Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:11
OnLine: 26, statystyki
index > Naruto
Temat: Naruto: Sai - postać na siłę?
Dodane: 24-05-2009 10:01 - Edytowane przez by_black dnia 17-01-2010 11:53
#pepcio - user - 60%
Pojawił się znikąd. Dostał się do drużyny Naruto i Sakury jako zastępca Sasuke. Chciałbym się dowiedzieć jakie jest wasze zdanie na temat Saia. Czy ta postać jest potrzebna ? Czy skutecznie wypełnia lukę po Sasuke ? Czekam na wasze opinie.

Szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem.

Edit: Lekka zmiana formy tematu xD black mnie zainspirował i temat ten będzie również miejscem na luźne gadki o Sai'u xD

--------------------
Dodane: 24-05-2009 10:49
#by_black - systemadmin - max%
Nie tyle co znikąd co Danzou go nasłał. Co do jego siły.. Hmmm.. Silny napewno jest co mogliśmy zobaczyć na samym początku. Jednak zdecydowanie nie spełnia roli jaką spełniał Sasuke, jest bardziej na uboczu, nie oddaje tego co dawał Sasuke, ta zażartość, pozbawiono go uczyć tym samym pozbawiono go tej dynamiki..

--------------------
Dodane: 24-05-2009 11:31
#Darknes - user - max%
Chyba zawsze żył w samotności bo ma problemy z rówieśnikami xD Początkowo ciągle wyzywał naruciaka xD albo jak nazwał sakurę brzydulą xDD Potem jak zwykle dzięki naruciakowi trochę się zmienił, zaczął czytać książki bo chciał poprawić swoje relacje z przyjaciółmi, teraz widać że fajny z niego typek nawet pomaga i ma dosyć ciekawe techniki, silny jest, przecież słabych do ANBU nie przyjmowali xD siła jak siłą bo naruciak zapewne silniejszy, ale Sai myśli podczas walki, jest sprytniejszy i to czyni go dobrym wojownikiem.Co do tej luki to w pewnym sensie wypełnia ją po Sasuke, jednak nie ma takiego polotu jak on :p Jednak ma lepszą figurę od Sasuke xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 24-05-2009 11:42
Nie tyle co miał problemy z rówieśnikami, co po prostu należał do rdzenia ANBU, które przechodziło specjalne treningi. W tym też usuwanie z człowieka wszelkich uczuć.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:16
#pepcio - user - 60%
To prawda, że Sai ma dobre techniki, i że jest dobrze wyszkolonym wojownikiem. Raczej problemów z rówieśnikami nie miał, bo członkowie ANBU są praktycznie odcięci od świata i pozbawieni uczuć. Dlatego też nie miał raczej znajomych. Z czasem oczywiście się "nawrócił" jak to każdy przy Naruciaku xD

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:21
pepcio napisał/a:
bo członkowie ANBU są praktycznie odcięci od świata i pozbawieni uczuć.

Nie wszyscy tylko rdzeń ANBU stworzony i podlegający Danzou :p

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:25
#pepcio - user - 60%
Może i tak :p Ty analizujesz na okrągło Naruto, to jesteś bardziej obeznany xD

Dziwne jest, to że pozwolili wykruszyć się z ANBU komuś kto pochodził prosto z jego rdzenia. Przecież było ryzyko, że Sai może zdradzić jakieś tajemnice.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:31
No właśnie wybrał złego człowieka, bo Sai miał "brata", z którym wiązała go wielka więź, jednak zmarł na jakąś chorobę. No i ta jego książeczka, można by rzec że przez Sakurę się odmienił :p Bo tak oni są wierni Danzou jak psy xD

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:34 - Edytowane przez ruski_91 dnia 24-05-2009 15:34
#ruski_91 - user - 30%
Moim zdaniem Sai jest bardzo silną postacią nie tylko dlatego że należał do ANBU ale również dzięki swojej technice (nie pamiętam jak się nazywała) ponieważ może przyłowywać bestie dzięi którym potrafi prowadzić zwiad z powietrza, szpiegować lub prowadzić bezpośrednią walke.
Również swego czasu wniósł do anime sporo chumoru przez tą swoją obserwacje ludzkich relacji i próbach wdrążenia się w nią.
Podsumowując: Sai jest chyba najlepszym dostępnym zastępcą Sasuke ale nigdy go wpełni nie zastąpi przez swój brak charakteru i emocji.

--------------------

The Lotus in Konoha Blooms Twice
Dodane: 24-05-2009 15:35
No tak, tego nie da się zaprzeczyć xD Zwłaszcza te pedalskie podchody jego xD

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:37
#pepcio - user - 60%
Czyli trochę do Sasuke podobny xD Jak wiemy tamten zamiast Sakury wybrał dwóch panów Orochimaru oraz Kabuto, a Sai garnie do Blondasa xD

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:41
Najlepszym motywem było jak Naruto miał złamaną rękę i Sakura już by karmiła, a on się wtrącił ^^"

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:45
#pepcio - user - 60%
Jeszcze ładnie pojechał Naruciakowi, że ma małego xD Ten moment był zdecydowanie najlepszy z cyklu "pedalskie zagrywki" xD

--------------------
Dodane: 24-05-2009 15:48
Sai nie jest zrobiony na siłę, ponieważ na początku wniósł co nieco do fabuły.
A co do jego osoby to myślę, że jest dość silny, ale jeszcze mu sporo brakuje do najlepszych.

Dodane: 24-05-2009 15:50
#Bociak - user - max%
Mnie z początku ten Sai denerwował. Jakiś cep dowalił się do Naruto, do tego jeszcze wulgarny. Później choć się zmienił i tak był dla mnie postacią nieciekawą. No bo kim on jest przy Sasuke? Dla niego oddali by życie, było o nim głośno, poza tym ta jego tajemniczość... Jako że Ten Uchicha jest moim ulubieńcem, naprawdę mogę powiedzieć, iż Sai to postać cieknąca mi fillerami.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 24-05-2009 15:52
Na początku musiał coś wnieść bo jakby nie było to on był tym, który szpiegował Sasuke i miał go zabić :p

--------------------
Dodane: 24-05-2009 21:29
#pepcio - user - 60%
Swoją drogą ciekawe jak wyglądałoby wszystko gdyby Sai zabił Sasuke. Jak już wcześniej black wspomniał, to miał takie intencje, ale jednak się przełamał i nie zrobił tego.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 21:38
Niestety szansa na to żeby go zabił była by nikła skoro w czworo oberwali :/

--------------------
Dodane: 24-05-2009 21:41
#pepcio - user - 60%
To prawda, że była nikła, ale dzięki swoim podstępnym techniką mógł to zrobić. Jednak Sai nie potrafił odpowiednio wykorzystać zaistniałej sytuacji i spartolił swoją robotę xD Chyba w tych jego zwierzątkach była chakra i dlatego Sasuke potrafił je wyczuć.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 22:01
Oczywiście aby ta technika zadziałała musi skierować w nią odpowiednią ilość chakry więc to logiczne :p

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online