Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:11
OnLine: 30, statystyki
index > Hydepark > Kulinaria
Temat: Cukierki puderki
Dodane: 13-06-2009 00:22
#Butek1 - user - 70%
Ahh pamiętam te cukierki jak kiedyś się nimi zajadałem.Najlepsze są te pomarańczowe pięciokąty xD Dawno ich nie jadłem pora wybrać się po nie do sklepu :) Tylko,ża jak sobie jeszcze przypominam to po dłuższym zajadaniu się nimi to robi się za słodko i ich się odechciewa.Ten temat zainspirował mnie do założenia innego dzięki black ;]

--------------------
Dodane: 13-06-2009 08:01
#florek26 - user - 20%
Tymi cukierkami opychałem się w dzieciństwie. Kiedyś sprzedawano je w pudełeczkach w kształcie serca, a teraz... nie widziałem ich dawno w żadnym sklepie :( . Takiej ochoty teraz nabrałem na te cukierki. Zaraz skocze do sklepu sprawdzić czy jeszcze je sprzedają.

Dodane: 13-06-2009 23:17
#pacin - user - 90%
Teraz już wiem o czym temat, kiedy spojrzałem na obrazek z tymi cuksami. Uwielbiam je jeść, są przepyszne. Ja po prostu uwielbiam słodycze. Czasami je kupie są sprzedawane w takich plastikowych pudełkach. mmmmm. [serce]

--------------------
Dodane: 25-05-2010 13:21
#by_black - systemadmin - max%
Normalnie pożarłbym teraz tego conajmniej kilogram, ale ostatnio coraz trudniej jest mi dostać je w mojej okolicy :(

--------------------
Dodane: 25-05-2010 14:55
#Pepe - user - max%
A o to chodzi. To to jest dobre, czasami nawet są kwaskowe a ja lubię kwaśne cuksy :) Co prawda smakują identycznie ale różnią się kształtami i kolorem. Ostatnio wziąłem od kolegi bo miał cały woreczek a tak to nie jadłem dawno.

--------------------
iSayumi
Dodane: 25-05-2010 18:37
#kordos - user - max%
Ja chyba jestem jakiś dziwny, bo nie przepadam za tymi cukierkami. Takie to... dziwne, słodkie niby są, ale twarde i ogólnie nie zbyt szczególne w swoim smaku. Dużo bardziej wolę cukierki z galaretką, albo Michaszki, a najbardziej to Pierrot, z czekoladą, jakąś orzechowo-kakaowo-czekoadowo-nie wiem jaką ale słodką masą w środku - takie to mógłbym wcinać kilogramami. :)

Dodane: 25-05-2010 19:00
#olek_mi - user - max%
Generalnie nie przepadam za słodkościami. Nie odmówię oczywiście cukierka, ale zajadać bym się nimi nie zajadał :p . Po prostu dla mnie są one za słodkie.

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 25-05-2010 21:12
#Darknes - user - max%
A mi ostatnio wleciały na oczy w sklepie to sobie kupiłem bo szmat czasu nie jadłem i jak dobre były kiedyś tak nadal są pyszne :d

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 25-05-2010 21:17
#Bociak - user - max%
Generalnie nie przepadam za słodkościami. Nie odmówię oczywiście cukierka, ale zajadać bym się nimi nie zajadał :p . Po prostu dla mnie są one za słodkie.

W rozsądnych ilościach pojem, ale gdy pojem więcej to będzie mnie mdlić. Słodycze trzeba kosztować z rozsądkiem. :)

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 20-03-2012 12:24
Ostatnio udałem się na poszukiwanie owych cukierków po sklepach o dziwo praktycznie nigdzie już ich nie było, lub były w takich małych pudełeczkach, a smak pozostawiał wiele do życzenia, ale odkryłem cukiernię, w której są sprzedane, od razu kupiłem pół kilograma praktycznie na jedno posiedzenie [placze]

--------------------
Dodane: 20-03-2012 12:29
#Marcin00 - user - 90%
O ja! Mogę tego jeść tonami i kiedyś wiele się tego zjadało, teraz z resztą też, ale teraz kupuje w mniejszych ilościach :p . Na szczęście u mnie nadal są i będą, mam przynajmniej taką nadzieję, bo są wyśmienite!

--------------------

Dodane: 20-03-2012 12:40
#Ahalian - user - 80%
Jak byłem mały, to zawsze mi babcia kupowała jak przyjeżdzała do nas. Miała taką magiczną torbę (ja ją tak nazywałem) w której było zawsze coś dobrego od cukierków po pierożki...
Całkiem niedawno mama je kupiła, bo były gdzieś w promocji, przypomniały się stare czasu, gdy się tak fajnie rozpuszczały w ustach i dawały mnóstwo frajdy.

--------------------
Dodane: 20-03-2012 12:44 - Edytowane przez Esey dnia 20-03-2012 12:46
#Esey - user - 80%
Ło, za dzieciaka te cukierki były odlotowe! Każdy je lubił i każdy chciał mieć [serce] . Były w takim plastikowym przezroczystym opakowaniu [serce] . Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłem takie cukierki, ale chyba nie tak dawno temu, były w takim papierowym szicie jak mentosy [umarl] . A to już nie to samo!

--------------------
Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii.

Dodane: 20-03-2012 12:46
Ha, ja kupiłem na wagę, cały worek zapakowała mi pani w cukierni :d Uwielbiam je i dla mnie to sama radość, że znów je mogę szamać :)

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online