Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:11
OnLine: 29, statystyki
index > Manga i Anime > Death Note
Temat: Death Note: Najbardziej trzymający moment w napięciu?
Dodane: 03-06-2009 21:59 - Edytowane przez by_black dnia 13-01-2010 13:21
#Zuza - user - max%
Właśnie skończyłam oglądać ostatni odcinek Death Note i jestem po prostu zła, bo sympatyzowałam z Kirą xD Ale temat nie o tym.
Więc, który moment w Death Note najbardziej trzymał Was w napięciu? Czy któryś moment był wg. Was nudny? A może oglądaliście ciągiem całość z palcem w buzi, nie mogąc oderwać się od komputera? :d

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 04-06-2009 16:12
#Macias - user - max%
W Dn jest bardzo dużo fantastycznie pasjonujących momentów, jednak jeden z nich bezsprzecznie był najbardziej porywajacy. Mowa tu o właściwie o dwóch ostatnich odcinkach, w których akcja wielokrotnie przyspiesza tempo i coraz bliżej rysuje się zakończenie historii. W pewnym momencie cała opowieść kończy się zupełnie inaczej niż większość z nas przewidywała. Dzięki genialnemu scenariuszowi, wydarzenia zataczają koło i przedstawiają zupełnie niespodziewaną konkluzję, która po prostu odrywa całkowicie widza od realnego świata. Te ostatnie momenty DN były takie ciekawe, że gdy oglądałem je, wyglądałem jakbym miał gorączkę; byłem rozdygotany i oczy mało nie powyskakiwały mi z orbit. To jak twórcy przedstawili ostatnią akcję w DN i ej zakończenie wprawiło mnie w osłupienie. Ten moment był według mnie najciekawszy z całego anime. Oczywiście uważam, że w Death Note brak jest nudnych wydarzeń. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 04-06-2009 17:28
#ALieeN - user - 20%
Ja również uważam, że dwa ostatnie odcinki trzymały najbardziej w napięciu. Zresztą to prawie oczywiste, bo do końca nie wiedzieliśmy kto wygra, a właśnie w nich miało się wszystko wyjaśnić. I chodź zakończenie przewidziałem to jednak napięcie było niesamowite. I to nie tylko z faktu iż ważyły się losy naszego głównego bohatera, ale także dlatego, że twórcy anime moim zdaniem świetnie pokazali porażkę Kiry i wzbudzili emocje.
Zresztą w chyba każdym odcinku można znaleźć wiele bardzo ciekawych zdarzeń, gdyż więcej w całym anime było więcej pytań niż odpowiedzi, dlatego każdy czekał z niecierpliwością na rozwiązanie zagadek, tajemnic i wreszcie na to co stanie się z naszymi bohaterami.

Dodane: 17-06-2009 00:32
#Napojasz - user - 90%
DN obfituje w momenty napięcia i niepewności jednak wydaje mi się, że ostatnie sceny przed klęską Kiry były tymi, które zapamiętam najbardziej, ze względu na podwyższone tętno i niepewność.

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 25-06-2009 11:56
#Blade - user - max%
Mnie natomiast najbardziej trzymał w napięciu moment, kiedy Light spotkał się z żoną agenta FBI. Wtedy nie chciałam, aby coś się Kirze stało, żeby mu się nie powiodło, więc tylko czekałam: "Kiedy ją zabije? No kiedy, kiedy? No bo zaraz go zdemaskuje, kurde. Zabij ją! XD".

Ja też jeszcze DN do końca nie obejrzałem ale ten moment jak do tej pory najbardziej trzymał w napięciu xD Ciągle jestem za Laightem (chyba tak się pisze jego imię xD). Myślałem że zaraz weźmie oczy shinigami i ją prześwietli xD Oprócz tego te scena w autobusie też była niezła :)

--------------------
Dodane: 25-06-2009 17:18
#Plastus - user - max%
Jak się skończyły kartki w Death Note i nie miał gdzie zapisywać nazwisk heh <dżołk> Swoja drogą nie zastanawia was to, że Kira pisał w tym zeszycie tysiące nazwisk i zawsze miał miejsce na nastepne ? Przecież ten notatnik nie był jakoś wyjątkowo gruby... ; )

Dodane: 25-06-2009 17:26
Właśnie Plastek, mnie to też zastanawiało... Przecież tych nazwisk była kupa, a jak pamiętamy, Raito też je często wyrywał :p . Ogólnie uważam, że w Death Note nie ma nudnych momentów, a wręcz przeciwnie. Jedno z nielicznych nowych anime, które mnie mile zaskoczyło.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 27-06-2009 09:55
#Blade - user - max%
W końcu to jest notatnik bogów xD też zastanawiałem się ile kartek może mieć ten notatnik. Pewnie jakimś cudem te kartki musiały się uzupełniać bo innej możliwości nie ma xD

--------------------
Dodane: 27-06-2009 10:40
#pacin - user - 90%
Mnie też zawsze intrygowała ta sprawa z kartkami. Przecież Raito je nawet wyrywał i nie było widać końca tego notesu.
Sądzę że dwa ostatnie odcinki zrobiły na mnie największe wrażenie. Myślę że nie było momentów, które nie trzymałyby w napięciu. Prawie w każdym odcinku czekała na widza "zaskakująca" scena.

--------------------
Dodane: 27-06-2009 10:42
#C@rL - user - 100%
Śmierć L ;) Najbardziej zaskakujący moment w anime.. oglądając to byłem po prostu w szoku. Nie wyobrażałem sobie tego anime bez tej postaci ;)

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 04-07-2009 19:47
#Tomson - user - 90%
Mnie całe anime od spotkania Lighta z Ryukiem do śmierci Kiry trzymało w napięciu. Nudno trochę było tylko jak Light i Misa zrzekli się notatników. A co do tych kartek, nie zapominajmy, że były 3 notatniki ;)

--------------------

[*] dla poległych na polu walki. Zginęli za wolność i na zawsze pozostaną w naszych sercach... 03.03.2011
Dodane: 08-08-2009 11:25
#olek_mi - user - max%
Nudny był ostatni odcinek, bo byłem pewien, że Lajt przegra i niestety tylko czekałem aż to się stanie :p Najbardziej trzymał mnie w napięciu... chyba te pierwsze kłamstwa i intrygi Lajta to było coraz bardziej ciekawe i wciągające potem zaczęło się robic nudne [zly]

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 20-08-2009 08:55
Trudno powiedzieć,dużo takich było.Ale chyba postawie na śmierć L.Strasznie trzymała nas ta scena w napięciu.Można dodać tu też ostatni odcinek,który cały trzymał w napięciu.Chcieliśmy wiedzieć,kto ostatecznie wygra.

Dodane: 24-08-2009 20:05 - Edytowane przez Bociak dnia 24-08-2009 20:07
#Bociak - user - max%
Wczorajszego dnia ostatecznie dokończyłem Death Note. I moje wrażenia są wyśmienite. Anime wciągło mnie niesamowicie, nie ma z nim mowy na nudę. Z odcinka na odcinek czekałem jak dalej potoczy się akcja i nie raz dn mnie zaskoczył. Jednak był moment który za bardzo mnie nie przyciągał do tego anime, były to momenty gdy Light i ta Misa zrzekli się notatników. Jednak po odzyskaniu pamięci przez głównego bohatera było tylko lepiej. Śmierć L byłą drugim najbardziej zaskakującym momentem tego anime, myślałem że anime z powodu odejścia Ryusakiego się zmieni, ale mimo tego iż był ciekawszy od Neara, nadal serial był świetny. No i docierając do dwóch ostatnich odcinków, było ze mną podobnie jak z maciasem xD. To według mnie to owe odcinki najbardziej trzymały w napięciu, również jego świetne zakończenie. Podsumowując - DN to perła wśród anime.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 13-01-2010 12:57
#malpex - user - max%
Ja także wczoraj skonczyłem ogladac! Troche szkoda ze sie skonczyło xD
Dla mnie jeden z najbardziej pasjonujacych momentów to przed ostatni odc jak zaczął odliczac do 40 i sie odcinek skonczył xD wtedy tylko szybko właczać następny!
No i śmierć L nie sądziłem ze do tego dojdzie dla mnie ta postać była jedną z najlepszych w całym anime a tak sie jej pozbyli.

--------------------

-------------------------------

Dodane: 13-01-2010 13:14
#Pepe - user - max%
W moim odczuciu to DN najlepsze było pod koniec i jak akcja się rozkręcała.Odkąd L wziął się za sprawę zaczęło się dziać . Niestety umarł :( Smutne było.Z czasem Raito był już tak fanatycznie związany z swoją ideą,że aż go nie poznawałem.2 ostatnie odcinki to majstersztyk.Super zakończenie.Oczywiście chodzi mi o te napięcie nie o to,że Raito zmarł.na końcu pokazali też jak Misa stoi wysoko nad ziemią . Już myślałem,że skoczy i też się zabije :d

--------------------
iSayumi
Dodane: 16-02-2010 12:08
#Cyrus - user - max%
To widzę, że jako z nielicznych mam odczucie, że DN było najciekawsze do momentu śmierci L'a :p No nie będę kłamał, bo na prawdę każdy odcinek trzymał w napięciu, ale te do momentu śmierci Ryuuzaki'ego po prostu były genialne. Później też było ciekawie, ale te nowe dzieciaki Near i Mello nie były aż takie fascynujące. Ostatnie 2 odcinki faktycznie trzymały w napięciu... sam do końca nie wiedziałem kto zwycięży, plany obydwu były genialne... byłem ciekawy kto popełnił błąd :d
Jednym słowem zarąbiste anime na całej linii, zero nudnych epków.

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 16-02-2010 18:51
#Blade - user - max%
No wiadomo, to jest właśnie okropny minus DN, po śmierci L praktycznie nic ciekawego się nie dzieje. Powtarzane są schematy, do tego ma się wrażenie że Near i Mello to takie podróbki L :|

--------------------
Dodane: 16-02-2010 19:25
#HEROSPOL - user - 20%
Co do nie kończących się kartek to kto czytał mangę ten wie. Był taki wpis że kartki w notesie nigdy się nie kończą xD co do momentu trzymającego w napięciu to chyba dwa ostatnie epy. Pozdrawiam

--------------------
Dodane: 07-04-2010 17:23
Mnie najbardziej trzymał w napięciu moment gdy po raz pierwszy L siedząc w aucie z Raito dostał w ręce notatnik i ujrzał Ryuuka :d no i to co chwilę potem się stało :p Czyli konkretnie :d od zrzeknięcia się notatnika przez Raito aż do jego odzyskania właśnie w tym momencie :d po prostu sikałem w gacie z ciekawości xD

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online