Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:12
OnLine: 31, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: L. czy N. ?
Dodane: 30-01-2011 01:20
#Aero - user - 90%
Oczywiście, że L. N nawet nie dorastał mu do pięt i sam się do tego przyznał, a dokładniej powiedział on, że nie może równać z Ryuzak'im, ale gdy współpracuje z Mello już tak, a nawet mogą go przewyższyć. Pod względem osobowości i charakteru, to L bardziej mi się spodobał, Near był jego marną kopią, niczym więcej.

--------------------
Dodane: 13-02-2011 20:00
#Aivel - user - 0%
Cóż, potwierdzam odpowiedź powyżej :p .
Near nie dosięga nawet do gołych pięt L.
Gdyby nie L., nigdy by nie doszedł tak daleko.
O, to jest moja wypowiedź :) .

Dodane: 13-02-2011 20:12
Również jestem za L. To niedorzeczne, że Near przeżył. N miał zbyt łatwe zadanie.
Napisałem opowiadanie z alternatywnym zakończeniem Death Note. Narazie to tylko niedopracowany szkielet, ale coś tam jest i Near oraz Raito giną.

http://rapidshare..._Note.docx

Dodane: 24-04-2011 00:31
#Juubi10 - user - 10%
Oglądałem Death Note 3 razy , w różnych odstępach czasowych i za każdym razem odczuwam coś innego .

Podobieństwem ich na pewno był wzrok i dziwne zachowania , jednakże oni byli całkiem inni !!!

Mówiąc , że L przegrał , jesteście w błędzie . Oglądnijcie sobie odcinek 25 od początku i dokładnie , a zmienicie zdanie . L przypuszczał , że Raito jest Kirą . Potem był fałszywe dowody , że Raito nie jest Kirą , a jego wspólnicy co chwile na nich się opierali , aby odciągnąć Raito'a od winy . L był tego prawie pewien , jednak , manipulacja Raito całkowicie zaprzeczyła jego przypuszczeniom . Później L znowu nabrał cienia możliwości , że Raito jest Kirą , ale po tym wszystkim , sam temu nie dowierzał .

Zakładając , gdyby N z L'em się zamienili miejscami , to N by tak daleko nie zaszedł , a nawet jeśli by udało mu się odkryć to , by i tak Rem zabiłaby go ze względu na Misę .

L , gdyby nie jego emocje , dałby radę rozszyfrować zagadkę Kiry . On Raito traktował jak przyjaciela , nawet sam to powiedział , a tuż przed śmiercią , gdy rozmawiał z Raito , to uświadomił mu , że wie o swojej śmierci , co wiąże się o rozszyfrowaniu Kiry !

Zresztą L chciał sprawdzić wiarygodność jednej zasady używania Death Note . Gdyby udało mu się przeżyć jeszcze trochę , to by potwierdziło , że Misa jest drugim Kirą , a poziom podejrzeń co do Raito , wzrósłby , na tyle , aby udało się go rozszyfrować !

Gdyby Misa miała podobnego Boga śmierci do Ryuuka to , by losy potoczyły się całkiem inaczej !

Dodane: 05-01-2012 17:07
Uważam jednak, że lepszy był L, ponieważ w bardzo krótkim czasie odkrył kto jest tym prawdziwym Kirą i zostało mu tylko poszukiwanie znaczących powodów, Near miał właściwie odwaloną wcześniej robotę L plus niewidoczną pomoc Mello i jedyne co musiał zrobić to w odpowiedni sposób przedstawił wyniki L.

Dodane: 30-01-2012 02:00
Uważam że Near był zbyt podobnie stworzoną postacią do L. , dlatego nigdy mu nie dorówna. Zresztą chyba większość przyzna że odcinki za czasów L były lepsze niż odcinki z przymulonym Nearem.
W tedy towarzyszy największe emocje! :)
Jeszcze Mello był ciekawa postacią, miał swój charakter.

Dodane: 22-02-2012 20:23
#DeaDMen - user - 90%
Ja osobiście dużo bardziej lubiłem L po prostu był lepiej zaprojektowany, był znacznie lepszy w robieniu śledztw to on odkrył w bardzo szybkim czasie kim jest Kira tylko brakowało mu jakiegoś dobrego powodu.Tak jak już napisało kilka osób N miał już praktycznie odwaloną robotę poza tym Kira już nie ukrywał się tak dobrze jak wtedy, gdy jeszcze żył L.Poza tym te zachowania L i ten jego charakter to jest coś, czego N'owi brakowało.

Dodane: 22-02-2012 21:39
#Bociak - user - max%
Po seansie z Death Note bylem osobiście rozczarowany N... Aż tak spore podobieństwo do L'a było w moim odczuciu niesmaczne. :p

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online