Dodane: 26-11-2009 15:46
Na allegro kupując u "Super Sprzedawcy" mamy może 0,1% pewności, że paczka niedojdzie, bo pomyli się podczas wysyłki, a tak to "Super Sprzedawca" nie bierze się z niczego

Dodane: 26-11-2009 16:00
Ja na allegro mało sprzedaje, czasem jakaś drukarka, albo karta graficzna którą np. wymieniłem. Kupuję na allegro części do mojego samochodu, gry, części komputerowe i różne rzeczy kolekcjonerskie takie jak karty dragon ball'a.
--------------------

Dodane: 26-11-2009 16:20
Ja akurat w swoim uczestniczeniu na Allegro sprzedałem tylko raz telefon i zamek lego, jakoś nie mam co zbytnio sprzedawać, ale jakbym miał co sprzedawać, pewnie bym się pokusił o allegro znowu

Dodane: 26-11-2009 22:37
Ja z kolei mogę powiedzieć, że kupno np. butów przez allegro nie jest wcale takie ryzykowne ;] Kupiłem w ciągu 3 lat, 3 pary butów - do koszykówki, do sędziowania i normalne do chodzenia ;] Nie miałem problemu z tym, że są za małe lub za duże ;] Jakoś też jest bo preferuje buty oryginalne

Dłużej się trzymają i są wygodniejsze... takze nie śmierdzą tak jak się noga spoci

Dodane: 26-11-2009 22:40
Ja tez kupuje buty i wiekszość ciuchów na allegro teraz to juz sa takie zabezpiecznia dla kupujacych ze rzadko sie spotyka oszustów, przynajmniej ja nie spotkalem a troche juz allegro uzywam. Co do butów to ja tańsze a jakość jest ta sama, tylko zeby rozmiar dobry dobrac i bedzie pieknie
--------------------
-------------------------------

Dodane: 26-11-2009 22:53
To może łapka wystaw coś tanio, ja kupię, ty sprzedaż i odwrotnie i strzelimy sobie parę pozytywów <lol2> xD

Dodane: 26-11-2009 22:56
No świetny pomysł! ale jak chciałem kupic głośniki to nie xDD
Takie rzeczy łatwo da sie zauważyć przeglądajac czyjeś komentarze. Nie raz sie spotkałem ze ktoś dla kogoś specjalnie podbijał cene, a potem i tak nie sprzedaje bo nikt nie chce kupic xD
--------------------

Dodane: 26-11-2009 23:04
A ja się ostatnio przekonałem, że od 1 sprzedającego można uzyskać tylko jeden komentarz

Znaczy otrzymać otrzymasz, ale do tych gwiazdek liczy się jako jeden xD Bo było tak, że kupiłem od jednego kolesia coś na 10 aukcjach jednocześnie i myślałem, że tylko tych pkt do gwiazdek mi przybędzie, a tu lipa

Dodane: 26-11-2009 23:05
O kurde o tym nie wiedzialem!

Ale przynajmniej teraz wiem gdzie sa te moje punkty ... bo paru mi brakowało i miałem mniej niz sie spodziewałem xD
--------------------

Dodane: 26-11-2009 23:07
Znaczy ci chodzi o te fioletowe itp?

One są naliczane w statyce komentarzy, że od 10-100 itp

Ostatnio się jarałem że wskoczyłem na wyższy poziom wtajemniczenia na allegro xD

Dodane: 26-11-2009 23:39 -
Nie tylko o fioletowe bo im wiecej masz komentarzy tym wiecej masz punktow na allegro i dostajesz za to bardziej zajefajną gwiazde! xD ja tez mam wyższy poziom wiec sie tak nie chwal
EDIT:
--------------------

Dodane: 29-01-2010 23:56 -
Jak się sprzedaje na allegro to nie można się odpędzić od pytań gości typu "za ile od ręki", choć cena minimalna jest już osiągnięta -,- A nie mam konta bankowego to babka problemy robi, bo jej żal 2,5zł na przekaz dopłacić
--------------------

Dodane: 30-01-2010 00:20
Ja dość często kupuje i dla siebie i dla kolegi i jeszcze ani razu nie zostalem oszukany. Po prostu kupuje od ludzi ktorzy maja gora 2 negatywy ale pozyzej tysiaca pozytywów...
--------------------
"Pozdrawiam wszystkich fanów Metalliki – widzimy się na koncertach! I pozdrawiam fanów Napstera – widzimy się w więzieniu, gdzie zaliczycie na sobie zbiorowy gwałt!" - Lars Ulrich (Metallica)

Dodane: 05-02-2010 14:33
Nie mam konta na Allegro i nie wiem czy założę. Co do samego serwisu to nic do niego nie mam. Znam wiele osób które kupują na Allegro i nie narzekają. Może w przyszłości założę tam konto.

Dodane: 06-02-2010 20:00
Powyżej tysiąca.... kupowałem od gości co mają i 20 komentarzy. Tylko jeśli taki delikwent nie wysyła za pobraniem lub na odbiór osobisty zgadza się tylko po wysłaniu pieniędzy na konto u mnie od razu w głowie zapala się ostrzegawcza lampka. A poza tym to zdecydowana większość osób na allegro to uczciwi sprzedawcy i kupujący, więc w sumie nie należy się przesadnie obawiać.
--------------------

Dodane: 29-07-2010 16:16 -
Ja na Allegro mam konto kupowałem wiele rzeczy i raz mnie oszukali więc jest na prawdę dobrze,dodam że zawsze wpłata na konto z góry... i zawsze kupuje od ludzi minimum 30 komentarzy ,na to trzeba uważać raz się tak wkopałem...
--------------------

Dodane: 29-07-2010 16:19
Konto na allegro mam a co do kupowania no to wiadomo że jak jest coś potrzebne to włączam komputer wchodze na allegro i gitara ;p
czasami bardzo szybko przychodzą przedmioty za to podziwiam poczte Polska ;]

Dodane: 29-07-2010 16:20
Ja na Allegro mam konto kupowałem wiele rzeczy i raz mnie oszukali więc jeszcze na prawdę dobrze,dodam że zawsze przesyłka na konto z góry... i zawsze kupuje od ludzi minimum 30 komentarzy ,na to trzeba uważać raz się tak wkopałem...
Ja też patrze na ilość opinii dotyczących danego sprzedawcy i jak jest wiarygodny to kupuję. Chyba że to jakaś mało cenna rzecz to można zaryzykować.
--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 29-07-2010 22:43
Moja siostra ma konto, z którego i ja korzystam

Tylko raz mnie typowo oszukano, ale nie będę już o tym pisał. Allegro to świetna sprawa. Trzeba się tylko upewnić, czy sprzedawca jest sumienny.
--------------------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.