Dziś jest Środa, 30 Maj 2012, godz 13:09
OnLine: 36, statystyki
index > Sport, Motoryzacja
Temat: Przyrost mięśni
Dodane: 29-04-2009 23:05 - Edytowane przez by_black dnia 17-01-2012 16:15
#Bogini - user - 60%
Więc szukajka poszła w ruch, ale nie znalazłam nic :d

Więc. jakby tu zacząć :d
PRAWIE każdy facet, i w sumie rzadko która dziewczyna mają problem z przyrostem mięśni. chłopacy zazwyczaj chcą mieć ich więcej [tzn nie jak ci modele co ćwiczą żeby miec miesnie kurde zapomnialam jak to sie zwie..., ale w każdym razie takie duże, ale nie za duże xD], a dziewczyny raczej tak lekko, ale żeby były widoczne :d

Jedni mają problemy z wyrobieniem bicepsu, a inni podniosą 2 razy hantel i mają muły o obwodzie 2m z przyrostem do 5m, i czasem nie jesteśmy zadowoleni z trudności z jaką nabywamy nowe gramy masy mięśniowej :d bo raczej rzadziej w drugą stronę, choć czasem też.

moja opinia?
więc tak: ja zawsze nei byłam zadowolona z moich mięśni. na rękach [biceps, triceps] nie mam zbyt dużych mięśni, ale na łydkach moje mięśnie mnie przerażają. mam je znacznie za duże, tzn znacznie... trochę :d w kozaki na zimę się mieszczę xD ale mam za duże łydki stanowczo. ale ja nie mogę tego zmienić. ja z natury mam tak, że jak mam gdzieś podejść, to biegnę, nie lubię siedzieć w miejscu. Ale np. jeżeli chodzi o biegi w szkole na czas to nie lubię biegać tak. po 1000m już siadam. koniec. ew. 800 [bo na tyle biegamy] jakoś tam dobiegnę ale z trudnościami ale 1000 to mój max. ale te mięśnie dalej mnie dręczą xD

Dodane: 29-04-2009 23:23
#ogrfunio - user - 50%
no więc ja chyba należe do tej drugiej grupy , cwicze 2 lata na siłowni ale bardzo bardzo niesystematycznie podczas gdy kumple zapieprzają dzień w dzień a i tak lepiej wyglądam ;D raczej jestem znich zadowolony i nie chciałbym je zmieniać ćwicze tylko żeby utrzymać pewien poziom , u dziewczyny grube nogi to dość czesty problem a bicepsy i tricepsy wcale nie są Wam potrzebne (i dobrze) , te modele to zapewne kulturysci i trzeba mieć powołanie żeby takim zostać , to wymaga tyle pracy, diet, jakis odzywek ,itd że głowa boli , tylko po to żeby je wyeksponować a i tak jedyne dziewczyny ktore sie nimi zainteresują to kulturystki , przerąbane , w ogole nie rozumiem takich osób jakie powódki nimi kierują ,po co to robić ,90% bierze sterydy ktore pozniej robią spory ubytek na zdrowiu ,kokosów ani sławy też z tego nie ma , więc gdzie tu sens gdzie logika ?

Dodane: 29-04-2009 23:32
#Bogini - user - 60%
ogrfunio napisał/a:
no więc ja chyba należe do tej drugiej grupy , cwicze 2 lata na siłowni ale bardzo bardzo niesystematycznie podczas gdy kumple zapieprzają dzień w dzień a i tak lepiej wyglądam ;D raczej jestem znich zadowolony i nie chciałbym je zmieniać ćwicze tylko żeby utrzymać pewien poziom , u dziewczyny grube nogi to dość czesty problem a bicepsy i tricepsy wcale nie są Wam potrzebne (i dobrze) , te modele to zapewne kulturysci i trzeba mieć powołanie żeby takim zostać , to wymaga tyle pracy, diet, jakis odzywek ,itd że głowa boli , tylko po to żeby je wyeksponować a i tak jedyne dziewczyny ktore sie nimi zainteresują to kulturystki , przerąbane , w ogole nie rozumiem takich osób jakie powódki nimi kierują ,po co to robić ,90% bierze sterydy ktore pozniej robią spory ubytek na zdrowiu ,kokosów ani sławy też z tego nie ma , więc gdzie tu sens gdzie logika ?

JO. no wlaslnie, kulturusta xD o to słowo mi chodziło. ale nie moglam sobie go przypomniec, tylko mi przychodzilo do glowy Nudysta i Naturysta xD o czym ja mysle xDD

Dodane: 29-04-2009 23:38
#by_ikar - systemadmin - max%
Ile masz obwodu w łydkach? Ja mam 41cm w łydce, w udzie mam aż 68cm gruby nie jestem, jestem szczupły, a łydki i uda mam takie bo ja wszędzie chodzę, do pracy jadę rowerem, jak gdzieś to z buta, ja jak jadę autobusem czy samochodem to jest rzadkość, do najbliższego jeziora jest 18km jadę tam 30 parę minut rowerem, a jeździło się nieraz w wakacje każdego dnia, więc to robi już swoje. Co prawda z niektórymi grubymi dziewczynami to ja nie mam szans na łydki :p ja to mam same mięśnie, jak jadę i mam robocze takie cienkie spodnie to widzę swoje mięśnie jak się napinają :p

Dla czego niektórzy mają mniejsze niektórzy mają większe? Znam kolesia który mimo tego że brał sterydy na wadze nie przybył nawet 2 kilo, centymetrów również mu nie przybyło, z czego kupa kolesi się śmiała. Znam kolesia który wystarczy że wziął jedną dawkę sterydów i go wysypało jak by się kuł ostatnie 10 lat. To wszystko zależy od organizmu. Kiedyś pracowałem na załadunku mebli, byłem tam najmniejszy wzrostem (mam 157) i mięśniami, reszta to same sterydy, po tak ciężkiej pracy potrafili jeszcze pójść na siłownie :| mimo to często byłem bardziej wydajniejszy niż oni. I tutaj wielkość mięśni nie ma znaczenia.

Moja rada, pakowanie na siłowni daje nie wiele, mam kumpla pakuje ze 4-5 lat, wcześniej miał biceps że mogłem objąć mu jedną ręką, a teraz dwóch dłoni mi brakuje, mimo to mój brat 15 lat na basenie lepiej sobie daje radę, jest bardziej wytrzymały niż on. Nie podniosę sztangi 120kg na klatę, ale złapie za jakiś mebel i go potrafię przestawić, na załadunku ładowaliśmy do tira meble często ważące po 150kg, musieliśmy często je podnosić do takiej pozycji: http://www.strong...313_02.jpg teraz łapię swoją dziewczynę pod pachę i robię z nią co chcę, a ona się denerwuje że przestawiam ją jak chcę :p

--------------------

[51º 57' 15.40" N 14º 43' 36.43" E] Moje miasto :)
------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
¿ɯǝıuɐʇʎzɔ z ʎzɔ 'ɯǝıʞoɹzʍ ǝz ʎɯǝlqoɹd
------
[..] morderstwo, zamordować samego siebie, złapać pociąg donikąd;
jest pewien plus samobójstwa, nie trzeba szukać ofiary [..]
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Rejestrując się z tego linku, otrzymujesz 250mb darmowego miejsca
Dodane: 29-04-2009 23:46
#Bogini - user - 60%
Ja w łydce mam 39 i pół :d xD prawie 40 w kazdym razie :d a w udzie sie nie zmierze bo nie chcę zobaczyc 2m xD Ale nie wiem kurde, czy jak zacznę biegać, bo tam pewnie z 5 cm to tłuszczyk mi dodaje xD no ok. moze mniej, ale nie wiem, czy ja knie zaczne biegać żeby zrzucić parę[naście xD] kilo nie przybędzie mi znów w łydce xD bo w sumie to nogi od kolan w dół mam grube od miesni raczej niz od sadla xD, gorzej z górą. tam jest pewnie wiecej sadła xD nie no muszę schudnąć xD

Dodane: 29-04-2009 23:52
Jeśli chodzi o mnie to raczej jestem średnio umięśniony. Powiedzmy, że jestem powyżej przeciętnego faceta, ale do pakerów to mi sporo brakuje. Niestety ćwiczę bardzo mało. A jeśli chodzi o mięśnie nóg to mam je całkiem nieźle wyrobione, bo jeździłem na zawody w lekkoatletyce i czasami trochę trenowałem.

A co do wielkości mięśni mogę podać przykład jak mój kuzyn i jego kumpel ćwiczyli.
Więc mój kuzyn wyrobił sobie niezłe bicepsy i wyróżnia się z tłumu pod tym względem, a po jego kumplu tego za bardzo nie widać, choć ćwiczyli razem a ich siła jest porównywalna. Więc myślę, że to zależy od organizmu czy od genów jak komu mięśnie rosną.

Dodane: 30-04-2009 00:03
Bogini napisał/a:
Ja w łydce mam 39 i pół :d xD prawie 40 w kazdym razie :d a w udzie sie nie zmierze bo nie chcę zobaczyc 2m xD Ale nie wiem kurde, czy jak zacznę biegać, bo tam pewnie z 5 cm to tłuszczyk mi dodaje xD no ok. moze mniej, ale nie wiem, czy ja knie zaczne biegać żeby zrzucić parę[naście xD] kilo nie przybędzie mi znów w łydce xD bo w sumie to nogi od kolan w dół mam grube od miesni raczej niz od sadla xD, gorzej z górą. tam jest pewnie wiecej sadła xD nie no muszę schudnąć xD

Ile ważysz i ile mierzysz? Ja tam wolę mieć mniejsze mięśnie a siłę tą samą, bo wtedy jesteś bardziej sprawny nie ograniczony jak pudzian bo się podrapać po karku nie może.. To że laską się to podoba jak ktoś ma duże, albo kolesiom imponuje to mi lata i powiewa. Jak mierzysz np 150cm a ważysz 50kg to masz prawidłową wagę, a jak wyglądasz to zależy od ciebie, bo możesz mieć furę mięśni i ważyć te 50kg i mierzyć 150cm, a możesz mieć brzuch jak mój sąsiad i ważyć tyle co ja. Jak się chcesz odchudzać trzeba mieć najpierw z czego, no i chudnięcie na miesiąc nie ma sensu, bo to jest efekt jojo, jak chcesz schudnąć zmień tryb życia.

--------------------

------
poczucie samotności, zagubienia, zagrożenia w świecie, beznadziejności istnienia i leku..
------
------
------
In the eyes of Mother Nature are all her children, and all the creation of our brothers and sisters
Dodane: 30-04-2009 00:18 - Edytowane przez SirVegetto dnia 30-04-2009 00:21
Bogini napisał/a:
JO. no wlaslnie, kulturusta xD o to słowo mi chodziło. ale nie moglam sobie go przypomniec, tylko mi przychodzilo do glowy Nudysta i Naturysta xD o czym ja mysle xDD

Głodnemu chleb na myśli... :d

Osobiście powiem tak. Siłowania daje na mięśnie ale zależy jak pracujemy, bo co innego jest na rzeźbę a co innego na masę. Na rzeźbę bierze się, małe ciężary (lekkie) i non stop je podnosimy, ile wlezie, przez co nie mamy za dużo siły ale mięśnie jak u kulturysty. A na masę za to odwrotnie, duży nakład ale mało powtórzeń. W tedy wyglądamy jak Pudzian...

Dużą rolę w przyroście tkanki mięśniowej odgrywa tak naprawdę wyżywienie a nie sam organizm, jeżeli ktoś wpieprza puste CL, albo dużo węglowodanów a mało białka, w tedy ten przyrost jest mniejszy. Ale też nie można na odwrót, żreć dużo białka a mało węglowodanów, bo zabraknie nam energii co spowoduje odkładanie się tkanki tłuszczowej.

Tak naprawdę, najskuteczniejsze ćwiczenia na mięśnie, to te najprostsze. Czyli pompki, brzuszki, przysiady, podciąganie się etc... Nie chodzę na siłownię wg, wykonuje tylko codziennie sumiennie takie proste ćwiczenia, a jak chodziłem do szkoły podczas wf na siłownie (w ramach zajęć), to brałem często gęsto, więcej i częściej (powtórzenia), niż koledzy co regularnie chodzili na siłownię, i każdy był zdziwiony (ja też)...
Taki prosty przykład, kiedyś zrobiłem w domu A6W (nawet nie całe), i gdy poszedłem kiedyś na siłownie (za namową kolegi) to na maszynie brałem na brzuch max. (ok. 130kg) po 20 powtórzeń i 4 serie. Kolesie którzy regularnie chodzili na siłownie nie wierzyli mi, że jestem 1 raz w życiu, na siłowni... Na palcach mogę policzyć ile razy byłem na siłowni, a mam wrażenie, że mam więcej siły i lepiej wyglądam...

Regularnie też trenuje, uprawiam różnego rodzaju sporty, możliwe że dlatego mam większe predyspozycje. Ogólnie staram się o siebie dbać.

A jeżeli chodzi o to czy widać mięśnie czy nie, to to wszystko zależy od tkanki tłuszczowej. Ja mam wzrostu 182 i ważę 72kg, czyli prawie wg tłuszczu nie mam, i mięśnie np. na rękach u mnie wszystkie widać, te w przedramieniu i bica, tica itp. [wesoly]

--------------------

"Jedno jest Wszystkim, a Wszystko jest Jednym "

Free your mind and touch the sky, believe you can fly!
Żyjąc na krawędzi, czujesz, że żyjesz...
Dodane: 30-04-2009 00:29
#Bogini - user - 60%
Ja to muszę się wybrać do dietetyka, bo inaczej mama mi sie niepozwoli odchudzać, a uwierz mi, mam z czego. tzn mam 1.65m wzrostu i ważę 67 kg i wiem, że to za dużo, i wyglądam też na "za dużo" xD. W sumie, to i tak jest lepiej niz rok, lub 2 temu, a powiem ci, że mi podobają się faceci, po których widać, że nie siedzą 24h na dobe przy kompie, ale też jak ma kupe mięśni zamiast mózgu to też nie dobrze. np, mój ideał faceta Matt Tuck jest strasznie chudy <3, ale i tak mi sie podoba, chociaż ma tak chude nogi że... xD ale w sumie to ma troche muły od granai na gitarze :d <33 http://s276.photo...matt46.jpg
on jest piękny <3

a skoro juz dalam fotke jedna, to dam druga, jedyna ze starszych, która mi się podoba, bo najpierw miał za krótkie włosy a pozniej mial pasemka 2 po... prawej jego stronie bląd xD nie białe, tylko taki perfidny bląd. ale sie opamietał i je przemalował n czarno xD
http://s276.photo...tuck-1.jpg
nie moge xD uzależniłam sie od jego głosu <3 ok, od NIEGO xD

Dodane: 30-04-2009 00:37
Trochę od tematu, gdzie ty widzisz jego mięśnie? :|

--------------------

------
------
------
------
Dodane: 30-04-2009 00:43
#Bogini - user - 60%
A żebyś wiedział, ze widzę! Wiem, ze on jest za chudy, bo np. basista Bulletów inaczej wygląda już, ale takie mięśnie mi sie podobają. Takie, które widać dopiero po napięciu ich. <3 a poza tym, to i tak jest piękny, i jeżeli jesteś od niego ładniejszy to porozmawiamy xD Dopóki go nie ujżałam po raz pierwszy podobali mi sie mięśniacy xD ale teraz mi sie podobają chudzi <33 tylko, że on NIE MA ŁYDEK xDD a z resztą chyba gdzies tan mapisalam, ze jest chudy i nie widac mu miesni, tylko troche od grania na gitarze. a jak nie napisalam, to tera pisze xD

Dodane: 30-04-2009 15:00
#Zuza - user - max%
Bogini on nie jest zbyt umięśniony jak na moje.. xD

Ja osobiście nie jestem jakimś specjalnym mięśniakiem, mięśnie mam ładnie wyrobione na łydkach od jazdy konnej, poza tym to nie xD Moim zdaniem super umięśniona kobieta nie wygląda zbyt dobrze ;p

--------------------

"A wszystko jest iluzją i magią i zdarza się raz na milion."
Świat ma tylko cztery strony, a w tym świecie nie ma mnie..
Dodane: 30-04-2009 18:38
#ogrfunio - user - 50%

jesli chcesz spalić nadmierne kg ,bez przyrostu tkanki miesniowej moze popróbuj z aerobikiem ?? panie aerobiczki zazwyczaj mają idealne ciało są w miare wygimnastykowane i nie wyglądają na umiesnione :d na necie na pewno znajdą sie jakies proste filmiki instruktażowe zwlaszcza że nie jest to trudne

Dodane: 30-04-2009 18:53
#Bociak - user - max%
Ja tam tam wogólę się tym nie zamartwiam. Jak jest wf na siłowni to chętnie, jednak osobiście to nie za bardzo. Mam tyle siły co mi potrzeba w życiu codziennym.Nic dodać, nic ująć.

--------------------
User w firmie witryna DBPolska.net

Dodane: 02-05-2009 10:08
#Bogini - user - 60%
ogrfunio napisał/a:

jesli chcesz spalić nadmierne kg ,bez przyrostu tkanki miesniowej moze popróbuj z aerobikiem ?? panie aerobiczki zazwyczaj mają idealne ciało są w miare wygimnastykowane i nie wyglądają na umiesnione :d na necie na pewno znajdą sie jakies proste filmiki instruktażowe zwlaszcza że nie jest to trudne

Aerobik jest dla ludzi, którzy mają czas. ja nie mam dzienie wolnej tej 1/2 godizny. Jeżeli byłeś/jesteś nastolatkiem, to powinieneś wiedzieć, że w tym wieku każda minuta jest jakoś zagospodarowana. a jak nie mam co robić to raczej nie chcę mi się machać rękoma i nogami przed telewizotem, wolę pobiegac z psami lub usiąśc przed tv/kompem.

Dodane: 02-05-2009 20:23
#Darknes - user - max%
Jak tu już pisano nie liczy się wielkość mięśni. Ja mam taki jeden przykład mój kumpel [tak ten 203 cm xD] nie ma mięśni, no znaczy tak wygląda jakby nie miał, no tam trochę widać :p jest chudy i taki jeden przypakowany poszedł z nim na rękę miał pewność wygranej a tu wygrał mój kumpel bez większego wysiłku i zdziwienie O_o Jak to ? xD tamten chodził na siłkę a kumpel pracował fizycznie więc mięśnie się nie wyrobiły a siłę ma.
Teraz mój przykład :p taki jeden pakuje już dwa lata i przez pewien czas brał sterydy a ja nic nie ćwiczyłem, praca fizyczna i czasem z nudów robiłem pompki ale takie pompki raz w tygodniu to żadne ćwiczenie... mięśnie on ma większe ale siłą jesteśmy porównywali bo na rękę szliśmy równo ani on mnie ani ja jego.
Ja mam małe mięśnie głownie przez lenistwo i wożenie dupy motorem zamiast pedałować, w łydce mam tylko 35 cm a w udzie 49, wzrostu 179cm a waga no właśnie nie wiem dokładnie bo nie mam w domu ale coś w granicach 65-70kg, chociaż jestem chudy to mięśni prawie nie widać takie lekkie zarysy tylko :p w tym roku postanowiłem coś z tym zrobić ale przez lenia czasem mi się nie chce... nie chodzi mi o siłę tylko żeby było widać że mam mięśnie [bym się bardziej podobał :p ] biegam, robię pompki,brzuszki i czasem w szkole na siłce trochę popodnoszę ale znowu ten leń xD biegam też nie systematycznie nieraz przebiegnę aż za dużo a drugiego dnia wcale, mam też zamiar przerzucić się na rower i tu znowu ten leń bo rano nie che się pedałować najlepiej to posadzić dupę i jechać :p Ale w końcu wezmę się w wakacje za to porządnie bo teraz ta szkoła mnie dobija xD Jak na razie lekki rezultat tego jest trochę wygląd klaty się poprawił :p ale jakbym się wziął porządnie było by na pewno lepiej.

--------------------

Znajdziecie mnie na: LastFM and MAL
Dodane: 17-05-2009 15:44
#JCD - user - max%
Ja też mam w łydce 35cm, a w udzie 53cm przy wzroście 175cm a mój obwód bicepsa przy naprężonych mięśniach to (uwaga zazdrośnicy) 25cm :d Ja o mięśnie nie dbam, nawet jakbym dużo ćwiczył to i tak by mi nie urosły, najwyżej byłbym silniejszy. Taką mam już budowę ciała, co nie znaczy, że coli 2,5 litrowej nawet nie podniosę :p

Dodane: 17-05-2009 16:16
#black_ - user - 30%
to ikar witaj w klubie bo też mam 157 cm wzrostu :p xD.

Tak to nie mierzyłem ile dane mięśnie mają obwód :p więc nie chce dalej offtopować :d

POzdrawiam

--------------------

Dodane: 17-05-2009 17:51
#enigma - user - max%
Ja ćwiczyłem na siłowni, widziałem efekty, większy biceps/triceps, szersza klata itp. no ale nie o to chodziło, co prawda był taki motyw żeby mieć większe i bardziej widoczne mięśnie, udało mi się to osiągnąć i teraz tylko od czasu do czasu w domu robię pompki i brzuszki. Jeśli chodzi o moje wymiary, to łydka jest malutka, jednak udo już większe, ale jakoś mi to nie przeszkadza, gram w piłkę nożną, koszykówkę i siatkówkę, z tego względu mięśnie się wyrabiają, a do tego kondycja, na osiedlu zawsze jak gramy w kosza, to ja ostatni mówię że już dosyć, tak samo jak z piłką nożną, ostatnio poszliśmy grać ponad 3 godziny, wszyscy na drugi dzień zakwasy, a ja nic xD Dlatego myślę że tego mi było trzeba, raczej nie robię nic dla szpanu, tak jak siłownia czy coś, jednak nieraz się przyda.

Dodane: 17-05-2009 21:25
JCD napisał/a:
Ja też mam w łydce 35cm, a w udzie 53cm przy wzroście 175cm a mój obwód bicepsa przy naprężonych mięśniach to (uwaga zazdrośnicy) 25cm :d Ja o mięśnie nie dbam, nawet jakbym dużo ćwiczył to i tak by mi nie urosły, najwyżej byłbym silniejszy. Taką mam już budowę ciała, co nie znaczy, że coli 2,5 litrowej nawet nie podniosę :p

xD a zgrzewkę podniesiesz? xD u mnie jest podobnie z ćwiczeniem, efektów nie widać jeżeli chodzi o budowę, ale widać je w sile, głównie to zauwazyłem je pracując na załadunku. Z jednej strony po co mi więcej? Ale z drugiej strony chce się dobrze wyglądać dla płci pięknej, nie mówię o rwaniu laski na klatę i łańcuch, ale o tym żeby nasza partnerka miała się do czegoś przytulić, anie że seks musisz uprawiać z nią od tyłu bo taki masz brzuch..

--------------------

------
------
------
------
Musisz być zalogowany, aby móc dodawać posty na forum.
Linki sponsorowane: J.P.F. - Wydawca mangi Naruto | Radio Aoi - Azjatycka muzyka | Sportowa Zielona Góra | FIFA Online