Dodane: 20-05-2009 21:43
ummm chipsy - jedne z najlepszych przekasek jakie jadlem xD Nie mam ulubionego smaku, rodzaju chipsow, ale wg mnie najbardziej oplaca sie jesc chupsy z biedronki (jak juz koledzy wyzej wspomnieli). Mi smakuja wszystkie rodzaje chipsow i moglbym je jes na okraglo x3
--------------------

Dodane: 20-05-2009 21:43
Ja tam zajadam się lejsami innych jakoś nie trawie.A najsmaczniejsze są lejsy strong o smaku chili uwielbiam ten smak.

Dodane: 21-05-2009 00:22
Chipsy? SUPER wyżerka;D Uwielbiam je

Najbardziej lubię Fromage Lays, Ostra papryka Lays i te nowe ostre chili (chyba też Lays).
Chipsy są dobre do wszystkiego

Fajnie się je je do piwa czy do meczu

Po prostu Nobel dla tego co je wymyślił
--------------------

Dodane: 21-05-2009 07:11
chipsy są extra

dobrze smakują i nieźle chrupią,czego trzeba więcej do szczęścia!?

no więc moim ulubionym smakiem jest ser-zielona cebulka. po prostu mega wypas!tylko później już się robi niedobrze,jak się zje ich całą stertę

lubię także bekonowe i solone,nie cierpię paprykowych:/ najlepsze są te chrupki z biedry nie dość,że tanie to jeszcze lepsze od Laysów

Dodane: 21-05-2009 09:33
Nachos serowe, X-Cuty ser-cebula.
Kiedyś były, może i dalej są, takie zajebiste prażynki do robienia samemu. Wrzucało sie garść go gara z gorącym olejem i w chwile były chipsy.
Czerwone Pringles też są spoko ale wieki już ich nie jadłem. Teraz mi smaka narobiliście gadziny jedne
--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."

Dodane: 21-05-2009 12:08
Dexteros napisał/a:
Kiedyś były, może i dalej są, takie zajebiste prażynki do robienia samemu. Wrzucało sie garść go gara z gorącym olejem i w chwile były chipsy.
Może chodzi o przysmak świętokrzyski:
http://fotoforum....,2,11.html ?

mnie on bardzo smakuje

i nadal można kupić w sklepie tylko trzeba wiedzieć gdzie

najlepsze jak są jeszcze gorące
Co do samych chipsów, ja preferuje jak już tylko naturalne, czyli solone z tesco, one w zasadzie nie są solone chyba z oszczędności i czuć smak tylko i wyłącznie ziemniaka pokrojonego w plasterki i usmażonego

kosztują dwa zeta a są większe od laysów. Chipsy w biedronce to było kiedyś coś

teraz trochę się ich smak zmienił, więc już nawet nie pamiętam kiedy ostatnio je jadłem.. Ale te z tesco są najlepsze
Jak to jest że jak się je chipsy to ciężko się powstrzymać od ich nie jedzenia? Nawet jak już usta cię bolą odruchowo wkładasz kolejne chipsy do ust, dla czego? Do chipsów musi być dodawane coś jeszcze co powoduje taki stan rzeczy, ponieważ robiąc domowe chipsy, które również były smaczne, nie odczuwałem potrzeby jedzenia mimo jakiegoś bólu w ustach.. Dla tego też warto uważać na to jakie ilości się tego spożywa.

Dodane: 21-05-2009 12:49
Taaak!! To to

Gorące posypało sie Vegetą i zajadało jak dziki

mniam
Były też w kształcie rybek i chyba tez okrągłe.
Ostatnio właśnie Nachosy jadłem o smaku chili, te faktycznie były ostre.

Ale jak sie je połaczyło z serowym dip'em [all from Biedronka] to paluchy lizać
Jednak nigdy nie zauważyłem takiego odruchowego wkładania chipsów nawet jak juz nie moge.
--------------------

Dodane: 21-05-2009 12:49
najlepsze som według mnie chipsy z biedronki top chipsy szynka-ser(mniamaśne)

Dodane: 21-05-2009 13:01
chrunchipsy o smaku kebaba mmmmmmm i star chipsy o smaku sera i cebuli pycha i chipsy mozna jesc o kazdej porze i w kazdym miejscu pozdro

Dodane: 21-05-2009 14:39
Najczęściej spożywam Lay'sy zielona cebulka xD Kiedyś się w nich zakochałem i od tamtego czasu jesteśmy nierozłączni xD Mimo to uważam, że najlepszymi chipsami są te marki Crunchips ;p Oczywiście nie paprykowy smak, bo tego nie lubię xD
--------------------
SIEMA FORUM.

Dodane: 21-05-2009 16:15
Za czasów podstawówki można było w sklepiku szkolnym kupić prażynki. Teraz też niby są, ale to nie to co kiedyś. Posypane takim paprykowym proszkiem. Też było pycha.
Zamiennikiem chipsów były zupki chińskie. Łupało sie jej zawartość, dodawało te przyprawe, olej lądował w koszu i jadło sie normalnie jak chipsy

Ktoś przerabiał taki wariant?
--------------------

Dodane: 21-05-2009 17:00
ja tak z kolegami robiłem

ale moda na to zeszła ...LAYS solone i zielona cebulka górują

Dodane: 21-05-2009 17:09
Osobiście jestem smakoszem chipsów, ale nigdy jeszcze ich nie robiłem. Gustuję Lays'ach solonych, zielona cebulka, paprykowe. Uwielbiam także crunchipsy karbowane, oraz cebulkę i paprykę. Na samą myśl ślinka mi cieknie.
Pozdrawiam!
--------------------

Dodane: 21-05-2009 17:10
Dexteros napisał/a:Zamiennikiem chipsów były zupki chińskie. Łupało sie jej zawartość, dodawało te przyprawe, olej lądował w koszu i jadło sie normalnie jak chipsy

Ktoś przerabiał taki wariant?
Oj tak probowalo sie takich zupek ale tylko przez pewien okres xD Np u nas moda na zupki chinskie odeszla od czasu kiedy w lokalnym warzywniaku zaczeto sprzedawac lizaki

za 10 gr. Ale to juz inna bajka
Pozdro
--------------------

Dodane: 21-05-2009 23:10
Chipsy z Biedronki i nic innego xD Ostatnio bardzo rzadko jem chipsy może raz na 2 miesiące... Już nawet nie pamiętam dobrze jak smakują, ale jednych nie zapomnę, a mianowicie kebabowych xD Jest to mój ulubiony smak.
--------------------

Dodane: 22-05-2009 13:48
Ja chipsy jem średnio raz na tydzień i są to najczęściej bekonowe chipsy (a dokładniej produkt chipsopodobny) z biedronki. Jadłem kiedyś chipsy o smaku czegoś z grilla i od tego czasu boje się experymentować ze smakami.

Dodane: 22-05-2009 14:11
czipsy? nie przepadam za nimi ale nie powiem lubie sobie czasem zjeść

lubie tylko te grubo ciachane czy tam krajane xD a jem je kiedy? w tedy kiedy jestem w terenie i stać mnei tylko na nie xD albo w szkole na geografii czy niemieckim xD
Pozdrawiam

Dodane: 22-05-2009 17:58
Jeżeli chodzi o chipsy to jestem bardzo wybredna, ogólnie jadam je strasznie rzadko, ale jak mnie najdzie ochota to muszą to być albo solone Pringlesy, albo serowe Cheetosy, albo kebabowe Chrunchips, albo Lays zielona cebulka xD innych nie trawię xDD
--------------------
"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..

Dodane: 23-05-2009 09:34
Kurde zapomniałbym o Tweestosach ! xDD Piękne ! Jeszcze te ostre, no cudo po prostu, takie kukurydziane jakby ale na prawdę świetne są, ostatnio zjadłem ich paczkę XXL
--------------------

Dodane: 23-05-2009 13:12
DJBociak napisał/a:
hrupającym
Aleś pojechał Bociek xD
Ja chipsów nie lubię za bardzo, bo są za słone. Po małej paczce to mnie już muli. Także chipsów prawie w ogóle nie jem. Czasem okazyjnie, ale to bardzo rzadko. Przerażają mnie ludzie jedzący je nałogowo. Nie mógłbym tak xD. Zasolenie na maxa.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.