Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:10
OnLine: 38, statystyki
index > Twórczość użytkowników > Rysunki
Temat: Rysunki: Bohnart
Dodane: 24-04-2010 11:23
Masz ogromnie duży talent. Dobrze, że się nie marnuje. W ogóle nie widzę żadnych błędów w twoich pracach. Świetne.

--------------------
- Teraz obydwaj będziemy naprawdę zajęci.
- Nic nie szkodzi. Dopóki możemy czasami pobyć razem...
Dodane: 04-12-2010 00:39
#Bohnart - user - 40%
Dwie nowe prace, mniej ambitne ale znudzony student też człowiek a koła niestety zaliczyłem więc nawet się uczyć nie musiałem...

http://img35.imag...0001qg.jpg

Ogólnie to hełm jest nordycki, reszta typowo XIVw ale co tam, tak mi się spodobało.

http://img98.imag...e0002j.jpg

A tutaj pracka z jakże pięknym i poprawnym dopiskiem mojej znajomej ;)

I tyle. Kiedyś wrzucę coś ładniejszego, po prostu nie zabrałem prac z rodzinnego miasta do Wrocławia.

Dodane: 04-12-2010 00:56
#kordos - user - max%
Jak już pisałem wcześniej, uwielbiam twoje prace, z tymi nie jest inaczej, wojownik bardzo mi się podoba, ale w porównaniu z tą dziewczyną... ona to jest mistrzostwo, te oczy, wyraz twarzy, nawet ten kawałek ubrania wskazuje na obłęd. :p
Cudeńko.

Dodane: 04-12-2010 00:58
#Kodama - user - 10%
Patrząc po avatarku Gatsa, szczegółowość w pracach spodobała ci sie po twórczości autora Berserka?

Do scenerii poprzednich prac nie mam zastrzeżeń, Mogł byś jedynie dodać ciemniejsze line by rysunek był bardziej wyrazisty. Szarość w zbyt wielkim stopniu powoduje ze rysunek sie zlewa z tłem.

W rycerzu gratuluje kolczugi, czuć ze ma na sobie te kilogramy stali.
Tekstura również mi się podoba na zbroi (to chyba najlepszy rysunek jaki tutaj widziałam)

--------------------
Dodane: 04-12-2010 01:01 - Edytowane przez Bohnart dnia 04-12-2010 01:03
#Bohnart - user - 40%
Jak już o berserku mowa to tu szkic z wykładu, choć staram się mangi w pracach unikać. Pewnie też dlatego nie skończę tej pracy ^^

http://c.wrzuta.p...owanie0009

A co doi szarości, cóż- musi być tak. Chodzi o to by linie nie były za bardzo wyraźne, a poziomów ołówka wierz mi- jest tutaj sporo. Po prostu skaner tego nie wychwytuje. Ale, co poradzę? ;)

Dodane: 04-12-2010 01:39
#Kodama - user - 10%
Bohnart napisał/a:
A co doi szarości, cóż- musi być tak. Chodzi o to by linie nie były za bardzo wyraźne, a poziomów ołówka wierz mi- jest tutaj sporo. Po prostu skaner tego nie wychwytuje. Ale, co poradzę? ;)

To sie da bardzo łatwo skorygować w programach graficznych typu Fotoshop albo SAI
Tez mam skaner który skanuje jak mu sie chce i nie łapie dobrze kolorów farb

Dobrze, ale wracając do rysunku którym posiłkowałeś się Berserkiem. Bardzo mi sie podoba, że dałeś dwa czerwone elemnety, na jego znaku i oku. Podkreśla to drapieżność postaci
Masz dobre wyczucie cieni.
Ale pomyliłeś prawą jego rekę na lewą ;p śmiesznie to wygląda

--------------------
Dodane: 04-12-2010 09:38
#Bohnart - user - 40%
No, rzeczywiście może się tak wydawać. Nad ręką, nogami (i całą resztą gdzie cienia nie ma miałem oczywiście jeszcze popracować). Kciuk jest zasłonięty rękojeścią miecza bo cała ręka idzie pod kątem. Z drugiej strony rzeczywiście ten mały palec wyszedł stosunkowo grubo i może wprowadzać w błąd. Jak się rzekło to praca nie skończona, której pewnie nie skończę, ot rzuciłeś temat berserka.

Co do argumentu z PS to szczera prawda, tylko... po co? Wydaje mi się że jakość jest i tak wystarczająco dobra (a może to tylko mój wewnętrzny leń?) ^^

Tak czy siak, dzięki za wszelakie opinie. ;)

Dodane: 04-12-2010 11:38
#Kodama - user - 10%
Co do skanowania, jak wiadomo oko wyłapuje wiecej światła jak i kolorów. Skaner jest urządzeniem imitującym jedynie to działanie. Skaner wyłapuje światło przynajmniej o jedna skale albo dwie niżej.
Dlatego programy umożliwiają nam przywrócenie skanu do wyglądu rzeczywistego, bądź nawet poprawienia go na lepszy niż jest w rzeczywistości

Przepraszam za ten wykład ^.^"

Przynajmniej pokazujesz jaki rodzaj ołówka używasz :)

I bardzo dobrze że rozwijasz się w kierunku stylu realistycznego
Oby tak dalej

--------------------
Dodane: 04-12-2010 12:43
#MidulGT - user - 80%
mi tam ogólnie bardziej podoba się dziewczyna ;p ale woj też całkiem niezły
ogólnie nie am prawie błędów no może takie drobne ale nie będę ich wymieniał xD

--------------------

Moje rysunki:
http://midulgt.de...m/gallery/
Dodane: 10-12-2010 14:30
#owerfull - user - max%
Twoje rysunki są dobre.Pojawiają się czasem małe błędy i niedociągnięcia ale ogólnie rysunki jak mówiłem są dobre o ile nie bardzo dobre.Jak tak spojrzałem na twoje wcześniejsze prace to również są świetne :d .

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 20-12-2010 12:33
Moim zdaniem prace sa swietne poza pewnymi niedociagnieciami ale giną one wobec caloksztaltu. Podoba mi sie szczegolowac twoich rysunkow oraz praca i wysilek jaki w nie wlozyles.dobra robota

Dodane: 03-04-2011 17:42
#Sango - user - 100%
Twoje rysunki są genialne.Często zwracam uwagę na cieniowanie gdyż myślę że to ważna część pracy a twój cień jest świetny.Najbardziej podobały mi się dwie pierwsze prace.Widać że masz do tego duży talent,tak trzymaj ;) .

--------------------

Dodane: 03-04-2011 17:51
Rysunki super ;) Świetny cień Oo

Naprawde dzieła godne uwagi i podziwu <brawa>
Pewnie spędziłeś nad nimi wiele godzin [cfaniak]
:d :d :d

Pozdro ;*

--------------------
" Z deszczem przychodzimy, z rosą odchodzimy, lecz marzenia nasze na tym świecie pozostają "

Akira Toriyama

_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_

"Życie ludzkie jest jak koń mijający nas w galopie"

Przeczytałam na chińskiej herbatce z wróżbami ;>
Dodane: 04-12-2011 02:17
#Bohnart - user - 40%
Noo, i znów dwa szkice zarzucę, jakoś tak mi się portal tutejszy przypomniał :)
Nic szczególnego ale coś na odświeżenie swojej osoby...

No i pozdrawiam, kto mnie tam pamięta.

Dwie prace machnięte na wykładach:
http://fc03.devia...4i2wnd.jpg

http://th01.devia...4i2x9q.jpg

Dodane: 04-12-2011 02:30
#JAROMIR - user - 80%
Ogólna ocena - one są zaje#$%# - Masz wielki talent do rysowania jedynie w tym drugim coś mi głowa nie pasuję (nie jestem wstanie profesjonalnie wyjaśnić dlaczego).

--------------------
"Czy postawiłbyś na jednej szali
życie Sasuke a na drugiej Konohę?
Naruto, wciąż żyjesz złudzeniami i marzeniami.
Są takie chwilę, gdy ninja musi podjąć bolesne decyzje..."

Itachi Uchicha
Dodane: 04-12-2011 09:05
#zielony - user - 90%
Widzę, że twoje wykłady są tak porywające, że nie obejdzie się bez rysowania. Rysunki są przepiękne idealne proporcje. Dawno czegoś takiego nie widziałem. Należą ci się wielkie brawa także za szczegółowość. Czekam na kolejne.

--------------------
Moje rysunki ;)
Dodane: 04-12-2011 09:09
#greg04 - user - 20%
Twoje prace mnie rozwaliły.Jesteś zajebisty chłopie.Rysuj dalej,chętnie zobaczę twoje kolejne prace.

--------------------
Moje rysunki
dbpolska.net/foru...
Dodane: 04-12-2011 09:58
omg świetne prace no no do ciebie to mi dużo brakuje. Rysuj kolejne prace bo przyjemnie się na nie patrzy

Dodane: 04-12-2011 15:26
#Bohnart - user - 40%
@JAROM
Masz dobre oko, możesz na piórach dostrzec złą kreskę. Pozostałość po przedłużeniu maski. Właśnie po to dodałem owe piórka, by to zamaskować. Długopisu nie wymażę :)

@zielony
Widzisz... metody numeryczne czy też algorytmy to coś czego i tak nie zrozumiem jeśli sam do tego nie przysiądę. A że bez obecności nie dopuszczą mnie tam na kolokwia... to sobie bazgrolę ;)

@greg04
Możesz na to liczyć! Teraz z tego żyję to i więcej wrzucić mogę z czasem. Tylko że już skończone w PS, więc konwencję samych szkiców w temacie musiałbym złamać ;)

@daniel122
Dzięki!
Spokojnie możesz mnie dogonić. Technika to 'pryszcz.' W rysowaniu głównie liczy się pomysł. Czym bardziej niestandardowa praca, tym więcej oczu przyciągnie.
Byle tylko nie przeszarżować... :)

Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online