Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 05:15
OnLine: 28, statystyki
index > Hydepark > Kulinaria
Temat: Chipsy: Ulubiony smak
Dodane: 20-05-2009 18:46 - Edytowane przez by_black dnia 10-12-2011 17:07
#Bociak - user - max%
Hejloł!!!
Witajcie w tym hrupającym temacie :) . Otóż rozchodzi się o chipsy. Te otóż zjada coraz więcej osób na świecie, dla których dzień bez tego smakołyku to nie dzień. Ja szczerze nie jestem nałogowym chipso - zżeraczem, ale bardzo lubię je jeść, najbardzeij Laisy. Teraz wy wymieńcie swoje typy i powiedźcie czy przepadacie za tym wytworem.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 20-05-2009 19:01
lejsy żądzą ja nie jestem uzależniony ale lubie creanchips serowo cebulowe i to jest standardowy smak ;)

Dodane: 20-05-2009 19:05
#olek_mi - user - max%
Laisy są najlepsze, kiedyś ciągle je jadłem teraz sporadycznie :p . Mój ulubiony smak to Fromage ;) Taki słony i ta pietruszka..mm palce lizac xD

--------------------

Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD
Dodane: 20-05-2009 19:08
#Ippo - user - 80%
Lejsy są dobre ale ja (wstyd sie przyznac)xD lubie chipsy z biedronki xD A chipsy jem dość często

Dodane: 20-05-2009 19:19
#enigma - user - max%
Ja bez owijania w bawełnę powiem że jednak nie laisy najczęściej jem, a wręcz bardzo rzadko, bo wydaje mi się że one są nieopłacalne. W tej chwili jem właśnie chipsy z lidla mianowicie `Crusti Croc` smak `paprika` xDDD Te bardzo lubię, bo jest ich dużo i są dobre. Ja raczej lubię ostre chipsy, chociaż jakaś cebulka też wchodzi w grę.

--------------------
Dodane: 20-05-2009 19:22
#Karolex - user - 90%
Moje ulubione chipsiorki to oczywiście lay's. Są bardzo dobre. Najczęściej jadam tvpakę. Mój smak to papryczka chili (lays strong) i Apetit serowo- cebulowe.

Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 20-05-2009 19:22
#Macias - user - max%
Hmm... Ja lubię wszystkie rodzaje chipsów. Nie jem ich zbyt często, bo są bardzo niezdrowe. Jednak bardo lubię ich smak. Wszystkie smaki są super, nie potrafiłbym wskazać jednego dominującego. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 20-05-2009 19:24 - Edytowane przez by_ikar dnia 21-05-2009 11:46
Ja lubię laysy, ale... ostatnio najczęściej zakąszam Chipsletten (od Lorenza) paprykowe, pomidorowe (moim zdaniem najlepszy smak) i serowe (jakieś cztery sery czy coś w ten deseń - bardzo dobre), ale najlepsze chipsy jakie w życiu jadłem to.... Pringles o smaku Sour Cream & Onion (jakieś dwa lata temu je ostatni raz widziałem w sprzedaży na stacji BP za 10zł, ale były tak dobre że musiałem je kupić. Szkoda że teraz już ich nigdzie nie ma) http://www.foodma...ingles.jpg :)

EDIT BLACK: Błąd są :p Ostatnio kupiłem je w hipermarkecie :p Poza tym w Niemczech w Kauflandzie jest aż 10 smaków :d Aha obrazki w url kolego ;)

--------------------
Dodane: 20-05-2009 19:24 - Edytowane przez Kayleigh90 dnia 20-05-2009 19:26
Lays są ok, ale lubię też Pringles i te Top Chipsy z biedronki xD. A smaki? Właściwie każde są dobre :p .
EDIT: Luki_92_92, to Pringles już nie ma? Nawet nie wiedziałam... To w takim razie te podróby lubię :p .

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 20-05-2009 19:25
#zielony - user - 90%
Moimi ulubionymi Chipsami są Chipsy Top Chips oczywiście z biedronki. Najbardziej lubię solone.Powód dla którego je lubię jest podobny jak u Enigmy. Jest ich dużo (można zajadac się całymi godzinami) i bardzo je lubię [cfaniak]

--------------------

Moje rysunki ;)
Dodane: 20-05-2009 19:25
#by_black - systemadmin - max%
Crunchips łaaaaaaa :d Uwielbiam je wszystkie smaki poza paprykowymi, uwielbiam też twarożkowate lajsy i keczupowe lajsy apetit :d Zgubne bywają jednak jak im się oprzeć? xD

Dodane: 20-05-2009 19:51
#Darknes - user - max%
Top Chips z biedronki xD Kiedyś się nimi zajadałem ale się zepsuły i teraz nie są już takie jak kiedyś :p Co jadam najczęściej? Wcześniej opychałem się Crunchips X-Cut najbardziej Kebab & Cebulka :d Jednak od jakiegoś pół roku jadam tylko jedną określoną markę Lays Strong :d Lubię pikantne rzeczy zawsze wszystko w fast-foodach jadam z pikantnymi sosami :d Są zarąbiste w smaku i mają jeszcze jeden + xD A mianowicie zawsze lubię sobie jeść chipsy oglądając jakiś film czy anime [najlepiej wtedy smakują] i zawsze przychodzi matka czy siostra i mi podkradają [yyy] A tych Laysów Strongów nie chcą bo mówią że to za ostre i trzeba od razu popijać wodą xDD A ja tam mogę zjeść i pięć paczek pod rząd i nic nie popije :p Teraz w szafce mam właśnie jedną duża paczkę i sobie wieczorkiem opierniczę xDD [Black wara od szafki !xD]

A tak nawiasem powiem że chipsy karbowane są lepsze od tych płaskich nawet jeśli jest to ten sam smak :p Nie wiem czemu ale ja tak mam że od zawsze bardziej lubiłem karbowane :p Tak samo jak piwo ta sama marka a z butelki podchodzi bardziej niż z puszki :p [jednak tą zagadkę już odkryłem xD A mianowicie na lekcji xD To przez aluminium piwo smakuje gorzej, jest bardziej gorzkawe i ja preferuję bardziej szkło :p ] Nie wiem natomiast jak to jest w chipsach bo opakowanie jest takie same i tu i tu xD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 20-05-2009 20:03
#Macias - user - max%
Darknes napisał/a:
A tych Laysów Strongów nie chcą bo mówią że to za ostre i trzeba od razu popijać wodą xDD A ja tam mogę zjeść i pięć paczek pod rząd i nic nie popije :p Teraz w szafce mam właśnie jedną duża paczkę i sobie wieczorkiem opierniczę xDD

No zgadzam się całkowicie. Te chipsy są fajne. Kiedyś ciocia mi takie podsunęła i powiedziała, że nie idzie ich zjeść i że niby po kilku kęsach już nie można wytrzymać. Powiedziała, że jak je zjem to jestem zajebisty xD A zjedzenie ich dla mnie to żaden problem, podobnie jak dla Dareksa. Niektórzy tylko po prostu nie mogą zdzierżyć pikantnych smaków. Trochę się temu dziwię. Pozdrawiam.

--------------------
Dodane: 20-05-2009 20:05
#malpex - user - max%
Top Chips z biedronki xD Kiedyś się nimi zajadałem ale się zepsuły i teraz nie są już takie jak kiedyś :p

ja tam ciagle je wpierniczam :p znaczy jak jem chipsy to prawie zawsze te ;) Biede mam pod nosem i niechce mi sie chodzic gdzies dalej ;)
Ja tez jem wszystko pikantne ;) ale moja rodzina i tak mi podkrada :|
A jezeli chodzi o chipsy to na 1 miejscu Top Chips ale ze wzgledów ekonomicznych a potem własnie Lays Strong ale to jak jest kasa :p

--------------------

-------------------------------

Dodane: 20-05-2009 20:49
Ja uwielbiam chipsy bekonowe, Top chips (biedronka) xD .Ale uwielbiam tez crunchipsy, są twarde i smak wybrony.Osattnio nie jadam czepsów ale wczesniej bylem ich milosnikiem

Dodane: 20-05-2009 21:16
#Glamb - user - 80%
Lubię czipsy, ale nie jem ich zbyt często. Nie dlatego, że są niezdrowe, ale jakoś bardziej wole inne rzeczy. Ciężko powiedzieć, jakie czipsy najbardziej lubię. Najważniejsze, by były grubo krojone i takie "pofałdowane". Smak nie gra większej roli, ale dobre są po prostu zwykłe czipsy :p

Dodane: 20-05-2009 21:20
#Agrael - user - 70%
Chipsy jem rzadko, kupuje je przeważnie w piątki jak zasiadam do cotygodniowego seansu przed komputerem a mianowicie nowy odcinek zagubionych. Niestety piaty sezon się już skończył i chipsów nie będzie. Najlepsze bo najdroższe są Crunchips. Są grube i dobre. I tylko je jem jak już.

Dodane: 20-05-2009 21:23
krótko : Twistosy! XD pozdro dla producenta ;) [wesoly]

Dodane: 20-05-2009 21:30
#kamil163 - user - 20%
Ja nie jem często chipsów, ale jak wcinam to Lays :d uwielbiam je a najbardziej to paprykowe ;) a zwykłe solone z biedronki też są dobre xD :d

Dodane: 20-05-2009 21:41
#Blade - user - max%
Jakie tylko mi wpadną w rękę he he żartuje xD chipsy jem czasem, ale to raczej rzadko jak mam okazje bo nie chce mi się kasy wydawać na nie :d ale tak to Lay's lubię za smak, tak jak i crunchips ale często jem raczej te z biedronki, nie są aż takie złe i najeść się nimi można xD a jeśli chodzi o smaki to zdecydowanie ostre, jakaś papryczka lub ewentualnie bekonowe :d

--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online