglądać xD Obejrzałem jeden odcinek i w dodatku nie dotrwałem nawet do jego końca xDD strasznie lipne... fani DB z Francji nam zaprezentowali naprawdę ciekawą ekranizację DB, a ci fani DN xD totalne dno...

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 29-06-2009 15:28 - Edytowane przez Rocky dnia 29-06-2009 15:29
#Rocky - user - 90%

Kurde, chyba raczej komedia xD
Na prawdę mnie to rozbawiło. A zwłaszcza 'Wiktoria i Xawier' ... Ciekawe jak nazwą Ryuuka skoro spolszczają imiona. Może Rysiek. Pewnie z Klanu. <lol>
A w ogóle był tam Shinigami? Bo obejrzałem pierwszy odcinek- nic. Drugi odcinek (tylko przejrzałem już nawet nie oglądałem :p )- nic... Heh...
Tak w ogóle to moja opinia o serialu jest taka- słabo. Nawet jak na fanowski serial. Można to było zrobić o wiele lepiej. A zwłaszcza gra aktorska wypadła cienko.

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 29-06-2009 16:28
#by_black - systemadmin - max%
Klapa, lipa, tandeta, kolejny głupi pomysł.. No ale to moje odczucie w stosunku do tego "projektu". Chcą się bawić śmiało, ich wola. Jednak jeżeli chodzi o zainteresowanie czy coś więcej w kierunku widza, to mogli by inaczej to zrobić, na chwilą obecną uznaję to za lipną i nie przemyślaną komedię :p

--------------------
Dodane: 29-06-2009 16:34
#pacin - user - 90%
Rocky napisał/a:

Kurde, chyba raczej komedia xD

Lepszego określenia chyba nie można znaleźć. Rocky, jak zawsze zadziwiasz spostrzegawczością. xD

--------------------
Dodane: 16-08-2009 03:51
#Zuza - user - max%
OMG czego to ludzie nie wymyślą, masakra xDDDD Nie, sorry, oni tego nie wymyślili, oni to ZJECHALI, aż mi żal tych wszystkich reżyserów, że nie umieją wymyślić czegoś własnego, nawet nazwę bezczelnie zjechali, nie no, to się w pale nie mieści ! xD

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 19-08-2009 10:39
#Blade - user - max%
Ale z jednej strony nie można było się spodziewać lepszego projektu, w końcu to amatorskie filmiki robione przez fanów. Gdyby mieli lepszy sprzęt to zdecydowanie lepiej by wyszło. Ale w końcu nikt im za to nie płacił.

--------------------
Dodane: 19-08-2009 14:05
#Darknes - user - max%
Zuza o jakich reżyserach ty mówisz ? xD to są fani i w dodatku niezbyt rozgarnięci xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 05-01-2012 16:55
OMG ! [oczy]
Czego to Polak nie potrafi [wesoly]
Jak dla mnie to raczej niezła parodia ! :d

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online