Dodane: 13-06-2009 00:22
Ahh pamiętam te cukierki jak kiedyś się nimi zajadałem.Najlepsze są te pomarańczowe pięciokąty xD Dawno ich nie jadłem pora wybrać się po nie do sklepu

Tylko,ża jak sobie jeszcze przypominam to po dłuższym zajadaniu się nimi to robi się za słodko i ich się odechciewa.Ten temat zainspirował mnie do założenia innego dzięki black ;]
--------------------

Dodane: 13-06-2009 08:01
Tymi cukierkami opychałem się w dzieciństwie. Kiedyś sprzedawano je w pudełeczkach w kształcie serca, a teraz... nie widziałem ich dawno w żadnym sklepie

. Takiej ochoty teraz nabrałem na te cukierki. Zaraz skocze do sklepu sprawdzić czy jeszcze je sprzedają.

Dodane: 13-06-2009 23:17
Teraz już wiem o czym temat, kiedy spojrzałem na obrazek z tymi cuksami. Uwielbiam je jeść, są przepyszne. Ja po prostu uwielbiam słodycze. Czasami je kupie są sprzedawane w takich plastikowych pudełkach. mmmmm.
--------------------

Dodane: 25-05-2010 13:21
Normalnie pożarłbym teraz tego conajmniej kilogram, ale ostatnio coraz trudniej jest mi dostać je w mojej okolicy
--------------------

Dodane: 25-05-2010 14:55
A o to chodzi. To to jest dobre, czasami nawet są kwaskowe a ja lubię kwaśne cuksy

Co prawda smakują identycznie ale różnią się kształtami i kolorem. Ostatnio wziąłem od kolegi bo miał cały woreczek a tak to nie jadłem dawno.

Dodane: 25-05-2010 18:37
Ja chyba jestem jakiś dziwny, bo nie przepadam za tymi cukierkami. Takie to... dziwne, słodkie niby są, ale twarde i ogólnie nie zbyt szczególne w swoim smaku. Dużo bardziej wolę cukierki z galaretką, albo Michaszki, a najbardziej to Pierrot, z czekoladą, jakąś orzechowo-kakaowo-czekoadowo-nie wiem jaką ale słodką masą w środku - takie to mógłbym wcinać kilogramami.

Dodane: 25-05-2010 19:00
Generalnie nie przepadam za słodkościami. Nie odmówię oczywiście cukierka, ale zajadać bym się nimi nie zajadał

. Po prostu dla mnie są one za słodkie.
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 25-05-2010 21:12
A mi ostatnio wleciały na oczy w sklepie to sobie kupiłem bo szmat czasu nie jadłem i jak dobre były kiedyś tak nadal są pyszne
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 25-05-2010 21:17
Generalnie nie przepadam za słodkościami. Nie odmówię oczywiście cukierka, ale zajadać bym się nimi nie zajadał

. Po prostu dla mnie są one za słodkie.
W rozsądnych ilościach pojem, ale gdy pojem więcej to będzie mnie mdlić. Słodycze trzeba kosztować z rozsądkiem.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 20-03-2012 12:24
Ostatnio udałem się na poszukiwanie owych cukierków po sklepach o dziwo praktycznie nigdzie już ich nie było, lub były w takich małych pudełeczkach, a smak pozostawiał wiele do życzenia, ale odkryłem cukiernię, w której są sprzedane, od razu kupiłem pół kilograma praktycznie na jedno posiedzenie
--------------------

Dodane: 20-03-2012 12:29
O ja! Mogę tego jeść tonami i kiedyś wiele się tego zjadało, teraz z resztą też, ale teraz kupuje w mniejszych ilościach

. Na szczęście u mnie nadal są i będą, mam przynajmniej taką nadzieję, bo są wyśmienite!
--------------------

Dodane: 20-03-2012 12:40
Jak byłem mały, to zawsze mi babcia kupowała jak przyjeżdzała do nas. Miała taką magiczną torbę (ja ją tak nazywałem) w której było zawsze coś dobrego od cukierków po pierożki...
Całkiem niedawno mama je kupiła, bo były gdzieś w promocji, przypomniały się stare czasu, gdy się tak fajnie rozpuszczały w ustach i dawały mnóstwo frajdy.
--------------------

Dodane: 20-03-2012 12:44 -
Ło, za dzieciaka te cukierki były odlotowe! Każdy je lubił i każdy chciał mieć
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
. Były w takim plastikowym przezroczystym opakowaniu
![[serce] [serce]](/templates/emoty/serce.png)
. Nie pamiętam kiedy ostatnio jadłem takie cukierki, ale chyba nie tak dawno temu, były w takim papierowym szicie jak mentosy
![[umarl] [umarl]](/templates/emoty/umarl.png)
. A to już nie to samo!
--------------------
Ludzie nie mogą czegoś zyskać, jeżeli czegoś nie poświęcą. Aby coś uzyskać, musisz dać coś o takiej samej wartości. Takie jest prawo równorzędnej wymiany w alchemii.

Dodane: 20-03-2012 12:46
Ha, ja kupiłem na wagę, cały worek zapakowała mi pani w cukierni

Uwielbiam je i dla mnie to sama radość, że znów je mogę szamać
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.