Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:12
OnLine: 33, statystyki
index > Media
Temat: Konkursy SMS
Dodane: 12-06-2009 11:04
#Rocky - user - 90%
Wydaje mi się, że nie było o tym tematu.
Nie do końca wiedziałem jaki dział wybrać, ale postawiłem na Media :p

No to tak: chyba wszystkim dobrze znane są takie konkursy. Sam ostatnio brałem udział w niby loterii 'Pusty SMS'.. był za darmo więc sobie pomyślałem, że wyślę. Za następne trzeba było już płacić. Więc sobie odpuściłem :p No i teraz od miesiąca jestem atakowany codziennie przez setki sms'ów z pytaniami konkursowymi. Zresztą wiedziałem, że tak będzie i nie wiem co mnie podkusiło żeby brać w tym udział xD Do tego nic nie wygrałem xDD

A wy jak jesteście nastawieni do tego typu konkursów? Bierzecie w nich udział? Może nawet coś wygraliście?

Pozdrawiam :p

--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy
Dodane: 12-06-2009 11:13 - Edytowane przez Macias dnia 12-06-2009 11:14
#Macias - user - max%
Rocky napisał/a:
Sam ostatnio brałem udział w niby loterii 'Pusty SMS'.. był za darmo więc sobie pomyślałem, że wyślę. Za następne trzeba było już płacić. Więc sobie odpuściłem :p No i teraz od miesiąca jestem atakowany codziennie przez setki sms'ów z pytaniami konkursowymi.

Heh, dokładnie mam to samo. Ogólnie, to nie ufam takim loteriom i praktycznie nigdy w nich nie biorę udziału. Jednak podobnie jak ty, zagrałem raz, to było parę tygodni temu w konkursie F1, oczywiście nic nie wygrałem, a od teraz przychodzą mi masowo te porąbane SMS-y z konkursami. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 12-06-2009 11:14
#Karolex - user - 90%
W dzisiejszych czasach liczy się tylko kasa. To jest chore. Co dzień 100 reklam w TV i smsów przychodzi do mnie na telefon z "darmowym konkursem". Jeszcze nigdy nie brałem w tym udziału bo to strata czasu. Przychodzi sms o treści "Weź udział w darmowej loterii! Wyślij sms o treści "twoja stara" pod numer "0000" i wygraj Telewizor! To nic nie kosztuje! Każdy sms wygrywa!" Oczywiście po wysłaniu smsa przychodzi następny o treści "Im więcej smsów, tym bliżej wygranej!" Co to ma być?! Media zrobią wszystko aby wycisnąć z nas chociaż złotówkę. Jeśli w Polsce jest ok 38,6 mln ludzi i chociaż 5 mln osób wyśle wiadomość za 5 zł więc kaska ogromna. Ludzie są głupi co to wymyślają, a jeszcze głupsi co wysyłają sms'y.

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 12-06-2009 11:14
#lunchh - user - 10%
nie mam telefonu =D ha nie ma mnie co wkurzać ;p brak telefonu = brak problemów ;) nikt mi dupy też nie zawraca =D ;p

Dodane: 12-06-2009 11:19
#Bociak - user - max%
konkursy sms do podpucha. To oni zarobią na tym a nie my. Taka jest prawda. Kiedyś raz wygrałem ksiażke "Felix, Net i Nika" w dziecinnym konkursie. Teraz już nie wysyłam, najwyżej żeby zagłosować na grę roku w cda, ale z konkursów nie korzystam. Dużo już na nie straciłem.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 12-06-2009 12:05
#by_ikar - systemadmin - max%
Nie czytałem do końca umowy pre-paid jaka obowiązuje w plusie czy innych sieciach tudzież umowy na mixplusa żeby wiedzieć czy oni mają prawo taki spam rozsyłać. No bo ja nie grałem w żadne gry, a nawet jak raz dostaniesz taką wiadomość z numeru 4 cyfrowego to musiało to wyjść od sieci. W takim wypadku trzeba dokładnie przeczytać umowę i walczyć z draniami jak się da. Jakiś czas temu czytałem o kolesiu który był pracownikiem jakiegoś tam banku, nazwy dokładnie nie pamiętam, albo nie chcę podać dla pseudo reklamy;p w tym że banku dali mu firmowy numer, on stwierdził że nie chce mieć 10 telefonów przy sobie że jeden to i tak dużo więc podał swój jako firmowy i przenieśli ten numer na abonament. Pracował pracował sobie i postanowił zrezygnować z pracy na rzecz innej. Wykluczyli go z abonamentu i znów miał swój numer tylko pre-paid. Każdego dnia pracownikowi przysyłani sms motywacyjne, które rzekomo miały go zmotywować do pracy, wszystko było rozsyłane automatycznie. Więc jak i odszedł z pracy, nie powinien dostawać takich sms-ów, a jednak, mężczyzna zmagał się kilka miesięcy z byłym pracodawcą prosząc go o wykluczenie go z tej listy że nie chce dostawać już tych sms-ów. Sprawa toczyła się już pół roku, mężczyzna był poirytowany - i słusznie, i skierował się tam gdzie trzeba - do sądu. W sprawie wygrał prawie 20 tysięcy złotych odszkodowania, za straty rzekomo moralne na jakie naraził go były pracodawca rozsyłający spam. Nie pozostaje nic innego jak przeczytać umowę jaką zawarliśmy z naszymi operatorami i iść się sądzić :d lepsze to niż udział w konkursie :d

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 12-06-2009 12:08 - Edytowane przez Rocky dnia 12-06-2009 12:09
#Rocky - user - 90%
Ikar czyli, że na tych smsach na prawdę da się zarobić xD Dostaję mnóstwo smsów nie tylko z tej loterii w której brałem udział. Może na prawdę warto pójść do sądu po te 20 tyś? :d

--------------------
Dodane: 12-06-2009 12:25
#by_ikar - systemadmin - max%
Słuchaj jeżeli ich dostajesz z 30 dziennie to nawet bym się nie czaił i już szedł do sieci z wyjaśnieniem, dla czego w sms nie był dopisany jakiś link do regulaminu albo sam regulamin, dla czego tam nie pisało że jak raz wyśle to teraz od każdego będę dostawał, co to za polityka itp. są takie czasy że trzeba się o takie rzeczy wykłócać, bo jak pozwolisz to wsiądą na ciebie i będą próbować ściągnąć kasy ile się da. Ale liczą się tylko sms-y od numerów 4 cyfrowych, bo te są tylko i wyłącznie z sieci, a sieć pozwala na takie zabawy i kolekcjonowanie numerów a potem spam. To tak jak z tymi Ridgers Digers, kupisz jedną książkę bo cię interesowała a potem dostajesz tysiące listów że samochód który wygrałeś już właśnie wjeżdża do twojego miasta. Za takie coś też można się sądzić. Mojemu bratu koledzy zrobili kawał i z strony Ridgers Digers zamówili mu książkę, była ponoć darmowa a potem przychodziły rachunki, jakieś kolejne oferty normalnie nie można było się od tego odpędzić, irytacja sprawiła że zadzwoniłem do nich powiedziałem co myślałem i spokój. Wam również tak proponuje zrobić bo inaczej się nie odpędzicie od tego syfu.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 12-06-2009 12:33
#Rocky - user - 90%
Można ich też o skarżyć o słowa typu 'Każdy sms wygrywa' co jest nie prawdą bo przecież wysłałem i nic nie dostałem :p Wykłócać się można tylko to nie na nerwy mojego ojca (sam raczej nie zadzwonię) chociaż on z natury lubi dawać coś do zrozumienia xD Z babami z TP to gadał, że aż z niego dumy byłem xD Zadzwonić można, ale ubiegać się o jakieś odszkodowania to raczej nie ma sensu tułać się po sądach itp. Może chociaż przestaną mi wysyłać głupie smsy.

--------------------
Dodane: 12-06-2009 13:11
#C@rL - user - 100%
Hehe.. problem z takim czymś miałem bo moja szanowna mama wysłała kiedyś sms'a do radia z xD To później przychodziło: wygraj samochód, wygraj 40 000 zł, wygraj rodzinę (? xD). Aktualnie nic do mnie nie przychodzi, bo od kiedy zmieniłem numer nie brałem udziału w żadnym konkursiwie xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 12-06-2009 13:15
Ech, kiedyś pisałam na 4fun i różne takie pierdoły, albo coś tam ściągałam... A konkursy? Raz czy dwa brałam udział, a g... wygrałam :p . Dlatego już nie biorę udziału. A teraz czasem mi ten spam przychodzi, ale od razu kasuję i po kłopocie. Raz mi przyszło ostatnio coś takiego: "Kocham cię... tak zaczyna się treść wiadomości zostawionej na naszej stronie. Aby dowiedzieć się, co jest dalej, wyślij smsa o treści coś tam coś tam na nr 75 coś tam tam". Jasne... :p Już wysyłam xD

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 12-06-2009 13:32
#Rocky - user - 90%
Raz mi przyszło ostatnio coś takiego: "Kocham cię... tak zaczyna się treść wiadomości zostawionej na naszej stronie. Aby dowiedzieć się, co jest dalej, wyślij smsa o treści coś tam coś tam na nr 75 coś tam tam".

Jesteś z Plusa? xD Ja też to dostawałem. A mój kumpel dla jaj wysłał i przyszły SMS podaj wiek. płeć itp xD Na pewno ktoś dla niego wiadomość zostawił.... Gdyby o to nie pytali to byłyby jaja bo by np. napisali, że 'Wierny Piotrek' cie kocha czy coś xDD A do dziewczyn pisałaby 'Oddana Kasia' xDD

--------------------
Dodane: 12-06-2009 21:26
#Darknes - user - max%
Ja też wysłałem tego darmowego sms'a a potem masakra xD było tylko jesteś szczęściarzem na twój numer wylosowano premię 5 tys punktów wyślij sms'a bo jesteś potencjalnym posiadaczem Audi A4 nie przepuść okazji, ślij! xD taa potencjalnym zwycięzcą? xD jakby zdarli ze mnie z 200 zł za Sms'y to może bym czekoladę dostał xDD nie wysłałem i potem przychodziły "tu twój samochód! ma do ciebie pytanie? czy masz prawo jazdy by nim jeździć? wyślij sms'a na numer **** a samochód będzie twój" xD nawet chciałem wysłać i sprawdzić co mi przyślą xD ale miałem tylko 2 zł na koncie a za sms'a chcieli ponad 4 xD i sobie odpuściłem xDD Głupota to jest, tylko zdzieranie kasy już prawie wygrałeś, jesteś blisko ślij! i tak cię naciągają abyś tylko słał i im zera na koncie nabijał xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 12-06-2009 21:42
#malpex - user - max%
Ja miałem tak samo ze wysłalem kiedys esa i dłuugo tego załowałem :p potem i tak zmienilem nr phona wiec sie skonczyło :d ale tak niestety tak jest beda wyciskac z biednych ludzi do cna!! Jak ktos jest naiwny to moze wydac na to fure pieniedzy. Kiedys było cos takiego ze kierowca autobusu wysłal 10 tys esów ze słuzbowego telefonu na rozne konkursy i chyba wygrał cos nawet ale to bylo w granicach 1000 zl a potem i tak musiał oddawac cala kase :d wiec i tak sie nie opłaca te programy sa juz tak zrobione ze nie da sie wygrac jednym esemesem.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 12-06-2009 21:45
#Zuza - user - max%
Ja uważam, że to jedno wielkie naciąganie. Nigdy nie wysyłałam i nigdy nie wyślę, nigdy nic nie wygrałam i nigdy nie wygram :p Cała moja filozofia na tego typu gierki :d

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 12-06-2009 21:49
#Pavlo84 - user - 60%
Nigdy nie brałem w nich żadnego udziału i nie zamierzam :p uważam że jest to po prostu nabijanie ludzi w butelkę byle by tylko wyłudzić od nich forsę :p Moim zdaniem takie coś powinno być srogo karane no ale niestety są tacy co lubią bawić się w takie rzeczy xd

--------------------
Idź do wuja !!! xD
Dodane: 12-06-2009 23:53
#Dexteros - user - 80%
Nastawienie bardzo sceptyczne. Kilka razy wysłałem sms'a - oczywiście nic :d To już wole totka wysłac.

Bawi mnie konkurs a antenie RMF'ki - trzeba najpierw wysłać sms'a a jak zadzwonią odebrać słowami "RMF FM Najlepsza Muzyka" ludzie wysyłają, kombinuja a jak do nich dzwonią to jest "halo?" :d

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 13-06-2009 14:44
#Napojasz - user - 90%
Mimo iż nie biorę udziału w żadnych konkursach sms w którym mozna wygrać bardzo wartościowe nagrody to i tak dostaję info, że jakieś tam istnieją i że mam wielką, niepowtarzalną szansę na wygranie np; 100 tyś zł albo samochodu...wiem, że i tak nic nie wygram to nie gram. Szczerze mówiąc nie za bardzo wierzę, aby rzeczywiście była jakaś nagroda.
Jedyne konkursy sms w jakich biorę udział to te z Hypera, gdyż już 3x udało mi się wygrać zestaw gadżetów Hyper.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 26-12-2009 17:02
#JCD - user - max%
Te konkursy to ogólnie jedno wielkie bagno. Pierwszego SMS wysyłasz, aby zadeklarować udział w konkursie, drugiego, aby wziźć w nim udział itd. A żeby zrezygnować też czasami trzeba wysłać płatnego esemesa, inaczej ci spokoju nie dadzą :|

--------------------

Dodane: 26-12-2009 17:06
#Blade - user - max%
Trochę się na to naciąłem, głównie jak mam trochę kasy na telefonie i nudzi mi sie to wyśle, a może jednak się uda ^^ brat aby raz miał szczęści i w konkursie z ITV wygrał kiedyś 3 gry, ja próbowałem ostatnio w wakacje zgarnąc samochód od radia Z ale się nie udało xD

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online