Dziś jest Sobota, 11 Luty 2012, godz 21:27
OnLine: 51, statystyki
index > Technologia > Internet
Temat: Allegro - Dobrze, tanio, bezpiecznie.
Dodane: 15-05-2009 01:29
#by_black - systemadmin - max%
Jakie macie podejście do obecnie najlepszego i największego punktu aukcji w sieci krajów środkowo-wschodnio Europejskich? Obecnie Allegro zmieniło swój wizerunek, zdecydowanie na lepszy, jest już potęgą medialną, oraz organizuje wiele ciekawych zabaw na masową skalę, jednak możemy dzięki temu portalowi zakupić wiele ciekawych, tanich rzeczy.

Jakie jest wasze zdanie na temat tego portalu aukcyjnego, czy lubicie w nim kupować, co lubicie kupować, a jeśli nie to dlaczego, oraz czy posiadacie konto, zaś jeśli nie czy macie takowy zamiar?

Dodane: 15-05-2009 09:08
#Dexteros - user - 80%
Nie mam konta i w najbliższej przyszłości sie na to nie zapowiada. Nie było mi nigdy potrzebne. Co do wyglądu, to zbyt sporadycznie tam zaglądam by móc coś konkretnego powiedzieć.

--------------------
"whatever doesn't kill you simply makes you... stranger."
Dodane: 15-05-2009 14:04
#enigma - user - max%
Ja posiadam konto i nie żałuję, różne rzeczy można kupić bardzo tanio i niejednokrotnie nowe. Co prawda nie kupuję tam ciuchów, bo wiadomo, póki się nie przymierzy ciężko coś powiedzieć o odzieży, a na obrazu zawsze ładnie wygląda. Co do innych produktów to czemu nie, kupiłem już parę rzeczy i nie żałuję, w takim stanie jakim miały być były i wszystko ok. Ja uważam że to świetny portal. :)

--------------------
Dodane: 15-05-2009 14:08
#mami - user - 40%
EE.. Tam poco mi konto na Allegro moja mama ma i może mi wszystko kupić xD To poco mam zakładać konto drugie...Jeszcze pod tym samy adresem domu.

--------------------

Dodane: 15-05-2009 14:10
Powiem tak moja dziewczyna dwa razy wybrała sobie bluzeczkę i kurteczkę no i była na miarę idealna xD Osobiście sprzedałem jedną rzecz, a kupiłem 60 wszystko pozytywy więc jak widać warto :)

Dodane: 15-05-2009 14:10
#Karolex - user - 90%
Allegro jest bardzo dobrym portalem aukcyjnym. Często kupuję w nim różne rzeczy. Można kupić dużo taniej niż w normalnym sklepie. Ja też nie kupuję ciuchów. Enigma ma rację. Na obrazku wszystko ładnie fajnie a jak się założy to źle leży. Nie natrafiłem jeszcze na żadnego oszusta. Allegro jest jak najbardziej OK.

Pozdrawiam :)

--------------------
Dodane: 15-05-2009 14:29
#C@rL - user - max%
Ja się wczoraj przestraszyłem jak zobaczyłem nowy wizerunek allegro xD Oczywiście posiadam tam konto ;p Czasem nawet wolę robić tam zakupy niż w niektórych sklepach w moim mieście xD Jeszcze nic nie sprzedawałem, natomiast kupować kupuję cały czas xD

--------------------
SIEMA FORUM.
Dodane: 15-05-2009 14:38
#Olciiak - user - 90%
Allegro jest przydatne, nawet bardzo, tam kupuję rzeczy, których po prostu dostać nie mogę.
Z drugiej strony, nie lubię za często kupować przez internet. Mam takie szczęście, że wszystko, co kupuję - psuje się. Stepmania, głośniki, słuchawki, manekin drewniany mały, mp4 Creative... wszystko poszło. Nawet po kilka razy. Jak do tego dodam koszty przesyłki, różne pierdółki związane z pójściem na pocztę, znalezienie tych papierków, to już naprawdę wolałabym kupić odrobinę drożej, a na mieście. Ale to to już chyba minus ogólnego kupowania w sieci ^^"

Dodane: 15-05-2009 14:38
#pepcio - user - 70%
Dość często kupuję rożne drobiazgi, ale też grubsze rzeczy :d Allegro bardzo mi w tym pomaga, bo większość towarów można kupić o wiele taniej niż w sklepach i łatwiej jest je dostać. Najzwyczajniej w świecie wpisujesz sobie w wyszukiwarce to co chcesz i masz, a po sklepach trzeba ganiać i szukać, a często jest, tak że danej rzeczy nie można dostać :p Ostatnio nawet kupiłem sobie korki piłkarskie za prawie 40% niższą cenę.

Nowa szata graficzna nawet mi się podoba, ale już przyzwyczaiłem się do tego co było i jakoś tak dziwnie xD

Podsumowując Allegro jest to najlepszy portal aukcyjny w naszym kraju i nie tylko. Jednym słowem obecnie nie ma sobie równych.

--------------------
Dodane: 15-05-2009 15:57
#Zuza - user - max%
Konto mam, zamawiać zamawiam. Allegro to bardzo dobre rozwiązanie, jeżeli nie chce/nie lubi się/nie ma się czasu na łażenie po sklepach. Wiadomo, że nie zawsze trafimy, bo czasem mogą sprzedawać jakieś głupki, ale ja osobiście za każdym razem byłam zadowolona z tego co kupiłam. Ciuchów nie kupuję, bo wolę przymierzyć, ale za to takie pierdoły typu biżuteria czy torebki są tam bardzo tanie i jeszcze wybór jest tak wielki, że zawsze znajdziemy coś dla siebie. Osobiście bardzo lubię allegro. ;)

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 15-05-2009 18:43
#Bociak - user - max%
Mi się bardzo podoba :) .Mam konto i mnie ono satysfakcjonuję. Dzięki niemu kupiłem wszystkie 42 tomy Dragon Ball. Do tej pory nie napotkałem żadnych problemów i nie chcę napotykać.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 15-05-2009 18:51 - Edytowane przez Rocky dnia 15-05-2009 18:52
#Rocky - user - 90%
Rzadko tam kupuję ale reszta rodziny często. Mam wujka który ma tam konto i dzień bez obejrzenia jakichś ciekawych aukcji o samochodach czy narzędziach to dzień stracony. xD Ja kupiłem tam jedynie mp4... a i tak o mało co by mnie nie oszukali. Dziś jakoś tak się złożyło, że rozmawialiśmy o Allegro z naszym panem od historii. I on mówi że ma tam konto i w ogóle często wchodzi i używa, sprzedaje i kupuje. Ale sądzi, że to nie najlepszy portal bo pobiera jakieś tam opłaty, co prawda nie wielkie, ale zawsze. Dlatego sądzi, że lepszym portalem o takiej tematyce jest chociażby Świstak gdzie wszystko jest całkowicie za darmo. Jedyna wada to popularność Allegro... na Świstaku prawie nikt nic nie sprzedaje, a Allegro? Same ciekawe aukcje :) Czyli właściwie jest więcej takich portali jednak Allegro pokonuje ich swą popularnością..
Pozdro :d

Dodane: 15-05-2009 20:50 - Edytowane przez Glamb dnia 15-05-2009 20:51
#Glamb - user - 80%
Lubię ten portal, ale do nowego wyglądu się jeszcze nie przyzwyczaiłem :p Ja osobiście nie mam konta i kupiłem sobie jak na razie jedną rzecz - pada. A mój ojciec kupił tam samochód. Kuzyn znalazł ciekawą ofertę i okazało się, że samochód jest tuż pod naszym nosem xD Będę musiał założyć sobie tam konto, żebym mógł sam brać udział w aukcjach, a nie iść do kumpla, żeby mi coś zamówił. Wielu moich kumpli tam kupuje u są zadowoleni. Co prawda znam historię kolesia z mojej miejscowości: Fotograf, zamówił sobie aparat za 1400, albo 14 000 zł i przysłali mu cegłę xDD Nie wiem czy odzyskał kasę, ale to było dawno. Zresztą teraz takie sytuacje to chyba rzadkość, poza tym trzeba kupować z głową. W każdym bądź razie ja się allegro nie boję i wg mnie to porządny serwis.

Dodane: 15-05-2009 21:14
Dokładnie jeżeli chce ktoś zaoszczędzić kasę, której nigdy za wiele to powinien założyć konto. Posiadam takowe i się cieszę, ponieważ kupiłem kilka rzeczy po bardzo dobrej cenie, choć raz mnie oszukano (na szczęście na małą kwotę, która w porównaniu do reszty zakupów nic nie znaczy)

Dodane: 21-05-2009 21:07
#Plastus - user - max%
Taka mała przestroga dla wszystkich którzy mają młodsze rodzeństwo i dają im internet do zabawy xD

http://deser.pl/d...siecy.html

Dodane: 21-05-2009 21:30
Haha peszek się mówi xD Ciekawe jak na to zareagowali modzi z Allegro. Śmiech na sali xD

Dodane: 21-05-2009 21:34
Ja mam konto na allegro i nie żałuję. Nie ma miesiąca, żebym czegoś nie kupił (a najczęściej kupuję kilka rzeczy w miesiącu) :) Można coś okazyjnie trafić (np. kupiłem kompa na c2d, 3870, 2gb ram za 400zł) więc jest git :)

A co do kupienia koparki - słabe. Kolega mojego kuzyna kilka lat temu (miał 7 lat, teraz chodzą do piątej klasy) kupił sobie na allegro na lekcji informatyki mustanga za 85000zł, i nieźle się starzy zdziwili jak przyjechała laweta z mustangiem :d Ale miałem z nich ubaw wtedy [wesoly]

--------------------
Dodane: 21-05-2009 21:38
#zielony - user - 90%
Powiem krótko (albo i nie). Konto na Allegro założyłem sobie w szczytnym celu zakukpienia sobie kilku potrzebnych rzeczy teraz i na przyszłośc. Niestety moje intencje legły w gruzach. Moja mama, matulka, mamusia... Zrobiła coś strasznego. Rozszalała się ogromnie z zakupami, nie żeby rujnowała majątek, szaleje za kwiatkami i kupuje tanie nasionka na moim koncie. Nie nadąnżam już z porządkowaniem maili. A ona nawet nie myśli o założeniu swojego konta na Allegro. Normalnie czysta przyjemnośc [placze]

--------------------

Moje rysunki ;)
Dodane: 21-05-2009 22:37
#malpex - user - max%
Ja tez mam konto na allegro i nie załuje :) allegro to wspaniała rzecz(jezeli moge tak powiedziec :p ) naparwde warto z tego korzystac mozna kupic nowe rzeczy o wiele taniej niz normalnie w sklepie :) ja czesto kupuje na allegro ciuchy (ale i nie tylko :p ) i jeszcze nigdy sie nie zawiodłem :) wiec polecam! :d

--------------------

-------------------------------

Dodane: 21-05-2009 23:47
#Plastus - user - max%
zesto kupuje na allegro ciuchy (ale i nie tylko :p ) i jeszcze nigdy sie nie zawiodłem :) wiec polecam!

Ja wręcz odwrotnie, na pewno nie kupie ciuchów ani butów na allegro, bardzo często zdarzają się podroby słabej jakości, dlatego wole wybrać się do centrum handlowego i zobaczyć co kupuje. Co do kwestii ceny, to wcale nie jest tak taniej, do tego dochodzą koszty przesyłki sięgające do 13 zł, więc wcale nie jestem pewien, czy aż tak bardzo się opłaca.

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online