Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:12
OnLine: 31, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Rysunki
Temat: Rysunki: Batioo94
Dodane: 08-06-2009 22:30 - Edytowane przez Batioo94 dnia 11-06-2009 00:26
#Batioo94 - user - 20%
Cześć ludzie!
Od pewnego czasu chciałem założyć ten temat, a dopiero dziś naprawiłem skaner. Więc- oto moje rysunki(dodam, że mają z kilka miesięcy):
1. Future Gohan SSJ2.
http://img145.ima...nbyleo.png
2. Rysunek namalowany przeze mnie dziś w szkole, na niemieckim. Przedstawia walkę Goku SSJ4 z Janembą (możliwe że to jakaś jego inna forma, niezbyt pamiętałem jego wygląd).
http://img145.ima...tbyleo.png

Miał być jeszcze jeden rysunek, przedstawiający Brollego z mojej wersji DB, ale nie chce mi się wysłać. Dodam innym razem, może jutro.
Czekam na krytykę i wszelkie uwagi.

Dodane: 08-06-2009 22:36
#pacin - user - 90%
Więc, rysunki są niezbyt ciekawe. Na pierwszy rzut oka Gohan ma dość dziwnie narysowane włosy. Ma też niedokładnie narysowane cieniowanie co bardzo jest widoczne. Są także zniekształcenia, ale nie jest tak źle. Powiem że widziałem gorsze.
A co do drugiego rysunku to nie mam co oceniać ponieważ prawie nic na nim nie widać, szkoda. Szybko wrzuć następny rysunek.

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 08-06-2009 22:40
#Macias - user - max%
Cieniowania ładnie wyglądają, natomiast rysy postaci i ich wymiary są bardzo zabawne i nie poważne. Ogólny wyraz tych prac nie jest zachwycający, ale najgorzej też nie jest. Trenuj dalej, to na pewno zwiększysz swoje możliwości. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 11-06-2009 00:23
#Batioo94 - user - 20%
Oto moje najnowsze "dzieło"
http://img190.ima...rbyleo.png
Niestety, zeskanowało się źle, przez co jest zbyt jasne i nie widać niektórych rzeczy, np. cieniowania.
Uprzejmie proszę o krytykę i rady co mam poprawić i co tu jest źle.

Dodane: 11-06-2009 08:53
masz racje źle się zeskanowało. Gdzie nie gdzie widać takie małe cieniowania. Co wyszło źle? Moim zdaniem włosy i troche wygląd janemby, ale to tylko moje zdanie.

--------------------

Moja 1 sygnaturka w gimpie :)
Dodane: 11-06-2009 09:49
#enigma - user - max%
Jak dla mnie, to w każdym rysunku widzę ten sam błąd, nie podobna zbytnio, przynajmniej ja tak uważam. Reszta jest jak najbardziej ok, fajnie wyszła ta walka, mi się ona najbardziej podoba. Popracuj nad szczegółami a będzie na prawdę dobrze.

Dodane: 11-06-2009 09:53
#Bociak - user - max%
Nie są dla mnie fenomenalne, są średnie. Już na pierwszy rzut oka widać że Gohan jest mocno niekształtny. Ma jedną rękę grubszą od drugiej i do tego włosy mogły być lepiej zrobione. Ale widać że jakiś tam talent masz. Spróbuj na przykład dziś na spokojnie narysować jakąś postać. Dopieszczaj, nie śpiesz się, trening czyni mistrza.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 11-06-2009 10:09
Dla Gohana wyszły jakoś dziwnie włosy i twarz. Widać, że lewa ręka jest grubsza od prawej. Na walce Goku SSJ4 z Janebą(?) za dużo ponastawiałeś kresek.

--------------------

Dodane: 11-06-2009 10:27
#C@rL - user - 100%
Rysunki są dobre - trochę źle zachowane proporcje (1 rysunek - gohan z nadwagą ^^) ale kreska i cieniowanie ujdzie xD Ocena - 3/5 musisz jeszcze wyszlifować swój talent ;)

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 11-06-2009 10:28
#Karolex - user - 90%
Jeśli są to karykatury, wyglądają dobrze. Jeśli jednak próbowałeś odwzorować naturalne postacie z Dragon Balla to ci to niezbyt wyszło. Cieniowanie nie jest takie złe, ale niektóre postacie za grube. Musisz poćwiczyć. Weź się za rysowanie karykatur bo ładnie ci wychodzi.

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 11-06-2009 10:52
#Zuza - user - max%
Mnie się pierwszy rysunek zbytnio nie podoba, wygląda jak karykatura Gohana z nadwagą :p Ale za to ładnie wycieniowany. Drugi już lepszy, choć słabej jakości, spróbuj narysować coś takiego tylko powiększone i na gładkiej kartce. Pozdrawiam. ;)

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 11-06-2009 11:13
#Macias - user - max%
Kolejny rysunek jest bardzo podobny do poprzednich. Nawet nieźle się prezentuje. Jeszcze taka rada. Jeśli już decydujesz się stworzyć tło, to przynajmniej postaraj się je dopracować. Bo to z ostatniego rysunku, pogarsza ogólny efekt pracy. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 11-06-2009 12:24
#Darknes - user - max%
No rysunki nie najgorsze ale jeszcze sporo ci brakuje do idealnych prac xD Proporcje nie zachowane, cieniowanie też nie najlepsze ale nie są złe widywałem gorsze prace xD Ocena 3/5.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 12-06-2009 00:25
#Batioo94 - user - 20%
Oto kolejny rysunek made in chi.... tj. made in Batioo94. No i oczywiście kolejny, kiepsko zeskanowany.
http://img196.ima...4byleo.png
Co ja się tak tych ssj4 uczepiłem? xD
Tradycyjnie, czekam na krytykę.
Pozdrawiam.

Dodane: 12-06-2009 08:19
#enigma - user - max%
Taki `zmutanciały` ten Vegeta... :d Te nogi takie ogromne, ręce też, wygląda jakby tak miało być, więc o to się nie czepiam. Praca schludna na ogół i bardzo ładna, rysuj może większe postacie wtedy będzie łatwiej oceniać.

Dodane: 12-06-2009 08:54
Vegeta chyba u ciebie zaniedbał trening, bo taki grubszy trochę jest ogólnie prace dobre ładnie wykonane.

--------------------

Dodane: 12-06-2009 09:02
#pacin - user - 90%
Ale napakowany. Chyba troche przesadził z treningiem. Ale nie ma cieniowania, lecz rysunek jest jaki jest. Ma coś w sobie, bo mi się trochę podoba. Ma trochę dziwny wyraz twarzy jakby se łykną, no i jak wcześniej wspomniałem te mięśnie nóg i rąk. xD

--------------------
Dodane: 12-06-2009 09:05 - Edytowane przez Macias dnia 12-06-2009 09:05
#Macias - user - max%
Jaki koksiarz. Trochę przesadził z treningiem rąk i nóg, bo np. bark ma szerszy niż klatę xD Ogólnie podoba mi się ten rysunek, bo jest zabawny. Jednak proporcje są zawalone. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 12-06-2009 09:11
#C@rL - user - 100%
Taaa xD Za bardzo przypakował ^^ A ogon jak mu urósł xD Macias ma racje - proporcje są zwalone :p Bardziej to wygląda na karykaturę niż na normalny szkic xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 12-06-2009 09:36
#Bociak - user - max%
Powem że mi się to nie podobało. Po pierwsze zrobiłeś go za niskiego. Po drugie za grube... za bardzo umięśnionego xD. Gorzej skrzanić proporcji nie mogłeś, wyszła ci za to niezła karykatura :) .

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online