Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:09
OnLine: 37, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Przyrost mięśni
Dodane: 07-06-2009 18:24
#enigma - user - max%
Rudyy napisał/a:
Ja tam nie dawno byłem gruby, teraz wszyscy mi mówią że schudłem, ale waże nadal tyle samo 63 KG, mam 13 lat i wzrostu 170-180. Mogę przyznać że jestem dość silny jak na mój wiek, nie dawno jeszcze trochę ćwiczyłem w domu a na siłownie to by mi pewnie mama nie pozwoliła, ale z wielką chęcią bym pochodził ^^. Jeśli chodzi o siłę nóg to też jestem dość szybki na 60m pobiegłem 9,30 sec (chyba, najszybciej z klasy [cfaniak] ) Z kondycją gorzej ale brzuszków robiłem z 60 a przysiadów z 50 ;)
pzdr

Wiesz, z tego co ja pamiętam, to w Twoim wieku a może z 14 lat miałem, na 60m mój czas to 8,02, więc trochę lepszy... :d Co do przysiadów, to w wieku 15 lat, musiałem robić za karę 100 przysiadów na w-f'ie no i zrobiłem ale nie mogłem później chodzić przez 5 minut :d Brzuszki zawsze lubiłem i lubię do tej pory, robiłem 3 serie po 150 także w wieku 15 lat, ale po jakimś czasie mi się odechciało. :d Kiedyś miałem o wiele lepszą kondycję... :)

Dodane: 07-06-2009 19:04
#Darknes - user - max%
Rudyy napisał/a:
...mam 13 lat i wzrostu 170-180.

Że co? xDD kurde to ty chyba ze 250 będziesz miał xD Ja mam 18 lat i 180cm :p w wieku 13 lat miałem coś ok 150.
enigma napisał/a:
Brzuszki zawsze lubiłem i lubię do tej pory, robiłem 3 serie po 150 także w wieku 15 lat,...

Coś nie wieżę :p ja zrobię 50 i już jestem lekko zmęczony zrobił bym góra 100 i to wątpliwa sprawa xD No ale zależy jak kto robi i gdzie xD niektórzy mówią że nie trzeba się giąć do końca inni że trzeba xD albo po prostu jestem słaby kondycyjnie :p ale patrząc na rówieśników w moim wieku nie jest tak źle, niektórzy mają problem z 20 brzuszkami xDD

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 07-06-2009 19:45
#pacin - user - 90%
Moja kondycja kiedyś była lepsza, chociaż. Pompek to ze 20 by się zrobiło. Ostatnio przerwałem trening ale wznowię go z początkiem wakacji. Mam fajną polna drogę do lasu dość długą, w sam raz do biegania. Ciężarki jeszcze od ojca po 8kg jeden i jedziem z tym śledziem.

--------------------
Dodane: 07-06-2009 19:56
#p3psi7 - user - 0%
jezeli chcesz ćwiczyć musisz byc systematyczna... powiem tak ja cwiczyłem 2 miesiące i mam spore muły cwiczyłem jakies 5 lat temu. Powiem tak niektorzy szybciej przybierają na masie miesniowej niektorzy wolniej. Również mam strasznie rozwinięte łydki aż za bardzo... cięzko mi spodnie sciągać bo nogawki nie rpzechodzą. tak samo uda mam umiesnione ale grupe no i ...? kaloryfera może nie mam ale brzuch jest twardy... mam 18 lat no w sierpniu 18 pyknie.... 175 cm wzrostu 69 kilo waże.... biceps 43 cm, klatka 101cm, łydka 45 cm, udo 56 cm. oczywiscie to są obwody...

Dodane: 08-06-2009 15:12
#by_ikar - systemadmin - max%
Darknes napisał/a:
enigma napisał/a:
Brzuszki zawsze lubiłem i lubię do tej pory, robiłem 3 serie po 150 także w wieku 15 lat,...

Coś nie wieżę :p ja zrobię 50 i już jestem lekko zmęczony zrobił bym góra 100 i to wątpliwa sprawa xD No ale zależy jak kto robi i gdzie xD niektórzy mówią że nie trzeba się giąć do końca inni że trzeba xD albo po prostu jestem słaby kondycyjnie :p ale patrząc na rówieśników w moim wieku nie jest tak źle, niektórzy mają problem z 20 brzuszkami xDD

To uwierz, na w-f jak chodziłem do średniej na zaliczenie było 70 brzuszków, żeby tylko dostać dwa, a na na piątkę to musiałeś przynajmniej zrobić z 200, wraz z kilkoma kolegami dostaliśmy po szóstce :p brzuszków było 250, nie robiliśmy więcej bo nie było takiej potrzeby. Co znów nie jest rzeczą nie możliwą.

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 08-06-2009 18:21
#Plastus - user - max%
Ja jednorazowo w dość szybkim tempie zrobie z 70 brzuszków i około 50 pompek wiec nie jest najgorzej. Pewnie byłoby więcej,ale brak mi motywacji do regularnych treningów.

Dodane: 08-06-2009 19:30
#enigma - user - max%
Darknes napisał/a:
Rudyy napisał/a:
...mam 13 lat i wzrostu 170-180.

Że co? xDD kurde to ty chyba ze 250 będziesz miał xD Ja mam 18 lat i 180cm :p w wieku 13 lat miałem coś ok 150.
enigma napisał/a:

Po pierwsze, ja w wieku 13 lat miałem już koło 170 też, więc to nie dziwne... :d A jeśli chodzi o te brzuszki, to uwierz... :) Robiłem koło 50/70 szybko, a potem byłem już zmęczony ale robiłem dalej, po jednej serii byłem spocony oporowo, no ale kiedyś miałem motywacje żeby robić takich serii trzy... :)

Dodane: 17-01-2012 14:42
#owerfull - user - max%
JCD napisał/a:
Ja też mam w łydce 35cm, a w udzie 53cm przy wzroście 175cm a mój obwód bicepsa przy naprężonych mięśniach to (uwaga zazdrośnicy) 25cm :d Ja o mięśnie nie dbam, nawet jakbym dużo ćwiczył to i tak by mi nie urosły, najwyżej byłbym silniejszy. Taką mam już budowę ciała, co nie znaczy, że coli 2,5 litrowej nawet nie podniosę :p

Dobre usprawiedliwienie, "taką mam już budowę ciała", przecież wiadomo od dawna, że taki Arnold Schwarzenegger zza młodu był szczupły.Wszystko zależy od tego co masz w głowie, jak masz dobrą motywację i jesteś wytrwały to osiągniesz wiele, jak nie to od razu jesteś skreślony.Co do suplementów(odżywek), nie są to sterydy tylko zwykłe suplementy, są osoby, które biorą multum suplementów i trenują na siłowni, a siłę mają marną, są różne przyczyny, np takie jak: zła suplementacja, źle dobrany trening, niektórzy zamiast na siłę robią na rzeźbę...

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Dodane: 17-01-2012 20:35
#Cheon - user - 90%
Ja mam 14 lat, 180cm i 70 kg wagi. Biceps jest, ale to chyba rodzinne, bo w ogóle nad nimi nie pracuje, a są całkiem dorodne.

--------------------

Dodane: 17-01-2012 21:12 - Edytowane przez Akki dnia 17-01-2012 21:15
#Akki - user - 30%
Na przyrost masy mięśniowej polecam tzw."Szóstkę Weidera". Niezwykle proste ćwiczenia, a dają naprawdę świetny efekt.Mam 175 cm wzrostu a moja waga wynosiła ok. 85 kg.Teraz spadła do ... 74 kg ;) a to dopiero 27 dzień.Oczywiście musiałem o zmienić dietę i sporo się ruszać ale to mała cena za dobry wygląd.

--------------------
"Zostaniesz HoKage jakiego nie było" Chiyo
Dodane: 17-01-2012 22:25 - Edytowane przez Wonsik dnia 17-01-2012 22:38
#Wonsik - user - 60%
Z A6W trzeba uważać, bo brzuszek co prawda można wyrzeźbić, ale mięśnie nie mają czasu na regenerację. Robiłem kiedyś i efekty były dobre, ale jednak mięśnie miały zbyt dużo wysiłku, a samo A6W jest po prostu strasznie monotonne. Lepiej robić np jakieś dwa ćwiczenia na brzuch powiedzmy spięcia i unoszenie nóg w leżeniu (lub na drążku) 3 serie, po ileś tam powtórzeń z przerwami 1-2 dniowymi :)
Robię tak obecnie, i jest porównywalnie do A6W, a dużo mniejszy wysiłek, nie liczy się ilość a jakoś :)
Mam 15 lat, około 180m, waże 74 kg, wymiarów bica itp nie liczyłem, bo nie uważam żeby to miało jakiś sens.
"Siłką" (trening domatora) zainteresowałem się w lutym ubiegłego roku, zaczęło się od A6W, nie skończyłem wszystkich dni, ale przeszedłem przez połowe, różnice jakieś były, nawet mało widoczny kaloryferek, jednak było troche fatu na brzuchu więc nie było aż tak widać, brzuch troche się wzmocnił.
W okresie lutego zauważyłem największy przyrost masy ciała w jak najkrótszym czasie, w domu mam do dyspozycji tylko hatnla 4 kg i własny ciężar ciała. W marcu chorowałem i straciłem troche motywacje do ćwiczeń, ale w okolicach kwietnia wróciły chęci i po prostu polubiłem to, ćwiczenie sprawia mi przyjemność, zacząłem od lżejszych treningów i w czasie wakacjai zebrałem się do kupy i ćwiczyłem bardzo solidnie, zacząłem też biegać i zdrowo się odżywiać Schudłem z 80kg do 71lg. W czasie roku szkolnego trochę zastopowałem z treningami, ale ćwiczyłem dalej, tylko bardziej "regeneracyjnie". W Grudniu postanowiłem wziąć się ostro do ćwiczeń żeby przybrać masy tak jak w lutym, jednak zauważyłem błąd w moich ćwiczeniach, było ich za dużo w ciagu tygodnia i mięśnie nie miały czasu na regenerację, ćwiczyłem 2 razy każdą partie mięśni w tygodniu (klata + biceps, plecy + triceps i nogi + braki) ( czyli 6 razy w ciagu tygodnia),
Od początku stycznia zmieniłem plan i ćwiczę tylko raz w ciągu tygodnia każdą partię mięśni (czyli trening tylko 3 razy w tygodniu) I po prostu gdy mam te dni wolne czuje i widze, że ciało się rozwija lepiej, niż jak robiłem 6 razy w tygodniu. Więc słuszne jest stwierdzenie, że nie liczy się ilość, a jakość i technika wykonania, odpoczynek i zdrowe odżywianie. Jeśli chodzi o ilość pompek, brzuszek, nigdy nie robiłem ćwiczeń na maksa, więc nie potrafię powiedzieć ile jestem w stanie zrobić, wiem jednak, że poprawnie technicznie i powoli nie byłbym wstanie zrobić 40-50 pompek. Może z 30-35 dałbym radę.
pozdrawiam

PS: Od razu dam rade dla tych co próbują się interesować :) pamiętajcie żeby ćwiczyć wszystkie partie mięśniowe, ponieważ później możecie mieć dysproporcje w budowie ciała co może ponieść za sobą konsekwencję i możecie mieć problem z postawą ciała z kręgosłupem.

PS2: Jeśli chodzi o mnie, z treningów nie zamierzam rezygnować :) wręcz przeciwnie chce sobie kupić solidniejsze hantle (2 x 10kg) i drążek do podciagania :) Uważam, że warto i wszystkim polecam, bo moja sylwetka bardzo się zmieniła, ludzie mówią, że jestem większy, siła też mi wzrosła, kiedyś miałem problem z wyciskaniem 40kg, teraz udaje mi się 65kg, jednak samo wyciskanie o niczym nie świadczy, bo np podciągnąć na drążku mogę się tylko 5 razy, ale to już moja waga ciała :p a nie siła bicepsów, dlatego ważne jest by wszystkie partie mięśni trenować.

--------------------

"...musimy stracić tych, których kochamy. Inaczej nie poznalibyśmy ich wartości."
~ Ciekawy przypadek Benjamina Buttona
Dodane: 17-01-2012 23:51
#tonko7 - user - 10%
Jak byłem młodszy lubiłem coś zrobić na diabła, coś zepsuć, coś przewrócić, kolegę pobić. Matka była zaniepokojona moim zachowaniem więc wysłała mnie na badania okazało się, że mam nadpobudliwość, mam więcej energii, byłem większy niż moi rówieśnicy i musiałem to w jakiś sposób wyładować. Matka wysłała mnie na karate, na początku w ogóle nie chciałem chodzić na te zajęcia, ale z czasem mi się spodobało, uspokoiłem się, powiem więcej kiedy już się sporo nauczyłem przepisałem się na capoeirę, a na samym końcu na break dance. Dzisiaj już tego nie praktykuje, ale jak idę gdzieś z dziewczyną to lubię powariować oczywiście samemu na parkiecie. Do czego zmierzam.. nigdy nie ćwiczyłem na siłowni, nigdy nie katowałem się po to żeby coś osiągnąć. Przypadek sprawił, że miałem przyjemność czegoś się nauczyć.. nie tylko zyskało moje ciało, które traktuje jak świątynie, bo dbam o nie, ale także umysł, bo dzisiaj jestem bardzo spokojna osobą, która nie pije, pali, a się uczy, trenuje - biega i gra w piłkę. Do tego ponad wszystko ceni sobie ciszę i spokój. Sport to nie tylko zdrowe ciało, ale także umysł. Tylko trzeba robić to co człowiek lubi. Ja mam ponad 190 cm wzrostu (dokładnie 193) ważę 87 kg, biceps mam 39 cm, a klatkę piersiową 130 cm, mam taki lekki kaloryfer, niby go widać a jednak nie do końca, procent tłuszczu to około 11% (taki Ronaldo ma 7%) ;P jem co chce, pije co chce a i tak nic się nie zmienia, jest tak samo jak było.

Dodane: 20-01-2012 12:25
#owerfull - user - max%
Widzę, że same tu koksy są, ogólnie niezłe wymiary macie, szczególnie pan z ostatniego posta ;) .Dzieli nas aż 6-7 cm w ramieniu :d .

Wonsik dobrze wszystko opisał, słuchajcie się tego użytkownika.

--------------------

http://www.youtube.com/watch?v=citzRjwk-sQ
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online