Dodane: 07-06-2009 01:42
Ja bardzo czesto kupuje na allegro

przedewszystkim ciuchy ale nie poluje na takie okazje jak Ikar

ogólnie uwazam ze allegro jest bezpieczne jeszcze mi sie nie trafil zadna menda wystarczy sprawdzic sprzedajacego lub kupujacego i po krzyku. A w razie czego zawsze mozna zwrocic sie do allegro o pomoc
--------------------
-------------------------------

Dodane: 09-06-2009 21:54 -
#KretDKOma on 11000 ponad pozytywów i 80 negatywów z czego 12 to w tym miesiącu poradzcie mi brac czy nie ryzykowac
Ryzyko jest raczej niewielkie, przy takiej ilości transakcji zawsze znajdą się jacyś niezadowoleni, nawet najlepsi super sprzedawcy mają negatywy ale nie ma co na takie patrzeć jeżeli gość ma ponad 10k komentów...
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 16-06-2009 11:07
Allegro jest najlepszym sklepem internetowym i najbezpieczniejszym.Jak chce coś kupic przez internet to tylko tam.Ostatnio mój kolega znalazł ofertę z 9 sezonem dbz remastered za śmieszną cenę,ale się spóźnił z licytacją,a wyglądało to tak jakby nikt nie zwrócił uwagi na tą ofertę.Allegro the best xD
--------------------

Dodane: 16-07-2009 16:03
Ja szczerze mówiąc wolę nie kupowac przez internet

Jakoś tak mam, wolę pójśc do sklepu zobaczyc towar na własne oczy, który kupuje. A to że droższy mnie nie obchodzi xD
--------------------
Tam gdzie mądry jest za głupi, potrzeba geniusza
Robię wszystko, żeby nie robić nic xD

Dodane: 17-07-2009 11:29
No to teraz będzie jeszcze bezpieczniej i pewniej, większość oszustów będzie wyłapywana zarówno z jednej jak i z drugiej strony, a nawet ludzie nabijający sobie komentarze będą wyłapywani
Sprawa będzie wyglądać tak, jak coś sprzedajesz na allegro, to jak sprzedasz coś, to najpierw dostajesz pieniądze od allegro, paczka jest wysyłana, i użytkownik który coś kupił pieniądze musi zapłacić allegro. Tak jak zwykły sprzedawca może jedynie wystawić negatywa, napisać do allegro a ty dostaniesz jedno z 3 ostrzeżeń, tak teraz allegro będzie cię ścigać za każdą jedną kasę. I to mi się podoba - nie chcesz kupować - nie kupuj. Bo ludzie często sobie żarty robią, albo tłumaczą się że "źle kliknęli". Tak samo będzie w drugą stronę, nieuczciwy sprzedawca będzie od razu wyłapywany przez allegro, i będzie ścigany tak samo jak ten który kupił a nie zapłacił. Co mi się bardzo podoba, bo negatywne komentarze mogą być jedynie odnośnie tego że ktoś wysłał późno paczkę, lub źle zapakował, lub to nie ten przedmiot. A nie tak jak jest teraz jak widziałem ostatnio komentarz:
Uważajcie na tego użytkownika, to złodziej i krętacz!! Kupiłam buty a dostałam jednego i sprzedawca nie chce wysłać drugiego.
Odpowiedź: się ciesz że dostałaś w ogóle jednego.
A nawet wiem kto taki komentarz wystawił na allegro ;p znam takich oszustów nie jeden taki próbuje zarobić na ludzkiej ufności, dla tego jeżeli pieniądze będą przechodzić przez allegro to może przysporzy to zespołowi allegro trochę więcej pracy, ale dzięki temu zacznie być bezpieczniej i więcej ludzi zacznie korzystać z zakupów u nich.

Dodane: 17-07-2009 15:52
Dodatkową nowością ma być ochrona aukcji przed google oraz wyszukiwarkami, najczęściej można znaleźć kogoś, co kto kupował w google, teraz będzie to ukrywane, dzięki czemu na koniec aukcji, zamiast być strony "zakończone", będzie to tylko w twoim profilu.

Dodane: 17-07-2009 15:56
Ja bardzo często kupuję i sprzedaje rzeczy na allegro

najczęściej kupuje ubrania ;P moim zdaniem allegro jest bardzo pożyteczne .

Dodane: 17-07-2009 16:17 -
Ja wczoraj kilka dni temu trafiłem na świetną okazję, dwie monety 2zł, z 2007 roku, dość średni nakład, no i do zapłaty miałem 10 zł, kiedy na innych aukcjach wyniosło mnie by to około 35zł + koszt przesyłki

Dodane: 26-07-2009 20:20
Cóż ja kupuje Lapka, niby świetna okazja, ma dobre opinie itd. ale trzeba zapłacić z góry a trochę mi się nie widzi wysyłać komuś 2500 koła w ciemno, więc nie wiem czy ryzykować.

Dodane: 26-07-2009 20:50
No wiem coś o tym chociaż osobiście mnie to nie dotknęło, kumpel kupował telefon i wysłał kase z góry a potem gościu jak kasa dojdzie powiedział że wyśle, napisał że kasa doszła wszystko gra i już wysyła fona minęły 2 tygodnie fona nie ma xD kumpel dzwonił do niego codziennie że jak to możliwe że jeszcze nie doszła i tak dalej no i telefon w końcu dostał ale męczył się z miesiąc xD kumpel nie chciał dokładnie powiedzieć czemu gościu tak długo zwlekał ale najważniejsze że telefon dostał.
Zaś mój brat zrobił ten sam błąd tyle że on tela nie dostał a wszelkie kontakty gościu urwał i nie dało rady się z nim skontaktować i kasa poszła w błoto...
Ja jak kupowałem fona to jak pisało że opłata z góry to od razu zamykałem stronkę, znalazłem dobrego gościa, telefon przywiózł kurier wszystko cacy jednak oszukał mnie w jednym małym szczególe to mało istotne jednak gdybym się uparł i był wredny mógłbym powiedzieć że towar jest niezgodny z opisem.
Teraz nic nie kupuje przez neta wolę pofatygować się do sklepu, dotknąć i obejrzeć dokładnie to co chcę kupić.
--------------------
Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL

Dodane: 27-07-2009 18:16
Tak, ale facet ma niby tego spuer sprzedawcę i kilkaset pozytywów więc chyba ryzyko minimalne, tym bardziej że to jakiś sklep.

Dodane: 27-07-2009 20:38
Plastus napisał/a:
Tak, ale facet ma niby tego spuer sprzedawcę i kilkaset pozytywów więc chyba ryzyko minimalne, tym bardziej że to jakiś sklep.
Wyczaj jego adres, jeżeli jest to firma, będzie w zakładce "o mnie" i pojedź osobiście. np jakbym kupował coś do 300zł to i tak bym pojechał. Sprzedawałem na allegro i wiem że ludzie są na maxa dziadami. A tak pojedziesz osobiście, sprawdzisz czy wszystko jest ok, zapłacisz, da ci gwarancje, papiery itp i do domu. A na bilet wydasz tyle co na ubezpieczoną paczkę. A ryzyko mniejsze

Dodane: 27-07-2009 20:48
hehe ja mam połowe rzeczy z allegro w tym kompa
--------------------
Zapraszam na moje GFX
klik---> My GFX <---klik--------------------------------------------------------------------------------

Dodane: 27-07-2009 21:05
Allegro to dobra rzecz, kupiłem trochę rzeczy i jestem zadowolony
Fajny serwis ogólnie, trafiają się niestety ludzie, którzy czasem okłamią... Mimo wszystko jest ok i szczerze mówiąc to trudno by było bez tego portalu
Pozdrawiam
--------------------

Dodane: 23-08-2009 20:19
Ja się nigdy na allegro nie zawiodłem,chociaż nigdy z niego nie korzystałem

.teraz sprzedaje 3 rosyjskie gierki to moja pierwsza akcja i planuję kupic dragon ball ccg jest 800 kart za 50 zł,gdzie w sklepie 12kart(booster)po 4 zł

.
--------------------

Dodane: 23-08-2009 20:20
A ja za to sprzedaję teraz na allegro dużo książek z liceum

Na razie udało mi się sprzedać 6 z nich

Jeszcze tylko 23
--------------------
"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain

Dodane: 23-08-2009 20:29
Raz zawiodłem się na allegro.
Zostałem oszukany podczas kupowania pewnej rzeczy na tym serwisie, wpłaciłem kolesiowi na konto kase tak jak wymagała tego aukcja, oprócz mnie jeszcze parę osób tak zrobiło. Okazało się, że koleś był oszustem i przedmiotów nie miał.
Zwodził za nos i obiecywał oddanie pieniędzy. Rozpocząłem spór, założyłem sprawę na policji i czekałem na zwrot pieniędzy od allegro, z programu ochrony kupujących gdyż wiedziałem, że koleś już mi kasy nie odda. Co się okazało? pokazał im jakiś lipny, podrobiony przekaz pocztowy, łyknęli to i oznajmili mi, że nie oddadzą mi pieniędzy ponieważ allegrowicz mi pieniądze zwrócił ... totalny zonk zatkało mnie, nie spodziewałem się, że allegro to tacy frajerzy. Po kliku miesiącach odzyskałem co moje, facet postraszony przez policje i widmo sprawy sądowej sprawiły,że pieniążki do mnie wróciły. Od aspiranta prowadzącego sprawę dowiedziałem się, o tym co pisałem wyżej tzn to co on pokazał allegro to był pic na wode, gdybym nie założył sprawy to bym nie odzyskał pieniędzy.
Dzięki tej nie miłej przygodzie przekonałem się na własnej skórze, że allegro wcale nie jest bezpieczne i łatwo ich oszukać.
--------------------
Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem

Dodane: 25-11-2009 22:30
Ciekawy jestem kiedy to było, bo znajomy rodziny kupował komputer przez allegro byłby stratny prawie pięć tysięcy, a allegro zwróciło mu pieniądze, bo zwracają do iluś tam tysięcy, a za kolesia wzięli się sami, ostatnio znów kupowałem parę rzeczy nie tylko mi i jak wciąż nic mi się takie złego nie przytrafiło, a jak jest jakieś nie porozumienie, to nie wpłacam pieniędzy, a wystawiamy sobie pozytywa, tak było kiedy zamawiałem znajomemu kółeczka od kolczugi, facet powiedział że jednak ma za dużo zamówień i nie wyrobi się w trzy dni, więc pozytyw i po sprawie

Dodane: 26-11-2009 14:01
Na Allegro kupuje glownie gry, ksiazki i filmy, ubrania i inne rzadko. Kupilem tam tez kilka konsol (PS2, NGC, NDS, 2xPSP) i mojego pierwszego laptopa

.
Rowniez sprzedaje, praktycznie wszystko co nie jest mi potrzebne i tylko mi zawala miejsce w pokoju.

Dodane: 26-11-2009 14:20
Wolę allegro od stron artystów (chodzi mi głównie o płyty hh)... kontakt z wysyłającymi płyty na stronach artystów jest koszmarny, wgl. go nie ma... allegro jest znacznie pewniejsze, dlatego polecam wszystkim stawianie na ten portal.
--------------------
SIEMA FORUM.
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.