Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 07:26
OnLine: 38, statystyki
index > Dragon Ball > Premiery
Temat: Dragon Ball Kai 8 - Opinie
Dodane: 24-05-2009 00:26 - Edytowane przez by_black dnia 08-12-2010 13:30
#by_black - systemadmin - max%
Już teraz możecie obejrzeć online "Dragon Ball Kai", o numerku 8. w tym artykule: http://dbpolska.n...online-531 po obejrzeniu zapraszam do komentowania!! :)

Dodane: 24-05-2009 10:00
Bardzo spodobała mi się nutka kiedy Nappa i Vegeta wylądowali. Mógłby ktoś podesłać link do tego soundtrack'a ?

Z góry dzięki, pozdro.

Dodane: 24-05-2009 10:15
#arek25 - user - 10%
A mam takie pytanie, czy mogę go oglądać w AllPlayerze albo WMP? Ja go ściągam i nie wiem, czy są jakieś przeszkody, żeby go w tych programach oglądnąć...

Dodane: 24-05-2009 10:52
#Agrael - user - 70%
Nie zawiodłem się na tym odcinku choć myślałem że już będzie walka. A i jeszcze jedno. Nie dawajcie tego odcinka w 125mb bo bardzo widać różnice jakości. Lepiej o dać do tych 150-60mb i byłaby jakość lepsza.

Dodane: 24-05-2009 10:56
#arek25 - user - 10%
Ahhh, juz ogladnalem :/ i teraz trzeba czekac nastepny tydzien :p

Dodane: 24-05-2009 11:02
#by_black - systemadmin - max%
Dragon24 napisał/a:
Nie zawiodłem się na tym odcinku choć myślałem że już będzie walka. A i jeszcze jedno. Nie dawajcie tego odcinka w 125mb bo bardzo widać różnice jakości. Lepiej o dać do tych 150-60mb i byłaby jakość lepsza.

Chyba logiczne, że na lepszą jakość trzeba poczekać do południa..

Dodane: 24-05-2009 11:09 - Edytowane przez Marek1992 dnia 24-05-2009 11:09
Odcinek fajny, Goku nareszcie zakończył trening, na ziemie przylecieli Nappa i Vegeta. W następnym odcinku zacznie sie walka. A odcinek w lepszej jakści będzie po południu? A te odcinki o których mówił Ikar w lepszej jakości chyba od AnimeClipse też będą?

Dodane: 24-05-2009 12:20
#by_ikar - systemadmin - max%
Macias link to on podał tylko do szukajki, a nie bezpośrednio do napisów to jest raz. A teraz moje spostrzeżenia na temat DBKai ogólnie, otóż wersje jaką wszyscy znamy, jest zgrywana s telewizji, opening i ending plus przerywniki są dołączane, nie są zgrywane z tv, dla tego jakość odcinka a jakość openingu jest jak niebo i ziemia. W dbkai 8 vegeta i nappa dotarł na ziemie, jednak w żadnym ujęciu nie zauważyłem nawet odrobiny tego jak przedstawione było to w openningu. Próbowałem przerobić wersję jaka wpadła mi w ręce, jednak odcinki zostały źle skonwertowane na początku i dwa odcinki (3 i 6) przerabiają się tylko do pierwszych 4 minut, chciałem zrobić hardsuby, ale za długo zwlekam z pokazaniem wam jak na prawdę wygląda DBKai dla tego już teraz zacząłem upować wersje w standardowej rozdzielczości, czyli: 720x400 gdzie odcinek waży średnio 225mb i jakość jest bardzo wysoka, ale posiadam też odcinki w wyższej rozdzielczości to jest HD 720p (1280x720px) gdzie odcinek średnio waży 350mb. Wszystko jest w mkv, żeby jakość była jak najlepsza a plik zajmował jak najmniej. Zrobiłem do tego napisy do każdego odcinka idealnie dopasowane, na chwilę obecną posiadam odcinki od 1-7, założę dzisiaj wieczorem jak mi się wszystko upnie, bo jest tego dobre kilka GB ogólnie (7x353mb + 7x225mb = 4046mb) a nie będę wam dawać pojedynczego odcinka bo to nie ma sensu. Zamierzam również zrobić jakąś paczkę i wystawić to na torrentach, liczę na to że ktoś pomoże mi sedować.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 24-05-2009 12:45 - Edytowane przez pepcio dnia 24-05-2009 12:45
#pepcio - user - 70%
Odcinek ciekawy. Goku nareszcie zakończył trening i już wyruszył na Ziemię. Vegeta i Nappa przybyli i teraz dopiero zacznie się zabawa. Ładnie zostało pokazane jak Gohan trenował z Piccolo. To była taka namiastka tego co będzie już w następnych odcinkach. Już nie mogę doczekać się kolejnego epka.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 12:49
#Usunięty - user - 10%
no no fajny odcinek oby tak dalej ;)

Dodane: 24-05-2009 13:00
otóż wersje jaką wszyscy znamy, jest zgrywana s telewizji, opening i ending plus przerywniki są dołączane, nie są zgrywane z tv, dla tego jakość odcinka a jakość openingu jest jak niebo i ziemia.

Wszystko jest zgrywane z TV, tylko open. i ending jest wykonane w technice komputerowej, a odcinki to oni ze starych tylko "tuningują" do lepszej jakości. Wydania AnimeClipse są też zgrywane z TV tylko zastosowano odpowiednie filtry, aby odcinki miały bardziej żywe kolory i nasycenie. Co do formatu i jakości, to jest jak wiadomo h264/h263 czy też xvid lub dvix. Każdy ma swoje wady i zalety.
Wszystko jest w mkv, żeby jakość była jak najlepsza a plik zajmował jak najmniej.

MKV to kontener który przechowuje wszystko w jednym pliku, tak jak video, audio, napisy, czcionki itp. Nie jest to format jako taki, tylko pozwala na to, że czujemy się jakbyśmy oglądali plik DVD czy też VCD, umożliwiając nam wybór scen czy też napisów lub wersji językowej.
Zrobiłem do tego napisy do każdego odcinka idealnie dopasowane, na chwilę obecną posiadam odcinki od 1-7

Napisy są szeroko dostępne i dopasowane do tej wersji. Nie ma tylko do odcinka 7, ale jak mi się ściągnie to wyśle Dragamaru, aby dołączył do swoich.
Zamierzam również zrobić jakąś paczkę i wystawić to na torrentach, liczę na to że ktoś pomoże mi sedować.

Seedować ci nie pomogę, bo mój upload do tego się nie nadaje.

Pozdrawiam :)

Dodane: 24-05-2009 13:24 - Edytowane przez GogetaUSSJ dnia 26-05-2009 22:01
Odcinek dobry jak poprzednie ;)
A najlepsza jest ta muzyka gdy Goku rozmawia telepatycznie z Genialnym Żółwiem ;) , Przypomina trochę Bolero Ravel'a ;)

No i ten głęboki głos Shenlonga ;) Ale jakiś znajomy...

Tylko niewiem kiedy Vegeta zmienił kolor włosów i zbroi ;) Ale mniejsza o to ;)

--------------------

Goku: Cóż...Miło było cię znać Vegeta...
Vegeta: Zamknij się !
Narrator - Potem słychać trzask łamanych desek i tłuczenie butelek...
Piccolo: Racja silniejszego zawsze lepszą bywa...
Dodane: 24-05-2009 13:31
#buhaj - user - 30%
Świetny odcinek. Nie mogłem się powstrzymać i obejrzałem bez napisów.
Najbardziej mi się podobała oczywiście rozmowa kaito z Goku i jego głos. Ten dubbing jest po prostu wspaniały :d :d :d

Dodane: 24-05-2009 13:37
#Karolex - user - 90%
Ikar mam łącze 1.3 mb. Nie wiem czy to wystarczy ale z chęcią poseeduję. Z niecierpliwością czekam na te odcinki.

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 14:07
Ja też obejrzałam bez napisów, większości się domyśliłam po dialogach z zetki :p . Odcinek fajny, coraz lepsza kreska, muzyka... No i przede wszystkim podoba mi się, że akcja się szybko rozwinęła! Vegeta i Nappa już w odcinku 8, a w zetce w bodajże... 21?

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 24-05-2009 17:21
#mati_93 - user - 40%
odcinek kozacki w końcu przylecieli :d czekamy an następny :)

--------------------
Tylko martwi widzieli koniec wojny Platon

مقام قه بسکتبال اروپا به تیمی شاخص تبدیل شود. همچنین تیم
فوتبال ماکابی تل‌آویو موفق شده است که هیجده مقام قه.

http://www.asgpyr...
Dodane: 24-05-2009 17:26
nom kai salepsze od tych starszych odcinków, kreska lepsza, wycieli niepotrzebne fragmenty, i już w 9odcinku bedzie walka z Nappą, a w starszych bylo to chyba miedzy 20-30

Dodane: 24-05-2009 17:53
#Macias - user - max%
Odcinek był bardzo fajny. Wycięto w nim sporo niepotrzebnych scen i z uwagą przedstawiono główny wątek. Fajnie, że już w 9 odcinku ujrzymy niesamowitą walkę. Napisy z animesub też dobrze pasują. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 24-05-2009 18:50
#Darknes - user - max%
Jednak te napisy nie są idealne i nie jest przetłumaczone wszystko :p Ja wolę poczekać na lepszą wersję napisów która prawdopodobnie będzie aż pod koniec tygodnia tak jak to było z tymi do 7 odcinka.
Co do 8 odcinka to fajny jak że mogło być inaczej xD Songo już pędzi na złamanie karku żeby zdążyć na czas, jednak emocji już takich nie ma jak za pierwszym razem bo wiadomo że się trochę spóźni :p Mi się coś wydaję że walka z Nappą rozpocznie się pod koniec albo i wcale :p bo w zapowiedzi następnego było tylko o tych Saibanen'ach i o śmierci Yamchy [placze] a o Nappie nic nie wspomnieli. Będzie pewnie tak że Nappa ustanie na przeciwko nich szykując się do ataku i... koniec. A w dziesiątym będzie walka z Nappą i pojawienie się Songa :p Ale to się okaże za tydzień ;)

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 24-05-2009 20:43
Bardzo fajny zresztą jak każdy :d Już się nie mogę doczekac walki :d

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online