Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:14
OnLine: 46, statystyki
index > Dragon Ball
Temat: Dragon Ball Abridged
Dodane: 28-06-2009 17:06
Pewnie niektórzy z was natknęli się na parodie DB z tej serii.
Moim zdaniem te parodie są naprawdę dobrze zrobione i nie jest to byle co jak większość tego typu filmików.
Co prawda od umieszczenia pierwszego filmiku na youtube minęło już trochę czasu, jednak postanowiłem założyć ten temat kiedy zobaczyłem inny "It's over 9000".
Oto link do pierwszego odcinka
http://www.youtub...j9IdUR7qaw

Dodane: 28-06-2009 17:16
#Bociak - user - max%
No i co z tego zrozumieć? Nie po polsku. Ale powinno być dobre zważywszy na głosy występujące w tej przeróbce.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 28-06-2009 17:21
#Macias - user - max%
bardzo fajna parodia xD Teksty naprawdę... z rozmachem xD Cenię sobie takie fanowskie produkcje xD

--------------------
Dodane: 28-06-2009 17:21
Właściwie dobrze powiedziałeś, trochę angielskiego trzeba znać, bo niestety polskich parodii tak dobrych nie ma. A sceny są dość śmieszne i nie przeklinają za bardzo. Moim zdaniem to najlepsza serii filmów pardiujących DB.

Dodane: 28-06-2009 17:26
#olek_mi - user - max%
polski lektor... od czego mamy Theo ;) Ciężko jest zrozumiec żarty w języku angielskim zważywszy, że mają oni jak i wszystkie państwa swoje powiedzonka :p które nie są zrozumiałe dla innych nacji

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 28-06-2009 17:58
Szkoda że z angielskim mam mało odczynienia ale sama przeróbka wygląda dość dobrze zrobiona .

Dodane: 28-06-2009 18:25
#pacin - user - 90%
Hehp profil Picollo na jednej ze stron internetorych. xD "Zero przyjaciół, zero komentarzy"xD Dalej już nie wiem.xD Gdy by było po polsku to uśmiałbym się.

--------------------
Dodane: 28-06-2009 21:59
#Darknes - user - max%
Picollo nie ma znajomych xD normalka... xDD no niektóre teksty są niezłe, chyba najbardziej rozśmieszyło mnie jak Krilan dostał a Goku mówi że ma przestać bić Krilana, Raditz "Dlaczego?" a Goku mówi "Ponieważ zniszczyłeś Kame House" xDDD i jeszcze Krilan się odzywa potwierdzając słowa Goku xD A życzenie Nappy ?! xDDD

Nie no parodia pierwsza klasa, uśmiałem się xD
Dalsze epizody też są zajefajne xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-06-2009 22:15 - Edytowane przez maciu1995 dnia 28-06-2009 22:17
Bociak zauważyłem ze ci nic nie pasuje na tych forum tak się wypowiadasz a angielskiego tak jak mówili przed mówcy trzeba trochę umieć. A co do parodii fajna no polskie są gorsze.
Co to za piosenka jak te screeny były ??? hmmm.. jak to się nazywało tak fachowo początek :p nie wiem .

Dodane: 28-06-2009 22:19
#Macias - user - max%
maciu1995 napisał/a:
Bociak zauważyłem ze ci nic nie pasuje na tych forum tak się wypowiadasz

Zrozum go. Jest małolatem, który kozaczy, bo ma dużo postów xD TO normalne w takim wieku...

--------------------
Dodane: 28-06-2009 22:44 - Edytowane przez Darknes dnia 28-06-2009 22:44
#Darknes - user - max%
Co to za piosenka jak te screeny były ??? hmmm.. jak to się nazywało tak fachowo początek :p nie wiem .

Zwie sie to Opening :p a na końcu jest Ending.
A piosenka w openingu to: chala head chala czy tam Cha-La-head-Cha-La :p Bo sam nie wiem jak to poprawnie powinno być xD ale jak wpiszesz na YT to będziesz miał :p

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 29-06-2009 16:38
#by_black - systemadmin - max%
Taaa.. Po prostu świetne... Naprawdę ubaw po pachy... Trzy podstawowe pytania, po co? na co? wtf?

--------------------
Dodane: 29-06-2009 16:44
#Wonsik - user - 60%
Niby nie oglądałem, ale uważam to lekka szydera(ośmieszanie) DB. Nawet jeżeli miało by być śmieszne... jak wyżej: "po co? na co? wtf?"
pzdr

--------------------

"...musimy stracić tych, których kochamy. Inaczej nie poznalibyśmy ich wartości."
~ Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
Dodane: 29-06-2009 17:44
DB Abridged jest również dostępne z polskimi napisami. Tzn. w sumie na razie 3 pierwsze odcinki, ale zawsze coś. ;)

#1:
http://www.youtub...ek5eoRB_IA

#2:
http://www.youtub...PIm6CB3csQ

#3:
http://www.youtub...NcSwIW3Tq8

Co do samej parodii, to zdecydowanie mi się podoba. Lubię się pośmiać, spojrzeć na różne rzeczy z przymrużeniem oka, a właśnie ta seria pozwala mi to zrobić. ;)

--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."
Dodane: 29-06-2009 23:24
#Spark - user - 40%
Że ja się wcześniej z tym nie spotkałem. Świetne to jest xD Tekst na początku drugiego epizodu mnie roz***ał xDD Rudyy, wystarczy trochę dystansu a też będziesz się z tego śmiał ;) Pozdro

Dodane: 30-06-2009 08:30
#Bociak - user - max%
Bo to jest śmieszne! Amerykańcy pokazali że można robić przeróbkę bez zbytnich przekleństw i jest o wiele lepsza od tych ivonkowych. Goku pyta się Piccolo czy mu pomorze i daję pretekst dodania go do znajomych na myspace, albo pouczenie Goku by nie kradł dzieci z lasu xD. Bardzo fajne parodie.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 30-06-2009 08:47
#Rademes - user - 30%
Taa bardzo fajne. Najlepsze jest jak zabija farmera i kaze mu podejsc i powiedzieć że jest mu przykro. Ale chyba Piccolo mial znajomego Toma...

Dodane: 30-06-2009 09:46
A mnie najbardziej spodobał się kawałek, w którym Piccolo i Goku zaczynają walczyć z Raditzem. Piccolo się rozbiera.

Goku: Piccolo, też używasz obciążników do treningu?
Piccolo: Nie, po prostu lubię się rozbierać przy tobie.

--------------------
"W Polsce sprzedaje się tylko godność i wódka."
Dodane: 30-06-2009 16:13
#pacin - user - 90%
Teraz z polskimi napisami to można powyć z tego nieźle. Mnie też najbardziej rozśmieszył tekst o tym rozbieraniu. A potem jeszcze Radizt "Rozumiem, nagość dodaje wam sił na tej planecie".xD Na razie obejrzałem 2 odcinki ponieważ byłem na dworze. :p

--------------------
Dodane: 30-06-2009 17:09
#PinCheR - user - 60%
I tak najlepsze było:

Raditz: W końcu cię znalazłem Kakarotto!
Goku: Co?
Raditz: Tak się nazywasz.
Raditz: To imię, które otrzymałeś zanim zostałeś wysłany na tą planetę.
Raditz: Jako dziecko uderzyłeś się w głowę?

--------------------
Konstantynopolitańczykowianeczka :)
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online