Dodane: 09-06-2009 18:37
Hejloł!!!
Otóż potwierdzone! W dzisiejszym numerze CD - Action, mojego ulubionego pisma, pisało o tym w wywiadzie z jednym z założycieli CD - Projekt, Michałem Kocińskim. Tam już grubym drukiem było napisane, iż druga część egranizacji powieści Sapkowskiego powinna pojawić się w 2010 roku. I co wy na to? Ja bardzo się cieszę, tylko myślę co oni umieszczą, czy nie zbraknie im pomysłów. To jednak musimy zostawić producentom, mamy nadzieję że wiedzą co robią i postawią przed nami możliwość kolejnej wspaniałej przygody, a nawet może jeszcze wspanialszej, w polskich klimatach. Teraz wy powiedźcie co oczekujecie, co byście zmienili i co będzie można oczekiwać od twórców. Zapraszam do dyskusji.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 09-06-2009 18:38
Rzucanie słów na wiatr xDD Dopóki nie obejrzę traileru to nie uwierzę xD Taki już jestem xDDD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 09-06-2009 19:08
Ja też tak mam xD dlatego nie wierzę w Boga xD
Co do Wiedźmina 2 to plotki krążą już od dawna

jak pojawiły się pierwsze wzmianki o wersji konsolowej "Powrót Białego Wilka" w jednym wywiadzie, który oglądałem gościu powiedział że szykują coś jeszcze

wtedy reporter spytał się "Czy to będzie Wiedźmin 2?", odpowiedź była że nie może zdradzić bo chcą zaskoczyć graczy, jednak po tym wywiadzie pojawiły się pogłoski że te tajemnicze dzieło nad, którym pracuje CDP to właśnie Wiedźmin 2, rozmawiałem z kumplami o tym i powiedzieli że ja pieprzę głupoty i chyba mi się coś przyśniło xD było to dobre kilka miesięcy temu

więc Bociek nie zdziwiłem się faktem że "Oo... będzie druga część" xD teraz to się tylko potwierdza, teraz czekać tylko na pierwszy trailer i wtedy kumplom szczena opadnie że ja wiedziałem o fakcie powstawania gry grubo przed nimi xDD Tak samo było z Diablo III gdy mówiłem że na pewno będzie trójka nikt mi nie wierzył
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 09-06-2009 20:23
I tak nie będę grał w tę gre, bo widziałem i grałem w jedynke i to starczy, chyba, że chęć mnie najdzie to się może skusze xDD
--------------------
Moja 1 sygnaturka w gimpie

Dodane: 09-06-2009 20:58
Jeżeli chodzi o Wiedźmina to czekam na wersję konsolową (PS3) jaka ma ukazać się pod koniec roku, co do drugiej odsłony na PC to jeżeli wyjdzie to znając życie premiera zostanie przesunięta tak w czasie, że gra będzie w 2011 xD
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 09-06-2009 22:47
Nie dziwię się, że autorzy Wiedźmina po tak wielkim sukcesie pierwszej odsłony, chcą pójść za ciosem i wyczesać jeszcze więcej kasy za drugą grę. Zwłaszcza, że wyrobioną markę na rynku już mają. Fani z pewnością to kupią, więc sukces marketingowy zagwarantowany. Dlatego pójdą w to na pewno. Jest tylko jeden problem: trzeba jeszcze zrobić grę. Wydaje mi się, że autorzy i z tym problemem dadzą sobie radę i gra faktycznie trafi kiedyś do sklepów. Sądzę, że rok 2010 to trochę zbyt optymistyczne podejście. W tak krótkim czasie albo zerżną wszystko z Wiedźmina 1, albo zrobią niedorobioną i niegrywalną grę. Zresztą o wszystkim sami się przekonamy w przyszłości. Pozdrawiam.
--------------------

Dodane: 10-06-2009 15:32
Ja taki przekonany nie jestem co do drugiej części tej gry, co prawda chciałbym, ale póki nie zobaczę, to nie uwierzę...

Jeśli chodzi o samą grę, to myślę że na pewno ulepszą grafikę i mam nadzieję, że historia będzie się kleiła i łączyła poniekąd z pierwszą częścią.

Dodane: 10-06-2009 15:37 -
Bardzo Fajna gra Wiedźmin ale najpierw przeczytajcie. książka jest [treść wymoderowana] a w grze trochę poprzestawali.
EDIT: pilnuj słów jakich używasz! ikar
--------------------

Dodane: 11-06-2009 14:46
Jest to jedyna Polska gra, która aż tak się wybiła. Nic dziwnego, że w takiej sytuacji chcą zrobić kontynuację, choćby dlatego że przyniesie zyski.
--------------------

Dodane: 11-06-2009 15:03
Napojasz napisał/a:
Jeżeli chodzi o Wiedźmina to czekam na wersję konsolową (PS3) jaka ma ukazać się pod koniec roku
W bodajże poprzednim numerze cda wyczytałem, że projekt nad wiedźminem w wersji konsolowej został zawieszony i nie wygląda na to, aby ujrzał jeszcze światło dzienne

Co do samego wiedźmina 2, to ja poczekam na więcej informacji, niż na to, że "będzie". Pozdrawiam

Dodane: 11-06-2009 15:26
Ta informacja przypomina mi trochę jak to że będzie DB AF.
Jeśli wyjdzie to może się skuszę ale nic nie jest jeszcze powiedziane. Pierwsza część mi się spodobała i wolę żeby druga nie zepsuła mojej oceny. Więc jak się biorą za Wiedźmina 2 to lepiej żeby zrobili to porządnie.
--------------------

Dodane: 11-06-2009 17:03 -
Sory ale to nie jest informacja jak db af, bo to nie jest plotka fanów.
Hut:Jak obecna sytuacja wpływa na wasze ambicje developerskie? Co z They, Wiedźminem 2? Uda wam się te tytuły skończyć? Kiedy możemy spodziewać się wieści na temat tych gier?
Michał Kiciński: Oczywiście, że ukończymy. Obie gry są w zaawansowanym stadium produkcji i powinny ujrzeć światło dzienne już niedługo w 2010 roku. Myślę że pierwsze informacje zaczniemy ujawniać w drugiej połowie roku.
Jeśli nie wierzysz kup sobie obecny numer CDA. To nie są plotki lecz potwierdzona informacja, poza tym po co mieli by kłamać? Ja tez wolałbym żeby nie robili wcale jeśli miało by wyjść szajstwo, ale możemy im zaufać. jeden raz się udało, więc niech pokażą światu na co ich stać.
--------------------

Dodane: 11-06-2009 20:09
Raczej "szajstwa" nie zrobią. Bo plotki to tak jak pisałem wcześniej krążą już z pół roku xD a teraz to się tylko potwierdza oficjalnie więc prace nad grą trwają już dosyć długo i mają jeszcze potrwać przynajmniej 6-7 a może więcej miesięcy. Na pewno poprawi się grafika ale czy fabuła będzie na tyle zagadkowa i wciągająca co w jedynce to nie wiadomo, miejmy nadzieję że mają ludzi o dużej fantazji i pomysłowości i stworzą naprawdę ciekawą fabularnie gierkę, ale trudno będzie przebić jedynkę.
--------------------

Dodane: 11-06-2009 20:25 -
Pół roku mówisz... z pewnością przez ten czas nie próżnowali. No cóż muszą coś wymyśleć xD. Mówili że coś ujawnią w połowie tego roku, więc trzeba cierpliwie poczekać, zwłaszcza że mamy 6 miesiąc roku, czerwiec, więc w połowie jesteśmy

. Czekam na jakiekolwiek informacje, najlepiej żeby był pokazany gameplay. Oby się udało

.
--------------------

Dodane: 11-06-2009 22:27
Na gameplay to sobie jeszcze trochę poczekamy... ale pierwszy trailer może lipiec
--------------------

Dodane: 12-06-2009 16:31
Już jakiś czas temu była o tym mowa pisało wszytko na stornie wiedźmina ale mniejsza z tym a trailer już jest gameplaya nie widziałem..Poza tym nie spodziewam się cudów głównie dlatego że pewnie ta 2 cześć będzie przeniesionym wiedźminem, ale chyba styl walki będzie taki sam..stawiam że dorzucą sporo nowych umiejętności itp. bo w jedynce dużo ich nie było(co wcale grze nie umniejszało) Jakbym miał konsole to bym czekał na tą grę z zapartym tchem..ale nie mam..

Dodane: 12-06-2009 16:33
Ja nawet w 1 nie grałem xD Myślę, że wieść o drugiej części większości nie dziwi... w końcu Wiedźmin to hit więc logiczne było, że w końcu i drugą część zrobią

Mam nadzieję że nie stracie popularności przez zepsutą dwójkę i nadal będzie sławiła nasz kraj małym napisem 'Made in Poland' xD
--------------------
nie odpowiadam za siebie z wtedy

Dodane: 12-06-2009 16:50
Sam nie posiadam i nie gralem nalogowo w jedynke. Kilka razy grałem u kumpla i to wszystko. Bardzo fajna gra ale jakos ten tym nie podszedl mi do gustu juz dawno temu

fajnie ze bedzie 2 bo jest to chyba jedny gra polska ktora trzyma europejski jak nie światowy poziom
--------------------
-------------------------------

Dodane: 12-06-2009 18:27
Tylko żeby to nie była klapa... bo jeżeli by im to nie wyszło to splamiło by dobre imię Wiedźmina... splamiło by dobre imię polskich gier, które i tak nie jest dobre xD Jak ma być big klapa to niech nie wychodzi! xD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 12-06-2009 19:54
Konrad napisał/a:
Już jakiś czas temu była o tym mowa pisało wszytko na stornie wiedźmina ale mniejsza z tym a trailer już jest gameplaya nie widziałem..Poza tym nie spodziewam się cudów głównie dlatego że pewnie ta 2 cześć będzie przeniesionym wiedźminem, ale chyba styl walki będzie taki sam..stawiam że dorzucą sporo nowych umiejętności itp. bo w jedynce dużo ich nie było(co wcale grze nie umniejszało) Jakbym miał konsole to bym czekał na tą grę z zapartym tchem..ale nie mam..
Coś mi się wydaje Konrad że źle zrozumiałeś

Tu nie chodzi o Wiedźmina "Powrót Białego Wilka" ,który miał się ukazać na konsolę tylko o wersję PC'tową w ogóle odmiennego tytułu[no może nie odmiennego ale jednak nie chodzi tu o Białego Wilka] o którym jeszcze nie wiele wiadomo i na pewno nie ma jeszcze traileru
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.