Dodane: 20-12-2009 22:07
Ja nie mogę.Tak długo oczekiwany diss się pojawia,a wczoraj popsuły mi się głośniki

Trzeba będzie go odsłuchać w jakiś inny sposób,albo poczekać na nowe.Teraz sobie nie posłucham,a szkoda .

Dodane: 21-12-2009 14:38
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 21-12-2009 18:12
Pierwszy Tedego według mnie średni,a drugi dobry.Jacek zbłaźnił Ryśka,że ten umieszcza w sieci zapowiedź odpowiedzi

To faktycznie jest śmieszne.Mrozu musi być bardzo sprzedajny.Zobaczymy co będzie dalej i czy Tede zrobi coś z dissem,który napisał Borikson.

Dodane: 21-12-2009 18:31
Jak dla mnie Tede ładnie pojechał, bit fajny, tekst też dobry, osmieszył go a najmniej ośmieszający sposób, że tak się wyrażę.

Jak dla mnie Tede był faworytem i mam nadzieję, że beef zakończy się na jego korzyść, chociaż wiadomo Peja (polski 2Pac) nie odpuści łatwo. Co do Borixona to myślę, że dobrze że olał ten diss, mam nadzieję, że odpowiadać już nie będzie, lepiej nie ryzykować i nie jechać na dwa fronty.

Dodane: 21-12-2009 19:13
Jak dla mnie to kompletna żenada. Po co ja sie pytam Tede odpowiada po 2 miesiacach? no po jakiego? wszyscy juz zapomnieli a on znowu wypada....
No ale niech mu bedzie, pierwszy diss słaby, nie wspomne juz o refrenie bo to jest straszna tandeta.
Drugi diss juz mnie rozwalil na wstępie... ma pretensje do rycha ze powiedział ze nie nagra bo jest chory... zal.
Jak dla mnie to nie powinien wracac do tego.
--------------------
-------------------------------

Dodane: 21-12-2009 19:38 -
To faktycznie jest śmieszne.Mrozu musi być bardzo sprzedajny.Zobaczymy co będzie dalej i czy Tede zrobi coś z dissem,który napisał Borikson.
omg.. kolejny... 'sprzedajny' lol? On nawinął tylko refren, tyle..
nie zniżajmy się do poziomu poznanskiego rapu - użytkownicy w komentarzach śmieją się że TDF nagrał z Mrozem, który przecież pojawił się na płycie Rycha Na Serio <lol2>
Co do dissów to Rysiek na łopatkach.. oczywiście el'cztery > rewolucja
edit: małpka
http://www.youtub...gcxd9wtXUE na tym wzorowany jest ten refren.
Po ukazaniu się w sieci drugiego utworu Tede (skierowanego w stronę poznańskiego rapera - nie licząc poprzednich epizodów) odbiorca publikuje swój komentarz, wyrażając tym samym zdanie na temat otrzymanych ripost. Ujawnia w nim odpowiedź na Wasze pytanie "Czy Peja odpowie?" oraz stan wewnętrzny zaistniały po odsłuchaniu dissów (?). Zapraszamy do zapoznania się z jego treścią.
Znaczne uproszczenie jakiego dokonał ten pojeb w kawałku "Rewolucja" budzi tylko mój pełen politowania uśmiech. Nie odpowiedział na żaden zarzut nazywając argumenty epitetami. Zrobił dwa kiepskie kawałki (w tym jeden, który miał na celu storpedowanie mojej odpowiedzi - widocznie nie trzyma ciśnienia :-) ) wyrównując ilość nagrywek w stosunku do mnie i nic ponadto. W dodatku zajęło mu to prawie trzy miesiące.
Proponuję, by nagrał lub opublikował choćby jeden utwór na poziomie, wtedy będzie szansa na kontynuację z mojej strony. Czekam zatem na trzeci kawałek, w którym daję mu ostatnią szansę by mógł się zrehabilitować przynajmniej tymczasowo.
Proszę Cię, kiepski raperze i głupi człowieku - postaraj się żeby Ci wyszło.
Książę
hahahha beka! to co robi rysiu jest żałosne
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 21-12-2009 22:37
Karol w końcu zobaczył u Ciebie obiektywną ocenę ! Graty ogromne !

Bo Małpek to dalej tak jakoś mało przekonany.

Ja rozumiem, że po 2 miesiącach to lipa troche itp. ale dobra, może on też nie mógł nagrywać, bo był chory (ale nie mówił tego) może miał problemy jakieś poważne, tego nie wiemy, ale nie oceniajmy pod tym względem tylko pod względem kawałków. A to co wysłał Karol to już w ogóle jakaś żenada i tu właśnie objawia się ta `wyższość` Peji nad innymi, tak jak powiedział Tede, zasłużył się ale nie może z tego powodu robić z siebie polskiego 2Paca..

Peja schodzi na psy, marnieje w oczach i uszach, mam nadzieję że w końcu to zrozumie.

Dodane: 21-12-2009 22:46
To co peja napisał to rzeczywiscie jest troche kicha xD znaczy ja uważam ze pomysł dobry ale wykonanie glupie

jezeli zrobil by to z klasa i w inny sposób to byłbym jak najbardziej za. Ale w ten sposób w jaki on to przedstawił to jednak lipa.
Co do dissów to Rysiek na łopatkach.. oczywiście el'cztery > rewolucja
edit: małpka
http://www.youtub... na tym wzorowany jest ten refren.
Nie wiem czy az tak na łopatkach, pierwszy diss kiepściutki poprzednie były lepsze zważając na to ile czasu miał na szlifowanie tego kawałka. Drugi wyszedł mu juz zdecydowanie lepiej a wystarczyło mało czasu
No wiem ze na tym było wzorowane ale wcale a wcale mi nie pasuje mrozu tutaj z tym refrenem
--------------------

Dodane: 21-12-2009 23:04
Małpa ale znowu to napisze, skąd wiesz że Tede nie miał jakiś spraw na głowie albo problemów ? Bo co nie napisał tak jak Rysiek że jest tam chory to już musiał olać ? Dla mnie to specha okropna pisać, że nie odpowie się bo ma się `zapalenie krtani`, Tede może miał zapalenie opon mózgowych, ale się nie żalił ?

To działa w dwie strony niestety, może i długo czekał, ale nie wiemy co przez ten czas robił i co się działo u niego w życiu prywatnym.

Dodane: 22-12-2009 10:43
'liczyłeś publikę chłopak, to mały lokal' po prostu mistrzostwo... kawałek napisany w tak krótkim czasie i jest naprawdę dobry - jestem pod wrażeniem

A Peja przegrał ten beef - podobnie było z Killazami&Beat Squadem.
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 22-12-2009 14:00
Według mnie wypowiedź Ryśka jest po części aktem kapitulacji.Głupia gadka.Zapalenie krtani? To nie było potrzebne.Kto mu każe odpowiadać od razu.Obserwuję wszystko z boku i jak dla mnie Tede na dzień dzisiejszy wygrywa.Drugi kawałek dobry,mimo,że zrobiony szybko

.

Dodane: 22-12-2009 14:03
No ja tam nie wiem co on robił, ale w każdym bądź razie jeżeli chodzi o ten beef to w tym czasie nic nie robił. Ale jeżeli powiedziałby ze jest chory albo cokolwiek by powiedział nawet ze nie ma czasu teraz na to, to mi by wystarczyło, ale on nic nie zrobił. Ale nawet pomijając to ze to były dwa miesiące to tylko drugi beef przypadł mi do gutu, pierwszy jak juz mowilem jak dla mnie tandeta

ale moze to dlatego ze teledysk byl, a tedego to juz wole słuchac niz na niego patrzec xD
A Peja przegrał ten beef
Ja bym poczekał i zoabaczymy co Peja napisze

jeżeli wcale nie napisze, lub będzie to totalna żenada to sie zgodze ale jeżeli będzie to celna odpowiedz to będzie zupełnie odwrotnie.
--------------------

Dodane: 22-12-2009 14:14
Rysiek mówi,że napisze diss jak swój napisze Tede.Może to taki chwyt Ryszarda by mieć więcej czasu

Nie no joke.Jeszcze nie oceniajmy kto wygrał,kto przegrał bo jeszcze nie czas.Zobaczymy czy Tede faktycznie napisze tego dissa.Wydaje mi się,że Jacek powiedział co miał powiedzieć i odpuści.Czy po takim obrocie spraw Peja napisze dissa? Dowiemy się już wkrótce

.

Dodane: 22-12-2009 17:43
No wiesz... jako `gangster` z Poznania, ja czułbym się co najmniej głupio tłumacząc się, że nie odpowiem w najbliższym czasie bo mam zapalenie krtani czy biegunke...

Peja dostaje grube baty, zresztą od początku tak obstawiałem, więc nie dziwię się takiemu obrotowi sytuacji.

Mam nadzieję, że Peja będzie miał resztki honoru i będzie potrafił przyznać wyższość Tedego, bo jeśli ma coś pisać idiotycznego, to lepiej niech nic nie pisze.

Dodane: 22-12-2009 18:02
Z tego co Peja mowił to dissa juz napisał tylko nie mogł nagrac bo jak sam powiedział ze jest chory. No sorry Eni ale jeżeli to prawda ze ma to zapalenie krtani to moge poczekac tydzien. Chyba ze jego nie ma i to jest zwykla wymówka. Ale jak juz powiedziałem wole zeby powiedział czemu nie nagrywa, niżeli miałby milczeć. Wolałbyś nie uslyszeć zadnego zdania na diss tedego powiedzmy przez tydzien, czy wolisz uslyszec ze jest chory dlatego bedzie czekał z nagrywaniem?
Wcześniej po dissach Ryśka mowiliście ze to on wygra a tede dostaje baty

Teraz na odwrót
Mam nadzieje ze Peja odpowie bo jak już zaczął to powinien skończyć.
Jaracie sie jak tede nagrał dissa po 2 miechach to poczekajcie ten tydzien na Peje a nie juz dajecie jacusiowi zwycięstwo xD
--------------------

Dodane: 22-12-2009 18:11 -
Zgodzę się z tym co peja powiedział "ze z mezem na bank tede zagra w dzisiejszych czasach". Tede to jedna wielka komercja, to co on robi nie mozna nazwac hip-hopem/rapem co najwyzej hip-POPEM lub disco polo hardcorowa wersja.
Dobrze, dobrze ale co ja tam będę mówił, jakieś argumenty co do komercyjności tede? Owszem!
1. Jego "posada" w TVN Turbo.
2. Nagrywa szybciej niz mysli, jego teksty sa bez sensu, robi by tylko bylo jak kase zarobic.
3. Rozgłaszanie siebie na każdy możliwy sposób.
Co do Peji (nie piszcie nuby "Pei"...) to w ogóle nie wiem jak można nazwać go komercyjnym, chyba argumentem ludzi jest to, że ma jeden komplet drogich ubrań o.O
1. Mass Media? Nie sądzę chyba, że komercją można nazwać afere w zielonej górze (słyszałem nawet, że peja zrobił to celowo by się rozgłośnić ...), którą można było zobaczyć w tv.
2. Klipy, nie dość, że w tv takiego nie zobaczycie to na dodatek przez ostatnie 5 lat stworzył tylko 3 teledyski, 2005 Szacunek ludzi ulicy, 2009 Bragga i Szkola Zycia, gr33tz? co nie?
3. Jeśli nie kupisz płyty, lub nie ściągniesz mp3, albo nie znajdziesz w necie, to nie uslyszysz w ogole Peji, a tede jesliby mial taka mozliwosc rapowal by w radio maryja, cartoon network, i zabawkach dla malych dzieci.
I nie rozumiem jak można powiedzieć ze Pedzik wygrał tę "walkę"? Co wam zaimponowało w tym jego śpiewaniu (nie rapowaniu, śpiewaniu!)? Jeśli jesteście fanami disco polo/pop'u mogło wam to przypaść do gustu, ale jeśli słuchacie hip-hopu/rapu to WTF?!
Moja babcia jako, iż uwielbia disco polo ustawila sobie jego piosenke na dzwonek w telefonie (nie kłamie!).
"Jacek - Placek, Tedzik - Pedzik zawijaj z sceny polskiego hip-hopu i wracaj do Disco Polo kotq"
enigma napisał/a:
Mam nadzieję, że Peja będzie miał resztki honoru i będzie potrafił przyznać wyższość Tedego
Że co prosze

? Tede jest jedynie wyższy na scenie disco-polo ale na co on liczy w hip-hopie? Nie wiem? Na szczescie? Aaa na pieniadze

Sam osobiście lepiej rapuje od niego, choć jestem "amatorem".

Dodane: 22-12-2009 18:13 -
Hahaha graty za czytanie ze zrozumieniem Małpek.

Zobacz sobie dokładnie co ja pisałem na temat tego beefu, jak znajdziesz gdzieś zdanie że mówię że Tede dostaje baty to jesteś moim mistrzem. Zauważ, że w tym temacie, tylko w zasadzie ja byłem za Tedem i się tego nie wstydzę, bo lubić go nie lubię, ale pod względem lirycznym jedzie Ryśka, już po pierwszych 3 dissach był dla mnie lepszy i wygrał, a teraz to Wy nagle odrzucacie swojego Rysia, bo jednak coś się w was przełamało, że nie można na ślepo mówić że ktoś wygrywa jeśli tak nie jest. Ja wolę się nie `spiżdżać` i nie mówić że boli mnie to siam czy sramto, Tede nie odpowiadał 2 miesiące, trudno, odpowiedział w końcu i to się liczy, a dla mnie jest głupie tłumaczenie że go coś boli. Tede też mówił, że jedzie na wakacje i co ? Też dostawał wrzuty czemu nie odpowiada i wtedy już nikt nie mówił `ale on powiedział że jest na wakacjach`... Wiesz to jest tłumaczenie ale Ci co chcą to to zrozumieją a `anty fani` Tedego i tak będą pisać `PEDE do lamus !` więc wiesz, dla mnie lepiej odejść w milczeniu i zrobić `kambek jak dżej` niż tłumaczyć się.
EDIT: Małpek a nie mówiłem ?! Hahahahahahaah, Tedzik Pedzik i jazda ! Dalej brońcie Rysia bo miał ciężko się wybić

Popłaczcie się nad nim i w ogóle mleko spod nosa mu wytrzyjcie, haha. Nie wyrabiam, Tede to komercha, Peja to rap dla ulic joł ziomy, palcie splify i śpiewajcie że macie trudno w domu to będzie fajni jak Rysiu ! Pjontka !

haha xD

Dodane: 22-12-2009 18:19 -
enigma napisał/a:joł ziomy, palcie splify i śpiewajcie że macie trudno w domu to będzie fajni jak Rysiu ! Pjontka !

haha xD
Takie teksty "joł ziomy" etc. Raczej wszystkim przypominają Tedego, w koncu to jego komercyjny styl, nie Peję :> Wiec jeśli twoja znajomość rapu jest taka jak znajomość Tedego to lepiej się nie udzialaj. Jak już kiedyś ktoś powiedział "Tede jest jak transformers z gówna zamienia się w gównianego rapera"
A Tedemu Jr. (Mrozowi) Gratuluje z całego serca, wszedł w dupe peji wazeliną ten nagrał z nim kawałek, a teraz na niego dissy nagrywa graty

A nie pojmuję jak ktoś poziomu meza(mrozu) może w ogóle startować do Peji, Komercyjny Tede jeszcze przynajmniej nagrywać będzie, ale mrozu? Oberwie jednym beatem i tak się skończy jego scena w polskim rapie. Będzie podobnie jak Peja vs Żurom.
Edit: Hah pierwszy raz usłyszałem teraz tego Nowego dissa tede, mrozu wypadł tam genialnie, pedalsko jak zwykle xd A samego dissu nie nazwałbym dissem a disso-podobnym wierszem z podkładem muzycznym.

Dodane: 22-12-2009 18:30
Tak sądzisz ?

To już na pierwszym ogniu proszę bardzo, to co zacytowałeś, zresztą błędnie to nawinął Onar w dissie `Teraz Ty jesteś pragnienie` i leciało to tak `Jesteś jak transformers z rapera zmieniasz się w gówno` To po pierwsze, więc podszkol się proszę. Tak, to Tede od kilku lat nawija o tym, że miał ciężko się wybić i był z biednej rodziny itp. no nie ?

Tak samo jak o Tede było strasznie głośno ostatnio prawda ? Bo napisałeś, że rozgłasza się w każdy możliwy sposób. Więc, jeśli jesteś kolejny ślepo zapatrzonym wielbicielem Rysia, to lepiej się nie wypowiadaj, bo tu raczej powinna paść obiektywna ocena, a Ty takowej nie masz. On śpiewa ? Bo co, bo rapować można tylko bluzgami ? Chłopie ogarnij się. Mówisz że Tede to komercja, czemu ? Bo zaczął jako jeden z pierwszy grać z dobrą kasę ? Bo korzysta z tego że jest lubiany przez jakąś tam rzeszę ludzi ? Tak robi teraz każdy raper, to czemu mówisz że on jest komercyjny i że się sprzedał. Widzę to Twoje informacje są trochę płytkie i nie wiem czy jest sens dalej z Tobą prowadzić dyskusje, bo Twoje argumenty będą polegały zapewne na tym samym. Tedzik Pedzik i koniec nie ? Wsłuchaj się w tekst i przekaz, może zrozumiesz, jeśli nie jesteś ograniczony umysłowo, cześć.

Dodane: 22-12-2009 18:42
Hahaha graty za czytanie ze zrozumieniem Małpek. Zobacz sobie dokładnie co ja pisałem na temat tego beefu, jak znajdziesz gdzieś zdanie że mówię że Tede dostaje baty to jesteś moim mistrzem.
Nie mowiłem tylko do ciebie

wiec ty tez czytaj uwaznie

Wiem co pisałeś i wiem ze byłeś po stronie tedego. Ja powiem ze nie jestem za zadnym z nich i troche po części miałem nadzieje ze ten beef sie skonczył
Dalej jak tede pojechal na wakacje to spoko mi to pasowało ze nie nagrywał bo wolał sobie pojechac. I wcale nie mialem mu tego za złe a wręcz przeciwnie, mowiliśmy ze moze cala plyte wypuści

ale nic nie zrobił nawet jak wrócił... dopiero teraz sobie przypomniał, no ale nie o tym dykusja.
Jak Peja nic nie nagra to bedzie dokładnie to samo co z jacusiem na wakacjach, jak odpowie za dwa miesiace to co wtedy? pewnie beda szły teksty ze nic nie napisal a tłumaczył sie choroba... ciekawe jaka byłaby reakcja tedego. Bo z tego co pamietam Peja nic nie mowił ze tede mu nie odpowiedział. Ale moge sie mylic...
Ale juz zostawy kwestie czasu i zajmijmy sie treścią
A co do kolegi wielbiciela Rysia to nawet żal słów, twoja wypowiedz jest strasznie nieobiektywna i stronnicza. I podpisuje sie w pod tym co napisal enigma
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.