Dodane: 28-06-2009 19:46
Obejrzałam w końcu, z angielskimi napisami

. Jestem pozytywnie zaskoczona, zarówno kreską, animacją, jak i muzyką do tego odcinka! Naprawdę super odcinek, walkę z Vegetą naprawdę przyjemnie się ogląda...

No i nowy eyecatcher, co też na plus

. Właśnie podoba mi się, że zmieniają tak te eyecatchery wraz z rozwojem fabuły. Czekam na następny odcinek, bo ciąg dalszy walki z Veggiem

. Co do napisów: ja bym osobiście nie brała tych z animesub.info, bym wolała poczekać. Dlaczego? Bo u dołu jest notka, że tłumaczenie na podstawie mangi, a na tym można się przejechać, bo jak wiemy, nie wszystkie fillery wycięli (patrz odcinek 1 DB Kai). Polecam te suby angielskie, co widziałam. Sama nawet bym przetłumaczyła, ale nie mogę znaleźć pliku z tymi napisami, a timingu itd. robić nie umiem

.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 28-06-2009 20:30
Sama nawet bym przetłumaczyła, ale nie mogę znaleźć pliku z tymi napisami, a timingu itd. robić nie umiem

.
Jak jest plik avi to timlingu nie wyciągniesz i napisów również, ponieważ to są hardsuby a nie softsuby.. Wtedy trzeba timling robić samemu..

Dodane: 28-06-2009 21:04
Napisy z animesub.info robil moj brat...
One sa na podstawie mangi- a tresci niezamieszczone w mandze sa tlumaczone z japonskiego...
Wiec mozna smialo je pobierac...

Dodane: 28-06-2009 21:37
kurosaki1992 napisał/a:
Napisy z animesub.info robil moj brat...
One sa na podstawie mangi- a tresci niezamieszczone w mandze sa tlumaczone z japonskiego...
Wiec mozna smialo je pobierac...
Niech zgadnę #evilzed ? Jak tak to widać z japońskim u niego lepiej niż z polskim, poza tym jak już coś robi niech te napisy chociaż będą w mDVD..

Dodane: 28-06-2009 23:19
Format jest taki, aby pasowal nawet na starszych odtwarzaczach.
Napisy podobaja sie innym, na ansi maja bdb.
Sa na podstawie mangi, czego jeszcze chciec?
No ale ok

Dodane: 28-06-2009 23:25 -
Już obejrzałem tego nowego Kaia. Oglądnąłem go po angielsku, bo coś te napisy z animesub od Evilzeda nie działały mi. Odcinek był świetny. Wreszcie doczekaliśmy się starcia gigantów. Walka była dobrze przedstawiona. Cieszę się, że gadki z Gohanem i Kuririnem zostały dobrze streszczone, a także że pominięto wątek z Lunch, upijającej się w barze. Na zakończenie dodam, że pobrany odcinek z naszej strefy plików jest bardzo dobry jakościowo, co dodatkowo cieszy. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 28-06-2009 23:27
Odcinek fajny, chociaż czuć niedosyt, zaczęli walczyć na poważnie i koniec odcinka, jednak felowna 13 xD bo tylko teraz smaczku narobił i do następnej niedzieli będę odliczał minuty xD
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 28-06-2009 23:34
kurosaki1992 napisał/a:Format jest taki, aby pasowal nawet na starszych odtwarzaczach.
Napisy podobaja sie innym, na ansi maja bdb.
Sa na podstawie mangi, czego jeszcze chciec?
No ale ok
Czasówka różni się tym od mDVD że te drugie można nie dość że bawić się formatowaniem czcionek (kolory, wielkość, pogrubienie itp) to i napisy są lepiej dopasowane, a odtwarzane są tak samo dobrze jak napisy czasowe. Poza tym chcesz żeby działały na starszych odtwarzaczach a dajesz w srt? Dobry jesteś.. Na podstawie mangi, co to znaczy? Napisy podobają się tym co muszą obejrzeć byle napisy a za najlepszy odtwarzacz uważają allplayer, więc komu się one podobają..
Jak już robicie napisy to chociaż róbcie jest w mDVD a nie robicie w TMP i zmieniacie rozszerzenie z txt na srt..
Nie że was krytykuje, tylko nie robicie nic szałowego a się obnosicie, ktoś taki tutaj już był na forum i nawet poprawnie "muj" nie potrafił napisać.. I strasznie ale to strasznie nie chce mi się wierzyć że ktoś kto tłumaczy z japońskiego nie zna prostszego języka jakim jest język polski, to jest nawet śmieszne.. Tłumaczenie japońskiego ze słuchu to jest wysoka poprzeczka..

Dodane: 29-06-2009 00:26
siema mam pytanie czy będą z powrotem poslkie napisy czy zostaną angielskie

??? odp !!

Dodane: 29-06-2009 00:43
Alexpol92 napisał/a:siema mam pytanie czy będą z powrotem poslkie napisy czy zostaną angielskie

??? odp !!
Jak z powrotem? Przecież ich tam jeszcze nie było! Najpierw wychodzą angielskie dopiero potem wychodzą polskie!

Dodane: 29-06-2009 01:04

Dodane: 29-06-2009 01:07
haha spox dzięki za info

Dodane: 29-06-2009 01:20
ja poczekam na hd jeszcze lepiej sie ogląda;P

Dodane: 29-06-2009 01:33 -
najlepsza animowana bajka na świecie jakom w życiu oglądałem

Dodane: 29-06-2009 13:36
Odcinek fajny w następnym tzw. Działo Czosnkowe Vegety kontra Kamehameha Son Gokū. Może jeszcze zobaczymy metamorfozę Vegety w Oozaru. Chociaż wątpię.

Dodane: 29-06-2009 18:57
siny1988 napisał/a:Dragon24 napisał/a:
EDIT do dołu: Przed Frieza Saga była Namek Saga.
Nie bylo czegos takiego jak Freezer saga ^^ było tylko Namek Saga xDDD
własciwa kolejnosc
Sayain Saga
Namek Saga
Cyborg Saga
Majin Saga
Jesli chodzi o sagi w DBZ ;]
btw.
Napisy nijakiego ~evilzed z animesub pasuja ??
lol z kąd to wziąłeś??
Saiyan Saga
Freeza Saga
Garlic jr. Era
Cell Saga
Buu Saga
-zaczerpnięte z wikipedi
--------------------

Dodane: 29-06-2009 19:13
Z tymi sagami to jest różnie. Bo np. amerykańscy fani rozróżniają takie jakby "podsagi", są te sagi, co były wspomniane wcześniej, ale:
- Saiyan Saga jest w angielskiej wersji nazywana też Vegeta Sagą (lub The Saiyan Conflict)
- Freeza Saga dzieli się na:
* Namek Sagę (odc. 36-67)
* Captain Ginyu Sagę (68-74)
* Frieza Sagę (75-107)
- Cell Saga:
* Garlic Jr. Saga (108-116)
* Trunks Saga (117-124)
* Androids Saga (125-138)
* Imperfect Cell Saga (139-151)
* Perfect Cell Saga (152-164)
* Cell Games Saga (165-194)
- Buu Saga:
* Tournament Saga (195-199)
* Great Saiyaman Saga (200-208)
* World Tournament Saga (209-218)
* Babidi Saga (219-230)
* Majin Buu Saga (231-252)
* Fusion Saga (253-274)
* Kid Buu Saga (275-291)
Były jeszcze pomniejsze sagi, jak np. Post-Kid Buu Saga (te ostatnie odcinki DBZ), ale już mi się nie chciało szukać.
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 29-06-2009 19:54
Odcinek fajny i ciekawy, nareszcie Goku pokonał Nappę, a Vegeta dokończył dzieło. Ja tak sie zastanawiałem i myślałem że będzie taka grafika jak w openigu a tu nic, chyba nie będzie wcale w dbkai takiej grafiki. Pozdrawiam.

Dodane: 29-06-2009 19:59
mam prosbe , jak dodajecie odcinek , to moglibyscie w tej jakosci co jest teraz z angielskimi napisami , bo naprawde jest dobra , mi sie nie tnie , i nie za duza

Dodane: 29-06-2009 23:21
iniesta10 napisał/a:
mam prosbe , jak dodajecie odcinek , to moglibyscie w tej jakosci co jest teraz z angielskimi napisami , bo naprawde jest dobra , mi sie nie tnie , i nie za duza
Zawsze dajemy w tej samej jakości i rozdzielczości
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.