Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:13
OnLine: 42, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Allegro - Dobrze, tanio, bezpiecznie.
Dodane: 22-05-2009 14:12
#JCD - user - max%
Tanich rzeczy się na allegro kupować nie opłaca. Co z tego, ze towar będzie 7 zł tańszy, jak za przesyłkę z 10 zł zapłacimy. Ja tylko raz miałem problemy z odzyskaniem kasy (ponad 700 zł) ale obyło się bez większych zgrzytów. Koledze za to przysłali kartę graficzną za 350 zł nie na ten adres i ktoś inny ją odebrał. Po wielu kłótniach i po 2 miechach wreszcie miał ją u siebie.

Ja czasami kupuje też koledze przedmioty, bo sam nie ma konta i jakoś sobie nie założy. Wujkowi zresztą też. Niektórzy trochę boją się kupować przez internet, ja takich strachów nie mam ( nabyłem m.in dwa przedmioty za 1 tys zł), wystarczy trochę pomyśleć i być ostrożnym.

Dodane: 22-05-2009 14:22
#zookkoo - user - 20%
ja kupiłem ps2 slim przerabiane ale pewnie działa nie długo przyjdzie przesyłka to adres do strony http://www.allegr...51550.html

Dodane: 22-05-2009 16:15
#Mattiz - user - 90%
Ja osobiście z allegro nie korzystam zbyt często w przeciwieństwie do mojego taty który prawie 4 razy w tygodniu kupuje jakąś płyte [oczy]
Nigdy mnie nie oszukano z czego bardzo się ciesze :) a dwie rzeczy które najwiecej mnie kosztowały kupione na allegro po ps2 slim przeróbka i SE k750i :) aby dwie rzeczy działają do dziś :)
Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony do tego sklepu :)

Pozdrawiam

--------------------
Mów mi... GrzeniU ;D

Dodane: 22-05-2009 16:51
Mam konto, ale rzadko kupuję... Kupuję coś, jeśli czegoś nie mogę znaleźć w sklepie, bądź ciężko dostać... Ciuchów nie kupuję, bo ja to muszę przymierzać. A sprzedać, jak na razie sprzedałam jedną rzecz, a mam zamiar sprzedać (ale dopiero we wrześniu) swoje książki z liceum, których jest aż 32 xD. Niezły hardcore, nie wiem, czy mi się uda, bo obiecałam jeszcze sprzedać książki tych, co konta nie mają :d . Oszukać, mnie nie oszukali, generalnie jestem zadowolona. A nowy wygląd? Niedawno go dopiero zauważyłam, ale jest ok.

--------------------

"Wolę być nienawidzony za to, kim jestem, niż kochany za to, kim nie jestem." - Kurt Cobain
Dodane: 22-05-2009 17:29
#pacin - user - 90%
Osobiście rzadko kupuję na Allegro ale czasami coś się wybierze. Jeśli jest potrzebne oczywiście. U mnie w rodzinie nie tylko ja ale także siostra i mama buszują po tym portalu. Na całe szczęście nie zostałem jeszcze oszukany i mam nadzieje że to się nie stanie. Ogólnie jestem zadowolony ze wszystkich moich zakupów.

Pozdrawiam!

--------------------
Dodane: 28-05-2009 14:58 - Edytowane przez buhaj dnia 28-05-2009 14:58
#buhaj - user - 30%
Allegro to bardzo dobry sklep internetowy. Można tam kupić niemal wszystko.
OSobiście używam i polecam każdemu.
Kupuje tam oczywiście bo jest taniej jak w sklepach. Zwłaszcza rzeczy elektroniczne jak komputery,drukarki itd. Najdroższą rzeczą jaką tam kupiłem był zestaw komputerowy, a najtańszą doładowanie za 25zł :)

--------------------
Dodane: 28-05-2009 15:21
#okonon - user - 30%
Allegro jest gites. Tyle razy kupiłem tam rzeczy których w sklepie nie można (tak są takie). A inne są tańsze niż w sklepie. Ale trzeba też uważać na oszustów, a ich jest dużo. Ostrzegam

--------------------

?
Ktoś musi umrzeć, żeby ktoś mógł przeżyć...
Dodane: 01-06-2009 23:22
#by_black - systemadmin - max%
Ostatnio ikar kupił dwa dyski 80 GB i chyba 20 GB w takich cenach, że aż można pozazdrościć :p

Dodane: 01-06-2009 23:25
#by_ikar - systemadmin - max%
by_black napisał/a:
Ostatnio ikar kupił dwa dyski 80 GB i chyba 20 GB w takich cenach, że aż można pozazdrościć :p

80gb za 23zł ma badsektory, ale nie są one mechaniczne tylko są to błędy systemowe więc właśnie naprawiam :) i 8,50zł za nie 20! tylko 40GB czy będzie sprawny to nie wiem jeszcze nie doszedł :p Najbardziej cieszy mnie ta 80-siątka bo jest na sata i mogę ją sobie teraz podłączyć nie kupując żadnych przejściówek, bo black nie pisał że są to dyski do laptopów i będą mi służyć jako mega pendrive :p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 01-06-2009 23:30
Oj czepiasz się że nie napisałem :p Tak czy inaczej jasno można stwierdzić że na Allegro chodzą cudeńka ;d

Dodane: 02-06-2009 09:21
#Wonsik - user - 60%
Allegro jest super ;) Kupuje tam większość rzeczy jakie chce z pomocą taty ;) Mojego tate chyba nie oszukali nigdy, bo mój tata jest ostrożny zawsze patrzy czy są negatywy jak jest np. 3 to nie kupuje jak jest 1 to ewentualnie kupi i patrzy też ile jest pozytywów. Kupiłem tam mp4 za 130 zł nówkę i jeszcze kilka rzeczy :d
pzdr

--------------------
Dodane: 02-06-2009 11:05
#Plastus - user - max%
Czesto za cena idzie jakosc. Ktos chce sie pozbyc jakiegos badziewia i mozna sie niezle naciac i wtedy moze byc szkoda ze wywalilismy w bloto 30 zl, choc poczatkowo wydawalo sie bayc to okozja.

Dodane: 02-06-2009 11:11
Albo jak w przypadku ikara natrafić na sprzedającego, który niema pojęcia co sprzedaje :p Korzystam z allegro 2 lata, kupiłem ponad 70 rzeczy, w cenach od 5 zł do 300 zł i jakoś nic złego mi się na aukcjach nie trafiło :p

Dodane: 02-06-2009 21:53
W sumie to jeszcze jedną aukcje przegrałem, gdzie koleś sprzedawał sprawny dysk, ale używany i wystawił aukcje na 3 dni, a to trochę mało, i doszła licytacja tylko do 40zł a dysk 120gb sata 16mb cache taki do laptopa kosztuje nowy z 200zł, więc interes jak nic, ale przez mojego brata nie kupiłem go bo mu się nie chciało licytować i przegrałem o 50gr :( czasami można na świetne aukcje trafić, ale na aukcje nie kup teraz, chociaż czasami i na kup teraz są świetne rzeczy :d mój kuzyn raz trafił na 100 sztuk pamięci ddr2 dopiero kiedy wychodziła po 80zł za sztukę, kiedy w sklepie 512 stało 150zł a to były pamięci jedno gigowe, sam kupił sobie 10 kości za całą wypłatę i potem 2 razy drożej sprzedał :d tanio tak stały by to był kradziony towar i ktoś chciał się pozbyć, a pamięci ram już ci nikt nie znajdzie :p to nie GPS xD

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 06-06-2009 20:42
#Plastus - user - max%
Ostatnio przeglądam Allegro w poszukiwaniu Lapka, ale ja jakoś nie mam zaufania. Jakoś miałbym opory aby wysłać komuś 2500 koło za coś czego nigdy nie widziałem.

Dodane: 06-06-2009 21:42
#Napojasz - user - 90%
Dobrze, sprawie i tanio tylko od zaufanych sprzedawców. Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem PS3 które wraz z kilkoma grami nabyłem po super promocyjnej cenie. Jestem z siebie na prawdę dumny, że udało mi się wyhaczyć to cacko ;) Zaoszczędziłem kilka set złotych przy założeniu, że wszystko kupowałbym osobno.
Na allegro kupuję dość często, mam już 1 niebieską gwiazdkę i jak na razie jestem bardzo zadowolony ;)

--------------------

Piękna kobieta podoba się oczom, dobra kobieta - sercu. Pierwsza jest klejnotem, druga - skarbem
Dodane: 06-06-2009 23:14
Nie do końca allegro jest takie dobre, czasami trafią się takie mendy, i tak trafiła się i mi, na szczęście całe straciłem jedynie 8 złotych :) dysk który kupiłem, miał być jako uszkodzony i całkowicie byłem na to gotowy, w opisie było "nie wiem jakiej jest wielkości, nie wiem czy działa, nie ma uszkodzeń mechanicznych" owszem, ale o tym że coś w dysku lata już nikt nie napisał.. Nie kupił bym nawet za 1zł dysku w którym coś lata.. No ale cóż bywa i tak. Aktualnie licytuje dysk 120gb za 15zł :d

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 07-06-2009 00:04
#KretDKO - user - 10%
Ja na alegro kupiłem wczoraj coda 2 i wwzysto jet okej

mozecie mi poradzic chcem se kupic korki od kolesia

ma on 11000 ponad pozytywów i 80 negatywów z czego 12 to w tym miesiącu poradzcie mi brac czy nie ryzykowac :|

--------------------
Nie siła umysły czy pięści lecz zwykły odruch serca gest miłosierdzia pozwalają zwyciężyć zło
Dodane: 07-06-2009 00:45
#Wonsik - user - 60%
KretDKO a za ile te korki, bo jak za 100 zł to ja bym się mocno zastanowił i bym raczej nie kupował ale jak korki za 300 zł to bardziej opłaca ci się kupić w sklepie sportowym.
pzdr

--------------------
Dodane: 07-06-2009 01:18
KretDKO napisał/a:
mozecie mi poradzic chcem se kupic korki od kolesia
ma on 11000 ponad pozytywów i 80 negatywów z czego 12 to w tym miesiącu poradzcie mi brac czy nie ryzykowac :|

Pierwsze co, nie pisz kolejnego posta! Tylko edytuj starego! Całe szczęście że się doklejają! Druga sprawa, ja bym brał za pobraniem z możliwością wcześniejszego sprawdzenia na poczcie, za takie coś dopłaca się 5zł i po krzyku.

--------------------

------
------
------
------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online