Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 22:13
OnLine: 47, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 13 - Opinie
Dodane: 28-06-2009 19:46
Obejrzałam w końcu, z angielskimi napisami :p . Jestem pozytywnie zaskoczona, zarówno kreską, animacją, jak i muzyką do tego odcinka! Naprawdę super odcinek, walkę z Vegetą naprawdę przyjemnie się ogląda... :d No i nowy eyecatcher, co też na plus :d . Właśnie podoba mi się, że zmieniają tak te eyecatchery wraz z rozwojem fabuły. Czekam na następny odcinek, bo ciąg dalszy walki z Veggiem :d . Co do napisów: ja bym osobiście nie brała tych z animesub.info, bym wolała poczekać. Dlaczego? Bo u dołu jest notka, że tłumaczenie na podstawie mangi, a na tym można się przejechać, bo jak wiemy, nie wszystkie fillery wycięli (patrz odcinek 1 DB Kai). Polecam te suby angielskie, co widziałam. Sama nawet bym przetłumaczyła, ale nie mogę znaleźć pliku z tymi napisami, a timingu itd. robić nie umiem :( .

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 28-06-2009 20:30
#by_ikar - systemadmin - max%
Sama nawet bym przetłumaczyła, ale nie mogę znaleźć pliku z tymi napisami, a timingu itd. robić nie umiem :( .

Jak jest plik avi to timlingu nie wyciągniesz i napisów również, ponieważ to są hardsuby a nie softsuby.. Wtedy trzeba timling robić samemu..

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 28-06-2009 21:04
Napisy z animesub.info robil moj brat...
One sa na podstawie mangi- a tresci niezamieszczone w mandze sa tlumaczone z japonskiego...

Wiec mozna smialo je pobierac...

Dodane: 28-06-2009 21:37
kurosaki1992 napisał/a:
Napisy z animesub.info robil moj brat...
One sa na podstawie mangi- a tresci niezamieszczone w mandze sa tlumaczone z japonskiego...

Wiec mozna smialo je pobierac...

Niech zgadnę #evilzed ? Jak tak to widać z japońskim u niego lepiej niż z polskim, poza tym jak już coś robi niech te napisy chociaż będą w mDVD..

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 28-06-2009 23:19
Format jest taki, aby pasowal nawet na starszych odtwarzaczach.
Napisy podobaja sie innym, na ansi maja bdb.

Sa na podstawie mangi, czego jeszcze chciec?

No ale ok :p

Dodane: 28-06-2009 23:25 - Edytowane przez Macias dnia 28-06-2009 23:26
#Macias - user - max%
Już obejrzałem tego nowego Kaia. Oglądnąłem go po angielsku, bo coś te napisy z animesub od Evilzeda nie działały mi. Odcinek był świetny. Wreszcie doczekaliśmy się starcia gigantów. Walka była dobrze przedstawiona. Cieszę się, że gadki z Gohanem i Kuririnem zostały dobrze streszczone, a także że pominięto wątek z Lunch, upijającej się w barze. Na zakończenie dodam, że pobrany odcinek z naszej strefy plików jest bardzo dobry jakościowo, co dodatkowo cieszy. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 28-06-2009 23:27
#Darknes - user - max%
Odcinek fajny, chociaż czuć niedosyt, zaczęli walczyć na poważnie i koniec odcinka, jednak felowna 13 xD bo tylko teraz smaczku narobił i do następnej niedzieli będę odliczał minuty xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 28-06-2009 23:34
kurosaki1992 napisał/a:
Format jest taki, aby pasowal nawet na starszych odtwarzaczach.
Napisy podobaja sie innym, na ansi maja bdb.

Sa na podstawie mangi, czego jeszcze chciec?

No ale ok :p

Czasówka różni się tym od mDVD że te drugie można nie dość że bawić się formatowaniem czcionek (kolory, wielkość, pogrubienie itp) to i napisy są lepiej dopasowane, a odtwarzane są tak samo dobrze jak napisy czasowe. Poza tym chcesz żeby działały na starszych odtwarzaczach a dajesz w srt? Dobry jesteś.. Na podstawie mangi, co to znaczy? Napisy podobają się tym co muszą obejrzeć byle napisy a za najlepszy odtwarzacz uważają allplayer, więc komu się one podobają..

Jak już robicie napisy to chociaż róbcie jest w mDVD a nie robicie w TMP i zmieniacie rozszerzenie z txt na srt..

Nie że was krytykuje, tylko nie robicie nic szałowego a się obnosicie, ktoś taki tutaj już był na forum i nawet poprawnie "muj" nie potrafił napisać.. I strasznie ale to strasznie nie chce mi się wierzyć że ktoś kto tłumaczy z japońskiego nie zna prostszego języka jakim jest język polski, to jest nawet śmieszne.. Tłumaczenie japońskiego ze słuchu to jest wysoka poprzeczka..

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 29-06-2009 00:26
siema mam pytanie czy będą z powrotem poslkie napisy czy zostaną angielskie :( ??? odp !!

Dodane: 29-06-2009 00:43
Alexpol92 napisał/a:
siema mam pytanie czy będą z powrotem poslkie napisy czy zostaną angielskie :( ??? odp !!

Jak z powrotem? Przecież ich tam jeszcze nie było! Najpierw wychodzą angielskie dopiero potem wychodzą polskie!

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 29-06-2009 01:04
#Tede - user - 30%
haha :) dobre albo mi się wydaje albo alexpol coś ma z glową :d :d :d :d co do odcinka supcio :) przynajmniej coś ciekawego się dzieje :) :)

--------------------

Dodane: 29-06-2009 01:07
haha spox dzięki za info :d

Dodane: 29-06-2009 01:20
#piter192 - user - 10%
ja poczekam na hd jeszcze lepiej sie ogląda;P

Dodane: 29-06-2009 01:33 - Edytowane przez Alexpol92 dnia 29-06-2009 01:35
najlepsza animowana bajka na świecie jakom w życiu oglądałem :) :)

Dodane: 29-06-2009 13:36
#Tillo - user - 0%
Odcinek fajny w następnym tzw. Działo Czosnkowe Vegety kontra Kamehameha Son Gokū. Może jeszcze zobaczymy metamorfozę Vegety w Oozaru. Chociaż wątpię. ;)

Dodane: 29-06-2009 18:57
#buhaj - user - 30%
siny1988 napisał/a:
Dragon24 napisał/a:
EDIT do dołu: Przed Frieza Saga była Namek Saga.

Nie bylo czegos takiego jak Freezer saga ^^ było tylko Namek Saga xDDD

własciwa kolejnosc

Sayain Saga
Namek Saga
Cyborg Saga
Majin Saga

Jesli chodzi o sagi w DBZ ;]

btw.

Napisy nijakiego ~evilzed z animesub pasuja ??

lol z kąd to wziąłeś??
Saiyan Saga
Freeza Saga
Garlic jr. Era
Cell Saga
Buu Saga

-zaczerpnięte z wikipedi

--------------------
Dodane: 29-06-2009 19:13
Z tymi sagami to jest różnie. Bo np. amerykańscy fani rozróżniają takie jakby "podsagi", są te sagi, co były wspomniane wcześniej, ale:
- Saiyan Saga jest w angielskiej wersji nazywana też Vegeta Sagą (lub The Saiyan Conflict)
- Freeza Saga dzieli się na:
* Namek Sagę (odc. 36-67)
* Captain Ginyu Sagę (68-74)
* Frieza Sagę (75-107)
- Cell Saga:
* Garlic Jr. Saga (108-116)
* Trunks Saga (117-124)
* Androids Saga (125-138)
* Imperfect Cell Saga (139-151)
* Perfect Cell Saga (152-164)
* Cell Games Saga (165-194)
- Buu Saga:
* Tournament Saga (195-199)
* Great Saiyaman Saga (200-208)
* World Tournament Saga (209-218)
* Babidi Saga (219-230)
* Majin Buu Saga (231-252)
* Fusion Saga (253-274)
* Kid Buu Saga (275-291)
Były jeszcze pomniejsze sagi, jak np. Post-Kid Buu Saga (te ostatnie odcinki DBZ), ale już mi się nie chciało szukać. :p

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 29-06-2009 19:54
Odcinek fajny i ciekawy, nareszcie Goku pokonał Nappę, a Vegeta dokończył dzieło. Ja tak sie zastanawiałem i myślałem że będzie taka grafika jak w openigu a tu nic, chyba nie będzie wcale w dbkai takiej grafiki. Pozdrawiam.

Dodane: 29-06-2009 19:59
mam prosbe , jak dodajecie odcinek , to moglibyscie w tej jakosci co jest teraz z angielskimi napisami , bo naprawde jest dobra , mi sie nie tnie , i nie za duza

Dodane: 29-06-2009 23:21
iniesta10 napisał/a:
mam prosbe , jak dodajecie odcinek , to moglibyscie w tej jakosci co jest teraz z angielskimi napisami , bo naprawde jest dobra , mi sie nie tnie , i nie za duza

Zawsze dajemy w tej samej jakości i rozdzielczości :|

--------------------

------
------
------
------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online