Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:11
OnLine: 27, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Video
Temat: Video: Ippo
Dodane: 31-05-2009 23:17 - Edytowane przez Ippo dnia 01-06-2009 19:49
#Ippo - user - 80%
Moje amv składa sie z 2 kinówek myślę że nie wyszło aż tak źle.Główną widzialą rzeczą jest to że nie ma w tym amv efektów. Proszę o komentarze i porady.

http://w686.wrzut...cooler_amv

P.S Nie obrażam się xD xD

edit: Nikt nie chce mi skomentowac amv popłaczę się xDxD

Dodane: 02-06-2009 17:48
No dobra Już NIEPŁACZ [placze] [placze] [placze] [placze] [placze]

Nie za bardzo przepadam za amv z movieków ale nawet fajne ci wyszedł :) :) Niezłe synchro ;)

--------------------
Dodane: 02-06-2009 18:02
#Bociak - user - max%
Mam dla ciebie dobra wiadomość. Z oczów przeciętnego widza to bardzo dobre amv. I powiem szczerze że bardzo mnie zaskoczyłeś. Złączyłeś do kupy momenty z różnych kinówek i udało zachować ci się spójną całość. To co ja oczekuję od amv db - dynamicznej akcji. Do tego nutka nieźle się dopasowuję w teledysk. Nieźle :) .

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 02-06-2009 18:22
#pacin - user - 90%
No powiem ci ze nawet dobry to twoje amv. Jak już miałbym się czegoś czepiać to denerwowało mnie to że niektóre scenki nie pasowały do siebie. Więc niektóre połączenia mi się nie spodobały, ale to wystąpiło raz lub dwa. Ogółem ciekawa praca.

--------------------
Dodane: 02-06-2009 22:13
Jaaaaaaaaa "MOC", chyba mnie nakręciłeś do zrobienia czegoś takiego. Co by tu zrobić żeby się nie nudzić? Pooglądać amv... Dobra muza! Spoko filmik! Kapitalna synchronizacja! Cóż chcieć więcej.

Dodane: 03-06-2009 22:43 - Edytowane przez Macias dnia 03-06-2009 22:44
#Macias - user - max%
No no, jakiego my mamy tu skromnisia. Teledysk, jak na amatora, jest świetny. Od razu powiem na wstępie, że brak efektów przy dobrym synchrze nie jest aż taki istotny. Twoje synchro, mimo drobnych błędów, prezentowało się okazale. Musiałeś nieźle się napracować nad tym teledyskiem. Widać, że czujesz rytm i wiesz jak powinien być dobrze wykonany AMV. Starasz się dopasować klimat pod wydarzenia i nieźle ci to wychodzi. Oczywiście, jak zwykle to bywa w moich wypowiedziach, mam parę "ale", na które powinieneś w przyszłości zwrócić uwagę, by twoje prace stały się znacznie lepsze. Mimo iż bez efektów twój AMV był bardzo dobry, to w przyszłości postaraj się nauczyć się je wykonywać. Stawiam tutaj nacisk głównie na przejścia, choćby minimalne, bo bez nich teledyski wyglądają trochę "kanciasto". Trzeba trochę upłynnić nimi zmiany scen, żeby ogólny wyraz był bardziej subtelny. Po drugie synchro, mimo iż było całkiem w porządeczku, momentami było zbyt chaotyczne. Sądzę, że specjalnie nie musisz się tym przejmować, bo umiejętność trafnego wprowadzania scen, przyjdzie wraz z doświadczeniem. Jeszcze spróbuj się nauczyć zmiany tempa filmu, ponieważ jest to bardzo ważne w tej branży. Dzięki umiejętnemu zwiększaniu i zmniejszaniu szybkości nadawania obrazu, będziesz mógł bardziej elastycznie budować teledysk, przyśpieszać w szybkich akcjach i zwalniać w cichych niuansach piosenki. Na razie tyle rad. Podoba mi się twoja twórczość i czekam na następne prace, w których mam nadzieję poprawisz kilka elementów. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 22-06-2009 11:03
#Ippo - user - 80%
Dodam swoje nowe amv znowu nie za wiele efektów myślę że synchro nie jest takie złe, ale to już wy ocenicie.prosze o komentarze
http://www.youtub...TTtyBXfcbc

P.S nie spodziewać się cudów :p :p

Dodane: 22-06-2009 11:14
#Karolex - user - 90%
Łał! Bardzo ładnie! Twój amv jest przyjemny dla oka. Fajnie to streściłeś, nutka też niezła. Ładnie wszystko zgrałeś. Nawet jeśli nie ma tu żadnych efektów, to nie jest to aż tak bardzo widoczne. Bardzo mi się spodobało. Dobry start to podstawa. Potem to już z górki. Ocena to 8/10 czekam na kolejne.

P.S Zazwyczaj nie oglądam całych amv bo się strasznie nudzę :) Obejrzałem do połowy i stwierdziłem, że masz zadatki na Movie Makera xD

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 22-06-2009 12:11
#Ippo - user - 80%
Zapomniałem podziękować za komentarze i czekam na następne :)

Dodane: 22-06-2009 14:07
#pacin - user - 90%
No całkiem niezły to amv. Widać że wiesz o co chodzi w robieniu takich filmików. Początek był naprawdę miodzio. Tylko długo mi się to wczytuje :/. Synchronizacja- widać że się starałeś i to doceniam. Czasami lekkie błędy ale ogólnie to mi się bardzo podobało. Czekam na następne.

--------------------
Dodane: 22-06-2009 14:53
#Macias - user - max%
Jestem bardzo zadowolony z pracy, którą włożyłeś w ostatni teledysk. Zrobił na mnie naprawdę spore wrażenie. Jak na AMV przygotowywany amatorsko jest świetnie. Poprawiłeś synchro, teraz myślę, że sam bym się takiego nie powstydził. Bardzo dobrze muzyka współgrała ze scenami prezentowanymi w twoim AMV. Zauważyłem, że wykorzystałeś w nim bardzo dużo scen z całego DBZ. Zdaję sobie sprawę, że samo ich wyszukiwanie musiało cię kosztować sporo czasu. Efekty na podwójne, charakterystyczne "dudnięcie" w piosence "It's my life" są dość popularne i obryte, nie mniej jednak wykonałeś je wzorowo. Podobało mi się, że wprowadziłeś dość ciekawy i istotny efekt "zoom". Często się przydaje, niech nie zabraknie go w twoich następnych pracach. Jedyne co mogę ci jeszcze zasugerować, to włóż jeszcze więcej efektów w twój teledysk. Tak jak wcześniej mówiłem, zacznij używać przejść. Nie muszą być jakoś bardzo skomplikowane. Wystarczyły by na początek zwykłe przenikania. Na przykład w materiale między scenami w czasie 3:27 na 3:28, aż prosiło by się wetknąć przejście. Od razu schludniej by to wyglądało. Jak na razie jest bardzo dobrze. Twój teledysk bardzo mi się podobał. Twórz kolejne, rozwijaj swoje zdolności, a na pewno to zaprocentuje pozytywne. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 22-06-2009 15:02
#Ippo - user - 80%
Otóż gdy robię przejścia mam wrażenie (pewnie złudne), że zepsuje prace tak samo dzieje się gdy chce dodać efekt i takie kiczowate mi wychodzą więc wole bez. xD

Dodane: 23-06-2009 13:51
#Mattiz - user - 90%
oo widzę tu całkiem niezłego AmvMakera :p AMV należą do dość dobrych. Nawet obejrzałem je całe xD Muzyka fajna i synchro dobre czego chciec więcej ? xD Ale jednak fakt faktem jeszcze trochę pracy przed tobą. Jednak widać ze masz duże szanse aby swoimi amv powalić wszystkich czego Ci życzę :)

Pozdrawiam

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Bo żyć godnie to nie znaczy nie upadać. Każdy robi błędy ważne jak będziesz wstawać!
Dodane: 23-06-2009 13:53
#Karolex - user - 90%
Mattiz ma rację. AMV są dobre, ale żeby były jeszcze lepsze potrzebne są różne efekty. Nie wiem jak u ciebie jest z tym psuciem pracy przejściami i innymi bo musielibyśmy to zobaczyć. Więc wstaw kilka prac z dobrymi efektami. Wtedy ci doradzimy ;)

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 26-06-2009 20:54
#Darknes - user - max%
Ze mnie żaden znawca, ale podobają mi się twoje prace a błędy i rady wymienili i dali ci już poprzednicy.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 26-06-2009 21:02
#olek_mi - user - max%
Bardzo fajne AMV, dobra muzyka do tego dynamiczna akcja to najlepsze co uchwyciłem ;) A to, że nie ma w tym żadnych efektów to wcale nie umniejsza wykonania pracy ;)

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 27-06-2009 14:06
#Ippo - user - 80%
ehh...Bardzo chciałem dziś zamieścić swoje nowe amv gdyż jutro wyjeżdżam na 2 tygodnie i starałem się zdążyć na czas no i udało się projekt skończony, lecz WMM mi nie pozwala zapisać filmiku. Strasznie się zdenerwowałem szczególnie że włożone kilka godzin pracy nad tym amv poszło na marne i szkoda tego projektu bo myślę że nie jest zły ale cóż....
Gdy wrócę zacznę prace nad nowym amv z nowym programem bo nie mam już cierpliwości do WMM

P.S wiedziałem że WMM to shit ale nie wiedziałem że aż tak [zly]

--------------------
Dodane: 27-06-2009 19:38
#Macias - user - max%
Ippo napisał/a:
(...)lecz WMM mi nie pozwala zapisać filmiku. Strasznie się zdenerwowałem szczególnie że włożone kilka godzin pracy nad tym amv poszło na marne i szkoda tego projektu (...)
[zly]

Rozumiem cię chłopie, bo kiedy jeszcze tworzyłem sam teleldyski, spotykałem się czasami z podobnymi problemami natury technicznej. To jest trochę wkurzające. Na pocieszenie dodam, że kilka godzin pracy, to nie aż taka duża strata, zważając na to, że niektórym na zrobienie amv potrzeba kilku tygodni, miesięcy.... Dla przykładu mój brat wydaje ostatnio swoje teledyski co kwartał. xD

--------------------
Dodane: 30-06-2009 09:12
#Blade - user - max%
Słabo znam się na AMV ale kilka w życiu obejrzałem i powiem że twoje są dobre. Dobra synchronizacja i chociaż bez tych efektów to i tak jest dobrze. Powodzenia w dalszej pracy i żeby WMM działał ci jak należy ;)

--------------------
Dodane: 30-06-2009 09:33
#estello - user - 50%
Nom mnie się podoba fajna dynamiczna muzyka i do tego fajnie dopasowane scenki

--------------------
Zapraszam na moje GFX
klik---> My GFX <---klik
--------------------------------------------------------------------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online