Dziś jest Niedziela, 12 Luty 2012, godz 05:53
OnLine: 28, statystyki
index > Media > Muzyka
Temat: Dissy, Beefy - co o nich sądzicie?
Dodane: 14-10-2009 12:05
#C@rL - user - max%
Tymi 2 dissami Peja zniszczył Tedzika.. ciężko mu będzie odpowiedzieć na takie argumenty :) Dissy świetne, jednak 1 kawałek - Kontrargumenty najbardziej mi przypadł do gustu ;d Jak już to zauważył poprzednik 'nie za duzo przeklenstw' i za to duży plus dla Rysia xD

Fajne bity ale to zasługa Decksa który sie dołaczyl ;)

jeżeli dobrze jestem poinformowany to są to 'kradzione' bity ;P

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 14-10-2009 12:19 - Edytowane przez enigma dnia 14-10-2009 12:24
#enigma - user - max%
Tylko szkoda że bity nie Peji nie ? :d Peja nawija o jakiś karkach łysych, ale czemu nagle się taki `szeroki` zrobił, na teledysku głuchej nocy o ile się nie myle, taki kafar nie był... :) Jak dla mnie Peja nadal mu wrzuca ale bez sensu większego, Tede mówił prawdę, a Peja ? Parę rymów o jego ryju czy o czymś tam i to koniec, mi się nie podoba, no cóż. :)

Fakt faktem jeśli któryś z tych dissów to tylko Kontraargumenty, w tym dissie nawijał więcej prawdy niż bluzgów i to jest na plus. Jeśli oglądaliście ten wywiad, to Tede mówił że jedzie na wakacje, czy tam odpoczynek więc niech Peja trochę poczeka. Mnie przede wszystkim z tego wywiadu ruszyło to że Tede powiedział że on w tych dissach nie obraża peji tylko mówi prawdę, tak jak powiedział że jest głupi, no a co nie jest, skoro tak jak mówił Tede coś się nagrywa, a on twierdzi potem że to było jakoś podstawione i to nie prawda, ludzie... Jakby był 100 lat za murzynami. No ale zobaczymy co powie Tede teraz, mam nadzieję że odpowie, tak jak mówił, argumenty mu się nie skończyły i `zostawił sobie trochę na deser` wiec liczcie na odpowiedz. :)

--------------------
Dodane: 14-10-2009 12:23
#Bociak - user - max%
Ja muszę się tym interesować, gdyż skądś bity trzeba brać... I jak dla mnie wygrywa Tede. On pokazał klasę i powiedział całą prawdę Peji. A Rysiek jak dla mnie nie wykazał za bardzo rozumu w tej sytuacji i jego disy nie sa zbyt inteligentne.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 14-10-2009 12:27 - Edytowane przez C@rL dnia 14-10-2009 12:40
#C@rL - user - max%
Parę rymów o jego ryju czy o czymś tam i to koniec, mi się nie podoba, no cóż. :)

chyba nie tych dissów słuchałeś... akurat w Kontrargumentach nie ma nic a ryju Pede... wsłuchaj się dobrze, dopiero pisz...

Edita wcześniej nie było... także nie pier*ol i nie zarzucaj mi czytanie bez zrozumienia...

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 14-10-2009 12:38
#enigma - user - max%
C@rL napisał/a:
Parę rymów o jego ryju czy o czymś tam i to koniec, mi się nie podoba, no cóż. :)

chyba nie tych dissów słuchałeś... akurat w Kontrargumentach nie ma nic a ryju Pede... wsłuchaj się dobrze, dopiero pisz...

Pisałem o ogóle, gdzie ja Ci napisałem bez tego edita że to w kontrargumentach ? Ty wczytaj się dobrze, dopiero pisz. :) Napisałem w edicie że akurat w kontrargumentach dobrze pojechał kilka linijek, i za to brawa, ale reszta nie trafia do mnie. :) A bity nie Peji więc tam się nie fascynujcie zbytnio. :p

--------------------
Dodane: 15-10-2009 16:32
#DzakliK - user - 40%
a wytlumacz mi jedno... poco komu wlasne bity na diss?? pozatym ten wywiadzik tedzika mocno zaklamany jest :) polecam ogladnac wywiad peji dla cgm w ktorym mowi cala prawde o tedem... ze owy beef mogl juz wyniknac 6 lat temu gdy tede powiedzial gdzies aby zabytali sie ocos reprezentantow biedy a pozniej sie z tego wywijal ze to nie on itd... tede to łor

Dodane: 15-10-2009 18:56
#enigma - user - max%
DzakliK napisał/a:
a wytlumacz mi jedno... poco komu wlasne bity na diss?? pozatym ten wywiadzik tedzika mocno zaklamany jest :) polecam ogladnac wywiad peji dla cgm w ktorym mowi cala prawde o tedem... ze owy beef mogl juz wyniknac 6 lat temu gdy tede powiedzial gdzies aby zabytali sie ocos reprezentantow biedy a pozniej sie z tego wywijal ze to nie on itd... tede to łor

Kolego czytać ze zrozumieniem się naucz i przede wszystkim czytaj wszystkie posty... Ktoś napisał że Peja ma dobre bity co też przyczynia się do jego wygranej, więc napisałem że to nie są jego bity więc pod tym względem beefu niech nie oceniają.

Druga sprawa, czemu niby wywiad Tedego jest zakłamany ? Kurde jak ja czegoś takiego nie lubię, bezpodstawna krytyka... A ja Ci powiem że Peja to lamus i co ? Takie coś raczej mało przekonującego jest, zazwyczaj takie myśli się uzasadnia.

Trzecia sprawa, no i co że mogło dojść do tego 6 lat temu, tak jak powiedział Tede to prawda że Peja przysłużył się dla polskiego rapu, ale to nie powód żeby od razu robić z siebie 2Packa polskiego hh.

Ja uważam podobnie jak Tede, to prawda Peja udowodnił wielu że można zrobić coś z niczego, ale bez przesady żeby robił z siebie gangsta szyche, bo taki raczej nie jest... Nagrało się, a on się wypiera, kto tu jest zakłamany ? :) Proszę Cie. Widzę że większość tutaj to zagorzali fani Rysia, ale tak na prawdę po za SLU nic nie wiedzą o tym wszystkim, Szacunek Ludzi Ulicy i Reprezentuje Biede i już każdy za Peją w ogień, trochę stronniczo do tego podchodzicie, przynajmniej wielu z Was.
Jak dla mnie Tede nie obrażając zbytnio Peji nagrał na niego 3 bardzo dobre kawałki a Peja stara się za wszelką cenę `nawrzucać` dla Tedego, zachowując się przy tym jak niewyżyty nastolatek i taka jest prawda. Tede dużo prawy nawijał, mało wyzywał i o to chodzi, a Peja ? Dużo wyzywa, mało prawdy, ale dla nastoletnich fanów Ryśka to jest fajniejsze, serio niektórzy trochę niech pomyślą sami o tym co mówią i wsłuchają się w teksty a nie każdy kieruje się stereotypem że Tede się sprzedał i już jest ciota z góry, żenada trochę.

--------------------
Dodane: 15-10-2009 20:17
#C@rL - user - max%
Wywiad Tedka był prawdziwy.. na 100% w tym co powiedział Jacek nie było kłamstwa... dobrze to było widać kiedy odpowiadał na któreś z kolei pytanie i mówił 'no i co z tego, że mi napierdoli..' człowiek kłamiący, naciągający coś nie przeżywał by tego tak emocjonalnie..

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 15-10-2009 20:41
#enigma - user - max%
No tak, to też dobrze świadczy o Tedem, bo jakby chciał naubliżać dla Peji to w tym wywiadzie posypałoby się multum wyzwisk, ale po co ? :) Tak jak powiedział, co z tego że dostanie w gębę, to nie zmieni jego przekonań tylko go w nich utwierdzi, a Peja wtedy wyjdzie na skończonego zwyrodnialca i zbyt dobrze o nim to nie będzie świadczyło. Także myślę że trochę przesadą jest nazywania Tedego `dziwką` i takie tam, bo na dobrą sprawę, on zrobił kiedyś to co teraz robią wszyscy, zarabiał dobrze na swoim rapie, a większość przecież o to chodzi, więc nie kumam czemu to tylko on się sprzedał... :)

--------------------
Dodane: 20-10-2009 21:00 - Edytowane przez malpex dnia 20-10-2009 21:11
#malpex - user - max%
Pojawiło sie cos nowego!!
Borixon dissuje tedego... nie kumam czemu sie wcina. Ale podobno to dlatego ze tede wypowiedzial sie na facebooku negatywnie o koncertach Liroya i WYP3 które pod takim haslem sa promowane:
"Pirwsza w historii wspólna trasa prekursorów i ikon polskiego rapu rodem ze stolicy polskiego hip-hopu i miejsca od którego wszystko się w polsce zaczęło - Kielc. 14 koncertów z artystami dzięki którym rap w Polsce stał się tak popularny. Trasa ta niewątpliwie spotka się z entuzjastycznym przyjęciem publiczności i przejdzie do historii"

Nie wiem co dokładnie tede napisał wiec nie moge powiedziec czy slusznie brx na niego nawinoł. Ale trzeba powiedziec ze niektóre wersy ma dobre choc nie wszystkie :p
Co o tym sadziecie panowie XD??

Aaa zapomniełem linka podac :p juz sie poprawiam http://www.youtub...1sZCtSiQB8 ;)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 20-10-2009 22:05
#enigma - user - max%
Nie no Borixon jak dla mnie niepotrzebnie póki co się miesza.. Mógł poczekać aż skończy Rysiu, bo tak to za dużo tych dissów na Jacusia. Nie no Borixon mimo wszystko ładnie pojechał, widać że to taki początek, tylko prowokacja. Kurde żeby jeszcze Kajman się przyłączył do Brx'a wtedy byłaby miazga. :d No to teraz Tede będzie miał trochę do napisania po swoich wakacjach, to się dzieje się... :d

--------------------
Dodane: 20-10-2009 22:17
#C@rL - user - max%
Niepotrzebnie się wmieszał ale miazgaaaaa... troche za porywcza decyzja ale dobrze, niech będzie- zaakceptowałem ją :d Teraz to już jacus sie przestraszy i nic nie odpowie.. ;d

Ten facebook tedka 3 wojnę światowa rozpętał ;d! Jeszcze Liroy się włączy i wtedy to już dopiero będzie ogieeeń!

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 20-10-2009 22:19
#malpex - user - max%
No niezla akcja sie teraz robi :p sie na mieszało :d Kajman jak by sie dołaczy to chyba tedzik nie miałby najmniejszej szansy zeby sie podniesc ;)
No jacus teraz bedzie miał ciężkie chwile po wakacjach albo juz teraz nie wie co ma zrobic i pojechal sobie do egiptu a tak naprawde siedzi w kanciapie i próbuje cos napisac XDD

--------------------

Dodane: 20-10-2009 22:43
#enigma - user - max%
Nie no weźcie bo tak piszecie i mi się go aż szkoda robi... :d Fakt faktem zasłużył poniekąd, no ale bez przesady żeby od razu cała Polska się na niego rzuciła, to już nie fajne. :d

--------------------
Dodane: 22-10-2009 15:52
#MattiTeo - user - 90%
http://www.slumsa... - buahahaha, wchodzić póki jest : D Na serio xD

Borixon dissuje tedego... nie kumam czemu sie wcina. Ale podobno to dlatego ze tede wypowiedzial sie na facebooku negatywnie o koncertach Liroya i WYP3 które pod takim haslem sa promowane:
Mam nadzieję, że nie jest to z powodu wyrażenia własnej opinii, tak jak w przypadku komentarzu Tede na temat czynu Rycha.

Dodane: 22-10-2009 20:04
#C@rL - user - max%
MattiTeo napisał/a:

To raczej nie zniknie... strona nie jest shackowana, bo w ogóle nie ma powiązania z Peją/SLU... już na poznańskimrapie o tym było :p

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 22-10-2009 20:10
#pick - user - 10%
Ja osobiście tego nie trawię. Ale istnieje to w kulturze hip hop`owej, istniało i będzie istnieć, a wzięło się od czarnych artystów [cfaniak] A jeżeli chodzi o beefa, Tede vs. Peja, to ja stoje za Tede.

Dodane: 22-10-2009 23:17
#malpex - user - max%
MattiTeo napisał/a:

Mam nadzieję, że nie jest to z powodu wyrażenia własnej opinii, tak jak w przypadku komentarzu Tede na temat czynu Rycha.

Dokładnie nie wiem co tede napisał na swoim facebooku ale sytuacja jest podobna ze niby pisal do swoich znajomych a ktos to upublicznił.
Wydaje mi sie ze tede raczej nie przychylnie potraktował hasło pod jakim Liroy i reszta robia swoja trase. Pewnie ich obrazil jak to tede ale chciałbym wiedziec co dokladnie było napisane. Zobaczymy moze jakis wywiad bedzie niedługo i sie wyjasni sprawa.

A tej strony to nie kumam o co w niej chodzi :p To chodzi o to ze mozna tam sciagnac ich dissy?? czy co? Jedyne co mi sie spodobało to "Surówka" XD

--------------------

Dodane: 24-10-2009 23:24
#C@rL - user - max%
http://www.hip-ho...1256416362

gorąco wszystkim polecam ! xD Sprawdźcie linka - beka gwarantowana ;d

po za tym - http://www.youtub...p70ZmHwezM

miejmy nadzieje, że te info to nie fake i tedzik cos nagra ;)

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 25-10-2009 08:22
#MattiTeo - user - 90%
C@rL napisał/a:
http://www.hip-ho...1256416362

gorąco wszystkim polecam ! xD Sprawdźcie linka - beka gwarantowana ;d
Żałosne. Zgadzam się z komentarzem spod linku: "niżej spaść nie można".

malpex napisał/a:
Dokładnie nie wiem co tede napisał na swoim facebooku ale sytuacja jest podobna ze niby pisal do swoich znajomych a ktos to upublicznił.
To jest zwykłe szukanie pretekstu aby zrobić diss. Za wyrażenie swojej opinii (nie gdzieś głośno w mediach) tworzy się diss, normalnie nc. "Borixon liże dupę Peji", a przecież wcześniej kumplował się z Tede.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online