Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:21
OnLine: 34, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Allegro - Dobrze, tanio, bezpiecznie.
Dodane: 26-11-2009 15:46
#by_black - systemadmin - max%
Na allegro kupując u "Super Sprzedawcy" mamy może 0,1% pewności, że paczka niedojdzie, bo pomyli się podczas wysyłki, a tak to "Super Sprzedawca" nie bierze się z niczego :p

Dodane: 26-11-2009 16:00
#Arti1915 - user - 80%
Ja na allegro mało sprzedaje, czasem jakaś drukarka, albo karta graficzna którą np. wymieniłem. Kupuję na allegro części do mojego samochodu, gry, części komputerowe i różne rzeczy kolekcjonerskie takie jak karty dragon ball'a.

--------------------

Dodane: 26-11-2009 16:20
Ja akurat w swoim uczestniczeniu na Allegro sprzedałem tylko raz telefon i zamek lego, jakoś nie mam co zbytnio sprzedawać, ale jakbym miał co sprzedawać, pewnie bym się pokusił o allegro znowu :p

Dodane: 26-11-2009 22:37
#Cyrus - user - max%
Ja z kolei mogę powiedzieć, że kupno np. butów przez allegro nie jest wcale takie ryzykowne ;] Kupiłem w ciągu 3 lat, 3 pary butów - do koszykówki, do sędziowania i normalne do chodzenia ;] Nie miałem problemu z tym, że są za małe lub za duże ;] Jakoś też jest bo preferuje buty oryginalne :d Dłużej się trzymają i są wygodniejsze... takze nie śmierdzą tak jak się noga spoci :)

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 26-11-2009 22:40
#malpex - user - max%
Ja tez kupuje buty i wiekszość ciuchów na allegro teraz to juz sa takie zabezpiecznia dla kupujacych ze rzadko sie spotyka oszustów, przynajmniej ja nie spotkalem a troche juz allegro uzywam. Co do butów to ja tańsze a jakość jest ta sama, tylko zeby rozmiar dobry dobrac i bedzie pieknie ;)

--------------------

-------------------------------

Dodane: 26-11-2009 22:53
To może łapka wystaw coś tanio, ja kupię, ty sprzedaż i odwrotnie i strzelimy sobie parę pozytywów <lol2> xD

Dodane: 26-11-2009 22:56
#malpex - user - max%
No świetny pomysł! ale jak chciałem kupic głośniki to nie xDD
Takie rzeczy łatwo da sie zauważyć przeglądajac czyjeś komentarze. Nie raz sie spotkałem ze ktoś dla kogoś specjalnie podbijał cene, a potem i tak nie sprzedaje bo nikt nie chce kupic xD

--------------------

Dodane: 26-11-2009 23:04
#Cyrus - user - max%
A ja się ostatnio przekonałem, że od 1 sprzedającego można uzyskać tylko jeden komentarz :p Znaczy otrzymać otrzymasz, ale do tych gwiazdek liczy się jako jeden xD Bo było tak, że kupiłem od jednego kolesia coś na 10 aukcjach jednocześnie i myślałem, że tylko tych pkt do gwiazdek mi przybędzie, a tu lipa :p

--------------------

Zajrzyj na mojego chomika chomikuj.pl/luki9696
Dodane: 26-11-2009 23:05
#malpex - user - max%
O kurde o tym nie wiedzialem! :p Ale przynajmniej teraz wiem gdzie sa te moje punkty ... bo paru mi brakowało i miałem mniej niz sie spodziewałem xD

--------------------

Dodane: 26-11-2009 23:07
Znaczy ci chodzi o te fioletowe itp? :p One są naliczane w statyce komentarzy, że od 10-100 itp :p Ostatnio się jarałem że wskoczyłem na wyższy poziom wtajemniczenia na allegro xD

Dodane: 26-11-2009 23:39 - Edytowane przez by_black dnia 26-11-2009 23:42
#malpex - user - max%
Nie tylko o fioletowe bo im wiecej masz komentarzy tym wiecej masz punktow na allegro i dostajesz za to bardziej zajefajną gwiazde! xD ja tez mam wyższy poziom wiec sie tak nie chwal :p

EDIT: :p

--------------------

Dodane: 29-01-2010 23:56 - Edytowane przez JCD dnia 29-01-2010 23:56
#JCD - user - max%
Jak się sprzedaje na allegro to nie można się odpędzić od pytań gości typu "za ile od ręki", choć cena minimalna jest już osiągnięta -,- A nie mam konta bankowego to babka problemy robi, bo jej żal 2,5zł na przekaz dopłacić :|

--------------------

Dodane: 30-01-2010 00:20
#Bartek - user - 70%
Ja dość często kupuje i dla siebie i dla kolegi i jeszcze ani razu nie zostalem oszukany. Po prostu kupuje od ludzi ktorzy maja gora 2 negatywy ale pozyzej tysiaca pozytywów...

--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)
Dodane: 05-02-2010 14:33
Nie mam konta na Allegro i nie wiem czy założę. Co do samego serwisu to nic do niego nie mam. Znam wiele osób które kupują na Allegro i nie narzekają. Może w przyszłości założę tam konto.

Dodane: 06-02-2010 20:00
#JCD - user - max%
Powyżej tysiąca.... kupowałem od gości co mają i 20 komentarzy. Tylko jeśli taki delikwent nie wysyła za pobraniem lub na odbiór osobisty zgadza się tylko po wysłaniu pieniędzy na konto u mnie od razu w głowie zapala się ostrzegawcza lampka. A poza tym to zdecydowana większość osób na allegro to uczciwi sprzedawcy i kupujący, więc w sumie nie należy się przesadnie obawiać.

--------------------

Dodane: 29-07-2010 16:16 - Edytowane przez Sango dnia 29-07-2010 22:45
#Sango - user - 100%
Ja na Allegro mam konto kupowałem wiele rzeczy i raz mnie oszukali więc jest na prawdę dobrze,dodam że zawsze wpłata na konto z góry... i zawsze kupuje od ludzi minimum 30 komentarzy ,na to trzeba uważać raz się tak wkopałem...

--------------------

Dodane: 29-07-2010 16:19
#MidulGT - user - 80%
Konto na allegro mam a co do kupowania no to wiadomo że jak jest coś potrzebne to włączam komputer wchodze na allegro i gitara ;p
czasami bardzo szybko przychodzą przedmioty za to podziwiam poczte Polska ;]

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 29-07-2010 16:20
#Bociak - user - max%
Ja na Allegro mam konto kupowałem wiele rzeczy i raz mnie oszukali więc jeszcze na prawdę dobrze,dodam że zawsze przesyłka na konto z góry... i zawsze kupuje od ludzi minimum 30 komentarzy ,na to trzeba uważać raz się tak wkopałem...

Ja też patrze na ilość opinii dotyczących danego sprzedawcy i jak jest wiarygodny to kupuję. Chyba że to jakaś mało cenna rzecz to można zaryzykować.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-07-2010 22:43
#Cheon - user - 90%
Moja siostra ma konto, z którego i ja korzystam :p Tylko raz mnie typowo oszukano, ale nie będę już o tym pisał. Allegro to świetna sprawa. Trzeba się tylko upewnić, czy sprzedawca jest sumienny.

--------------------

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online